League Of Legends

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
diuk
Falubaz

Re: League Of Legends

Post autor: diuk »

Tu nawet nie chodzi o celność tylko o możliwości, ale ok.

Akurat pasyw alistara dosyć cześto kończy się ksem :P
Szukam: zamienników do Silver Helmsów

Kontakt PM

Awatar użytkownika
PartyzantPL
Chuck Norris

Post autor: PartyzantPL »

Próbuję wam od paru postów wbić do głowy, że w Ali+Blitz celem jest nafeedowanie Ali'ego który bije po milion, a z ultem jest nieśmiertelny :P
Ali czyste AP, Blitz czyste AD, proste jak struny w mojej gitarze <szpan>.
Nothing is free. Not even revenge.
Obrazek
Shinue pisze: jestem jednoosobową parówą (proszę mnie nie cytować :twisted: )

diuk
Falubaz

na tej zasadzie można wymieniać postaci po kolei, bo prawie każda nafeedowana zjada wszystko.

Blitz i Ali mają problemy z last hitowaniem.

Widywałem już Blitz AD jungle i Alistara AP mid, okay, da się grać, i jak wleci kilka killi to jest snowball, ale nie zmienia to faktu że to nie jest najprostsze zadanie.

Jestem ciekawy jak byś sobie pograł chociażby z Ahri ww. Alistarem.

Już jakoś bardziej jestem przekonany do Blitza w jungli, tylko po co skoro Lee robi 3 razy tyle co on.

Na marginesie, Alistar dostał cały zestaw nerfów, od czasu kiedy co grę siedzał na midzie.

Kontakt PM

Awatar użytkownika
PartyzantPL
Chuck Norris

Ciągle mówię o duo lane Ali + Blitz bot. Nikt mnie nie słucha :P
Obrazek

diuk
Falubaz

A to inna sprawa :)

Nie wiem, nie próbowałem, ale ciężko do takich dwóch się zbliżyć, jedyne co można to ich trzymać na dystans jakimś long range carry typu caitlyn.

Pomysł brzmi nieźle, ogólnie chętnie zagrałbym kiedyś grę z jakimś niestandardowym złożeniem, a nie ciągle solo top, ap mid, jungle, ad carry + support.

Czasem pojawi się ap jungle, czasem ap solo top, czasem ad mid, czasem duo ap top-mid, czasem jakiś niestandardowy support, ale tak to w sumie gry są bardzo podobne na solo q.

Kontakt PM

Majestic
Falubaz

Post autor: Majestic »

Ostatnio kupiłem sobie Singeda. Choć byłem trochę sceptyczny, teraz nie żałuję. Bieganie w kółko, uciekanie i zabijanie ludzi którzy jeszcze przed chwilą mieli inicjatywę jest mega :D. Szkoda tylko że jak trafię na ostro harrasującego rangeda to mam gg aż do midgame.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Post autor: Vallarr »

Na supporty i tak mobilitki, nie zadne 3.
Na YT ostatnio pelno Blitza w serii "blitz pretends to sux" i kille, ile oni tego natrzepali to poezja. Ciekawe tylko ile faili zaliczyl po drodze :D

Singed juz dobre 2 lata temu byl po prostu CHORY, ta frajda z zabijaniem bieganiem, turbopushem, gietym slowem oraz flingiem... razem z twitchem wtedy to moje ulubione chary byly ;]

diuk
Falubaz

chyba to widziałem ; blitzcrank z flashem i ghostem, który podchodzi pod turret przeciwnika. Oni zaczynają za nim biec, a tam już czekają goście z exhaustem i ignitem pod turretem, kiedy są blisko to Q, tak?

Z innych to widziałem jak goście zrobili turreta na 1 lvlu bez minionów - ciekawe czy to jest nadal możliwe.

Kontakt PM

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Gdzie te czasy, kiedy na 1 lvlu robilo sie dragona dzieki poppy... w 18 minucie duo barona z shaco... eh :]

Awatar użytkownika
PartyzantPL
Chuck Norris

Nie da się już zniszczyć turreta przy pomocy wardów. Turret focusuje championów :)
Obrazek

diuk
Falubaz

Ja tam myślę o takim złożeniu:

Heimerdinger: Turret

Yorick: W - ghoul.

do tego Blitzcrank z flat runami na Manę i Sapphie crystal, co da mu bardzo dużą tarczę z pasywa.

Warwick z W - czyli attack speed dla wszytskich.

Ashe lub jakiś inny carry z runami na full dmg.

Najpierw tankujemy turret ghoulem i turretem, później podchodzi Blitzcrank i zbiera full dmg.

Warwick włącza W, Blitz też włącza swoje W, ew. jakiś carry włącza swój attack speed bonus (potrzebny przykład, bo nie wiem który by się w sumie najlepiej sprawdził :) )

Zamiast Heimera może być też Ori z tarczą.

Ew. można zamiast yoricka wziąć Rammusa z full armorem - wtedy będzie miał bodajże koło 125 armora na 1 lvlu.

No i oczywiście Teleport na wszyustkich + kilka heali.

Nawet jeśli ktoś miałby zginąć, to turret na 1 lvlu brzmi nieźle. Ciekawe czy dałoby radę :)

Kontakt PM

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Stestuj na practice, ale zawalasz sobie early i oddajesz FB - bez sęsu.

Majestic
Falubaz

Post autor: Majestic »

Fajnie, z tym że pchnięcie turreta to 750 golda dla teamu, ale niszcząc go na pierwszym levelu wystawiacie wasz mid na ganki.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

diuk
Falubaz

Szczerze mówiąc myślałem o topie albo bocie, bo do mida za łatwo dojść drużynie przeciwnej.

Najlepiej byłoby pójść na przeciwną strnę do buffa, który planują wziąć.

A FB chyba za turret killa nie dostaje się?

Z innych do rozpatrzenia:

Anivia - jajko.

Jana - tarcza

Kod: Zaznacz cały

Janna shields her target ally champion or tower, absorbing 80 (+0) damage and buffs them, increasing their attack damage by 14 for 5 seconds (can target Turrets).
Nautilius - selfcast tarcza

Nautilus surrounds himself with dark energies, shielding him from the next 80 plus 10% of his bonus health (+0ap) damage for up to 10 seconds.
Sion - selfcast tarcza

Sion surrounds himself with a shield which absorbs 100 (+0ap) damage
Volibear - heal z pasywa.

Z tego co sprawdziłem to Blitz może mieć 828.95 many na 1 lvlu. czyli koło 400 obrażeń chłonie tarcza na początku.
Ostatnio zmieniony 28 cze 2012, o 13:57 przez diuk, łącznie zmieniany 1 raz.

Kontakt PM

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Sure, ale na bank bedzie przy tym turrecie ktos, kto zada choc 1 dmg i juz bedzie kill.
Tworzysz picki pod pusha, ktory 1) moze nie wyjsc, a nieudany niszczy gre, 2) picki sa nieoptymalne, 3) Nawet jak sie uda, to jednego wrogiego lane odetniesz od farmy, ale i swojego wystawisz na ganki albo pozbawisz farmy.
Czysto for fun mozesz sie tak pobawic, ale obawiam sie, ze rownie szybko przestaniesz, bo sie przejedziesz za duzo razy :P

diuk
Falubaz

Jasne że tylko dla zabawy :P

Ogarnijcie to:

https://www.youtube.com/watch?feature=p ... f2zQ#at=57

Kontakt PM

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Majestic pisze:Fajnie, z tym że pchnięcie turreta to 750 golda dla teamu, ale niszcząc go na pierwszym levelu wystawiacie wasz mid na ganki.
Dlatego lepiej chyba zdybać wrogiego junglera albo we trzech zgankować solo top (top, gość z mida i jungler) w early wrogi mid sam nie zdoła za mocna uszkodzić turreta, a jakaś kasa jest.
Vallarr pisze:sęsu
:shock:
Co to za potwór.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Takie zabawy w zabijanie towera na 1 lvlu za bardzo pachną mi ACEem w 1 minucie :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
PartyzantPL
Chuck Norris

Nie takie rzeczy się na counterjungli robiło :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Klafuti pisze:
Vallarr pisze:sęsu
:shock:
Co to za potwór.
Caly post bez polskich liter i nagle jedna sie pojawia, ewidentnie bez sęsu... ciekawe co to moze oznaczac :roll: chyba musze wstawiac pierdyliard emot, by sie ludzie nie czepiali...

ODPOWIEDZ