ajt pisze:Czy jak jednym elektrykiem wylosuję błyskawicę, później drugim też, to mogę ją zmienić? Czy nie mogę, bo to sygnaturka?
Kacpi 1998 pisze:możesz
Mogę prosić o jednoznaczną odpowiedź na powyższe?;)Hoax pisze:nie możesz bo to sygnaturka...
Moderator: Hoax
ajt pisze:Czy jak jednym elektrykiem wylosuję błyskawicę, później drugim też, to mogę ją zmienić? Czy nie mogę, bo to sygnaturka?
Kacpi 1998 pisze:możesz
Mogę prosić o jednoznaczną odpowiedź na powyższe?;)Hoax pisze:nie możesz bo to sygnaturka...
Zaczyna się od tego, że wyjątkiem może być tylko, jeśli czar nie jest wybrany losowo. A w opisanym przykłądzie, najpierw wykonuję rzut i go właśnie losuję...Sagharri pisze:Znalazłem coś takiego:
" Ordinarily, each spell can only be known once in the same army. The only exceptions are where a spell is not generated randomly, such as:
- If a model has no choice over which spell(s) it knows, either because it is fixed by the model's rules, or because it has 'bought' a specific spell as part of army selection.
- If the army book or spell lore clearly states that a model can exchange another spell for the spell in question."