League Of Legends
Moderator: Zaklinacz Kostek
Re: League Of Legends
Tu nawet nie chodzi o celność tylko o możliwości, ale ok.
Akurat pasyw alistara dosyć cześto kończy się ksem
Akurat pasyw alistara dosyć cześto kończy się ksem
Szukam: zamienników do Silver Helmsów
Kontakt PM
Kontakt PM
- PartyzantPL
- Chuck Norris
Próbuję wam od paru postów wbić do głowy, że w Ali+Blitz celem jest nafeedowanie Ali'ego który bije po milion, a z ultem jest nieśmiertelny
Ali czyste AP, Blitz czyste AD, proste jak struny w mojej gitarze <szpan>.
Ali czyste AP, Blitz czyste AD, proste jak struny w mojej gitarze <szpan>.
Nothing is free. Not even revenge.
Shinue pisze: jestem jednoosobową parówą (proszę mnie nie cytować )
na tej zasadzie można wymieniać postaci po kolei, bo prawie każda nafeedowana zjada wszystko.
Blitz i Ali mają problemy z last hitowaniem.
Widywałem już Blitz AD jungle i Alistara AP mid, okay, da się grać, i jak wleci kilka killi to jest snowball, ale nie zmienia to faktu że to nie jest najprostsze zadanie.
Jestem ciekawy jak byś sobie pograł chociażby z Ahri ww. Alistarem.
Już jakoś bardziej jestem przekonany do Blitza w jungli, tylko po co skoro Lee robi 3 razy tyle co on.
Na marginesie, Alistar dostał cały zestaw nerfów, od czasu kiedy co grę siedzał na midzie.
Blitz i Ali mają problemy z last hitowaniem.
Widywałem już Blitz AD jungle i Alistara AP mid, okay, da się grać, i jak wleci kilka killi to jest snowball, ale nie zmienia to faktu że to nie jest najprostsze zadanie.
Jestem ciekawy jak byś sobie pograł chociażby z Ahri ww. Alistarem.
Już jakoś bardziej jestem przekonany do Blitza w jungli, tylko po co skoro Lee robi 3 razy tyle co on.
Na marginesie, Alistar dostał cały zestaw nerfów, od czasu kiedy co grę siedzał na midzie.
Kontakt PM
Kontakt PM
- PartyzantPL
- Chuck Norris
Ciągle mówię o duo lane Ali + Blitz bot. Nikt mnie nie słucha
A to inna sprawa
Nie wiem, nie próbowałem, ale ciężko do takich dwóch się zbliżyć, jedyne co można to ich trzymać na dystans jakimś long range carry typu caitlyn.
Pomysł brzmi nieźle, ogólnie chętnie zagrałbym kiedyś grę z jakimś niestandardowym złożeniem, a nie ciągle solo top, ap mid, jungle, ad carry + support.
Czasem pojawi się ap jungle, czasem ap solo top, czasem ad mid, czasem duo ap top-mid, czasem jakiś niestandardowy support, ale tak to w sumie gry są bardzo podobne na solo q.
Nie wiem, nie próbowałem, ale ciężko do takich dwóch się zbliżyć, jedyne co można to ich trzymać na dystans jakimś long range carry typu caitlyn.
Pomysł brzmi nieźle, ogólnie chętnie zagrałbym kiedyś grę z jakimś niestandardowym złożeniem, a nie ciągle solo top, ap mid, jungle, ad carry + support.
Czasem pojawi się ap jungle, czasem ap solo top, czasem ad mid, czasem duo ap top-mid, czasem jakiś niestandardowy support, ale tak to w sumie gry są bardzo podobne na solo q.
Kontakt PM
Kontakt PM
Ostatnio kupiłem sobie Singeda. Choć byłem trochę sceptyczny, teraz nie żałuję. Bieganie w kółko, uciekanie i zabijanie ludzi którzy jeszcze przed chwilą mieli inicjatywę jest mega . Szkoda tylko że jak trafię na ostro harrasującego rangeda to mam gg aż do midgame.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
Na supporty i tak mobilitki, nie zadne 3.
Na YT ostatnio pelno Blitza w serii "blitz pretends to sux" i kille, ile oni tego natrzepali to poezja. Ciekawe tylko ile faili zaliczyl po drodze
Singed juz dobre 2 lata temu byl po prostu CHORY, ta frajda z zabijaniem bieganiem, turbopushem, gietym slowem oraz flingiem... razem z twitchem wtedy to moje ulubione chary byly ;]
Na YT ostatnio pelno Blitza w serii "blitz pretends to sux" i kille, ile oni tego natrzepali to poezja. Ciekawe tylko ile faili zaliczyl po drodze
Singed juz dobre 2 lata temu byl po prostu CHORY, ta frajda z zabijaniem bieganiem, turbopushem, gietym slowem oraz flingiem... razem z twitchem wtedy to moje ulubione chary byly ;]
chyba to widziałem ; blitzcrank z flashem i ghostem, który podchodzi pod turret przeciwnika. Oni zaczynają za nim biec, a tam już czekają goście z exhaustem i ignitem pod turretem, kiedy są blisko to Q, tak?
Z innych to widziałem jak goście zrobili turreta na 1 lvlu bez minionów - ciekawe czy to jest nadal możliwe.
Z innych to widziałem jak goście zrobili turreta na 1 lvlu bez minionów - ciekawe czy to jest nadal możliwe.
Kontakt PM
Kontakt PM
- PartyzantPL
- Chuck Norris
Nie da się już zniszczyć turreta przy pomocy wardów. Turret focusuje championów
Ja tam myślę o takim złożeniu:
Heimerdinger: Turret
Yorick: W - ghoul.
do tego Blitzcrank z flat runami na Manę i Sapphie crystal, co da mu bardzo dużą tarczę z pasywa.
Warwick z W - czyli attack speed dla wszytskich.
Ashe lub jakiś inny carry z runami na full dmg.
Najpierw tankujemy turret ghoulem i turretem, później podchodzi Blitzcrank i zbiera full dmg.
Warwick włącza W, Blitz też włącza swoje W, ew. jakiś carry włącza swój attack speed bonus (potrzebny przykład, bo nie wiem który by się w sumie najlepiej sprawdził )
Zamiast Heimera może być też Ori z tarczą.
Ew. można zamiast yoricka wziąć Rammusa z full armorem - wtedy będzie miał bodajże koło 125 armora na 1 lvlu.
No i oczywiście Teleport na wszyustkich + kilka heali.
Nawet jeśli ktoś miałby zginąć, to turret na 1 lvlu brzmi nieźle. Ciekawe czy dałoby radę
Heimerdinger: Turret
Yorick: W - ghoul.
do tego Blitzcrank z flat runami na Manę i Sapphie crystal, co da mu bardzo dużą tarczę z pasywa.
Warwick z W - czyli attack speed dla wszytskich.
Ashe lub jakiś inny carry z runami na full dmg.
Najpierw tankujemy turret ghoulem i turretem, później podchodzi Blitzcrank i zbiera full dmg.
Warwick włącza W, Blitz też włącza swoje W, ew. jakiś carry włącza swój attack speed bonus (potrzebny przykład, bo nie wiem który by się w sumie najlepiej sprawdził )
Zamiast Heimera może być też Ori z tarczą.
Ew. można zamiast yoricka wziąć Rammusa z full armorem - wtedy będzie miał bodajże koło 125 armora na 1 lvlu.
No i oczywiście Teleport na wszyustkich + kilka heali.
Nawet jeśli ktoś miałby zginąć, to turret na 1 lvlu brzmi nieźle. Ciekawe czy dałoby radę
Kontakt PM
Kontakt PM
Fajnie, z tym że pchnięcie turreta to 750 golda dla teamu, ale niszcząc go na pierwszym levelu wystawiacie wasz mid na ganki.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
Szczerze mówiąc myślałem o topie albo bocie, bo do mida za łatwo dojść drużynie przeciwnej.
Najlepiej byłoby pójść na przeciwną strnę do buffa, który planują wziąć.
A FB chyba za turret killa nie dostaje się?
Z innych do rozpatrzenia:
Anivia - jajko.
Jana - tarcza
Nautilius - selfcast tarcza
Sion - selfcast tarcza
Volibear - heal z pasywa.
Z tego co sprawdziłem to Blitz może mieć 828.95 many na 1 lvlu. czyli koło 400 obrażeń chłonie tarcza na początku.
Najlepiej byłoby pójść na przeciwną strnę do buffa, który planują wziąć.
A FB chyba za turret killa nie dostaje się?
Z innych do rozpatrzenia:
Anivia - jajko.
Jana - tarcza
Kod: Zaznacz cały
Janna shields her target ally champion or tower, absorbing 80 (+0) damage and buffs them, increasing their attack damage by 14 for 5 seconds (can target Turrets).
Nautilus surrounds himself with dark energies, shielding him from the next 80 plus 10% of his bonus health (+0ap) damage for up to 10 seconds.
Sion surrounds himself with a shield which absorbs 100 (+0ap) damage
Z tego co sprawdziłem to Blitz może mieć 828.95 many na 1 lvlu. czyli koło 400 obrażeń chłonie tarcza na początku.
Ostatnio zmieniony 28 cze 2012, o 13:57 przez diuk, łącznie zmieniany 1 raz.
Kontakt PM
Kontakt PM
Sure, ale na bank bedzie przy tym turrecie ktos, kto zada choc 1 dmg i juz bedzie kill.
Tworzysz picki pod pusha, ktory 1) moze nie wyjsc, a nieudany niszczy gre, 2) picki sa nieoptymalne, 3) Nawet jak sie uda, to jednego wrogiego lane odetniesz od farmy, ale i swojego wystawisz na ganki albo pozbawisz farmy.
Czysto for fun mozesz sie tak pobawic, ale obawiam sie, ze rownie szybko przestaniesz, bo sie przejedziesz za duzo razy
Tworzysz picki pod pusha, ktory 1) moze nie wyjsc, a nieudany niszczy gre, 2) picki sa nieoptymalne, 3) Nawet jak sie uda, to jednego wrogiego lane odetniesz od farmy, ale i swojego wystawisz na ganki albo pozbawisz farmy.
Czysto for fun mozesz sie tak pobawic, ale obawiam sie, ze rownie szybko przestaniesz, bo sie przejedziesz za duzo razy
Kontakt PM
Kontakt PM
Dlatego lepiej chyba zdybać wrogiego junglera albo we trzech zgankować solo top (top, gość z mida i jungler) w early wrogi mid sam nie zdoła za mocna uszkodzić turreta, a jakaś kasa jest.Majestic pisze:Fajnie, z tym że pchnięcie turreta to 750 golda dla teamu, ale niszcząc go na pierwszym levelu wystawiacie wasz mid na ganki.
Vallarr pisze:sęsu
Co to za potwór.
Takie zabawy w zabijanie towera na 1 lvlu za bardzo pachną mi ACEem w 1 minucie
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
- PartyzantPL
- Chuck Norris
Nie takie rzeczy się na counterjungli robiło