Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

Zablokowany
Awatar użytkownika
Młody Pajak
Kradziej

Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

Post autor: Młody Pajak »

Army Book pisze:One use only. This item is used at the start of any Close Combat phase. The bearer may re-roll all rolls to hit and wound until the end of the phase. Any model wounded by his attacks this phase must re-roll any successful saves of any kind. At the end of the phase the bearer suffers one wound with no saves of any kind allowed.

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Dzięki. Czyli jednak zjedli słówko przy tłumaczeniu [-X . Za to z psuciem sava dla innych atakujących to chyba jednak działa. Chodzi o sytuację, w której czempion SM atakuje jakiegoś puszkowatego ziutka, a jednocześnie z nim pozostali członkowie oddziału. Wszyscy trafiają i ranią jednocześnie, więc rerolle obowiązują od wszystkich (10!) ataków, dobrze myślę? Czy to jest tak jak z dwoma oddziałami WL z czego jeden ma flamingi i teraz nie pamiętam czy od jednego przysługiwały regenki i czy to działa tak samo tutaj.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

Hmm, Klafuti, ja słabo znam angielski, ale czy nie chodzi o ataki właściciela talizmanu? (tylko?)
GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

Awatar użytkownika
Bulwok
Kretozord

Post autor: Bulwok »

Army Book pisze:One use only. This item is used at the start of any Close Combat phase. The bearer may re-roll all rolls to hit and wound until the end of the phase. Any model wounded by his attacks this phase must re-roll any successful saves of any kind. At the end of the phase the bearer suffers one wound with no saves of any kind allowed.
Ataki ASF sa rownoczesnie wiec BoEF zdejmie regenke tylko dla tych WL ktorzy go niosa.

PS. Siweusz mnie o kilka sekund wyprzedzil #-o
Obrazek

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Siweusz pisze:Hmm, Klafuti, ja słabo znam angielski, ale czy nie chodzi o ataki właściciela talizmanu? (tylko?)
Liczyłem na to, że da się naciągnąć trochę. Bo nie jest powiedziane wprost, że tylko od ataków użytkownika są przerzuty, można to rozumieć również jako to, że ataki użytkownika loeca sprawiają, że do końca tury savy muszą być przerzucane bez względu na to, z jakiego źródła pochodzą pozostałe ataki. No ale dobra, większość zakwalifikowała to jako wałek do wciskania.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Bulwok
Kretozord

Post autor: Bulwok »

Czy moje posty sa niewidzialne ?
Obrazek

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Bulwok pisze:Czy moje posty sa niewidzialne ?
nikt nie ufa komuś kto ma araba w awatarze ;-)
Obrazek

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

:mrgreen:
Mistrz. :P
GrimgorIronhide pisze:

Awatar użytkownika
Szwentas
Masakrator

Post autor: Szwentas »

ehehehe dobre:D amulet dziala np. Jak masz smoka(cos monotematyczny jestem) jak lord zaatakuje to dla atakow smoka sa przerzuty sejwow wardow regenek itp.
Obrazek

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Szwentas pisze:ehehehe dobre:D amulet dziala np. Jak masz smoka(cos monotematyczny jestem) jak lord zaatakuje to dla atakow smoka sa przerzuty sejwow wardow regenek itp.
Czyli ataki, dotycza własciciela talizmanu, oddziału już nie, ale modelu ( jeźdźca z mountem ) już tak?

Stronka RB? :mrgreen:
GrimgorIronhide pisze:

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Post autor: Vallarr »

Nie trzeba RB, chodzi o kolejnosc atakow. Lord bije przed smokiem, champ SM bije rowno z reszta SM.
Mozna by to ladnie naciagac, ze "any model wounded" oznacza przebicie tougha, a przed save, wtedy by musial przerzucac tez reszty SM, ale watpie by taka byla prawidlowa interpretacja :P

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Ale wymyślacie xD No way, żeby tak to działało, działa na posiadacza i koniec tematu :D
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Szwentas
Masakrator

Post autor: Szwentas »

ja tam nic nie wymyslam zdajsie tak mialem sedziowane to nawet. Masz opis przedmiotu zadales wonda lordem a z opisu wynika ze jak zadasz wonda to model w ktory poszedl wond ma przerzut sejwa of any...
Obrazek

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Klafuti pisze:Rydwany i maszyny spadają do pitki z automatu.
Rydwany zdają normalnie test I na najwyższej inicjatywie!

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

tak - pamiętam jak zadawałeś incjatywę na świnie na Arenie:)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Waldi
Masakrator

Post autor: Waldi »

Sfinx to nie rydwan :roll:

Awatar użytkownika
Ukalez
Falubaz

Post autor: Ukalez »

Szwentas pisze:ja tam nic nie wymyslam zdajsie tak mialem sedziowane to nawet. Masz opis przedmiotu zadales wonda lordem a z opisu wynika ze jak zadasz wonda to model w ktory poszedl wond ma przerzut sejwa of any...
Warto o to dopytać, bo "of any kind" w tym znaczeniu dotyczy jakiegokolwiek rodzaju sejwa (czyli wardy, regenki, AS), z drugiej strony nie ma zapisu, że re-rolle należy wykonywać tylko na ataki posiadacza, a to znaczy że smoczur, czy orzeł młóciliby też z przerzutami AS, warda itd. Najlepiej niech ktosik z LS się wypowie.
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.

Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"

I love this game... :D

Andrzej
Pan Spamu

No ok, wczytałem się i faktycznie można by to tak interpretować. Niemniej jednak, jest to cholernie naciągane :D
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Nie widzę tu nic do naciągania. Od ran zadanych przez posiadacza aktywowanego talizmanu trzeba przerzucać udane sv, czy atakuje on sam czy razem z kimś, to nie ma żadnego znaczenia.
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Andrzej
Pan Spamu

Co nie zmienia faktu, że da się to wykorzystać tylko w przypadku smoka :)

Zablokowany