VIII Edycja WFB + WoCh
Moderator: JarekK
Re: VIII Edycja WFB + WoCh
Hmmm nasz jugger różni się od tego DOCH:)
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...
- Infernal Puppet
- Masakrator
Nie ma KB i magicznych ataków
.

Ach te uroki bycia ciągle głodnymMad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.

W razie potrzeby wystawiania przyzwyczaje sie i przezyje jakosInfernal Puppet pisze:Nie ma KB i magicznych ataków.

Ale poza tym niuansem drobnym to wciaz ten sam jugger co doch tylko ze nie ma wyzej wymienionych zdolnosci ale wlasciwosci (jak to ze nie jest kawa) ma raczej te same.
Wiesz po co mam pytać kogoś jak doskonale znam język angielski i umiem sam przeczytać zasady...
Hmmmm z tego co widziałem w innych tematach to Shino pisał sporo w stylu 8 rd. ssie czy coś więc
o ile założe się że zasady do 7 ed zna doskonale to nie sądze by tak samo znał zasady 8ed która z jego słów
ssie i z założenia jest beee
Hmmmm z tego co widziałem w innych tematach to Shino pisał sporo w stylu 8 rd. ssie czy coś więc
o ile założe się że zasady do 7 ed zna doskonale to nie sądze by tak samo znał zasady 8ed która z jego słów
ssie i z założenia jest beee

We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...
A jak z interpretacja tekstu stoisz? 
O tym co i kto komu ssie to nie bede dyskutowal bo to nie miejsce na to;p Wydaje mi sie jednak ze przeczytal zasady i zagral na nie skoro sie o nich wypowiada.
Dobra koniec nabijania postow. W domu graj jak chcesz ale wydaje mi sie ze na turnieju sie zdziwisz z tym jaggerem.

O tym co i kto komu ssie to nie bede dyskutowal bo to nie miejsce na to;p Wydaje mi sie jednak ze przeczytal zasady i zagral na nie skoro sie o nich wypowiada.
Dobra koniec nabijania postow. W domu graj jak chcesz ale wydaje mi sie ze na turnieju sie zdziwisz z tym jaggerem.
jaja sa takie ze wiele osob sie mija z zasadami, bo biorac, analogicznie, zdanie ktore czyni cavalry z jugga wochu, w doch tez powinnien byc traktowany jako cavalry. poprostu gw z dupy zabralo sie do tego przypadku i pojechalo na pale kopiuj/wklej.Akadera pisze:Palaquin na 50" na 50" sie wystawia tak jak w dochu.
Kurde po co na sily wymyslac z tym juggerem, lepsze rzeczy sa w tej armii. Zreszta jak juz ktos napisal jak zobaczycie banana na twarzy przeciwnika bo wasz general to free frag dla jego dzial itp to dzien dziecka sie skonczy tak jak "orginalne" czytanie zasad.
po drugie zasady sa sprzeczne, np bohater nie moze ujezdzac infratry wg RB (nie istnieje taki typ, chyba ze AB precyzuje taki przypadek) a LS uwzglednila ze exalt na palanquinie to infrantry, wiec pytanie sie starych wyjadacz nie ma sensu, dopoki gw (zechce) nie wypusci kolejnej erraty nie bedzie nic wiadomo.
trzy, reszta mountow daje los'a a tylko dwa mounty nie, te mounty nie sa az tak giente zeby je tak karac, kazdy z mountow ma porownywalne mozliwosci.
Palanquin jest wyjątkiem nie uwzględnionym przez GW i bardzo dobrze, że LS przewidziała, że dosiadający Palanquina hero/lord jest infantry.
A piłka jest krótka jeśli chodzi o resztę:
- patrzysz na ich Troop Type z Rulebooka (albowiem nasz Armybook nie prezentuje Troop Type dla wszystkich modeli)
- patrzysz na zasady danego typu jednostki w podręczniku (a tam jest napisane: bohater na War Beast to Cavalry, bohater na monstrous Beast to Monstrous Cavalry)
Voila.
I tak jak pisze Akadera: grajcie sobie w domu jak chcecie, ale na turniejach będziecie płakać, albowiem żaden rozgarnięty sędzia nie dopuści Wam brania LoS na Juggerze od kawy. Proponuję skończyć ten temat, przemcio ma LoS na Juggerze (przynajmniej dopóki nie pójdzie na turniej) i tyle.
A piłka jest krótka jeśli chodzi o resztę:
- patrzysz na ich Troop Type z Rulebooka (albowiem nasz Armybook nie prezentuje Troop Type dla wszystkich modeli)
- patrzysz na zasady danego typu jednostki w podręczniku (a tam jest napisane: bohater na War Beast to Cavalry, bohater na monstrous Beast to Monstrous Cavalry)
Voila.
I tak jak pisze Akadera: grajcie sobie w domu jak chcecie, ale na turniejach będziecie płakać, albowiem żaden rozgarnięty sędzia nie dopuści Wam brania LoS na Juggerze od kawy. Proponuję skończyć ten temat, przemcio ma LoS na Juggerze (przynajmniej dopóki nie pójdzie na turniej) i tyle.
jedyna przeslanka, ktora raw'owo pozwala ci uzywac jugga w wochu jako cavlary to dopisek cavalry mount.Przemcio251 pisze:juraku ten z DOCH różni się od tego z WOCH:) to nie jest ta sama jednostka.
taki sam jest w doch'u.
pozatym RB klasyfikuje /mozna tak przyjac/ mounty.
cavalry mount - model z tt cavalry
i mounstrous cavalry mount - model z tt mounstrous cavalry
to jest luka ktora mozna wykorzystywac do momentu erraty/faq.
imo wszystkie inne proby przeforsowania tt jugga sa chybione, ja sie nie chce opowiadac za zadna opcja, wiem jedno ze za te punty wrzucanie (via gw) juggera i dmounta (w woch) do mc jest z dupy ostro.
oryginalnie napisaneAkadera pisze:.... itp to dzien dziecka sie skonczy tak jak "orginalne" czytanie zasad.

mam nadzieje ze boh na palanquinie lapie sie na wszystkie bonusy takie jak np +1asv (drogi zreszta bo za 50 pts ;])
Eee tam chaos do końca wszelkich edycji będzie przesadzony jak zwykle ;D
1)Pierwsze i najważniejsze ograniczenie to powinien być przymus grania jednym z 4 bogów. Tak żeby nie można było łączyć + bogów bo to przesada a druga zmiana to przeniesienie warriorów do specjal bo takiego oddziału żadna armia nie ma w core. Oni są lepsi niż większość elitarnych jednostek większości armii. Dlaczego pancerz chaosu daje ochronę na 4+ a smoczy pancerz tylko na 5+, ? GW chyba ma wyjebane na równowagę w świecie
Tak samo magia w Warhammerze jest nierówna ale to inna sprawa już
Nie wjeżdżajcie na mnie bo gram 2 armiami HE i Chaos
nie mam zamiaru podpuszczać pod szczeniacką gadkę tylko to moje przemyślenia 
1)Pierwsze i najważniejsze ograniczenie to powinien być przymus grania jednym z 4 bogów. Tak żeby nie można było łączyć + bogów bo to przesada a druga zmiana to przeniesienie warriorów do specjal bo takiego oddziału żadna armia nie ma w core. Oni są lepsi niż większość elitarnych jednostek większości armii. Dlaczego pancerz chaosu daje ochronę na 4+ a smoczy pancerz tylko na 5+, ? GW chyba ma wyjebane na równowagę w świecie

Nie wjeżdżajcie na mnie bo gram 2 armiami HE i Chaos

HIGH ELVES 0/0/0 (W fazie zbierania ;])
WARRIORS OF CHAOS 0/0/0 (W fazie smutku ;])
Uważaj na swoje myśli, stają się słowami. Uważaj na swoje słowa, stają się czynami. Uważaj na swoje czyny, stają się nawykami. Uważaj na swoje nawyki, stają się charakterem. Uważaj na swój charakter on staje się twoim losem...
Uważaj na swoje myśli, stają się słowami. Uważaj na swoje słowa, stają się czynami. Uważaj na swoje czyny, stają się nawykami. Uważaj na swoje nawyki, stają się charakterem. Uważaj na swój charakter on staje się twoim losem...
-
- Masakrator
Biedne HE ściągające regiment za regimentem Dwellersami z książki.
Łezka w oczku się kręci.
Łezka w oczku się kręci.
Przepraszam ale wróciłem po długiej przerwie (6ed) i nie rozumiem twojej przenoni 

HIGH ELVES 0/0/0 (W fazie zbierania ;])
Kaylar pisze: Oni są lepsi niż większość elitarnych jednostek większości armii. Dlaczego pancerz chaosu daje ochronę na 4+ a smoczy pancerz tylko na 5+, ?
bo smoczy pancerz to ciężka zbroja a pancerz chaosu to pełna płytówka ? pozatym dragon armour daje niebagatelny 2+ ward od ognia więc przypieprzasz się bez sensu troszke

T
Jest nowa errata,
jedyna zmiana u nas to:
Q: Can a model with the Third Eye of Tzeentch cast any spells from
the Lore of Life as the lore attribute allows him to recover Wounds
lost earlier in the battle? (p111)
A: Yes, apart from Regrowth. The lore attribute’s effect is not
part of the spell itself.
jedyna zmiana u nas to:
Q: Can a model with the Third Eye of Tzeentch cast any spells from
the Lore of Life as the lore attribute allows him to recover Wounds
lost earlier in the battle? (p111)
A: Yes, apart from Regrowth. The lore attribute’s effect is not
part of the spell itself.
- swieta_barbara
- habydysz
Serferzy moga brac look out od kawalerii? Wydaje mi sie, ze na lajcie, bo to ten sam TT.
- swieta_barbara
- habydysz
Z gorki. Albo z mounta. Z bretonia jeszcze gorzej, bo tylko ze smoka albo z gorki.