Rozpiski WE - (8 edycja od strony 339)

Wood Elves

Moderator: Gremlin

Zablokowany
Doman-
Wodzirej

Re: Rozpiski WE

Post autor: Doman- »

drudzy znaczy trzeci?;> bo tam w specjalach jest tak:
7 Wardancers @ 147 Pts
Musician Bladesinger
7 Wardancers @ 126 Pts

5 Wild Riders @ 130 Pts
6 Wild Riders @ 199 Pts
War Banner [25]

pozdro

Awatar użytkownika
Heptun
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Heptun »

Za niedługi czas mój pierwszy turniej więc po podpowiedziach kolegów wykminiłem coś takiego:

Plomienie Fenixa VII 1350 Pts - Wood Elves Army

1 Spellsinger @ 140 Pts
Magic Level 1;
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

1 * Noble @ 113 Pts
General; GW;LB;LA;Sh
Hail of Doom Arrow [30]

10 Glade Guard @ 120 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts

8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts

5 Wild Riders @ 130 Pts
5 Wild Riders @ 130 Pts

1 Treeman @ 285 Pts

Casting Pool: 3
Dispel Pool: 3

Models in Army: 59

Total Army Cost: 1350

Co Wy na to ???

Jest dobre strzelanie, 2 fasty do niszczenia i kontrataku, brokuł i driady do WS :)
:twisted: Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek :twisted:

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

jak na początek całkiem nieźle :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Post autor: Jacek_Azael »

Heptun pamiętaj, że to 2x 1350 :wink:
-"Im dalej w las, tym więcej drzew"
-"To mały krok dla człowieka, ale dla karła, normalny...;-)"
Obrazek
P.S.WE rare 8ed. ;-p

Awatar użytkownika
Heptun
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Heptun »

No pamiętam i teraz muszę dobrać DE dla syna #-o
:twisted: Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek :twisted:

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Drycha
Spellsinger
Konik, 2lvl, DS., BS z Głupotą
Spellsinger
Konik, 2lvl,DS, BS test LD albo D3 rany(one use Orly)
Spellsinger
Konik, 2lvl, Hoda, Ranu Heartstone(jednorazowy przezut jednej kości dispella albo powera)

5x8 Driad
4x5 Wildów
2xTreemen

Ogółem marne strzelanie, mocna magia(10 kości+5 treesinging+BS z głupotą+BS test LD), i antymagia(8kości i 2DS). Dobry screen i full partyzantka – las powinien się ruszać:D

Rozpiska turniejowa ale dość funowa na 2,5k ze specialami, proszę o sugestie.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Kalesoner
Szczur Królów

Drycha Drycha czy Drycha Branchwraith?

magowie FS czy nie?
Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Drycha we własnej osobie - co oznacza że magowie muszą być FS.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Kalesoner
Szczur Królów

Ok, moim zdaniem ostatni mag kiepsko złożony. Lepszy byłby teleport albo claingor.
Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Teleport już mam na Drysze – wyskakiwanie z lasu też – taki mag może chodzić albo sam albo w Wildach, zakładając szarżę po teleporcie nie zdążyłbym wyjść z oddziału.
Calaingorn – czy te +1 tak wiele daje(i tak mam milion treesinging). Hodę wziąłem żeby mieć jakieś minimalne szanse na ubicie abominacji/hydry – 1-2 rany z hody i reszta w CC. Ranu Heartstone jako dopełnienie punktów(no i przy 2 DS. tylko jako poprawienie rzutu na dispell, ewentualnie casta)

Awatar użytkownika
mikadorus
Mudżahedin

Post autor: mikadorus »

Może serce kniei? ( hity dla wrogów w lesie) by przeciwnik ci lasu śmieciem nie zalepił i wtedy dupa z teleportem.
Uprawianie seksu jest dla każdego faceta imperatywem. Kształtowanie wyglądu bez wątpienia służy poprawieniu swej atrakcyjności, a co za tym idzie możności uprawiania seksu. Jeśli robisz to tylko dla siebie, to znaczy, że chcesz uprawiać seks z samym sobą. Jeśli budujesz mięśnie dla siebie, to jesteś pedałem

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Przy takiej ilości treesingingów jedynie jednostki z MR wejdą do lasu. W sumie to na nie warto o tym pomyśleć…

Awatar użytkownika
goboss
Masakrator

Post autor: goboss »

psy dostające z automatu hita z s5, brzmi nieźle, ale
mało jest tych jednsotek z MR, także nie wiem czy to jest aż takie konieczne.

Awatar użytkownika
MAĆKO
Kradziej

Post autor: MAĆKO »

Może być?

Unnamed2350 Pts - Wood Elves Army

* Alter Highborn @ 289 Pts
Alter; Great Weapon; Longbow; Light Armour
Glamourweave [30]
Enchanted Shield [10]
Bow of Loren [35]
Arcane Bodkins [25]

Noble @ 127 Pts
Light Armour; Battle Standard
Moonstone of the Hidden Ways [35]

Spellsinger @ 140 Pts
Magic Level 1;
Dispel Scroll
Dispel Scroll
Spellsinger @ 140 Pts
Magic Level 1;
Dispel Scroll
Dispel Scroll

9 Dryads @ 108 Pts

9 Dryads @ 108 Pts

10 Glade Guard @ 126 Pts
Musician

10 Glade Guard @ 126 Pts
Musician

10 Glade Guard @ 126 Pts
Musician

10 Glade Guard @ 126 Pts
Musician

5 Glade Riders @ 129 Pts
Musician

6 Wardancers @ 108 Pts

6 Wardancers @ 108 Pts

6 Wardancers @ 108 Pts

6 Wardancers @ 108 Pts

1 Treeman @ 285 Pts

1 Cannon @ 85 Pts

Casting Pool: 4

Dispel Pool: 4

Models in Army: 96

Total Army Cost: 2347

Zastanawiam sie nad ancientem ale 2 treemany w jedej rozpie to za dużo chyba:P

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

W sumie, chyba Tomek grał na czyms podobnym. Nie wiem, ja na alterze grałem tylko na lapaczu smoków, kiedyś był ok :P
Btw. na takim lordzie grał Laik - jego męcz o odpowiedz :D ( kurde, chyba... :P )

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Mały raporcik po niedzielnym turnieju na 2500 ze specjalami.

Rozpiska:

Drycha
Spellsinger
Konik, 2lvl, DS., BS z Głupotą
Spellsinger
Konik, 2lvl,DS, BS test LD albo D3 rany(one use only)
Spellsinger
Konik, 2lvl, Hoda, Ranu Heartstone(jednorazowy przezut jednej kości dispella albo powera)

4x9 Driad(w tym 2x z czempionem)
4x5 Wildów(w tym 2x ze sztandarem)
2xTreemen

Jak się okazało ten 3 mag(z hodą i hailem) okazał się kluczowy - najpierw mocno zredukował flamery, dawał mi więcej pewności w dispellowaniu to jescze pozwolił ubić Teclisa:D

Jako że turniej był ze specjałami to postanowiłem zagrać z Drychą. Przed turniejem grałem nią tylko jeden raz(i dostałem w d…:), nie byłem ograny czymś takim – 0 łuczników, nic nie może dać flee, magia itd… Wiedziałem że ta armia ma pod górkę z wszystkimi smokami, hydrami, abominacjami, wielkimi demonami - słowem z każdym dużym celem. Niemniej jednak udało się trafić ciekawe paringi.

Pierwsza bitwa Marek Bąk i jego demony,

Krótka bitwa. Marek zdobył punkty z mojego miscasta, missdispella(oba na 2 kostkach…) no i społowił mi treemena. Ja ubiłem 2 razy harpie, 2 razy pink horrory, jedne psy, flamerów i fiendy – wynik 12:8 ((zagraliśmy tylko 4 tury…)

Druga bitwa – Marynarz i Chaos Dwarfy – pierwszy turniej Marynarza tą armią, w dodatku takie WE to totalny antyparing na wszelkie krasie, wygrałem zaczynanie, przed bitwą wspomniałem o Hamlecie i cóż… pojechałem maksymalnie do przodu, popchnąłem las o kilkanaście cali, przeniosłem Drychę z driadami pod jego anihilatorów. On miał 3 missfire na 4 maszynach(4 ubiła jedną driadę), eartshakery podjechały do przodu(i nie mogły strzelać w następnej turze), deathrocket wpadł w Drychę(chroniąc ją przed ogniem z blunderbrassów. Z magii rzucił 1 miscasta, 1 nieudany czar, a BS zdispellowałem(8 kości do dispella to jednak coś:D). Po takiej jego pierwszej turze wiedziałem że będzie ostro. Wildzi i Drycha zaczęli zjadać maszyny, treemeni wyszli maksymalnie z lasu i stanęli tuż przed klockiem z magami w który(pod DS. z mojej strony) wpadli nie ruszeni i ubili maga lorda i drugiego maga. Reszta gry to kanapki z chadecji po forest spiritowemu… 20:0

Trzecia bitwa to AndrzejAndrzej i (klimatycznie HE na Teclisie…). Wygrałem zaczynanie więc maks do przodu, lasem ostro do przodu(przyciąłem marsz całej jego armii oprócz ellyrianów. Z czarów ubiłem 4 DP jeszcze. W jego pierwszej wszedł WL (z BSBkiem) do lasu i rzucił popychaczkę Teclisem który gdyby grał w pokera to pewnie miałby niezły wynik ale trzy 5 i dwie 1 wywołały szeroki uśmiech u mnie… W mojej drugiej skłoniłem do ucieczki ellyrianów, podszedłem driadami z Drychą pod drugich WL(tych z Teclisem) reszta też maks do przodu. No i najważniejsza tura czyli magia – niestety nec hercules contra plures – sam Teclis to trochę mało na 4 magów i 5 BS… co prawda zdispellował większość ale i tak z magii ubiłem 12 WL natomiast nie starczyło mu już kostek(scrolla zużył w pierwszej turze) na moją popychaczkę którą szczęśliwie rzuciłem na 3 kostkach na PL 11(przy pomocy Ranu Heartstone) i Drycha wraz z oddziałem driad przywitała się z Teclisem(oczywiście specjalnie na tą okazję dałem czempiona;>). Później jeden treemen z szyszek ubił 4 ellyrianów(więc nie mogli się sproszyć a mag z hody wypalił do drugich – tu niestety ubiłem tylko 3 co bardzo wpłynęło na wynik…
W tym momencie pachniało na stole maską ale niestety później szczęście się odwróciło. Co prawde zlikwidowałem ten zmniejszony kloc WL(razem z BSB) ale pierwszy ubił Drychę i driady, następnie treemena i później niesportowo nie dał sobie złapać sztandaru. Bolce robiły rzeź moim Wildom(praktycznie 1 bolec ściągał 1 oddział – Andrzej świetnie trafiał, ja nic nie sanowałem, w końcu jednak doszły do nich driady… Łucznicy(w drugiej pod rząd mojej bitwie z Andrzejem) wyprawiali cuda – zaszarżowani przez 8 Driad – ubili 2 ze S&S następnie 3 w CC, ja ubiłem 1 i uciekłem… Wynik 14;6 dla mnie

Ogółem 2 miejsce – wyprzedził mnie o 2 punkty Butan grający na 2 stole(niestety nie udała się w pełni wielka akcja powstrzymywania Teclisów na czołowych stołach – Andrzej finalnie był 3.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Laik pisze: na moją popychaczkę którą szczęśliwie rzuciłem na 3 kostkach na PL 11
O fuck, to to wychodzilo na 11? :o I ty jeszcze mówisz, że to ja miałem farta :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

3 kości to statystycznie 10,5 - oczywiście mi nie wyszło ale miałem przerzut :P

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Nie pamiętam tego jak przerzucałeś, widać mnie zamroczyło.Tak tylko spytam, gdybym zniszczył Ci z scrola BS na drysze, to straciłbyś oba, co nie?
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Nie mam przy sobie booka ale chyba tak.

Zablokowany