Nasze dzieła i starania czyli rozpiski brodaczy
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Nasze dzieła i starania czyli rozpiski brodaczy
Ja też nie Panterq Jutrzejszy turniej w Katowicach pokaże czy jest w tym potencjał czy wasze wątpliwości wrócą mnie na drogę krasiowego standardu.
Dla odmiany mój aktualny pomysł na krasie:
Runesmith, General, Shield, Rune of Stone, 2 x Rune of Spellbreaking, 113 pts
Runesmith, Shield, Rune of Stone, 2 x Rune of Spellbreaking, Rune of Furnance, 118 pts
Thane, BSB, MRo Grungni, 150 pts
20 x Quarrerels, GW, Musician, Standard, 300 pts
25 x Hammeres, Musician, Standard, MRo Groth One Eyed, 445 pts
21 x Ironbreakers, Musician, Champion, 314 pts
4 x Gyrocopter, 320 pts
5 x Rangers, 70 pts
1 x Cannon, 120 pts
1 x Organ Gun, Rune of Accuracy, Rune of Fire, 150 pts
Runesmith, Shield, Rune of Stone, 2 x Rune of Spellbreaking, Rune of Furnance, 118 pts
4 x Gyrocopter, 320 pts
5 x Rangers, 70 pts
1 x Cannon, 120 pts
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
- King Thorgrim
- "Nie jestem powergamerem"
Jak wykorzystasz Rangers'ów? Może warto go zamienić na inżyniera dla organów?panterq pisze:Dla odmiany mój aktualny pomysł na krasie:
4 x Gyrocopter, 320 pts
5 x Rangers, 70 pts
1 x Cannon, 120 pts
-
- Chuck Norris
Pewnie do tego do czego się jedynie nadają, czyli blokowania vanguardów.
"Blood Bowl is like a war- no winners, just survivors"
To i aj się pochwale nową kminą, którą zająłem 2 miejsce na lokalu, zawsze grałem na hamcach i longach;
1 Runesmith @ 133.0 Pts
General; Gromril Armour; Shield, Rune of Stone, Rune of Spellbreaking x2, Rune of the Furnace, Rune of Fire, Rune of Speed
1 Runesmith @ 128.0 Pts
Gromril Armour; Shield,Rune of Stone, Master Rune of Passage, Rune of Spellbreaking x2,Rune of Speed
1 Thane @ 159.0 Pts
Great Weapon; Gromril Armour; Shield; Battle Standard, Master Rune of Grugni
39 Warriors @ 420.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; FCG
39 Warriors @ 420.0 Pts
1 Cannon @ 150.0 Pts
Rune of Burning, Rune of Forging
1 Cannon @ 145.0 Pts
Rune of Forging
2 Gyrocopter @ 200.0 Pts
Steam Gun; Vanguard deployment
2 Gyrocopter @ 160.0 Pts
Steam Gun
16 Irondrakes @ 340.0 Pts
Drakegun; Forge-proven Gromril Armour; Standard; Musician, Rune of Slowness x2, Trollhammer Torpedo
1 Organ Gun @ 145.0 Pts
Rune of Accuracy
Total Army Cost: 2400.0
1 Runesmith @ 133.0 Pts
General; Gromril Armour; Shield, Rune of Stone, Rune of Spellbreaking x2, Rune of the Furnace, Rune of Fire, Rune of Speed
1 Runesmith @ 128.0 Pts
Gromril Armour; Shield,Rune of Stone, Master Rune of Passage, Rune of Spellbreaking x2,Rune of Speed
1 Thane @ 159.0 Pts
Great Weapon; Gromril Armour; Shield; Battle Standard, Master Rune of Grugni
39 Warriors @ 420.0 Pts
39 Warriors @ 420.0 Pts
1 Cannon @ 150.0 Pts
Rune of Burning, Rune of Forging
1 Cannon @ 145.0 Pts
Rune of Forging
2 Gyrocopter @ 200.0 Pts
Steam Gun; Vanguard deployment
2 Gyrocopter @ 160.0 Pts
Steam Gun
16 Irondrakes @ 340.0 Pts
Drakegun; Forge-proven Gromril Armour; Standard; Musician, Rune of Slowness x2, Trollhammer Torpedo
1 Organ Gun @ 145.0 Pts
Rune of Accuracy
Total Army Cost: 2400.0
Rozpa pingu wydaje się być solidna. Pantery też chociaż nie wiem czy to bardziej defens (40 kusz) czy ofens.
Powiedzcie mi jeszcze proszę skąd strach aby organkom koniecznie nie dawać Rune of Forging? Większość z was woli dać inżyniera za 70+ pkt. niż przerzut misfire za 25 pkt.
No chyba, że nie doczytałem że organki nie mogą mieć Forging...
Powiedzcie mi jeszcze proszę skąd strach aby organkom koniecznie nie dawać Rune of Forging? Większość z was woli dać inżyniera za 70+ pkt. niż przerzut misfire za 25 pkt.
No chyba, że nie doczytałem że organki nie mogą mieć Forging...
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Inzynier daje przerzut artyleryjki, nie tylko misfire, poza tym ma BS4, okopuje maszynę i odpędza moskity.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."
Ja dziś grałem czymś takim na ok. 600 pkt
Engineer (Brace of Dwarf Pistol, Rune of Stone) 85
Thane (GW, Rune of Stone) 76
12 Longbeards (GW, Musician, Veteran) 188
Gyrocoptery (Steam Gun)
Organ Gun (Rune of Accuaracy, Rune of Burning) 150
579
Gra vs O&G. Przeciwnik ma 10 savage, 21 NG z fanatykami, spear chukka, 10 wolf Riders, goblin szaman, goblin big boss z WS 10
Organki w środku, na prawej gyros, na lewej Longi z tanem.
Pierwsza tura:
Organy strzelają w spear chukke, gyros w wolf riderów. Nic nie trafia. Przeciwnik ma czar ze wszystko w 12' ma light cover. Longi do przodu.
Druga Tura:
Organki strelają i zabijają 9 savage, wolf Riders szarżują w gyro. Teraz UWAGA. NG wypuszczają 2 fanatyków. Wypada... 12. Wszystko trafia. Ginie cały oddział longów. Thane na ld wyrzuca... 11, ucieka i ginie dogoniony przez gobosy
Trzecia tura:
Pozostały fanatyk idzie w stronę gyro i wolf ridersów, organki niszczą spear chukke, gyro zabiją 2 riderów
Czwarta tura:
Organki zabijają 16 NG, fanatyk wpada w oddział wolf ridersów i zabija 5. Oddział dobijam gyrosem.
Piąta tura:
Gyros leci w stronę bossa i szamana. Gobosy szarżują w organki i inżyniera lecz przegrywają, giną i zostają dogonione. Gyros przegrywa a bossem a na save wyrzuca 1 i 2 i spada
Szósta tura:
Boss szarżuje w inżyniera. Zadaje dwie rany, inżynier oblewa save (1 i 3)
Tu gra sie kończy przeciwnik wygrywa o 22pkt
Super bitwa. Organki z inżynierem są super gięte. Gyros fajnie strzela w CC tez daje radę, T5 jest fajne, Longi i Thane... Cóż nie zadali nawet jednej rany. Inżynier bardzo dobrze broni organek. Błędem było gonienie NG bo naraziłem sie na szarże bossa i przegrałem prze to bitwę.
Engineer (Brace of Dwarf Pistol, Rune of Stone) 85
Thane (GW, Rune of Stone) 76
12 Longbeards (GW, Musician, Veteran) 188
Gyrocoptery (Steam Gun)
Organ Gun (Rune of Accuaracy, Rune of Burning) 150
579
Gra vs O&G. Przeciwnik ma 10 savage, 21 NG z fanatykami, spear chukka, 10 wolf Riders, goblin szaman, goblin big boss z WS 10
Organki w środku, na prawej gyros, na lewej Longi z tanem.
Pierwsza tura:
Organy strzelają w spear chukke, gyros w wolf riderów. Nic nie trafia. Przeciwnik ma czar ze wszystko w 12' ma light cover. Longi do przodu.
Druga Tura:
Organki strelają i zabijają 9 savage, wolf Riders szarżują w gyro. Teraz UWAGA. NG wypuszczają 2 fanatyków. Wypada... 12. Wszystko trafia. Ginie cały oddział longów. Thane na ld wyrzuca... 11, ucieka i ginie dogoniony przez gobosy
Trzecia tura:
Pozostały fanatyk idzie w stronę gyro i wolf ridersów, organki niszczą spear chukke, gyro zabiją 2 riderów
Czwarta tura:
Organki zabijają 16 NG, fanatyk wpada w oddział wolf ridersów i zabija 5. Oddział dobijam gyrosem.
Piąta tura:
Gyros leci w stronę bossa i szamana. Gobosy szarżują w organki i inżyniera lecz przegrywają, giną i zostają dogonione. Gyros przegrywa a bossem a na save wyrzuca 1 i 2 i spada
Szósta tura:
Boss szarżuje w inżyniera. Zadaje dwie rany, inżynier oblewa save (1 i 3)
Tu gra sie kończy przeciwnik wygrywa o 22pkt
Super bitwa. Organki z inżynierem są super gięte. Gyros fajnie strzela w CC tez daje radę, T5 jest fajne, Longi i Thane... Cóż nie zadali nawet jednej rany. Inżynier bardzo dobrze broni organek. Błędem było gonienie NG bo naraziłem sie na szarże bossa i przegrałem prze to bitwę.
Straszenie czasami ma lepszy efekt niż zabijaniepingu pisze:tylko straszy niż coś robi.
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- King Thorgrim
Faktycznie. Przestraszony przeciwnik może popełnić błąd i unikać jednostki Iron'ów, ca daje im więcej strzelania. A do CC prędzej, czy później i tak będzie musiało dojść.Smh pisze:Straszenie czasami ma lepszy efekt niż zabijaniepingu pisze:tylko straszy niż coś robi.
- King Thorgrim
Nie ma reguły tak naprawdę. Dwóch daraek'ów ogólnie nie zrobi diametralnej różnicy, jednakże w krytycznych, czy remisowych sytuacjach mogą uratować życie. Torpedą natomiast ma uzasadnienie jeżeli na przeciwko są Ogry, czy jakieś duże bestie. Przy 12" trafia na 3+, rani z siłą 8 nierzadko na 2+, do tego Multiple Wounds D3.
Wszystko zależy od sytuacji, której nie jesteśmy w stanie przewidzieć. I to jest w tym najciekawsze.
Wszystko zależy od sytuacji, której nie jesteśmy w stanie przewidzieć. I to jest w tym najciekawsze.
Wczoraj w Katowicach byłem czwarty zatem nie jest tak źle z tą moją strzelającą kminą Jeśli ktoś ma wątpliwości co do inżynierów wczoraj w bitwie z wochem jeden z nich zaklepał najpierw całych konnych marudów a potem zaszarżował na ocalałego jugernota z jednym wondem który uszedł z pod ostrzału i już zaczął mi mielić mi park maszynowy i dobił gnojka. Katapy po kolei ugrały dla mnie w pierwszej bitwie z Imperium: Czołg i mały oddział demisi druga bitwa skaveny: Abomę i na tyle przerzedziły odział z kadrą że moje niedobitki longów zdołały zaklepać go mimo że w środku był assasin i zdrowy gości z fellbladem bitwa trzecia woch: 2 rydwany i z indairecta wochowego BSB z wardem na3+. Jak dla mnie bilans na tyle dobry żeby próbować dalej ogrywać tą katapową rozpę.
@Hunter
Graty. Rozważyłbym na Twoim miejscu lekkie przemodelowanie Inżynierów. Zamiast 2x Brace of Pistols dać każdemu po jednym pistolecie. Efekt w walce wręcz taki sam, a dzięki temu masz trzech tak samo dobrych koleżków.
Graty. Rozważyłbym na Twoim miejscu lekkie przemodelowanie Inżynierów. Zamiast 2x Brace of Pistols dać każdemu po jednym pistolecie. Efekt w walce wręcz taki sam, a dzięki temu masz trzech tak samo dobrych koleżków.
Zniosę wszystko pod warunkiem, że to komplement.
A coś takiego? Ewentualnie za drejki kloc hamkow i/lub za 2 vanguardy jedna klopa na dzialo...
Runesmith: Shield, Rune of Stone, 2 x Rune of Spellbreaking.
Runesmith: Shield, Rune of Stone, 2 x Rune of Spellbreaking, Rune of Furnance.
Thane: BSB, Shield, Master Rune of Grugni.
28 Quarrerels: Great Weapon, Standard, Musician.
Gyrocopter
Gyrocopter
Gyrocopter
Gyrocopter: Vanguard.
Grudge Thrower
Grudge Thrower
Gyrobomber
20 Irondrakes: Standard, Musician, Rune of Slowness x2.
----2403pkt.
Runesmith: Shield, Rune of Stone, 2 x Rune of Spellbreaking.
Runesmith: Shield, Rune of Stone, 2 x Rune of Spellbreaking, Rune of Furnance.
Thane: BSB, Shield, Master Rune of Grugni.
Gyrocopter
Gyrocopter
Gyrocopter
Grudge Thrower
Grudge Thrower
Gyrobomber
20 Irondrakes: Standard, Musician, Rune of Slowness x2.
----2403pkt.
Nie widzę tej rozpiski przeciwko Wochowi, demonom, i dowolnym armiom "pancernym", typu Bretka i kawaleryjskie Imperium.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator