Rozpiski WE - (8 edycja od strony 339)

Wood Elves

Moderator: Gremlin

Zablokowany
Awatar użytkownika
mikadorus
Mudżahedin

Re: Rozpiski WE

Post autor: mikadorus »

Zamiast tych 11 GG daj każdej grupie po muzyku.
Jak na moje gusta za mało mobilna rozpiska.
Uprawianie seksu jest dla każdego faceta imperatywem. Kształtowanie wyglądu bez wątpienia służy poprawieniu swej atrakcyjności, a co za tym idzie możności uprawiania seksu. Jeśli robisz to tylko dla siebie, to znaczy, że chcesz uprawiać seks z samym sobą. Jeśli budujesz mięśnie dla siebie, to jesteś pedałem

Awatar użytkownika
goboss
Masakrator

Post autor: goboss »

ten alter trochę za tani :)
ja bym do tej rozpiski inaczej go złożył:
5 strzał bez sejwa, ench shield i ward wyczerpywalny albo glamourwave.

reszta standard, nie ma co się rozpisywać.
solidny defens.
mikadorus pisze:Zamiast tych 11 GG daj każdej grupie po muzyku.
dobrze radzi.

Awatar użytkownika
mikadorus
Mudżahedin

Gobbos on tego altera chyba dobrze wypunktował tylko nie zsumował punktów.

Tzn. Alter + HB = 180ptk a potem wylicza dodatkowe koszta wyposażenia. To trochę mylące na pierwszy rzut oka:)
Uprawianie seksu jest dla każdego faceta imperatywem. Kształtowanie wyglądu bez wątpienia służy poprawieniu swej atrakcyjności, a co za tym idzie możności uprawiania seksu. Jeśli robisz to tylko dla siebie, to znaczy, że chcesz uprawiać seks z samym sobą. Jeśli budujesz mięśnie dla siebie, to jesteś pedałem

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

No dokładnie. Te pkt za lorda sa niezliczone po prostu.
I rotfl... W ogóle mi się ta rozpa nie widzi. Alter przetrzyma ture i co...? dalej? Co dociśniesz do np. blodzia? Musisz mieć outnumber, bo w nastepnej turze dostaniesz FO... A tak btw. grałem na identyko złożeniu, jakieś... Hmm ze 2 lata temu? Przed demonami i VC nowymi. jakoś tak.
Ale może da radę jeszcze....

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

ten biegacz to jest typowy łapasz LT. ma za zadanie wpaść ustać 2 tury, w drugie powinno się dobić oddział wildów na bok ze szmatą. złożenie całkiem spoko ale jak powiedział piotras kilka AB temu

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

A widzisz tam wildów z szmatą? bo to ja chyba ślepy jestem :O Poza tym, co za nuub się teraz nabierze na takei coś, co?

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Unnamed1300 Pts - Wood Elves Army

1 * Alter Noble @ 156 Pts
Alter; Great Weapon; Longbow; Shield
Hail of Doom Arrow [30]
Helm of the Hunt [20]

1 Glamourweave Spellsinger @ 260 Pts
General; Glamourweave; Magic Level 2; Lore of Athel Loren; Longbow
Divination Orb [25]
Dispel Scroll [25]

1 Unicorn @ [65] Pts

8 Dryads @ 96 Pts

10 Glade Guard @ 120 Pts

10 Glade Guard @ 120 Pts

5 Glade Riders @ 129 Pts
Musician

7 Wardancers @ 126 Pts

1 Treeman @ 285 Pts

Casting Pool: 4
Dispel Pool: 3
Models in Army: 44

Total Army Cost: 1292
Co o tym myslicie ??? Da się tym pocisnać Woch krasie albo imperium ??
Co mógłbym zmienic zeby było lepiej w WE jestem zielony więc wszystkie porady mile widziane :wink:
Ostatnio zmieniony 15 maja 2010, o 19:33 przez Eltharion, łącznie zmieniany 1 raz.
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Jezusie nazareński!
Napisz jak nie masz figurek, dlatego wciskasz championa do fasta.
Kto to widział? Wrzucać championa do fasta?! W DE, HE, czy jakiejkolwiek innej armii tak się robi?
Chyba nie.
Do tego ten alter - lol, do czego on jest? Ma se pofifkać 4 strzałami czy co? Połechtać sobie harpie z S3?
W ogóle rozpa jest kiepska, zaczynając od herosow, kończąc na rarach. Na małe pkt cannon ssie.

I od razu piszę, Wochu nie pociśniesz, krasi też nie, imperium tym bardziej.

Ja bym zaczął ogarniać WE od Army buildera i przeczytaniu pomocnych tematów, nad którymi Ksch się bardzo trudził i wyszlo mu to świetnie. Od tego bym zaczął, zakładając że ogarnałeś AB, ale pewnie tego też nie zrobiłeś.

Grrr... Pozdro & sry, ale nie wytrzymałem.

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

No nieźle :mrgreen:
Dobra to zmienie to zaraz :wink:

EDIT: Dobra poprawiłem
Tylko jakos nie mam zaufania do tego goscia z Hodą

Awatar użytkownika
mikadorus
Mudżahedin

Trochę mało driad... a na małe ptk to bardzo dobry oddział. Ogólnie to 1 ds i 3 DD cisną. To samo model magiczki.. przeciwnik zabijając takie coś zyska 360ptk... bo jest generałem. Pozbawi ciebie całej magii połowy antymagii.
Szczerze to wygląda to tak jakbyś wstawił byle co.

Zamiast treemana możesz dać kilku WW i caddiego 2lvl. Pamiętaj, że treemana bolą działa i wsio co ma S6+, Nie wiesz, że krasie mają machiny, imperium działa?
Zamiast tej plewki na jednośladzie dać caddy/altera z GW i wardem na 3+ i jeszcze na oddział driad starczy.
Zamiast GR możesz dać WR (1ptk różnicy) a o ile lepszy oddział. (na te ptk).

Poczytaj rozpiski na forach, tematy a nie dawaj takich rozpisek

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

Jak na krasie czy Imperium to ja bym Treemana nie brał. Za często zdejmowały mi go działa :P Zamiast tego WW na Imperium albo orzełek na Kraśki ale to IMHO. Zauważyłem że jakos strasznie cie ciągnie do tego Unicorna ;] Popatrza jak go wywalisz to wcisiniesz jakoś jeszcze oddział driad
bez dzadka drzewa to wejdą jeszcze ze 2,3 conajmniej (oddziały driad oczywiscie) :mrgreen:
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

WW nie mam (chociarz 5 SW mogło by sie pobawic w WW) :?
A ogolnie to sie dzisiaj jeszcze dogadalismy i zagram z Wochem
A do jednorozca ciagnie mnie dlatego że dzięki temu nie pozornemu zwięrzadku ta czarodziejka mam szanse cos powalczyc (wsęsię jednorozec ma walczyc) a ze i tak gosciuwa jest do rospraszania to sobie dziewczyna przynajmniej powalczy :D

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

też na początku swojej kariery miałem taki zamiar :). Zabiły ją skinki i to w CC. Od tej pory nie lubie tego złozenia :D
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Awatar użytkownika
mikadorus
Mudżahedin

A wiesz, że w walce wręcz będą walić ci po magiczce? Jednorożec też dobry nie jest.
WW robisz z GG.

Cały model ma w sumie 3A. Załóżmy, że 2 cudem zranią i coś zadadzą to...
- jest ciebie mniej
- ranki
- jak biją po magiczce to 2-ie rany dadzą.
Zdajesz liderkę za stratę jeźdźca, potem na ucieczkę na 5-6 i tracisz cenny model.
W najlepszym wypadku będzie remis

Na większe ptk można by pomyśleć o tym..

Doman-
Wodzirej

Post autor: Doman- »

mikadorus pisze:
Cały model ma w sumie 3A. Załóżmy, że 2 cudem zranią i coś zadadzą to...
- jest ciebie mniej
- ranki
- jak biją po magiczce to 2-ie rany dadzą.
Zdajesz liderkę za stratę jeźdźca, potem na ucieczkę na 5-6 i tracisz cenny model.
W najlepszym wypadku będzie remis
aha :roll:

dziś miałem nieprzyjemność grać z HE, co raz bardziej wydaje mi się że mały caddy na małe pkt i dwóch caddych na duże to słaba antymagia :? :? :?

Awatar użytkownika
mikadorus
Mudżahedin

Ale o co chodzi? Coś złego napisałem?

Z talonem i orłami można trochę magię HE uszczuplić:). Ostatnio było 2x magik poz 2 i duży mag. Można było nawet magią się przebić.
Najgorsze są pierwsze 2 tury. Potem już z górki idzie. Ja bardziej nie lubię WL chariot + SD + mali magowie + BoS.

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Łee tam. Na małe pkt 1 caddy starczy.

Ok Eltharion, juz o wiele lepiej, jednak jak już zostało napisane... Zamiast GR wchodzą WR golasy i git. Zamiast drzewa... No ja bym pokmił. Na te armie co wymieniłeś to drzewo to kiepski wybór... Z resztą zagrasz, to się przekonasz.

HE to nie aż taki problem. Da się z tym grac... ;)

Doman-
Wodzirej

Post autor: Doman- »

Piotras pisze:Łee tam. Na małe pkt 1 caddy starczy.
przy wyciąganiu 8 powerów i 2 BS, no nie wiem :wink:

Awatar użytkownika
mikadorus
Mudżahedin

Przy 1x eagle i snajperze jako antymagii na małe ptk starczy. :mrgreen:
Na te ptk to wstawi pewnie 2 bolce - które uwielbiają strzelać w driady.:)

To z 1200ptk zostaje mu z 600 na armię.. standard łuki x2 = 380 ptk na oddziały do CC:)

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Błąd. 110 pkt jeden raz łuki. HE na male pkt 1+ core. Więc sporo więcej niż policzyłeś zostaje na cc.

Zablokowany