Ja chciałbym odnieść się do rozpiski którą wrzuciłem jakiś czas temu. Rozgorzała dyskusja co do mojej strategii dotyczącej maga i magii. A co z resztą?faj3r pisze:Co powiecie na cos takiego:
Total: 2499pts2500pkt - EURO
Lords (340pts)
Archmage (340pts) - General
Hand Weapon, Level 4, Annulian Crystal, Loremaster's Cloak
Lore of Light
Heroes (372pts)
Mage (175pts)
Hand weapon, Level 2, Sigil of Asuryan
Lore of Light
Noble (197pts)
BSB, Great Weapon, Heavy armour, Radiant Gem of Hoeth, Sacred Incense
Lore of Light
Core (625pts)
24x Archer (289pts)
Musician, Standard Bearer, Banner of Eternal Flame
10x Archer (115pts)
Musician
24x Spearmen (221pts)
Musician
Special (1062pts)
5x Ellyrian Reavers (112pts)
Musician, Bows
19x Phoenix Guard (291pts)
Musician
19x Sword Masters of Hoeth (291pts)
Musician
20x White Lions of Chrace (368pts)
Musician, Standard Bearer, Banner of Sorcery
Rare (100pts)
Great Eagle
Great Eagle
Plan jest taki, aby wsadzić wszystkich trzech magów do spearmenów i walić banishemntem jak się uda
Orły wiadomo. Natomiast różnorodność w specjalach wrzuciłem aby zwiększyć ich przeżywalność. Wiem, że PG są słabsi ale ten ward może pozwoli im dojść i przy najmniej zając walka jakiś oddział. Zresztą tak zupełnie słabi to też nie są.
Łudzę się, że przeciwnik znający choć lekko HE będzie chciał na początku wykończyć magią WL i wystrzelać SM. Wiadomo, że dużo zależy od rozstawienia i tego jak taktycznie do tego podejdę, ale wydaje mi się, że są jakieś szanse. SM jak dojdą to mocno uderzą.
najchętniej wrzucił bym charakterów po jednym do spearmenów (mag), WL (archmag) i SM (BSB) ale obawiam się, że nie uda mi się prowadzić tych 3 oddziałów sensownie w zasięgu 12" i battement mi nie wejdzie z odpowiednia siłą. a w spearmenach mają te 24 woundy + warda 2+ na magię i -1 to hit przy strzelaniu + liderka na 9 z re-rolem.
Ma to według Was sens?