Macki Wojny 2010 - Łódź - 2k+1k - 2010/12/11-12

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

Re: Macki Wojny 2010 - Łódź - 2k+1k - 2010/12/11-12

Post autor: CzarnY »

milo bylo znowu zobaczyc te wszystkie battlowe mordy :D no i pograc w figurki, ale to juz bardziej jako taki dodatek.
orgowie wykonali kawal dobrej roboty. uwielbiam ten turniej.

dzieki wielkie dla Jardzioszka za nocleg, jego mamie za sniadane, Zulusowi za wspolna gre i powstrzymanie ataku pederasty w knajpie 8), Thorekowi i Druchiemu za podroz autem. A takze za impreze wszystkim nemezisom, Ślązakom, Łowiczanom, Białostoczanom, Łodzianom, i kogo tam jeszcze nie bylo ;).

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

CzarnY pisze:Łowiczanom
Był ktoś z Łowicza? :shock:

Darek chyba troszkę się speszył obecnością kamer ale mimo to mówił bardziej do rzeczy niż Kielon :D
Czekamy na część drugą o tym jak Kielon opowiada o włócznikach :mrgreen:
Kielon zostaniesz gwiazdą =D>
Obrazek

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Post autor: cahir »

Aż sobie to chyba do podpisu wstawię ;D Jest pro
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Post autor: Mac »

Dzięki Zembolowi i ekipie z Łodzi za zorganizowanie świetnego turnieju, w którym mogłem uczestniczyć jako sędzia (i dodatkowo się sprawdzić - cóż... gdybym był graczem nie oceniłbym się najlepiej :P). Nie ma do niczego zastrzeżeń - super lokal, catering, wszystko profeska - ale przede wszystkim podziękujmy Iwonie, która ogłuszająco motywowała graczy do zakończenia gier. To dzięki niej praca sędziów była o tyle łatwiejsza! :P

I oczywiście test wiedzy stworzony przez Tomekjara i Ryjka - wymiatający! :D

Mac
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Zulus: który to już Twój appearance w TV? 4? Będziesz gwiazdą! Wpiszesz sobie teraz do CV ;p
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Post autor: cahir »

Oj tam, Mac, dobrze było ;] Ja nie mam żadnych zastrzeżeń co do Twoich werdyktów. Wszystko profesjonalnie.
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

Obrazek

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Iwonka pro. Jak podawała nazwy scenariuszy to wszyscy mieli niezły polew :D
Obrazek

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

na razie kielon i ziemko miszczowie ;)
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Hie, w filmie główną rolę grają moje hydry i moje łapska w szarym polarku rzucające czerwone kostki :D

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

Chciałem bardzo podziękować swoim przeciwnikom i bitwy i temu Nubowi z którym grałem – Robsonowi, Mimo, że częściej mam więcej sporów z nim niż z przeciwnikami to jednak na płaszczyźnie samej gry dogadujemy się dzięki czemu jesteśmy bardzo skuteczni. Miło też było spotkać znajmowe mordezki jak Cosmo który przyjechał tylko w celach towarzystkich - zreszta mam nadzieję ze next time będzie juz z figurkami.

Chciałem także podziękować Zembolowi i całej ekipie z Łodzi za super imprezę a w szczególności:
-stawali na głowie żeby była frekwencja na pełnoprawnego Mastera, mimo że cześć osób z przyczyn pogodowych odpadała
-bardzo fajny pomysł z kobiecym głosem informujący o ważnych kwestiach jak informacja na PKP
-dobra i sprawa organizacja (prysznice, spanie, mapki terenowe)
-dużo osób sędziujących co przy cały czas nowej edycji jest bardzo ważne
-bufet i obiad w cenie
-bardzo dużo nagród które poza podium zostały rozlosowana wśród wszystkich graczy

Tam w zasadzie to ciężko znaleźć jakieś minusy organizacyjne. Mi osobiście jeśli chodzi o zasady to mi osobiście nie podobało mi się cześć zasad np.:
-brak za połówki gdzie w jednej bitwie ostatni rycerz został uciekający na koniec bitwy z regimenty za 500 pk. i nie mieliśmy za to nic pkt. – możliwość zabrania się jego rycerza była 1/36 więc żadna
-scenariusz Dawn Atak nic nie wnosi do rozgrywki poza tym że powoduj że cześć jednostek wystawionych może w ogóle nic nie zrobić jeśli reszta armii będzie wystawiona w przeciwległej części stołu

Generalnie turniej ma bardzo fajny format i w stosunku do 2 lat temu została wprowadzona 5 bitwa która dobrze balansuje system szwajcarski.

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Post autor: Mac »

Lazur pisze:Iwonka pro. Jak podawała nazwy scenariuszy to wszyscy mieli niezły polew :D
"Obowiązującym scenariuszem jest: Dułn ataak!!!!!"
Mogę również stwierdzić (posiadając grupę reprezentatywną ok. 20 osób), że co najmniej połowa graczy WFB cierpi na ciężkie stadium bezdechu nocnego. Te nocne symfonie...
Hie, w filmie główną rolę grają moje hydry i moje łapska w szarym polarku rzucające czerwone kostki :D
I plecy Shina.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Dzięki za turniej, był porządnie ogarnięty,
choć czasem czasu na bitwy trochę nie starczało, a tereny na kilku stołach tworzyły niespotykane nigdzie combosy (np obelisk pod domkiem) - na mapce wyglądało to spoko, ale łódzkie tereny są bardzo duże i w rzeczywistości wychodziło to już różnie :)

Dzięki przeciwnikom za bitwy, a Voodoo za towarzystwo i powstrzymywanie mnie przed ryzykownymi zagrywkami.
Na turniej pojechaliśmy w sojuszu HE + DF, w pierwszych bitwach wyszedł brak ogrania na magii Shadow oraz krasnalami, potem było już coraz lepiej, ale odbić od dna się nie udało.

Ocena malowania OK, choć musiałem udowadniać, że moje traye są modelowane... :)

A teraz po marudzę na serio...
Test wiedzy tragiczny, same pytanie o największe pierdoły jakie chyba mogli znaleźć w tych podręcznikach. A tłumaczenie, że pytań o zasady nie będzie bo ludzie, którzy przyjechali na mastera powinni je znać jest IMO mega chybionym argumentem (na masterze byli ludzie, którzy grali swoje pierwsze bitwy na 8 ed.).
Nie dość, że trzeba było tłumaczyć zasady innym graczom to jeszcze zdarzały się sytuacje, że trzeba było tłumaczyć je sędziom.
cahir pisze:Oj tam, Mac, dobrze było ;] Ja nie mam żadnych zastrzeżeń co do Twoich werdyktów. Wszystko profesjonalnie.
ja tam zastrzeżenia miałem, ale po krótkich wyjaśnieniach i sięgnięciu do odpowiednich stron RB wszystko się wyjaśniło. ;-)

Żeby nie było zbyt pesymistycznie, to dodam że turniej mi się na prawdę podobał i pewnie pojadę do Łodzi za rok.

pozdrawiam,
Asassello
Obrazek

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

akurat ta 5 bitwa nic nie zmieniła w top4 ;) ale fakt faktem 5bitew jest okey.

zagadka: znajdź na filmie dwóch typów, co wpierdalają kanapki zamiast grać ;)
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Brak punktów za połówki i uciekające unity na prawdę słabe i to piszę to z perspektywy człowieka który tylko dzięki temu ostatniej bitwy nie przegrał maską :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Strażnicy Świątynni, balisty, potężny Slaan aż dziw że się opamiętali i nie słyszeliśmy o templach, bolcach i żabie:D
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Lazur pisze:Brak punktów za połówki i uciekające unity na prawdę słabe i to piszę to z perspektywy człowieka który tylko dzięki temu ostatniej bitwy nie przegrał maską :D
brak puntków za uciekające jest akurat OK,
natomiast brak punktów za wycięcie oddziału prawie do zera jest słaby. Wprowadzenie punktów za dobicie do połówki lub do ćwiartki oddziału IMO było by dobre :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

W ostatniej Twojej turze przeciwnik robi wszystkim flee i nic z tym nie zrobisz a punktów nie masz i to jest OK?
Obrazek

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Lazur pisze:W ostatniej Twojej turze przeciwnik robi wszystkim flee i nic z tym nie zrobisz a punktów nie masz i to jest OK?
tak jest OK, poza tym że to argument z dupy. :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Aha, nie musisz mi tego mówić, wiem skąd go wziąłem :P
Obrazek

ODPOWIEDZ