8ED WoCh - Pytania i odpowiedzi
Moderator: JarekK
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Re: Absolutny must have dla WoCh
Działać działa, ale w rozpiskach nie zobaczysz tego zestawienia gdyż na Euro jest banowane 

- sorinmarkov
- Chuck Norris
Lord od tzeentcha z talizmanem strażniczym, koroną dowodzenia, mieczem +1 do trafienia, pancerzem na 1+, magiczną ochroną na 3+ z przerzutami 1, który wysysa duszyczki z biednych zarżniętych przez niego ludków jest zbanowany?;) Ciekawe, dlaczego
Czy to wina WoChu, że ma dostępne takie zajebiaszcze jednostki?

Czy to wina WoChu, że ma dostępne takie zajebiaszcze jednostki?

Kupię:
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
Nie ja tworzę zasady. Jeśli o mnie chodzi, to powinno się grać na Pure Rule Book 8th i Army Book. Teclis z Lore of Life, brak Lookouta na Dwellers Below oraz Banner of the World Dragon i nie będzie mi przeszkadzał Lord Chaosu z Wardem 3+ i Re-Rollem 1, 1+ Savem i Leczeniem 

- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
Nie na Lorda, chociaż Toughness 7 na jakichś White Lionach czy Łucznikach nawet, którzy wbiją się, albo zostaną zaszarżowani przez niego, jest fajną opcją. Ogólnie się wypowiadam na to co Sorinmarkov napisał. Z jednej strony niezabijalny Lord, a z drugiej strony Mag, który w tej konfiguracji sam wygrywa bitwy. Jeśli jedna armia ma mieć na luzie dostęp do takiej opcji, to czemu druga armia także nie miała by korzystać z jej najmocniejszych argumentów? Chyba to tłumaczy Ban dla takiego złożenia na Euro, nie?trikk pisze:Dwellers na samopas biegającego Lorda z S5? Słaba opcja moim zdaniem

- swieta_barbara
- habydysz
2 razy stracilem diabla z magii jak na dzien dzisiejszy - raz ze slonca, raz z transmutacji. 17% na zabicie takiego bydlaka to calkiem niezla szansa.
Ja jeżeli traciłem moich walczących lordów i herosów to tylko z Dwellerów- jeżeli giniesz tylko na 6 to masz 100% na jej wyrzucenie.trikk pisze:Nie umiesz rzucaćswieta_barbara pisze:2 razy stracilem diabla z magii jak na dzien dzisiejszy - raz ze slonca, raz z transmutacji. 17% na zabicie takiego bydlaka to calkiem niezla szansa.
Pocisk pisze:No sztandar jest mocny... dużo rzeczy jest mocnych, zamknijcie japy i nauczcie się grać
- Pedrodilgur
- Chuck Norris
Najłatwiej zabić baniszmentem. Raz mi go zabili z banisha z IFki.swieta_barbara pisze:2 razy stracilem diabla z magii jak na dzien dzisiejszy - raz ze slonca, raz z transmutacji. 17% na zabicie takiego bydlaka to calkiem niezla szansa.
No wiadomo ze z banisha.... Ale tu mowa o czarach ktore teoretycznie maja mala szanse.... 1/6 ale sa w stanie zabic i tracimy mase pkt
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
- Pedrodilgur
- Chuck Norris
Jakie lory magii może wziąć Chaos Sorcerer bez Marka?
Czy jak trafiam demonem na 2+ i dorzucę jeszcze czar z metalu +1 do trafiania to trafiam automatycznie?
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM

To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM

- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
Było pytanie w FAQu od GW, czy jest możliwość ranienia automatycznie przez jednostki i odpowiedź była, że da się, ale zdarza się to niezwykle rzadko aby uzyskać taki modyfikator. Powiem od razu, że mogę wprowadzać w błąd, bo nie sprawdzałem, czy po update'ach FAQów i Errat nie zostało to skasowane lub zmodyfikowane, więc mogę się mylić teraz w tej kwestii, bo wydrukowaną mam starą wersję 

- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
Znalazłem na kompie tego FAQa i brzmiało to tak:

Teraz patrzę na obecne FAQi i Erraty i faktycznie tego nie ma jak używam CTRL + F, więc musieli to usunąćQ: Does a To Wound roll of a 1 always fail to Wound? (p42, 51)
A: No. Though it is very rare for a model to be able to Wound
on a 1+.