rozpiski elfów VIII ed.
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: rozpiski elfów VIII ed.
niezgodze sie, light jest bardzo pod haje, daje mase boostow, a tylko jeden bonus z birony jest malo przydatny...
No nie tylko dla Banishemntu. SHEM'S BURNING GAZE też jest ciekawy bardzo a BIRONA'S TIMEWARP też jest super jak wejdzie (tak samo ja k Pha's i Speed). Po prostu ostatnio przekonałem się, że ofensywna magia zdecydowanie częściej i lepiej się spłaca niż defensywna, więc nastawiam się na rzucanie Banishmetu i Shema.Soulferin pisze: A jak się nie uda?Wystawiłeś 3 magów z lightem dla jednego banishmentu?
No nie twierdzę, że plan jest super.Soulferin pisze:Rzeczywiście super plan...Bo ogólnie Light dla HE to jedna z najsłabszych możliwych opcji...

no 1 bonus to fakt, mało. napisałem o banishemncie bo nastawiam się na rzucanie go. Inne czary tez pójdą - wszystko zalezy od ilości kostek jakie dostanę i sytuacji na stole.Semi pisze:niezgodze sie, light jest bardzo pod haje, daje mase boostow, a tylko jeden bonus z birony jest malo przydatny...
Natomiast nie widziałem nigdy jak można grać 3 magami na light i jak to można by ciekawie rozegrać, dlatego kombinuję sam jak mogę.
No są na pewno inne mocne lory, nikt nie mówi, że light jest naj. Po prostu daje możliwości i chciałbym nauczyć się nią grac. Wszystko po koleiSoulferin pisze:Takich jak WS10 I10? Rzeczywiście tego haje potrzebują najbardziejImo jest wiele ciekawszych lorów dla HE niż light.

Np. Lubię grać High Magic. Grałem już i bardzo ciekawie mi się sprawdziła. Podobnie Life. natomiast Shadow, po mimo, że jest generalnie mocna mnie nie podchodzi.
KUPIĘ: Bitsy (głównie kusze i bicze) od Dark Elves
--
"In a mad world, only the mad are sane." - Akira Kurosawa
mój blog: Sand and Glue

--
"In a mad world, only the mad are sane." - Akira Kurosawa
mój blog: Sand and Glue

WS10 się akurat często przydaje - wystarczy że przeciwnik ma WS3 lub więcej - czyli jakieś 97% oddziałów w WFB.Soulferin pisze:Takich jak WS10 I10? Rzeczywiście tego haje potrzebują najbardziejImo jest wiele ciekawszych lorów dla HE niż light.
W jednym przypadku WL trafiani są na 5+ (czyli zmniejszamy liczbę trafień w WL o 1/3).
W drugim przypadku to my trafiamy na 3+ zamiast na 4+ a przeciwnika trafia na 4+ zamiast na 3+. Niby zmiany tylko o jedno oczko, ale po combacie gdzie z każdej strony wypłacono po 20-30 ataków widać różnicę.

tu nie chodzi tylko o to żeby WL tylko mieliły, ale żeby same nie były mielone w trakcie kiedy one mielą.
Nie wiem jak Ty ale ja zakładam, że moi WL będą miały więcej jak 1 combat przez bitwę.
Nie wiem jak Ty ale ja zakładam, że moi WL będą miały więcej jak 1 combat przez bitwę.

Dlatego nie robisz wyników hajamiSoulferin pisze:WL mielą i bez tego, nadal nie widzę potrzeby brania całego lora dla jednego czaru.

Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Nie robię wyników bo mi ukradli całą armię
Lighta na WL nie potestuję bo nie mam zamiaru sklejać jeszcze raz 50/60 WL... Poza tym wyniki zależą od skilla a nie od jednego lora Andrzeju 

"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"
Spróbuj zrobić dobry wynik na Fire w HE. 
Swoją drogą, to jeszcze nie próbowałem.

Swoją drogą, to jeszcze nie próbowałem.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
Imo na euro 3xlight to najlepsza opcja dla HE. Na inny format nie wiem, bo tylko na euro da sie cokolwiek ugrać tą armią 

Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
-
- Falubaz
Patrząc na wyniki Furiona na masterach i na turniejach ESC muszę się z tobą niezgodzićAndrzej pisze:Imo na euro 3xlight to najlepsza opcja dla HE. Na inny format nie wiem, bo tylko na euro da sie cokolwiek ugrać tą armią

Z serii dziwne rozpiski Elthariona
:
Unnamed2500 Pts - High Elves Army
1 Prince @ 257.0 Pts
General; Lore of Death; Great Weapon
Armour of Caledor [25.0]
Radiant Gem of Hoeth [45.0]
Luckstone [5.0]
Dispel Scroll [20.0]
1 Archmage @ 340.0 Pts
Magic Level 4; Lore of High Magic
Annulian Crystal [40.0]
Loremasters Cloak [40.0]
1 Noble @ 188.0 Pts
Lance; Dragon Armour; Shield; Battle Standard
Banner of Sorcery [50.0]
1 Elf Steed: Barded @ [0.0] Pts
25 First Archers @ 300.0 Pts
Standard Bearer; Musician
Banner of Eternal Flame [10.0]
20 Archers @ 225.0 Pts
Musician
11 Spear Elves @ 104.0 Pts
Musician
26 White Lions @ 450.0 Pts
Standard; Musician
1 Guardian @ [27.0] Pts
Amulet of Light [15.0]
1 Great Eagle @ 50.0 Pts
1 Great Eagle @ 50.0 Pts
1 Repeater Bolt Thrower @ 100.0 Pts
8 Dragon Princes @ 335.0 Pts
Standard; Musician
Banner of Swiftness [15.0]
1 Drakemaster @ [20.0] Pts
Models in Army: 98
Total Army Cost: 2499.0

Unnamed2500 Pts - High Elves Army
1 Prince @ 257.0 Pts
General; Lore of Death; Great Weapon
Armour of Caledor [25.0]
Radiant Gem of Hoeth [45.0]
Luckstone [5.0]
Dispel Scroll [20.0]
1 Archmage @ 340.0 Pts
Magic Level 4; Lore of High Magic
Annulian Crystal [40.0]
Loremasters Cloak [40.0]
1 Noble @ 188.0 Pts
Lance; Dragon Armour; Shield; Battle Standard
Banner of Sorcery [50.0]
1 Elf Steed: Barded @ [0.0] Pts
25 First Archers @ 300.0 Pts
Standard Bearer; Musician
Banner of Eternal Flame [10.0]
20 Archers @ 225.0 Pts
Musician
11 Spear Elves @ 104.0 Pts
Musician
26 White Lions @ 450.0 Pts
Standard; Musician
1 Guardian @ [27.0] Pts
Amulet of Light [15.0]
1 Great Eagle @ 50.0 Pts
1 Great Eagle @ 50.0 Pts
8 Dragon Princes @ 335.0 Pts
Standard; Musician
Banner of Swiftness [15.0]
1 Drakemaster @ [20.0] Pts
Models in Army: 98
Total Army Cost: 2499.0
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
DP z BSB wyglądają jak ładnie opakowany prezent dla przeciwnika - nawet +1 do ruchu mają żeby szybciej do niego trafić...
reszta jest w miarę podobna do standardu więc pewnie stąd Ci się dobrze grało...
Inną rozpę to można na smoku zrobić dopiero...
reszta jest w miarę podobna do standardu więc pewnie stąd Ci się dobrze grało...
Inną rozpę to można na smoku zrobić dopiero...
Ostatnio zmieniony 6 paź 2012, o 20:11 przez Laik, łącznie zmieniany 1 raz.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
I cała armia wysokich elfów nie ma przerzutu z bsb...
Eee tam, na silesianie dało siępograć, o ile nie trafiłeś na lizaki, de, skaveny... Po za tym inne lore'y są dość konkurencyjne.Andrzej pisze:Imo na euro 3xlight to najlepsza opcja dla HE. Na inny format nie wiem, bo tylko na euro da sie cokolwiek ugrać tą armią
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
Patrząc po niektórych można nawet wygrywać. Sporo osób gra na lighcie, więc rzeczywistość wykazuje, że pomysł się sprawdza.Andrzej pisze:Imo na euro 3xlight to najlepsza opcja dla HE. Na inny format nie wiem, bo tylko na euro da sie cokolwiek ugrać tą armią