Zapowiedzi, plotki - co nowego w Vampirkach
Moderator: misha
- Chaoschild
- Chuck Norris
Rodzinka byla w cudzyslowiu Chodzi mi o ten typ wampirow, a wlasnie skoro maja zlikwidowac rodziny to co - moze bedzie tylko jeden typ sasuszonych kasztanow tylko z innymi mocami? Chyba Strigoi zostana i jakos musza sie odrozniac od innych wiec mozna chyba powiedziec ze bedzie to jakas "rodzina".
chyba było już pisane kilka razy jak to będzie....
ale znajcie moje dobre serce xP
rodzin jako takich w zasadach nie będzie, każdy będzie mógł sobie samemu skomponować moce wampira, będzie miał na to 100 punktów (te punkty nie wliczają się do magicznych przedmiotów, na nie jest kolejne 100)
no ale to na razie plotki, nic potwierdzonego xP
ale znajcie moje dobre serce xP
rodzin jako takich w zasadach nie będzie, każdy będzie mógł sobie samemu skomponować moce wampira, będzie miał na to 100 punktów (te punkty nie wliczają się do magicznych przedmiotów, na nie jest kolejne 100)
no ale to na razie plotki, nic potwierdzonego xP
- Chaoschild
- Chuck Norris
No dobra ale tym samym chyba nie znikna terminy okreslajace stare rodziny jak Strigoi czy Lahmia itp, przeciez GW nie wrzuci wszystkiego pod jedno haslo - wampir.
We fluffie owszem, dalej będą rodziny, tak samo podobno figurki mają być do odpowiednich rodzin
chodzi o to że wampiry są indywiduami i tak naprawdę każdy jest inny, i właśnie to ma być ukazane poprzez pozbycie się rodzin w zasadach. Dajesz moce swojemu Strigoi, BD czy innemu Necrarchowi tak jak uważasz, że pasuje
chodzi o to że wampiry są indywiduami i tak naprawdę każdy jest inny, i właśnie to ma być ukazane poprzez pozbycie się rodzin w zasadach. Dajesz moce swojemu Strigoi, BD czy innemu Necrarchowi tak jak uważasz, że pasuje
Ale to jest bez sesnu, że będzie 3 graczy i kązdy będzie miał to samo kombo, ale kazdy inną rodzinę. Jak Lahmia ma być tak samo silna jak Blood Dragon, albo jak Blood Dragon ma być dobrym czarodziejem jak Nekrarh. Tak jak jest etraz jest dobrze. Wystarczyło tylko usprawnić Lahmię i trochę Nekrarhów, a nie wydziwiać.
- Loremaster
- Oszukista
bo tych plotach to wiadac ze Gav zwali kolejna armie i to konkretnie co z tego ze vampiry beda killerami w walce z 200p na rozne rzeczy koszt ok. 500 na koniu bardzo prawdpodobny, jednostki beda wygiete ale przeszacowane, jak ktos chce niszczyc tanki blood knightami to zycze powodzenia ani jeden nie dojedzie, chaos ma save na 1+ oni nie a to ogromna roznica chlopaki nawet przez swordmasterow sie nie przebija.
Wszystko pojdzie w gore w punktach, magia bedzie slabsza bo na samym wskrzeszaniu sie nie pojedzie a cos widze ze nekromanci beda tacy sredni , power czary z vampira sie zdispeluje i tyle z zabawy
Wszystko pojdzie w gore w punktach, magia bedzie slabsza bo na samym wskrzeszaniu sie nie pojedzie a cos widze ze nekromanci beda tacy sredni , power czary z vampira sie zdispeluje i tyle z zabawy
Loremaster, a po polsku można prosić?
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Tak czy śmak, wampiryczny BSB nie będzie miał ograniczeń w zakresie sprzętu. Tak jak high elficki BSB. Ale może to być wight...
Co do "spieprzenia VC" - zobaczymy. Wszystko zależy od kosztów punktowych. Eteryczny ruch dla klocka 15 BK za 30 punktów to dobry interes, a za 100 pkt - kiepski. Znamy ogólny zarys - VC dostaną kilka jednostek z hitpowerem, i szczerze mówiąc - jest to to, czego nam najbardziej teraz brakuje. Dopakują wampiry, co też jest teraz problemem - ze względu na ilość przykrych rzeczy i konieczność maksymalizacji wampiry zrobily się zdecydowanie za kruche jak na linię frontu, za wyjatkiem tych najlepiej opancerzonych i owardowanych.
W zamian przytną zombie, a tym samym - magię nekromantyczną.
Co do "spieprzenia VC" - zobaczymy. Wszystko zależy od kosztów punktowych. Eteryczny ruch dla klocka 15 BK za 30 punktów to dobry interes, a za 100 pkt - kiepski. Znamy ogólny zarys - VC dostaną kilka jednostek z hitpowerem, i szczerze mówiąc - jest to to, czego nam najbardziej teraz brakuje. Dopakują wampiry, co też jest teraz problemem - ze względu na ilość przykrych rzeczy i konieczność maksymalizacji wampiry zrobily się zdecydowanie za kruche jak na linię frontu, za wyjatkiem tych najlepiej opancerzonych i owardowanych.
W zamian przytną zombie, a tym samym - magię nekromantyczną.
- Loremaster
- Oszukista
Barb eteryczny ruch będzie kosztował dla 15 blizej 100punktów niż 15
co hit powera to sam nie wiem czy armia az tak dużo zyska , w uniwersalnych turniejowych armiach chyba niewiele bo wystawienie Blood Knightów to klęską za ok. 50 punktów za kolesia z 1W i save na 2+?? zadaje 3A S7 w szarży ale spada szybciutko ważne jak będzie ich można wystawiac jak 5+ to porażka, jak np. 3+ to spoko,. bo 3 jeszcze daje radę i można łatwo ją schowac
Ten przerosnięty Strigoi , monster bez latania jakoś mnie nie przeknuję pewnie koszt 250p+ albo więcej jakieś statsy w stylu WS7 S6 T5 W4 A5 i ward na 5+, ale dostaje ostro nawet od kuszników
z zwiększonym kosztem kawalerii, gorszą nekromancją i brakiem sensownego taniego skirmisha ta armia będzie miała ciężko z strzelającymi i czarującymi armiami
co hit powera to sam nie wiem czy armia az tak dużo zyska , w uniwersalnych turniejowych armiach chyba niewiele bo wystawienie Blood Knightów to klęską za ok. 50 punktów za kolesia z 1W i save na 2+?? zadaje 3A S7 w szarży ale spada szybciutko ważne jak będzie ich można wystawiac jak 5+ to porażka, jak np. 3+ to spoko,. bo 3 jeszcze daje radę i można łatwo ją schowac
Ten przerosnięty Strigoi , monster bez latania jakoś mnie nie przeknuję pewnie koszt 250p+ albo więcej jakieś statsy w stylu WS7 S6 T5 W4 A5 i ward na 5+, ale dostaje ostro nawet od kuszników
z zwiększonym kosztem kawalerii, gorszą nekromancją i brakiem sensownego taniego skirmisha ta armia będzie miała ciężko z strzelającymi i czarującymi armiami
cZy te ploty są potwierdzone?Barbarossa pisze:Tak czy śmak, wampiryczny BSB nie będzie miał ograniczeń w zakresie sprzętu. Tak jak high elficki BSB. Ale może to być wight...
Bo jak tak to już widze kilka ciekawych zastosowań dla takiego bsb
- Loremaster
- Oszukista
heh przecież to były jedynie spekulacje moje dotyczące VarBat-a czy jak mu tam, ale niektóre rzeczy wiem i nie ma czego zazdrościckarlee pisze:Ooo, widze ze kolega wie juz jakie staty beda mialy nowe jednostki i ile beda kosztowac - tylko pozazdroscic
koszt blood knightow to 55pkt za model
black knighci podrozeli o 1 pkt i maja eteryczny ruch ale za to barding kosztuje 4pkt, ja bym nie dawal.
black knighci podrozeli o 1 pkt i maja eteryczny ruch ale za to barding kosztuje 4pkt, ja bym nie dawal.
Tiaaa .... tylko to ma byc jednostka kroxo podobna z M9 bodajze (byla juz o tym zreszta mowa ...)
- Loremaster
- Oszukista
koszt Black Knightów ze wszystkim to 28 punktów, heh wystawianie ich bez bardingów nie jest dobrym pomysłem byle łucznicy będą ich ściągaliGajowy pisze:koszt blood knightow to 55pkt za model
Najpierw zakladacie temat na marzenia, ploty i teoryhammera, a potem narzekacie na Loremastera, ze pisze na temat.
Mnie tam sie podoba gdybanie Loremastera.
Im dluzej czytam, tym bardziej wraca mi ochota na nasz zalegly sparring. Chetnie Cie, Loremastrze, w przyszlosci zapoznam z nowymi VC. Przypuszczam, ze wtedy poczujesz nalezny wampirom respekt ...
EDIT. Przy czym trudno sie nie zgodzic, ze Blood Knighci sa przecenieni i to mocno.
Mnie tam sie podoba gdybanie Loremastera.
Im dluzej czytam, tym bardziej wraca mi ochota na nasz zalegly sparring. Chetnie Cie, Loremastrze, w przyszlosci zapoznam z nowymi VC. Przypuszczam, ze wtedy poczujesz nalezny wampirom respekt ...
EDIT. Przy czym trudno sie nie zgodzic, ze Blood Knighci sa przecenieni i to mocno.
- Loremaster
- Oszukista
Ależ Bless ja czuję przed vampirami respekt ale lubię grac z vampirami moim elfami od niepamiętnych czasów , może dlatego że mam dobre wspomnienia z bitew z nimi dużo wygranych choc raz na GT dostałem od Holana niezłe cięgi w ostatniej bitwie na 5 stole nie ma to jak dostac Killing Blowa na BSB z Battle Bannerem w kluczowej szarży
Blood Knightci będą fajni ja im proponuje namalowac od razu na hełmach celowniki bo i tak będą przyciągali wszelki ogień
Blood Knightci będą fajni ja im proponuje namalowac od razu na hełmach celowniki bo i tak będą przyciągali wszelki ogień
Niech Cię pocieszy to, że gracz takiej klasy jak Holan pojechałby Cię i bez tego KBLoremaster pisze:choc raz na GT dostałem od Holana niezłe cięgi w ostatniej bitwie na 5 stole nie ma to jak dostac Killing Blowa na BSB z Battle Bannerem w kluczowej szarży
Blessa prowokacji też nie słuchaj, to battlowy dziadek jest, jego wampirów na stole od dawna nie widziano, teraz plewi zielonoskórymi.
A, co do "kubełka" - to Buckethead, ignoranci Jeden z najlepszych gitarzystów solowych ostatnich lat
Poza tym uspokójcie się kapkę, bardzo Was proszę.
Z zaciekawieniem patrzę na nowe wampiry. Jeśli BK (i część innych brzydali) wreszcie dorobią się jakichś sensownych figurek, a armia jako całość będzie miała dużo grywalnych oddziałów bez zdecydowanych faworytów (a nie, jak teraz, wagon BK jako żelazny element obecnych rozpisek VC), to chyba się skuszę na drugą armię do battla
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny