Skaveńskie Q&A
Moderator: Hoax
W paczce Clan Ratów połowa z nich jest lepiej uzbrojona a druga połowa ma szmatki, jakieś łańcuchy na nogach etc. Względnie robisz wszystkich w obdartych szmatach, a zbroje tak zardzewiałe, jak to tylko możliwe No i nie przyklejasz im tarcz.
Clan raty z iob mają już wtopione tarcze i nic z nimi nie zrobisz.
Clan raty z iob mają już wtopione tarcze i nic z nimi nie zrobisz.
Ale i tak mało gdzie respektowany jest wyswig, więc mogą mieć tarcze. Ja mam slavy z IoB i nikt nigdy nic do tego nie miał, pomimo, że slavy z tarczami w życiu się w mojej rozpie nie pojawiły. Jedyne rozróżnienie jakie zastosowałem to szczury które mają na sobie kompletny pancerz stały się clanratami, a pozostałe w jakichś szmatach czy z kawałkami pancerza - slavami. Na stole się odróżniają. Co do broni to jest wszystko wymieszane - włócznie i hw. Część tylko włóczni przerobiłem żeby wyglądały na bardziej zdezelowane i poniszczone - dla slavów.
Właśnie kupiłem teraz używkę i ma większą (25). Wydało mi się to dziwne, dlatego też chciałem się upewnić;)
Nasza sztormówa też nie daje kar do to hita, leśniakowym trueflightom, nie?
A jeszcze jedno, Billowing Death furmanki, jest shooting atackiem, czy akcją wykonywaną w fazie shooting? W sensie, mogę użyć po marszu i czy działa na to sztormówa?
- Miscatonic
- "Nie jestem powergamerem"
W ArmyBuilder Nie mogę dodać żadnego ekwipunku Chieftainowi. Zawsze pojawia się czerwony wykrzyknik w oknie wyboru cokolwiek nie dodam , czy to magic banner czy jakiś inny sprzęt. O co może chodzić? Wersja programu to v2.2.
-
- Plankton
Mógłby ktoś mi podać link albo podpowiedzieć gdzie mogę znaleźć statystyki jednostek z Island of Blood? Clanraci są w armybooku i tam jeszcze coś, ale nie wszystko. Chcę zacząć zbierać Skavenów, a nie mogę znaleźć statów do modeli...
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Wszystkie statystyki znajdziesz w Armybooku Skavenówbennymistrz pisze:Mógłby ktoś mi podać link albo podpowiedzieć gdzie mogę znaleźć statystyki jednostek z Island of Blood? Clanraci są w armybooku i tam jeszcze coś, ale nie wszystko. Chcę zacząć zbierać Skavenów, a nie mogę znaleźć statów do modeli...
-
- Plankton
Rzeczywiście, te modele których nie widziałem okazały się być weapon teamami do clanratów.
Czesc, mam pytanie, czy na male pkt jakieś 1200-1500 warto wrzucać do rozpy te kloce slavow?
myslalem żeby córy zapchać stormverminami i styknie.
czy czarodziej może siedziec w oddziale globadierow?
w rarach na te pkt abomka czy 2 tańsze rzeczy?
jak wam sie sprawdza?
myslalem żeby córy zapchać stormverminami i styknie.
czy czarodziej może siedziec w oddziale globadierow?
w rarach na te pkt abomka czy 2 tańsze rzeczy?
jak wam sie sprawdza?
Generalnie slavy są najlepszą jednostką tej armii. To co czasami wyczyniają nie mieści się w głowie. Nie rezygnuj z nich tak łatwo.
Generał w oddziale bez szeregów to strzał w stopę. Jakąkolwiek panikę (np. od głupiej 5 ratów) zdajesz na podstawowej liderce (6 lub 7), zamiast jak w klocku, spokojnie na 9 -10.
Generał w oddziale bez szeregów to strzał w stopę. Jakąkolwiek panikę (np. od głupiej 5 ratów) zdajesz na podstawowej liderce (6 lub 7), zamiast jak w klocku, spokojnie na 9 -10.