PYTANIA ODNOŚNIE ZASAD TOMB KINGS
Moderator: Shino
- gerald_tarrant
- Masakrator
Re: PYTANIA ODNOŚNIE ZASAD TOMB KINGS
dzięki, chciałem tez zapytać o destroyera 

Wiem, że na pewno wiele razy zadawane i pewnie jest w booku, którego nie mam, ale spieszę się...
Na czym dokładnie polega hierarchia ( czy jakoś tak ) wśród liche-ów, przy rzucaniu czarów???
Na czym dokładnie polega hierarchia ( czy jakoś tak ) wśród liche-ów, przy rzucaniu czarów???
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.
A chodzi o to, że inkantacje musisz rzucać w ściśle określonej kolejności , a konkretnie:
1. Wszystkie bound spelle które nie są używane przez bohaterów
2. Bound spelle Icon Bearera
3. Tomb Princes i jego bound spelle
4. Tomb Kings i jego bound spelle
5. Nastepnie liche, jednak Hieronim castuje ostatni, razem ze swoimi bound spellami
6. Na samym końcu jest The Casket of Souls
1. Wszystkie bound spelle które nie są używane przez bohaterów
2. Bound spelle Icon Bearera
3. Tomb Princes i jego bound spelle
4. Tomb Kings i jego bound spelle
5. Nastepnie liche, jednak Hieronim castuje ostatni, razem ze swoimi bound spellami
6. Na samym końcu jest The Casket of Souls
May will be done!
i pamiętaj że jak zapomnisz powiedzmy o TP lub o której z liczek i rzucisz już inkanracje z kolejnego w kolejności to już nie możesz rzucic z tego o którym zapomniałeś bo jego kolej przepadła
jeśli robisz w armybuilderze to masz tam taką opcje z boku -casting order- gdzie numerujesz w jakiej kolejności rzucasz inkantacje
jeśli robisz w armybuilderze to masz tam taką opcje z boku -casting order- gdzie numerujesz w jakiej kolejności rzucasz inkantacje
- Infernal Puppet
- Masakrator
Czyli steguś 2, każdy skink po 2 i hero też, tak ?1. wszystko po 2, czemu miałoby być inaczej?
Ach te uroki bycia ciągle głodnymMad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.

Cytaciki z booka:

(...) or make a special attack. If the special attack i chosen, all enemy models that are touching the Tomb King take two automatic hits.
Powinno być wszystko jasne.If a target is riding a monster or chariot, then both take two automatic hits.

Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
Nie wydaje mi się aby było to jasne w 100%. Stegadon nie jest liczony jako osobno Monster a osobno skinki jako załoga. Traktuje się go jako całość tylko charakter jest "dodatkiem" wiec 2 hity na stegadona i 2 charaktera jest uzasadniona, co do załogantów jest to nadużycie.
Sorki nie przekonaliście mnie czekam na jednoznaczny zapis.
Sorki nie przekonaliście mnie czekam na jednoznaczny zapis.
nawet w rulebooku jest fragment o monster with many ridersRaamiel pisze:Stegadon nie jest liczony jako osobno Monster a osobno skinki jako załoga. .

a stegadon zdaje monster reaction po zabiciu calej zalogi

nikt cie nie bedzie przekonywal. Po prostu sie dowiedziales jak jest i tyle...Sorki nie przekonaliście mnie czekam na jednoznaczny zapis.
Zatem w przypadku Kollosusa (ma 10 ludzików załogi) na którym jedzie Lord Chaos Dwarfów - King z Destoyerem jest auto killem tak ? broń kosztuje 70 punktów a Kollsosu z Lordem.... prawie 600 ....
W każdym razie dziękuję Wam za odpowiedź - na której stronie RB jest zapis taki ? Szukałem ale coś nie znalazłem.
W każdym razie dziękuję Wam za odpowiedź - na której stronie RB jest zapis taki ? Szukałem ale coś nie znalazłem.
O nie, co my z tym zrobimy...
Ring of hotek za 25 pkt wyłącza Book of Hoeth za 100, jakoś nikt nie płakał jeszcze z tego powodu.

Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
Skoro liczysz kollosusa z lordem, to licz kinga z destroyerem to dokładnie 271ptsRaamiel pisze:Zatem w przypadku Kollosusa (ma 10 ludzików załogi) na którym jedzie Lord Chaos Dwarfów - King z Destoyerem jest auto killem tak ? broń kosztuje 70 punktów a Kollsosu z Lordem.... prawie 600 ....
Pi razy drzwi stosunek 1:2 dla kolosusa
zaś hotek do hoeth wynosi 1:4 i bez jęków.
Ale jak ta sprawa Tobie nie pasuje proponuje popłakać na masterze przy LS. Może coś z tym zrobią?
Tylko dam Ci radę płacz przy Golanie i pochlipuj on ma miękkie serduszko i całkiem niezłego kopa.