DRUŻYNOWE MISTRZOSTWA POLSKI 2014, Łomianki, wyniki str 53

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Re: DRUŻYNOWE MISTRZOSTWA POLSKI 2014, 23-24.08, Łomianki

Post autor: zaf »

Kordelas pisze:Również trzeba zwrócić uwagę ,że mnóstwo graczy huha w kości przed rzutem.
jizz chyba chucha :roll:

Rozumiem ze nie bedą prowadzone akcje w stylu ta druzyna z nami wygrywa wiec zasygnalizujemy ze Lord nie ma pomalowanych oczu/klejnotów rodzinnych/niepocieniowane czarne buty
bo jak narazie z regulaminu imprezy wynika ze każdy nawet najmniejszy element musi być pokryty farba

Druga sprawa:
Jak wyglada na dzień dzisiejszy przeprawa przez Warszawe jadac z południa Polski? (jakies leje, przebudowy itp)
moze lepiej przez park Kampinoski?
Ostatnio zmieniony 13 sie 2014, o 13:28 przez zaf, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

Kordelas pisze:Również trzeba zwrócić uwagę ,że mnóstwo graczy huha w kości przed rzutem.

Ode mnie się odczep!! :D Do tego jeszcze się modle do Pani Jeziora przed każdym rzutem na sejwy i wardy!!! :twisted:
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

Awatar użytkownika
Hoops
Oszukista

Post autor: Hoops »

Piotr pisze:@ wszyscy, którzy piszą "będę grał kośćmi przeciwnika, skoro moimi nie mogę". Nie. Każdy ma swoje figurki, podręczniki, kostki. Nie ma obowiązku udostępniania ich do gry koledze po drugiej stronie stołu. Skoro Twoje kości nie spełniają wymogów stawianych przez organizatora (co zostało właśnie ogłoszone, z odpowiednim wyprzedzeniem) to musisz postarać się o inne.

Zupełnie jak w przypadku niedopuszczonych figurek...
Szkoda że po terminie przedpłat "zostało właśnie ogłoszone, z odpowiednim wyprzedzeniem"
Chciałem tylko zauważyć że turniej jest robiony dla ogółu Polski a nie kilku osób w tym kraju chyba ze o czymś nie wiem.
Skoro już zapłaciłem za turniej i dodatkowo żąda się ode mnie zakupu akcesoriów które to de facto już mam to jest coś nie w porzadku.
Mogę nie grać swoim oszukańczymi kostkami jeśli przeciwnik tego chce. Zagrajmy wtedy jego kompletem.
PRZECIEŻ NA PEWNO NIE MA NIC DO UKRYCIA :P
Jeśli już się zgłosiłem co potwierdza wpłata na konto organizatora to w ramach zmiany regulaminu po terminie wpłat niech organizator przygotuje ze trzy komplety na wszelki wypadek kiedy przyjdzie się mierzyć ze ściskaczem.
Wszak to kości przeszkadzają mu wygrać nie jego brak skilla :D

Pozdro Piona!!!
Obrazek

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

Może ktoś będzie na miejscu rozdawał broszury BHP - "Jak higienicznie i uczciwie kostkami rzucać" ?
Furion już pewnie pracuje nad odpowiednim dokumentem regulującym ten aspekt gry, a kto wie, może doczekamy sie przed DMP nawet filmiku. :D

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Post autor: Kordelas »

Pewnie jeszcze ktoś się przyczepi do mojego skórzanego kubeczka z grawerunkiem krzyża imperialnego który służy do rzucania kości ,dodatkowo został pobłogosławiony przez kapłanów Sigmara.
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Grichalk pisze:
Może ktoś będzie na miejscu rozdawał broszury BHP - "Jak higienicznie i uczciwie kostkami rzucać" ?
Furion już pewnie pracuje nad odpowiednim dokumentem regulującym ten aspekt gry, a kto wie, może doczekamy sie przed DMP nawet filmiku. :D

Złośliwcze :lol2: :lol2: :lol2:

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Kostki są kulowe, fajnie że je przycieliscie. Sam doświadczylem tego ze grając z tutajem pozyczylem jego kosci na dwie ostatnie tury i się skończyło rumakowanie :P

Albo szatis rzucający 18 poisonów na 21 z rerollem :D

Byly piekne ale niech odejdą w niebyt

Kazdy ma normalne kosci przeciez po zamowieniu tych nie wyrzucil starych na smietnik :P

Powinnien byc obowiązek grania jednym zestawem gdy przeciwni ksobie tego zazyczy. Moze macie fetysze ale po co wydziwiać jak w ten sposod odcina sie wszystkie podejrzenia

A kubeczki - z całym szacunkiem to zwyczajne przedłużanie.
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Gniewko
Masakrator

Post autor: Gniewko »

Serio, to już zalatuje przepisami unijnymi regulującymi dopuszczalną ilość wody w klozecie podczas spłukiwania #-o
Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Post autor: Kordelas »

-Qc- pisze:A kubeczki - z całym szacunkiem to zwyczajne przedłużanie.
Gwarantuję ,że rzucanie z kubka idzie równie sprawnie. Chyba ,że ktoś rzuca w jakiś dziwny ,nieznany mi sposób.
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Lidder pisze: Kości są bardzo ładne, dlatego zamówili je później 8 Bila i Jeźdźcy Hardcoru. Oni również zauważyli, że wyniki są lepsze niż zwykle.
Ja nie zauważyłem.
Obrazek

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Spokojnie, wysyłam konwój sanitarny na granice z Łomiankami.
Obrazek

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Grichalk pisze:
Phi - dokument jak rzucać kostkami już dawno powstał. Filmik też ;)

Awatar użytkownika
Solo
Falubaz

Post autor: Solo »

Szkoda że komplety kości są takie drogie, wiadomo że możliwość grania 1 rodzajem kości otwartym przed turniejem to extra prestiż dla organizatorów, znając życie i to co zostało mi z 7 pudełek kości, po turnieju zostały by puste pudełka :D.
Słuszny ban j8B :D

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Front Wschodni ma kostki z Q-Workshopu. Możemy używać?
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Haha to ja już wiem jak Gąska zdał 14 na 16 regen na kryptach :twisted:
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

Karli pisze:Front Wschodni ma kostki z Q-Workshopu. Możemy używać?
teraz to wszyscy mają z q-workshop :)
Hello again,

All dice have some amount of balance deviation and the engravings will
affect the balance slightly, but each design would be different in
that regard because each removes a different amount of material in the
custom process. I would not be able to confirm the distribution for
your specific dice, unfortunately.
All of our dice are intended for casual play and, as such, are not
tested very often, but all of them are balanced for casual play by
default.

Joseph Kogin
Chessex Manufacturing
Mój angielski może ssie, wiec sami przeczytajcie co odpisała wspomniana firma
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Potwierdzili, ze ich kostki nie są testowane i że w zależności od wzoru mogą wpływać nieznacznie na balans, a co za tym idzie wyniki rzutu.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kosmo
Kradziej

Post autor: Kosmo »

Podupceni jesteście z tymi kostkami :o przestaje żałować że mnie nie będzie. Have fun.
Gremlin pisze: 5. Kosmo (99% szans obecności; Przewodnie motto turniejowe: mam chimerę i kranczerów, wyssę życie z wrogów wielu)

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Śmiać mi się chce z tego bólu pośladków prezentowanego przez niektórych.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Gniewko
Masakrator

Post autor: Gniewko »

Mnie chce się śmiać z poziomu graczy, którzy faktycznie sprawiają sobie wałowane kości.
Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.

ODPOWIEDZ