rozpiski elfów VIII ed.

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

Zablokowany
Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Re: rozpiski elfów VIII ed.

Post autor: Semi »

niezgodze sie, light jest bardzo pod haje, daje mase boostow, a tylko jeden bonus z birony jest malo przydatny...
Obrazek
Highborn Elves Only!

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »

Takich jak WS10 I10? Rzeczywiście tego haje potrzebują najbardziej :) Imo jest wiele ciekawszych lorów dla HE niż light.
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"

faj3r
Mudżahedin

Post autor: faj3r »

Soulferin pisze: A jak się nie uda?Wystawiłeś 3 magów z lightem dla jednego banishmentu?
No nie tylko dla Banishemntu. SHEM'S BURNING GAZE też jest ciekawy bardzo a BIRONA'S TIMEWARP też jest super jak wejdzie (tak samo ja k Pha's i Speed). Po prostu ostatnio przekonałem się, że ofensywna magia zdecydowanie częściej i lepiej się spłaca niż defensywna, więc nastawiam się na rzucanie Banishmetu i Shema.
Soulferin pisze:Rzeczywiście super plan...Bo ogólnie Light dla HE to jedna z najsłabszych możliwych opcji...
No nie twierdzę, że plan jest super. :roll: Dlatego własnie tu pytam o poradę. :? Czy ironia jest konieczna?
Semi pisze:niezgodze sie, light jest bardzo pod haje, daje mase boostow, a tylko jeden bonus z birony jest malo przydatny...
no 1 bonus to fakt, mało. napisałem o banishemncie bo nastawiam się na rzucanie go. Inne czary tez pójdą - wszystko zalezy od ilości kostek jakie dostanę i sytuacji na stole.

Natomiast nie widziałem nigdy jak można grać 3 magami na light i jak to można by ciekawie rozegrać, dlatego kombinuję sam jak mogę.
Soulferin pisze:Takich jak WS10 I10? Rzeczywiście tego haje potrzebują najbardziej :) Imo jest wiele ciekawszych lorów dla HE niż light.
No są na pewno inne mocne lory, nikt nie mówi, że light jest naj. Po prostu daje możliwości i chciałbym nauczyć się nią grac. Wszystko po kolei :-)
Np. Lubię grać High Magic. Grałem już i bardzo ciekawie mi się sprawdziła. Podobnie Life. natomiast Shadow, po mimo, że jest generalnie mocna mnie nie podchodzi.
KUPIĘ: Bitsy (głównie kusze i bicze) od Dark Elves
--
"In a mad world, only the mad are sane." - Akira Kurosawa
mój blog: Sand and Glue

Obrazek

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Soulferin pisze:Takich jak WS10 I10? Rzeczywiście tego haje potrzebują najbardziej :) Imo jest wiele ciekawszych lorów dla HE niż light.
WS10 się akurat często przydaje - wystarczy że przeciwnik ma WS3 lub więcej - czyli jakieś 97% oddziałów w WFB.
W jednym przypadku WL trafiani są na 5+ (czyli zmniejszamy liczbę trafień w WL o 1/3).
W drugim przypadku to my trafiamy na 3+ zamiast na 4+ a przeciwnika trafia na 4+ zamiast na 3+. Niby zmiany tylko o jedno oczko, ale po combacie gdzie z każdej strony wypłacono po 20-30 ataków widać różnicę.
Obrazek

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

WL mielą i bez tego, nadal nie widzę potrzeby brania całego lora dla jednego czaru.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

tu nie chodzi tylko o to żeby WL tylko mieliły, ale żeby same nie były mielone w trakcie kiedy one mielą.
Nie wiem jak Ty ale ja zakładam, że moi WL będą miały więcej jak 1 combat przez bitwę. :)
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Soulferin pisze:WL mielą i bez tego, nadal nie widzę potrzeby brania całego lora dla jednego czaru.
Dlatego nie robisz wyników hajami :) Light jest zajebisty dla HE, każdy boost daje ogromnego kopa, dodatkowo mamy 4 pociski. Nie chce mi się rozpisywać dalej, jakn nie rozumiesz, Twoja strata :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

HE (czyt.WL) są bardzo mocne w CC, light do nich ładnie pasuje bo punktuje kiedy przeciwnik unika walki i ma parę buffów przydatnych kiedy mu się to nie uda...
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Nie robię wyników bo mi ukradli całą armię :? Lighta na WL nie potestuję bo nie mam zamiaru sklejać jeszcze raz 50/60 WL... Poza tym wyniki zależą od skilla a nie od jednego lora Andrzeju :)

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Wojtuś »

Spróbuj zrobić dobry wynik na Fire w HE. ;)
Swoją drogą, to jeszcze nie próbowałem.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Imo na euro 3xlight to najlepsza opcja dla HE. Na inny format nie wiem, bo tylko na euro da sie cokolwiek ugrać tą armią :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Bretonnian
Falubaz

Post autor: Bretonnian »

Andrzej pisze:Imo na euro 3xlight to najlepsza opcja dla HE. Na inny format nie wiem, bo tylko na euro da sie cokolwiek ugrać tą armią :)
Patrząc na wyniki Furiona na masterach i na turniejach ESC muszę się z tobą niezgodzić :wink:

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Z serii dziwne rozpiski Elthariona :P :
Unnamed2500 Pts - High Elves Army

1 Prince @ 257.0 Pts
General; Lore of Death; Great Weapon
Armour of Caledor [25.0]
Radiant Gem of Hoeth [45.0]
Luckstone [5.0]
Dispel Scroll [20.0]

1 Archmage @ 340.0 Pts
Magic Level 4; Lore of High Magic
Annulian Crystal [40.0]
Loremasters Cloak [40.0]

1 Noble @ 188.0 Pts
Lance; Dragon Armour; Shield; Battle Standard
Banner of Sorcery [50.0]
1 Elf Steed: Barded @ [0.0] Pts

25 First Archers @ 300.0 Pts
Standard Bearer; Musician
Banner of Eternal Flame [10.0]

20 Archers @ 225.0 Pts
Musician

11 Spear Elves @ 104.0 Pts
Musician

26 White Lions @ 450.0 Pts
Standard; Musician
1 Guardian @ [27.0] Pts
Amulet of Light [15.0]

1 Great Eagle @ 50.0 Pts

1 Great Eagle @ 50.0 Pts

1 Repeater Bolt Thrower @ 100.0 Pts

1 Repeater Bolt Thrower @ 100.0 Pts

8 Dragon Princes @ 335.0 Pts
Standard; Musician
Banner of Swiftness [15.0]
1 Drakemaster @ [20.0] Pts

Models in Army: 98
Total Army Cost: 2499.0
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

rzal i bul...
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Dzisiaj tym grałem z wochem (przegrałem 11 :9)
W sumie spoko tyle ze DP okazali się niewypałem lepiej ich zamienić na SM albo WL
Reszta grało mi się naprawdę komfortowo

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

DP z BSB wyglądają jak ładnie opakowany prezent dla przeciwnika - nawet +1 do ruchu mają żeby szybciej do niego trafić...

reszta jest w miarę podobna do standardu więc pewnie stąd Ci się dobrze grało...

Inną rozpę to można na smoku zrobić dopiero...
Ostatnio zmieniony 6 paź 2012, o 20:11 przez Laik, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Albo grać na Eltharionie :P :wink:

chomik
Mudżahedin

Post autor: chomik »

mi np. sprawdzają się DP w liczbie 6 sztuk z bsb i fcg trzymane na skrzydle potrafią pomóc w newralgicznym momencie.

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Wojtuś »

I cała armia wysokich elfów nie ma przerzutu z bsb...
Andrzej pisze:Imo na euro 3xlight to najlepsza opcja dla HE. Na inny format nie wiem, bo tylko na euro da sie cokolwiek ugrać tą armią :)
Eee tam, na silesianie dało siępograć, o ile nie trafiłeś na lizaki, de, skaveny... Po za tym inne lore'y są dość konkurencyjne.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Patrząc po niektórych można nawet wygrywać. Sporo osób gra na lighcie, więc rzeczywistość wykazuje, że pomysł się sprawdza.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Zablokowany