Kohortex 5-6.01.08 Master w Bydgoszczy

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Maciek P.
Falubaz

Post autor: Maciek P. »

Turniej fachowy. Żadnych braków nie stwierdziłem. Pierwsza klasa.

Dwarfy powalczyły dzielnie. Gdyby w ostatniej bitwie Młody mnie nie usmażył na frytki, to byłyby bardzo wysoko.
A usmażył mnie pięknie - elektrownia rządi, w jedną turę, cała armia dwarfów w piach (9 thunderersów, 8 kuszników, 5 warriorów i....fruuu..wszystko za stół :D )

Gratulacje dla zwyciężców, i dla organizatorów.

Jedyny minus, to, że przez warunki na drogach wracałem do KrK 9 godzin :(

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

No to może i ja coś od siebie napisze, w sumie wypada ;).
Turniej bardzo fajny, moto to jednak najlepsza miejscowa na turnieje. Obsuwy czasowe moze i byly ale nie specjalnie to odczulem, jedyny zgrzyt to ten Jack sparrow do 6 rano, niektorzy jednak chca czasem spac. Potem mapet sie w drodze rewanzowal krzysiowi :D.
To może wyniki ;)
Necromanter breta 20:0
Kielon we 13:7
Bartas chaos 20:0
Crus lizaki 9:11
Fisch breta 15:5
Maciek Paraszczak dwarfy 20:0
Gdyby w ostatniej bitwie Młody mnie nie usmażył na frytki, to byłyby bardzo wysoko.
A usmażył mnie pięknie - elektrownia rządzi, w jedną turę, cała armia dwarfów w piach (9 thunderersów, 8 kuszników, 5 warriorów i....fruuu..wszystko za stół)
To bylo w 2 tury ;). Ale trzeba przyznac ze Maciek koncertowo nie zdawał liderek ;]. Longi nie uciekaja od paniki , takze musialo strzelanie i magia rozwalic je w pien ;].

W sumie z bitew mialem 97, (crus 105- rispect :)), z hobby 31, co dalo pierwsze miejsce. Najlepsza byla sytuacja przed ostatnia bitwa w sumie z crusem mielismy tyle samo punktow i zalezalo od tego kto klepnie wiecej w ostatniej bitwie ;). Mi się udało szybciej 20:0 zrobic takze crus probowal mnie gonic, skonczyl na 18:2 ;).
Dzieki wszystkim przeciwnikom za gre.
Gratki dla Thuriona za 3 miejsce w ogolnej, dla Malina za 3 w generalskiej :).
No i dla mojego faworyta Malala za to ze umial uciec z ostatnich stołów :)
Pozdro dla organizatorow, no i całej ekipy trojmiejskiej, tym razem w bydzi nie doszlo az do takiego natłoku w czołówce ;).
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Turniej udany, miła atmosfera, spotkanie znajomych i poznanie mnóstwa nowych osób, dobry obiadek to na plus, na minus tylko piraci z Karaibów i podeptane stopy, no i może za dużo pytań z ligi na teście, imo jedno wystarczyłoby w zupełności :)) Oto parę fotek niestety w pierwszym dniu wysiadły baterie i nie ma fotek z nocy :)

Fajne modele:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ogólne:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

tunriej fajny, wszystko zajebiscie zorganizowane. Dzieki wszystkim za bitwy. Wyjechalismy o polnocy do Bydzi i to byl blad, przynajmniej jak dla mnie, od 4 bitwy gralem zmeczony, a potem w nocy przespalem 4 godziny :D. Rano zalapalem temperature i objawy grypy. Wroclaw wracajacy ze mna i Gobos pamietaja, ze praktycznie nic nie kontaktowalem po turnieju, no a teraz sie kuruje :)

1. bitwa Michał z Poznania. Spoko ziom, zapomnialem, ze charioty nie sa spowolnione przez scenariusz i stracilem przez to 2 ratlingi- styk 14 cali szarzy ;/ W pierwszej turze sciagnalem giganta z latary, potem jak zlikwidowalem wiekszosc rzeczy i przytrzymalem magie (9 kosci spella, tzeenth) to juz dozynka w 4 tury. Ogolnie gralosie spoko
20:0

2. bitwa z Kudłatym- zdecydowal sie pojechac bez modlitwy, totez jak podjechal pod ratlingi, jezzaile i elektrykow, to stracil 15 knightow, panika na klocku z BSB i czarodziejka, pegazy tez flee. Potem dozynki. Ogolnie 19:1

3. bitwa z Crusaderem. Ifka z blyskawic w odsloniete terradony, zostaly 2 na 3 woundach, potem zginely w 2 turze. Klocek clanratow ze stubbornem przytrzymal biegacza i salki. W nastepnej turze poszlo 5 atakow w skinki z obslugi i zginelo (!) 5. Break na biegaczu i salkach, salki wdeptane. Wszystko juz bylo na zajebistej drodze w 4 turze, szykowalo sie male dla mnie. W 5 turze passa sie odwrocila ode mnie. Ratling strzelil po klocku z generalem, (8 hitow), zabilem se 7 na panike akurat i nie zdalem, potem szarza skinkow i klocek za stolem. W 6 turze Crus pocisnal kocek ze stubbornem... generalnie nie bylem zadowolony z bitwy, jeden ratling zjebal wszystko :D 2:18

4. bitwa z Thurionem
Juz tu mnie zaczelo lapac to zmeczenie. Nie potrafilem ocenic np. 7 cali..., albo furie zaszarzowaly na odslonieta latare. Ogolnie przez moje bledy, zamiast zmasakrowac przeciwnka, Thurion ugral remis. Fajnie sie gralo i mam pretensje tylko do siebie, wiecej snu sie przyda :D. 10:10

imprezka w nocy, wiadomo: szalejacy Malal, kiwajacy banką podczas snu Pawel Koszowski, schlany Leśnik, no i gra ,,Jack Sparrow" do 4 nad ranem (przynajmniej dla mnie). W pewnym momencie gralo 12 osob! :D

5. bitwa z Maćkiem Morycem. Pierwszy raz miałem takiego farta w kosciach i akurat trafio sie to Maćkowi. Rozpa WE, byla idealna do zmasakrowania skavenow (40 driad..., biegacz, itd.). Generalnie w 3 turze driady juz nic nie mogly zrobic, bo zostalo ich z 5 w 3 oddzialach, wildzi pogineli od jezzaili. No i najwieksze farty: elektryk e stormem wbija se wounda z miscasta w 1 (!) turze. Potem przez cala bitwe napierdalal duza blyskawice, i storma, lacznie mial dostac dwa woundy, no ale jak sie krzyczy ,,elektryka prad nie tyka!" to nie dostaje wounda :D. Inny moj fart, to szarza wildow z war bannerem i biegaczem w clanratow. Dostalem breaka na -4 i ustalem (!). Gdyby nie to to bym dostal paniki naokolo... Potem szarza 7 wardancerow w ten sam klocek (juz tylko dwa szeregi), leca 22 ataki, 17 trafien, 11 przebic, rucam sajvy- 8 wybronionych na 5+ (!). Bitwa byla ciekawa, ale nie dziwie sie Morycowi, ze byl niepocieszony, mialem takiego farta, ze... gdyby nie to to bym dostal z 15:5 :) A tu ostatecznie 13:7.

6. bitwa, z Pawlem Koszowskim, slavsy i jezzaile praktycznie pozamiataly wszystkie skinki i Koxy. Niestety w tej bitwie jedyne farty to 7 woundow z jezzaili na koxach na krotkim, i ifka z blyskawic. Potem juz tylko byla taktyka bo, jeden elektryk zalapal 11 na miscascie, a drugiemu elektrykowi wyszla ostatecznie tylko jedna blyskawica. Gra szla na remis, bo mialem cala flanke. aha, ratlngi nie strzlily ani razu skutecznie- 3x zaciecie, raz losowy i 7 hitow w koxy, zadna rana... potem wszystko jeszcze bardziej sie zjebalo, gdy pierwszy oddzial clanratow w 3 turze dostal 30 (!) hitow z salamander, w 5 turze 2 oddzial dostal z 24 (!), a ostatni w 6 turze, ,,tylko" 18, bo zasieg byl na 2 salki. Genralnie policzylismy 20:0 dla Pawla ;/

Za rok raczej bede! pzdr.

Awatar użytkownika
Asarnil
Oszukista
Kontakt:

Post autor: Asarnil »

master, master i po masterze ;)
Ogólnie organizacyjnie Bydzia jak zwykle stanęła na wysokości zadania, wszystko było ładnie, sprawnie i profesjonalnie zorganizowane.
Oczywiście caaaały Toruń (który wystąpił w świerzutkich, dopiero co zrobionych klubowych koszulkach) splewił okrutnie, ale przynajmniej zdominowaliśmy dolną salę ;)
Z mojej strony naturalnie turbo plewnie, po raz kolejny stwierdzam, że dogsy to jest plewna armia i nie da się nią nic ugrać (oczywiście przemawia przeze mnie żal, który mi dupę ściska, tak naprawdę, nie jest to do końca prawda).

Tak jak już powiedziałem, wszystko stało naprawdę na wysokim poziomie. Ale... był jeden zgrzyt, na który niestety nie mogę przymknąć oczu, bo szczerze mówiąc zbulwersował mnie okrutnie. Test wiedzy... a właściwie 4 pytania z testu (reszta była git) nie mające zupełnie nic wspólnego z warhammerem, bo sorry, ale jak ma na imię i nazisko Malal albo Balcer to nie pytanie z dziedziny chociażby zbliżonej do batla. Rozumiem dać jedno pytanie z turniejów czy ligi i to bardzo ogólne, w stylu kto wygrał ligę w zeszłym roku, ale 4 pytania? I to jeszcze takie, że nawet kohortowcy nie znali na nie odpowiedzi (np. na pytanie które miejsce najwyżej zajęła kohorta na dmp) ?? Naprawdę panowie, to nie było fajne...

No, to się wyżaliłem ;) I tak jak mówiłem - poza testem wszystko jak najbardziej git, gratki za pierwszego mastera i widzimy się za rok! :)

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

wynika turnieja wywiesze z poprawkami pod wieczor albo w nocy, teraz mam surowke i ciezko sie w niej polapac, jak zrobie ladna strone to sie pojawi, oczywiscie tesciora wiedziochy i scieme armii tez wywiesze.

specjalnie dla MAlina bedzie tez wywieszony ranking generalski

@ Sokol - troche wiedzy o swiecie wfb w Polsce tez trzeba miec (pozdro Malal), chociaz przyznaje ze pierwsze pytanie bylo hmmmm.... zbyt trudne i szczegolowe?

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Gajowy:
To najpotrzebniejsza wiedza na swiecie, az dziwne ze na maturze o takie rzeczy nie pytaja.

Awatar użytkownika
Guzka
Mudżahedin

Post autor: Guzka »

Turniej mega fajowski :) wszystkim komu nie dalem spac sorki :)

Co do samego turnieju to sie bawilem swietnie, co do wynikow to nic nie mowie :P Dzieki wszystkim moim przeciwnikom za mile na luzie gry :)

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

TruePunk pisze:Gajowy:
To najpotrzebniejsza wiedza na swiecie, az dziwne ze na maturze o takie rzeczy nie pytaja.
Czy prosil Cie ktos o komentowanie ? Fajniej bylo jak byles zbanowany.

WOJTASU
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: WOJTASU »

REWELACYJNY TURNIEJ!!!

to czy format i male stoly byly fajne kazdy mógł ocenic przed wyjazdem wiec wszelka krytyka w tym kierunku jest bezsensowna , a co do reszty... REWELACJA!

nie było tłoku , nie było terenów "z dupy" (imho troche za duzo , ale to szczegół) , było jedzonko , kujawiaczki , doskonała atmosfera , podobało mi sie bardziej niz na naszym pga , jeden z najlepszych turniejów na jakim byłem ze strony poznania 100% poparcia dla mastera w Bydgoszczy!!!

dziekuje ziomom z pyrlandii za wspaniały wyjazd ,rozmowy o zyciu i nie tylko ;) , dziekuje Lesnikowi za to ze nie bylem jedynym debilem ktory nawalił sie jak automat :D , dziekuje wszystkim przeciwnikom za lajtowe i symaptyczne bitwy , dziekuje GAJOWEMU ZA ARMIE ! , dziekuje organizatorom i calej XIII kohorcie za swietna impreze , Malalowi za rozmowe , i pozostałym za wspołtworzenie swietnej zabawy !!!!!!!!

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Ziemko pisze:
TruePunk pisze:Gajowy:
Czy prosil Cie ktos o komentowanie ? Fajniej bylo jak byles zbanowany.
buahaha mam nowa sygnaturke :D :D :D

dzienx Ziemko

edit - zeby nie bylo ze oftop - gratulacje zwyciezcom :-)
Ostatnio zmieniony 7 sty 2008, o 15:34 przez Furion, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Czy chcesz czy nie Ziemko, niedlugo obaj bedziemy glosowac nad przyznaniem masterow na kolejny sezon.
Takie rzeczy jak robienie z mastera gloryfikacji swojego klubu (ktore miejsce kohorta zajela na dmp) moga (i dla mnie sa) wskazowka jak rozlokowac glosy.
I zdecydowanie nie zgadzam sie z teza ze jest to wiedza niezbedna dla kogokolwiek (moze za wyjatkiem czlonkow klubu/kandydatow do tytulu honorowego kohortowicza) - fakt ze punkty za cos takiego zmienily w chociaz najmniejszym stopniu klasyfikacje turnieju to nieporozumienie.

Analogicznie zreszta jak sztucznie rozdmuchana lista zgloszen, ale do tego tematu wrocimy pewnie w okolicach konca sezonu.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Sorry TP , ale zwisa mi Twoj glos. Ja nie mam parcia na robienie mastera. JEsli dostaniemy pozwolnie - podejme sie tego , zrobie wszystko , zeby bylo jak najlepiej zorganizowane , ale prosil sie o to nie bede. JEsli dla Ciebie wykladnikiem jest to , ze bylo jedno pytanie o Kohorte w tescie na 15 punktow i dlatego nie zaglosujesz to jestes po prostu ........... ( kazdy niech wstawi co mu odpowiada)

Pytan o lige byly 3 ( miejsce Kohorty , nazwiska graczy i 2gie miejsce w zeslzym sezonie) , ok nastepnym bedzie 1 albo 2 skoro macie takie o to parcie. Ja potrafie sie dostosowac do graczy - nie ma problemu.

Awatar użytkownika
ataman
Chuck Norris

Post autor: ataman »

było jeszcze pytanie o zwyciezcow ostatniego dmp ;)

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

No dobra to 4 , z czego to o zwyciezcow ostatniego dmp naprawde bylo imho banalne patrzac na to , ile osob bylo na dmp i jak glosno rozdmuchana byla to impreza ( 5 miechow przed kohortexem) Nastepnym razem beda max 2 pytania z ligi.

WOJTASU
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: WOJTASU »

ziemko luzik! wiesz ze obiektywnie zrobiliscie rewelacyjnego mastera i zrobicie za rok kolejnego! TP moze sobie pisac co chce ciekawe tylko czy jest bardziej "tru" czy "pank" :wink: elo

Maciek P.
Falubaz

Post autor: Maciek P. »

Ziemko, nie spinaj się tak. Pytania były OK (mimo, że dostałem marne 6 pkt)
We Wrocku pamiętam wykrecony test Balcerowy bodajże, z pytaniami w stylu "ile razy można kopnąć Niedziela w tyłek zanim nie spuchnie" i nikt nie płakał.
Więcej luzu

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Macku ja zawsze sie na TP spinam , kazda uwaga osoby , ktora byla na masterze jest przeze mnie skrupulatnie zapisywana i drugi raz blad nie zostanie popelniony. Nic nie poradze , ze TP mi tak na nerwy dziala ( naprawde staram sie jeszcze powstrzymywac z odpowiedziami na jego posty) Dobra juz chill. Ide sie dalej uczyc na 2 egzaminy w srode i czwartek...

Awatar użytkownika
Rzymek
Kretozord

Post autor: Rzymek »

Dobra dobra ziemas byle za rok było na 2K+ bo ja tez chce sobie zagrać i podtrzymywać Bydgoską tradycje:p tylko termin troche taki że zabija go sesja...

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

mega fajny turniej, nie mam w zasadzie zadnych zastrzezen (na male stoly marudzilem przed turniejem... wystarczy, choc uwazam ze powinny byc przynajmniej 60x48... dosyc :wink: )

Wielkie dzieki dla:
organizatorow - za swietny turniej
poznaniakow - za wspolny wyjazd
moich przeciwnikow - za spoko bitewki
calej ekipie od jacka sparrowa za zajebista zabawe :D

ten turniej jest dla mnie osobiscie najwiekszym sukcesem masterowym - nie spodziewalem sie ze wyladuje na 4 miejscu.
wyniki:
Bania - 20:0
Krzysiek Kołtan - 20:0
Fisch - 8-12
Kołata - 0:20
Megi - 12:8
Andrew - 18:2

no i najwazniejsze, nagroda najlepszego hobbysty ktora mnie niezwykle ucieszyla :D swoja droga, jest w tym jakas ironia - rok temu zaczalem zbierac DE, z zamiarem pomalowania ich na mega wypasie - celem bylo zdobycie najlepszego hobbysty na masterze. a udalo sie ze skavenami :shock:
Ziemko pisze: Pytan o lige byly 3 ( miejsce Kohorty , nazwiska graczy i 2gie miejsce w zeslzym sezonie) , ok nastepnym bedzie 1 albo 2 skoro macie takie o to parcie. Ja potrafie sie dostosowac do graczy - nie ma problemu.
dla mnie takie pytania moga byc, jesli nie ma ich za duzo. ale wolalbym ze jesli juz pytacie, to o zwyciezce, a nie 2 miejsce ('przegranych' sie nie pamieta :wink: )
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

ODPOWIEDZ