Army Book pisze:One use only. This item is used at the start of any Close Combat phase. The bearer may re-roll all rolls to hit and wound until the end of the phase. Any model wounded by his attacks this phase must re-roll any successful saves of any kind. At the end of the phase the bearer suffers one wound with no saves of any kind allowed.
Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
- Młody Pajak
- Kradziej
Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Dzięki. Czyli jednak zjedli słówko przy tłumaczeniu
. Za to z psuciem sava dla innych atakujących to chyba jednak działa. Chodzi o sytuację, w której czempion SM atakuje jakiegoś puszkowatego ziutka, a jednocześnie z nim pozostali członkowie oddziału. Wszyscy trafiają i ranią jednocześnie, więc rerolle obowiązują od wszystkich (10!) ataków, dobrze myślę? Czy to jest tak jak z dwoma oddziałami WL z czego jeden ma flamingi i teraz nie pamiętam czy od jednego przysługiwały regenki i czy to działa tak samo tutaj.

Ataki ASF sa rownoczesnie wiec BoEF zdejmie regenke tylko dla tych WL ktorzy go niosa.Army Book pisze:One use only. This item is used at the start of any Close Combat phase. The bearer may re-roll all rolls to hit and wound until the end of the phase. Any model wounded by his attacks this phase must re-roll any successful saves of any kind. At the end of the phase the bearer suffers one wound with no saves of any kind allowed.
PS. Siweusz mnie o kilka sekund wyprzedzil

Liczyłem na to, że da się naciągnąć trochę. Bo nie jest powiedziane wprost, że tylko od ataków użytkownika są przerzuty, można to rozumieć również jako to, że ataki użytkownika loeca sprawiają, że do końca tury savy muszą być przerzucane bez względu na to, z jakiego źródła pochodzą pozostałe ataki. No ale dobra, większość zakwalifikowała to jako wałek do wciskania.Siweusz pisze:Hmm, Klafuti, ja słabo znam angielski, ale czy nie chodzi o ataki właściciela talizmanu? (tylko?)
nikt nie ufa komuś kto ma araba w awatarzeBulwok pisze:Czy moje posty sa niewidzialne ?

Czyli ataki, dotycza własciciela talizmanu, oddziału już nie, ale modelu ( jeźdźca z mountem ) już tak?Szwentas pisze:ehehehe dobre:D amulet dziala np. Jak masz smoka(cos monotematyczny jestem) jak lord zaatakuje to dla atakow smoka sa przerzuty sejwow wardow regenek itp.
Stronka RB?

GrimgorIronhide pisze:Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupnościZiemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony![]()
Nie trzeba RB, chodzi o kolejnosc atakow. Lord bije przed smokiem, champ SM bije rowno z reszta SM.
Mozna by to ladnie naciagac, ze "any model wounded" oznacza przebicie tougha, a przed save, wtedy by musial przerzucac tez reszty SM, ale watpie by taka byla prawidlowa interpretacja
Mozna by to ladnie naciagac, ze "any model wounded" oznacza przebicie tougha, a przed save, wtedy by musial przerzucac tez reszty SM, ale watpie by taka byla prawidlowa interpretacja

Ale wymyślacie xD No way, żeby tak to działało, działa na posiadacza i koniec tematu 

Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Warto o to dopytać, bo "of any kind" w tym znaczeniu dotyczy jakiegokolwiek rodzaju sejwa (czyli wardy, regenki, AS), z drugiej strony nie ma zapisu, że re-rolle należy wykonywać tylko na ataki posiadacza, a to znaczy że smoczur, czy orzeł młóciliby też z przerzutami AS, warda itd. Najlepiej niech ktosik z LS się wypowie.Szwentas pisze:ja tam nic nie wymyslam zdajsie tak mialem sedziowane to nawet. Masz opis przedmiotu zadales wonda lordem a z opisu wynika ze jak zadasz wonda to model w ktory poszedl wond ma przerzut sejwa of any...
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...

No ok, wczytałem się i faktycznie można by to tak interpretować. Niemniej jednak, jest to cholernie naciągane 

Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- Infernal Puppet
- Masakrator
Nie widzę tu nic do naciągania. Od ran zadanych przez posiadacza aktywowanego talizmanu trzeba przerzucać udane sv, czy atakuje on sam czy razem z kimś, to nie ma żadnego znaczenia.
Ach te uroki bycia ciągle głodnymMad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.

Co nie zmienia faktu, że da się to wykorzystać tylko w przypadku smoka