Koncert życzeń 7 edycji ..

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

niech mi to ktoś wytłumaczy... za 6 punktów dostajecie koleżke z włocznią, tarczą, lekką zbroją, przerzutem ataków w pierwszej turze walki, M5 i WS4... 6!!!

oddział 20 z FCG będzie kosztował 145 punktów... będzie wywalał 11 ataków z przerzutami i będzie miał As 5+/4+...

ja za 205 punktów mam oddział wolniejszy prawie o połowe z sejwem lepszym o 1 i T lepszym o 1... wywalam 6 ataków z taka samą siłą...

chyba żartujecie...

i AP na kusznikach? za co niby?

ale ogólnie zmiany mi się podobają (chociaż dla katów bardziej klimatyczne były miecze i KB... halabardy to broń Czarnej Straży, którą może teraz przywrócą na stoły)... szczególnie ciekawie zapowiada się hydra i magowanie... może się jednak skusze na Cult of Slaanesh jako kolejną armię (demonetki i wiedźmy już mam więc zawsze to jakieś początki ;) )
Obrazek

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Jankiel raczej dobrze podejrzewa raczej, analogicznie jak ASF jest u HE skillem rasowym nie dotyczacym mountow - tak tu pewnie bedzie podobnie napisane.

ogolnie armia duzo zyska, ale nie bedzie jakas uber-przegieta. milo, jak dzieki temu wreszcie DE sie zaczna pojawiac czesciej na stolach u wiecej niz 2 graczy.
Mam wrazenie jedynie, ze tymi CoKami bez stupida i z 2 atakami sie nie nacieszycie za bardzo - koszt ok 30+punktow wam wroze ;)

a cult of slaanesh przeciez zostanie zdeazaktualizowany z wyjsciem nowego kodeksu.

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Nie no, Hate to Hate, zasady psychologii są jasne, wierzchowiec podlega psychologii jeźdźca wiec też powinien Hatea dostać i nie uważam żeby to było większe przegięcie niż ASF, a co do Smoka z Hatem to przecież pedałki mają swojego Stardragona więc nam też się coś należy.
Co do plotek to ja szczerze liczyłem na ciut więcej (mam cały czas cichą nadzieje na AP dla całej armii), ale tańsi wojownicy i w końcu ulepszony Assasyn oraz dopakowane COK (bez stupida z S4 i dwoma atakami dla zimnego przewiduje koszt jakiś 36 - 38 pkt) najbardziej mnie cieszą.
Egzeki z Driachem na zasadach halabardy będą może trochę lepsi, ale mogli by mieć jeszcze za dwa ataki.
Wiedźmy nieźle z tym ASF, ale ja tam wlał bym warda.
BG w specjalach i mam nadzieje z polepszonymi statami.
No i reszta ok. sądze, że będzie dobrze choć mogłoby być lepiej.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

a to ty juz wiesz ze skill bedzie sie nazywal hate, a nie np 'Hateful sons of Nagaroth', ktory bedzie jak hate z tym ze tylko dla elfow?
To szacuneczek za dokladne zrodlo informacji

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Nie, nie wiem, chodzi mi tylko o to, że hate na wierzchowcach wcale nie był by przegięciem. Poza tym w plotkach które się pojawiły mówi się o hate jako zasadzie dla całej armii a nie tylko i wyłącznie dla samych elfów. Wiec wnioskuje z obecnych zasad, że wierzchowce tez dostaną hate, ale jeśli twórcy postanowią inaczej to trudno.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Jonas
Wałkarz

Post autor: Jonas »

Kiepsko nie jest. :D Jeśli assasin będzie sensownym upgradem to może nawet umożliwić walkę w hth z He. AP na RC to jakiś kosmos przy takiej liczbie strzałów, jeśli jacyś DP będą jeszcze do nas dojeżdżać, to chyba będzie cud. Szczególnie przy ulepszonej magii. Co do hydry pozostanę sceptyczny - nie wiemy, jakie będzie miała statsy, jakie konkretnie specjalne zasady, ani ile będzie kosztowała - a jeżeli pozostanie drogim bublem, którym nie można zawalczyć wręcz, to chyba tak czy siak zostanie na półce.
Nie dokońca zadowoliły mnie tylko ploty o egzekach - spodziewałem się uberwymiataczy, a będą średnią piechotą wsparcia. Martwi mnie to głównie dlatego, że to jedyna z aktualnie plewnych rankowych piechot, jaką już posiadam - nie chciałbym, żeby byli w odstawce przez kolojną edycję. Ale pożyjemy, zobaczymy. :wink:
"Wake up, Mr. Freeman. Wake up, and smell the ashes..."

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Te plotki bez +1 at w szarzy wygladaja calkiem wiarygodnie, bez strasznych przeginek a troche fajnych bonusow. Te drugie troche juz wykrecone za bardzo jak dla mnie.

Znajac zycie to czesc na zdrowy rozsadek mozna odrzucic, czesc z obydwu zrodel bedzie prawda a czesc plewem.

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Post autor: Temple Guard »

Mnie jako miłośnika BG (którzy muszą być wreszcie grywalni!) dziwi ta plotka o nich. Podwyższenie statów do poziomu Swordmasterów? Przecież BG mają wyższe staty (I6, Ld9), jedyną niższą jest WS, ale jeśli BG zachowają Eternal Hatred to podwyższenie z WS5 do WS6 da im bardzo niewiele (przecież dzięki przerzutom i tak świetnie trafiają, zresztą w ogóle w wiekszości walk różnica między WS5 a WS6 jest zupełnie nieistotna, dopiero WS7 by było ciekawe, ale na to liczyć oczywiście nie można ;)). Dla nich ważniejsze jest podwyższenie siły i armour save. No i mam nadzieję, że nie zabiorą im stubborna.
+1 atak w szarży dla wszystkich? Trudno w to uwierzyć. Hate? Bardzo prawdopodobny. Te dziwne zasady dla kusz - jakieś przekombinowane i mało prawdopodobne. Dlaczego niby S4 przy 1 strzale, a S3 przy dwóch? Niby można to jakoś wytłumaczyć siłą naciągu cięciwy, ale dziwne to...
No i czyżby z plotek zniknęło Always Fight on Initiative? Popatrzcie, ile mamy już plotek o "army wide rules": AFI, hate, armour piercing i +1 atak w szarży. Czyli 4. A prawdą mogą się okazać góra 2. Ciekawe, które...
Gwardia umiera, ale się nie poddaje

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Nie no, Hate to Hate, zasady psychologii są jasne
Frenzy u kornowców daje atak tylko jeźdźcom, a nie konikom. Mimo, że "zasady są jasne".
Nie napałałbym się na hate'a dla mountów, ale jesli go dostaną, to będę bardzo zadowolony. Hydra też by dostała, co bardzo zwiększyłoby jej przydatność - podbiegamy pod oddział, zionięcie, prawdopodobna panika ze strzelania, potem terror, potem, jeśli chcą szarzować to jeszcze fear, a na koniec ataki hydry z przerzutami - całkiem nieźle.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Może sprawdzą się wszystkie i będziemy mieli najbardziej przegiętą armie w całym Młotku :lol2: . A tak na poważnie, to co do BG to chyba dostaną Ws 6 dodatkowy atak, z zachowaniem dotychczasowej wartości inicjatywy i liderki. Choć zgodzę się z tobą Temple Guard, że dla BG przydała by się większa siła. 2A z S4 i AS na 4+ to by było to.A co do heta dla mountów jak nie dostaniemy to trudno.

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

I'm just gonna throw this out there: This morning the rumours that are now on the spanish site (and also dakkadakka) were removed as was the whole thread. It was asked to be taken down. These new rumours were not. I'm gonna have to say the first rumours were hitting a little too close to home and a little too far from release for GW's taste so they had them removed. At least that's my two cents. To be honest, Hatred + ASF unit upgrade assasins + upgraded Hydra + uber dark magic + armor piercing xbows + better cold ones = a damn hardcore DE army... all i'm saying is that a 6 wide witch elf unit with hag = 19 re-rolling poisoned attacks. Even knights can't really ignore that
Caly post kolesia, koncowka niewazna, ale poczatek soczysty :

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

W sumie w każdej plotce jest ziarno prawdy. A jeśli pewna rzecz się z paru źródeł potwierdza, to staje się bardziej uprawdopodobniona:
- hatred dla całej armii (może ten +1 atak przy szarży też będzie; po prostu zrekompensują w ten sposób fakt, że nie dadzą go paru jednostkom w profile)
- te dziwne zasady kusz to jakieś z d..., ale AP dla nich jest dosyć prawdopodobny; niemniej widzę tu, że chyba nastąpi rozdział i będzie jednostka kuszników i jednostka spearelfów
- hydra z regenką i siłą zionięcia, ataku i ich liczby uzależniona od ran wydaje się spoko, mam dwie to napewno jedną se zostawię
- upgrade dla piechot w postaci assasina wydaje się miodny; takie coś a la champion -> pomyślcie jak wzrośnie potencjał warriorów w ten sposób
- cena warriorów i kuszników; u HE mamy obniżkę łuków o 1, spearów o 2, a zasady specjalne ich dopakowały, tak więc zmiana tego typu nie jest taka nieprawdopodobna znowu.

Ogólnie bardzo ciekawie to brzmi, widziałbym jakąś znaczącą poprawę Cold Onów, bo z tego co mi się wydaje, to rydwany będą teraz 1/slot, więc 4 ataki ze świnek by tutaj rekompensowały trochę. BG i Exeki jak zostaną ugrywalnione to ekstra, podobnie korsarze. Z tym możliwym +1 A w szarży by było całkiem całkiem.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Ja bym się spodziewał bardziej np. u smoka hate do innych stworów np. Gigantów, innych smoków itd. Ale tak czy siak nasz smok nie bedzie miec najmniejszych szans w starciu z star dragonem HE(stfu) który majac 7WS, 7S, 7W, 6A i LD9 + breth taki jak nasz smok. :evil:
Gdyby dali BG 4S, 2A, i cos na pozór clocka to by w zupelnosci wystarczyło. A statystyki jak SM to własnie by mieli 2A i 6WS ale braknie tej 1 siły.
Wiedzmy z AFS to miód gdyby mozna je jeszcze w 5 wystawiac i dac im warda na 5+ a z kociołkiem na 4+ to zupelnie by wystarfczyło.
Co do ExE to przy szarzy bedą iec siłe 5 (tak wynika z tej 1 plotki) a potem siła 4. Ale z Zasadą +1A przy szarzy to siekają az miło.wystawiamy ich 12(2 szeregi po 6) to mamy 13A z siłą 5 nice huh?
Zastanawia mnie ile bedzie Będą kosztowac CoK To jest kawaleria wiec zasada +1A przy szarzy w zupelnosci wystarczy nie muszą miec 2A. Siła 4 + Fear + no stiupid +2A przy szarzy no rzeź! Taka kawaleria mi się podoba :twisted:

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

elitarną piechotę to bym dawał po 7 w pierwszym szeregu - ten jeden tylny to nieistotny - i tak nam odstrzelą.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

Post autor: Ritchie »

Scimitar pisze:elitarną piechotę to bym dawał po 7 w pierwszym szeregu - ten jeden tylny to nieistotny - i tak nam odstrzelą.
Niby tak, ale idąc dalej Twoim tokiem rozumowania, jeśli wystawimy tylko jeden szereg to i tak nam go odstrzelą i nie zostanie nic ;P Bo w sumie wytrzymałość takiego regimentu będzie bardzo niewielka i ten kolejny szereg służy nie tylko do zapewniania static CR, ale także do ew. uzupełnienia poległych. . .

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Z dodatkowego ataku przy szarzy byłbym bardzo niezadowolony. To już zdecydowanie zbyt dużo - hate i ewentualny armour piercing w zupełności wystarczą.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Jakniel a niby dalczego? boisz sie ze podniosą nam koszt jednotek?

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

A jak by jeszcze kociołek dawał Freenzy i sztandar hydry +1 A to było by pięknie... zbyt pięknie...

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Dlatego, że uważam to za zbyt przegięte.

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Cen jednostek nie powinni za to podnieść, co najwyżej ceny bochaterów, w końcu HE ASF mają za darmo. Sam hate nawet z enernal hatem to nie jest dla ASF ekwiwalentem, a trzeba pamięta, że HE mają przeciwko nam przerzuty psychologii, więc nam należy się coś jeszcze.
Co do zasady +1A do szarży to w sumie może i trochę przegięta ale co tam.
COK z S4 u rycerza i 2A u zimnego z powyższą zasadą i sztandarem Hydry (o ile go zachowają) będzie chyba jedną z najbardziej niszczycielskich jednostek. Jeśli chodzi o freezy od kociołka to jak najbardziej jestem za, ale należy pamiętać, że jest to broń obosieczna. Dlatego najlepiej by było żeby kociołek dawał freezy raz na bitwę, w odpowiednim jej momencie dla wybranego oddziału.

Zablokowany