Poradnik poczatkujacego lizaka
Moderator: Ziemko
Re: Poradnik poczatkujacego lizaka
Na zasadach Euro mamy ograniczenie salek 0-1 chodzi o oddział czy modele?
MoznaMishu pisze:Jeśli mam Chiefa na stedziu to w reakcji Stand and shoot będzie mógł strzelić z artefaktu (Staff of Lost Sun)?
- JungleJack
- "Nie jestem powergamerem"
saurusy najczęściej w oddziałach 20-25, czasami 30.
Na wcześniejsze pytanie na razie nie potrafię odpowiedzieć, bo nie wiem jaki styl gry chcesz obrać i co rozumiesz jako "zestaw dla początkującego", na jakie pk. chcesz grać? Przy obecnych standardach na pewno powinieneś mieć ok. 25 saurusów , kamelony w znacznej ilości, slanna, 3 salamandry, i skinki min 30, w zależności od rozpiski ich liczba rośnie. Jak już napisałem powyżej reszta zależy od stylu gry. Cenny nowych modeli możesz zobaczyć na cytadeli, cena używanych zależy od edycji itd. Musisz sprecyzować jak chciałbyś grać i na jaki próg pk. wtedy będę mógł udzielić dokładniejszej porady.
Na wcześniejsze pytanie na razie nie potrafię odpowiedzieć, bo nie wiem jaki styl gry chcesz obrać i co rozumiesz jako "zestaw dla początkującego", na jakie pk. chcesz grać? Przy obecnych standardach na pewno powinieneś mieć ok. 25 saurusów , kamelony w znacznej ilości, slanna, 3 salamandry, i skinki min 30, w zależności od rozpiski ich liczba rośnie. Jak już napisałem powyżej reszta zależy od stylu gry. Cenny nowych modeli możesz zobaczyć na cytadeli, cena używanych zależy od edycji itd. Musisz sprecyzować jak chciałbyś grać i na jaki próg pk. wtedy będę mógł udzielić dokładniejszej porady.
Po przejrzeniu cytadeli stwierdziłem że może się przydać na początek :
- Army book - 81 zł
- (x2) Batalion - 486 zł
- Stegadon - 122 zł
- Skinki - 81 zł
Razem 770 zł .
Dwa razy batalion ponieważ mam wtedy wiele opcji tj. saurusy w hordzie lub w dwóch klockach.
- Army book - 81 zł
- (x2) Batalion - 486 zł
- Stegadon - 122 zł
- Skinki - 81 zł
Razem 770 zł .
Dwa razy batalion ponieważ mam wtedy wiele opcji tj. saurusy w hordzie lub w dwóch klockach.
woolfik pisze:Na początek batalionu raczej nie kupuj bo kawalerie możesz dać najwyżej na duże punkty lub wcale. Lepiej kupić saurusy osobno w boxach. No i slanna kup.
Oprócz zbędnej kawalerii otrzymuje w batalionie sensowne rzeczy.
Kupując 2 bataliony ma 40 saurusów , 20 TG , 24 skinki
co licząc osobno daje 160 zł saurusy (a nawet więcej bo dostaje 40 a nie 32) , około 200 zł TG i 80 zł skinki , co daje nam 440 zł czyli 16 kawalerii za 46 zł ^^ . Aktualny batalion jest bardzo przyjemny.
Kto teraz gra na TG?
TG juz nie sa tacy super, wiec mocno grywalne sa saurusy i skinki tylko.
Ziemko pisze:Kto teraz gra na TG?
Sam wiesz , że na TG da się grać. A chyba lepiej jak zakupi sobie także TG i będzie miał możliwość kombinowania nad rozpiską a nie grania mainstreamem
- JungleJack
- "Nie jestem powergamerem"
Również odradzam kupno batalionu, niestety nasz jest średnio opłacalny. Ode mnie jeszcze taka porada, żebyś spróbował gdzieś kupić, załatwić salamandry ( nie wiem czy są w ofercie cytadeli), min. 2 jak się uda to 3. Bardzo pomogą ci w rozgrywkach jeśli nauczysz się nimi grać ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
- Army book - 81 zł
- (x2) Saurusy - 162 zł
- (x2) Skinki - 162 zł
- Stegadon - 122 zł
- Saurus Oldblood 41 zł
Razem 568 zł .
I wtedy mam :
32 saurusy
40 skinków
Stegadona
Saurus Oldblood
Do dokupienia :
- 3 salki 47 £
- 3 teradony 32 £
- Slann 23.50 £
Razem 103 £ + przesyłka
- (x2) Saurusy - 162 zł
- (x2) Skinki - 162 zł
- Stegadon - 122 zł
- Saurus Oldblood 41 zł
Razem 568 zł .
I wtedy mam :
32 saurusy
40 skinków
Stegadona
Saurus Oldblood
Do dokupienia :
- 3 salki 47 £
- 3 teradony 32 £
- Slann 23.50 £
Razem 103 £ + przesyłka
Rabsp pisze:nie wiedzialem gdzie dokladnie zadac to pytanie, ale czy oryginalne modele chamków są wymagane na masterach? Czy można uzywać np. 5ed. skinków z łukami jako chameleony?
Co mi się wydaje to skinki z łukami nie przejdą jako kameleony. Albo ładna konwersja albo oryginalne modele.
Mi Pasiak zrobił konwersje ze zwykłych skinków i nie narzekamRabsp pisze:to chyba zostaje mi ladna konwersjaale chetnie dowiem się co myslą także inni gracze na ten temat.
a Wy jakich modeli używacie? oryginalnych chamków czy moze innych?
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)