Age of Sigmar - dyskusje, wrażenia, nadzieja i rozpacz

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

Zablokowany
Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Re: Age of Sigmar - dyskusje, wrażenia, nadzieja i rozpacz

Post autor: Azgaroth »

Obrazek

Z translatora: Hardcover book of 264 pages in full color where we find the background of everything occurrido from the events in "The End of times" to Warhammer : Age of Sigmar. 8 new scenarios , 24 Warscrolls ( thumbnail profiles ) for Stormcast eternals , Khorne Bloodbound and Sylvaneth . In Spanish. This article becomes part of the module.

Awatar użytkownika
Dzoooma
Chuck Norris

Post autor: Dzoooma »

Perturabo pisze:Jak myślicie, jest szansa zakupić podstawkę w sobotę prosto ze sklepu? myślę tutaj przede wszystkim o sklepie GW w Złotych, ew. u faberów
Bo na preorder chyba za późno
Faberzy chyba wycofali się ze sprzedaży porduktów GW, nie?
Obrazek
Zapytaj mnie co sądzę o GW...

Perturabo
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Perturabo »

A to nawet nie wiedziałem
Jak jakiś czas temu byłem to jakieś produkty GW były, ale może je wyprzedawali
Przypuszczam, że w Złotych pewnie będzie można dostać, pytanie tylko jak długo
Biorąc pod uwagę jak szybko zszedł White Dwarf i podstawka może zejść szybko.
Z drugiej strony hate jest dosyć intensywny, więc może będzie im ciężko sprzedać :)

Kerwantes
Mudżahedin

Post autor: Kerwantes »

Faberzy wznowili działalność i będzie u nich AoS.

ajt
Kradziej

Post autor: ajt »

Barbarossa pisze:
Plague pisze:Mam pytanie czy ktoś z jest mi wstanie wytłumaczyć jak w AOS-ie działa cover dla obsługi przy maszynach krasnoludzkich ?
I ewentualnie jakie są możliwości chowania np bohaterów za oddziałami / terenami.
Chodzi mi o ewentualne minusy do strzelania do celów schowanymi za oddziałami np: chaos lord na smoku stojący za oddziałem chaos warriorów ?
W Age of Sigmar nie istnieją takie mechaniki... ani większość innych.
Co tylko pokazuje, że jest szansa na jakieś dodatkowe zasady, bo w helfickim bolt throwerze też zauważyłem wcześniej
The Crew are in cover while they are within 1" of their war machine.

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Mechanika coverów jest. Jak cały oddział stoi w terrain feature to masz chyba - 1 to hit
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Glegut
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Glegut »

A to widzieli?

https://www.youtube.com/watch?v=OYG-APGLIXs

Sam początek filmu jest najwazniejszy. Wszystko wskazuje na to że na pełne rozwiniecie zasad kompozycji armii przyjdzie nam jeszcze poczekac.

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Post autor: Bearded Unclean 'Un »

Mechanika coverów jest. Jak cały oddział stoi w terrain feature to masz chyba - 1 to hit
+1 do sejwa przeciwko wszystkiemu, oprócz CC jesli szarzowali.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Post autor: Wilqu »

Miniwargaming nagrał świetny epizod minuta 0:43 cala prawda. Mówią że po całej nocy podchodzenia do tej gry stwierdzają w skrócie nie da się. Koleś pokazuje pudełko chaosu i mówi to wskazując na konnice przepie..a wszystko tamto do niczego itd. Wspominają że testowali wszelkie manewry granie na kilka WS granie na max 50 hp łącznie itd. Dno kupa i wodorosty. Ja naprawdę podziwiam osoby które uparcie stoją przy swoim uważając że w to da się grać już nie mówię o turniejowych grach a domowych zwykłych. Pół godziny ustawiania stołu rzucania z dupy terenu po to by ten teren nie wpływał w najmniejszym stopniu na rozgrywkę za wyjątkiem estetycznym. W 2 turze dochodzi do przepychania kończącego się pierdylionem rzutów na 4+. 0 jakiejkolwiek taktyki. Z początku myślałem zasady unitów fajne ciekawe w końcu wraca zasada pseudo fusiliade na pistoliersach itd. Teraz po co wystawiać pistoliersów skoro mogę przepierd..c wszystko konnica khorna czy blood knechtami Vc. I nie zmieni tego nic scenariusze jakieś chore balanse itd. 0 balansu 0 funu 0 niczego tylko Kononowicz. Naprawdę nie idźcie w zaparte w to coś przybyłem zobaczyłem zapłakałem umarłem.
Obrazek

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Ok, to znamy juz opinie kolesia z MWG, a jaka jest Twoja? Testowałes mechanikę?
Serio wierzysz w to, ze GW zrobiło grę, gdzie kazdy będzie mógł wystawić na stół co zechce, bez absolutnie żadnych reguł? Nawet jesli balansu nie bedzie, to ETC weźmie to na warsztat, i będzie szło ;)
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Post autor: Wilqu »

Bearded Unclean 'Un pisze:Ok, to znamy juz opinie kolesia z MWG, a jaka jest Twoja? Testowałes mechanikę?
Serio wierzysz w to, ze GW zrobiło grę, gdzie kazdy będzie mógł wystawić na stół co zechce? Nawet jesli balansu nie bedzie, to ETC weźmie to na warsztat, i będzie szło ;)
tak przeturlałem 1gre kupa gnoju i za darmo
Ostatnim razem gdy ETC zabrało się za naprawy porzygałem się wszędogrywalnym tylko i wyłącznie 2400.
Bez obrazy plują w twarz otwierasz usta?
Ja tu widzę to tak z szacunkiem dla graczy większość ma tak
Obrazek

a powinna

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

to jest temat do opinii. KOledze jak powiedziałem dzisiaj nad jeziorkiem co ma zrobić, jak armie to mnie wyśmiał:)
NIemniej jak gramy w plansze to ciągle narzeka, prócz gry w której wygrywa :)

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Bez obrazy plują w twarz otwierasz usta?
Róznica między nami jest taka, ze ja nie mam poczucia, ze ktoś mi pluje w twarz.

Obrazek

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Przeciez to tylko deszcz pada :wink:

-DE-
Mudżahedin

Post autor: -DE- »

Ej, panowie, wyjda scenariusze i wszystko sie ulozy. Poczekajcie na scenariusze. W scenariuszach wszystko bedzie, lacznie z brakujacymi zasadami. Wiec zamiast drzec szaty, czekajcie na scenariusze. costamcostamboldupyscenariuszescenariuszetobylzamach

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Warhammer age of Sigmar book:
Content:
Story of the starter set, first part is about gods and myths, new heroes are introduced as well as old ones mentioned. Second part is about the starter set story, including 8 scenarios called "battle plans" to use with your starter set miniatures. It also includdes 24 warscrolls for all the Stormcast eternals and Khorne Goretides and also the mysterious Sylvaneth.

New releases for this week got leaked already, so just let me present the warscrolls:
Lord-Celestant
move 5", save 3+, 9 bravery, 5 wounds.

Special rules:
Warcloak:
You can use the cloak in your shooting phase to throw W6 hammers with it, you can choose for each hammer a different target or focus all of them on one within 16", roll a dice for each unit hit, on a 4+ the unit suffers mortal wound.

Revenge:
If it made an attack move in this turn he gets +1 attack for each of his melee weapons.

Command trait:
If he is your general and you use this ability, all Stormcast eternals within 9" get +1 on their to hit rolls.

Weapons:
Runeblade 4 attacks, to hit 3+, to wound 3+, rend -1, 1 damage
Hammer: 2 attacks, to hit 4+, to wound 3+, rend - , 1 damage

Liberators:
move 5", save 4+, 6 bravery, 2 wounds

Rules:
Shields: You can reroll saves of 1

Death to the tyrants
If the enemy model in combat has 5 or more wounds, they get +1 on their to hit rolls.

Paired weapons:
If the model has 2 weapons of the same type (hammers or blades) they can reroll to hit rolls of one.

Options:
Each Liberator can have a 2 hammers, 2 blades, 1 hammer/blade + shield. For every 5 models, one model may have a grandhammer or grandblade.

Weapons:
Warhammer 2 attacks, to hit 4+, to wound 3+
blade 2 attacks, to hit 3+, to wound 4+
grandhammer 2 attacks, to hit 4+, to wound 3+, rend -1, damage 2
grandblade 2 attacks, to hti 3+, to wound 4+, rend -1, damage 2

In the next white dwarf: The chaos rules ... but where is the dark prince ?

Awatar użytkownika
Entombet
Chuck Norris

Post autor: Entombet »

Obrazek
Ja wole się jarać tym niż tą popłuczyną po RiP Warhammerze.

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Post autor: Grand Admiral Thrawn »

Może AoS miałby lepszy PR gdy go tak zareklamowali :mrgreen:

https://www.youtube.com/watch?v=o8TuA-o8pnw
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

Bearded Unclean 'Un pisze:Serio wierzysz w to, ze GW zrobiło grę, gdzie kazdy będzie mógł wystawić na stół co zechce, bez absolutnie żadnych reguł? Nawet jesli balansu nie bedzie, to ETC weźmie to na warsztat, i będzie szło
Ja zdecydowanie wierzę ;P
W końcu nie pisali tego specjaliście od gier, tylko marketingowcy. To ma prawo nie działać. Jak zadziała, to pochylę przed nimi głowę ;P
GW już niczym mnie nie zaskoczy.
Jestem nawet wstanie uwierzyć, że jak im dobrze zejdą startery do AoS to zaraz przerobią Wh40k na Age of Emperor. Chętnie bym poczytał co na to czterdziestkowcy ;P. Zapewne byliby szczęśliwi, że już nie muszą się ciąć żyletkami przy grze w Wh40k, jak to było do tej pory ;P
Swoją drogą jeśli wydano by w wersji AoS taką Infinity czy Warmachinę, to nikt by tego nawet patykiem nie trącił.
To, że ktokolwiek liczy na balans ETC mogę tylko wyjaśnić ślepą miłością do GW.
Ostatnio zmieniony 7 lip 2015, o 20:45 przez Kal_Torak, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Jeżus
Wodzirej

Post autor: Jeżus »

Owszem wierzę, zę GW mogło zrobić grę, w którą nie da się grać. I jeśli nie zmieni się ogólny zarys tak diametralnie, że zacznie mieć to sens, to nie widzę powodu dla którego nad AoS miałoby się pochylać ETC.

Kal Torak pierwszy :D
Kalesoner pisze:Mi się temat podoba. Nie wiem o co wam chodzi. Poczytalbym co ma jeszcze Glonojad do napisania.

Zablokowany