Witam! Jestem nowy, proszę o pomoc

Vampire Counts

Moderator: misha

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kruks
Warzywo

Re: Witam! Jestem nowy, proszę o pomoc

Post autor: kruks »

Mam małe pytanko. Czy jest jakiś sposób żeby coś zdziałać w fazie strzeleckiej armią wampirów ? Tak mi się zdaje że nie ma oddziału który mógłby strzelać.

W jaki sposób mógłbym powstrzmać oddziały strzelające wrogiej armii ? (np. jezzaile) Zablokować je np. dire woflami ?
KruKs®

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: crovaxus »

strzelanie jest.. banshetka oraz terrorgej. a co do blokowania strzelania to niestety mamy zombie,, wilki i duszki, ew jesazcze batami mozna sie wbic i trzymac a tak to na klate wszystko bierzemy.
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

jezzaili się nie blokuje, się je zabija bo inaczej one zabiją ciebie :D

Ghostly Howl masz jeszze Mortis Engine i jest magiczny miecz mający krzyk Terrorgheista za 75 ptk Lordowi. Vampiry nie są armią strzelającą, więc tę fazę gry można z reguły pominąć
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
kruks
Warzywo

Słyszałem że podobno ghule mogą strzelać, ale to chyba jakaś bzdura ?
KruKs®

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

a ja słyszałem, że w Ameryce biją czarnych...
Obrazek

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Kruks przeczytaj sobie temat z zasadami VC (rules refrence) w dziale tutaj, czytanie nie boli
a jak zamierzasz trolować bzdurnymi pytaniami to zawsze można poszukać kogoś kto doprowadzi cie do ogłady :)

Awatar użytkownika
kruks
Warzywo

Nie trolluje :shock: Po prostu pytam się o pewną kwestie i nie jasność którą mi ktoś powiedział. A że robie to w dziale "Jestem nowy, proszę o pomoc" nie powinno to dziwić. Zapraszam do zaznania się z pojęciem trolowania ....
KruKs®

misha
Wielki Nieczysty Spamer

jest pewien poziom pytań poniżej których moim zdaniem nie powinno się schodzić, więc przeczytaj zasady najpierw jeśli cię to rzeczywiście interesuje i pytaj w razie wątpliwości :) taka dobra rada

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

Post autor: Martin von Carstein »

Pytanie tygodnia. :P
VC mają relatywnie mało jednostek strzelających (dawno, dawno temu było lepiej.... oj było), do tego na beznadziejny zasięg 8 cali... jakby Ghoule potrafiły strzelać... ho ho hoooo.

Awatar użytkownika
SaperHeart
Piłkarz

Post autor: SaperHeart »

Martin von Carstein pisze:
Pytanie tygodnia. :P
VC mają relatywnie mało jednostek strzelających (dawno, dawno temu było lepiej.... oj było), do tego na beznadziejny zasięg 8 cali... jakby Ghoule potrafiły strzelać... ho ho hoooo.
One nie strzelają tylko plują jadem, a Zombie rzucają gnojem ;P
...Who dares wins...
Obrazek

Ereagorn
Wodzirej

Post autor: Ereagorn »

Mam pytanko, czy Krell, po odpowiednim pomalowaniu twarzy, może robić za wampira?
Obrazek

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Imho to Wight King, ale sam chciałem kiedyś robić Arcymaga do HE z modelu Księcia Apophasa z TK, więc osobiście na pewno bym się nie czepiał :P
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

Post autor: Szamot »

zmień mu gębę i powinno być ok :D ewentualnie jeszcze poracuj nad bronią i dłońmi, nogi zalep GS i wymodeluj coś na ksztalłt butów i będzie ok ;)

Ereagorn
Wodzirej

Post autor: Ereagorn »

Moim zdaniem, to twarz ma ok, wystarczy odpowiednio pomalować, co do butów racja
Obrazek

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

Ostatnio zastanawiałem się nad kawalerią i stąd moje pytanie:

co jest lepsze?

14 Black Knights FCG, Barrows, MR (3)

7 Blood Knights muz,szt, flag of the blood keep + MR (2) [ward na 2+ od magii i 4+ od strzelania]
??
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

To zależy. Generalnie to Blood Knights są lepsi i trudniej ich ubić, ale za to jeśli nastawiasz się na Magię bardziej to Black Knightów łatwiej wskrzeszać no i nie zajmują slotu w Rare'ach co też jest istotne i wpływa na całą rozpiskę.
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Shadar
Kradziej

Post autor: Shadar »

Czarnuchy imo. Nie mają frenzy, jest ich więcej, mają spectral steedy i kb. Same plusy. :wink:
Wieszkto pisze:
Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

tak tylko:
- giną od magii
- mają mniej siły
- mniej WS
- mniej Inicjatywy (nie dostaną przerzutów z ASF)
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
Shadar
Kradziej

Post autor: Shadar »

Nie wiem jak składasz lorda/-ów, ale można ich przecież wskrzeszać co ograniczy straty od magii/strzelania, a mają spectral steedy, więc można to fajnie wykorzystać też w celu chowania się przed strzelaniem. Corpse cart imo jest o wiele za wolny dla jazdy, więc tego asfa mieliby dość rzadko jeśli chciałbyś pograć ofensywnie. Wygar mają przeciętny, ale na tym polega ich siła, że są twardzi na tyle by utrzymać przewagę w CR, co pozwala kanapkować lordem i/lub vargheistami. Imo ten oddział nie ma być wybitny sam w sobie tylko dobrze działać z resztą armii jako wsparcie/niesypiący bloker. No i przede wszystkim nie ma frenzy, które może kończyć się bardzo źle (wystawienie się na szarże WL, zaszarżowanie przez bagno, lub zwyczajne gonienie śmiecia za 50 punktów przez dobre dwie tury).
Wieszkto pisze:
Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

Niby masz rację, ale "Death Star" z 7 modeli Blood Knightów i Lorda do walki jest także popularny i ma to swoje powody zapewne, czyż nie?

Obrazek

Obrazek

ODPOWIEDZ