Bob's Miniatures update 2018
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: BoB Miniatures up 30.09 Undead Dragon update
Rozkręca się, czekamy na więcej.
- BoB miniatures
- Chuck Norris
- Kontakt:
Powoli zbliżamy się do końca. Nowe szczypce, rogi, pazury i głowa. Jak napisałem na blogu obraziłem się na fimo, jest za kruche i w niektórych miejscach rozpada się przy byle dotknięciu. To pewnie wina złego wypiekania, ale i tak jestem masą rozczarowany. Musiałem przez nią robić głowę ze 3 razy i jeszcze wyszła średnio z tej lewej strony... Anyway, po poprawie twarzyczki i sutków, zostanie mi tylko futro i kilka drobnych poprawek do dokończenia. Jak zawsze zachęcam do oceniania 

- BoB miniatures
- Chuck Norris
- Kontakt:
Tak myślałem że nikt nie czyta tego co piszę :p Rasti nad zdjęciami napisałem że muszę jeszcze zrobić: poprawkę twarzy, SUTKI, futro i ew. drobne poprawki później 

- BoB miniatures
- Chuck Norris
- Kontakt:
Niestety teraz to fiend ma najwyższy priorytet, zwłaszcza że klient od smoka wyjechał na miesiąc za granicę i w ogóle mu się nie spieszy.Morsfinek pisze:Jak już mówiłem te rogi mi nie pasują i już wiem co z nimi nie tak wyglądają jak od pasikonika! Reszta fajna, czekam na smoka bo to on mnie najbardziej kręci jak do tej pory z twojej kolekcji!
Jak wszystko pójdzie dobrze to będzie dostępny za jakiś czas w Titan Forge'u http://titan-forge.com/JochnyWalker pisze:Przesłodki!![]()
![]()
![]()
Będzie dostępny gdzieś ?
- BoB miniatures
- Chuck Norris
- Kontakt:
Zrobiłem przy fiendzie jeszcze sutki i ogon z kolcem na końcu, oraz kilka drobnych poprawek przy rękach i głowie, których niestety nie mam na zdjęciach. Teraz rzeźbiarz z Titan Forge'a wziął go żeby dokonać kilu poprawek. Stwierdził że technicznie wszystko dobrze, ale głowa nie zgadzała się z jego wizją.
W każdym razie wziąłem się za coś nowego:
Staram się zrobić figurkę jak najbardziej podobną do tego: http://cghub.com/files/Image/221001-222 ... 14_max.jpg
Wprowadziłem jednak kilka modyfikacji jak bardziej podarta przepaska i dodatkowe 2 palce u stóp. Przepaska jest wciąż do poprawy, a na drugiej nodze pojawi się taki sam pancerz.

Jak by ktoś chciał więcej fotek to są na blogu
W każdym razie wziąłem się za coś nowego:
Staram się zrobić figurkę jak najbardziej podobną do tego: http://cghub.com/files/Image/221001-222 ... 14_max.jpg
Wprowadziłem jednak kilka modyfikacji jak bardziej podarta przepaska i dodatkowe 2 palce u stóp. Przepaska jest wciąż do poprawy, a na drugiej nodze pojawi się taki sam pancerz.
Jak by ktoś chciał więcej fotek to są na blogu

- BoB miniatures
- Chuck Norris
- Kontakt:
Nie jest krucha, to GS, jest mięciutka, nie tyle jest podatna na uszkodzenia, co giętka, nie wiem jak do tego farba by się trzymała, ale do moich celów jest okMorsfinek pisze:Szmatka rewelacyjna. Jeśli mam być szczery to jeszcze nigdzie w żadnym modelu takiej nie widziałem - wydaje się jednak być bardzo krucha i podatna na wszelakie uszkodzenia.

EDIT: Właśnie jestem na etapie zmiany całego pancerza

Ostatnio zmieniony 2 lis 2012, o 19:45 przez BoB miniatures, łącznie zmieniany 1 raz.
Ostatni ulepek zapowiada się kosmicznie
Jestem bardzo ciekaw postępów i na pewno będę je śledził
Mięśnie wyszły kozacko
Zwłaszcza, że siedzę właśnie nad anatomią
Szmatka też świetna.
Powodzenia i czekam z niecierpliwością, bo myślę, że będzie na co popatrzyć

Szmatka też świetna.
Powodzenia i czekam z niecierpliwością, bo myślę, że będzie na co popatrzyć

- BoB miniatures
- Chuck Norris
- Kontakt:
Jest lekki update pancerza, w ostrzejszej wersji. Nie jest już taki obły, ani nie wygląda (przynajmniej moim zdaniem) tak plastusiowo. Następny update to brzuch, pewnie jutro wieczorem (taki samomotywator :p ). Na ostatniej fotce dla porównania poprzednia wersja pancerza...

- BoB miniatures
- Chuck Norris
- Kontakt:
a co się będę ociągał
korzystam z długiego weekendu, w roku szkolnym nie mam za dużo czasu :p

- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Malowałbym
Pancerz zdecydowanie udało Ci się poprawić. Z resztą ten fragment modelu też świetny. Tylko jeśli ma przypominać oryginał( fun arta) to musi trochę przytyć

Pancerz zdecydowanie udało Ci się poprawić. Z resztą ten fragment modelu też świetny. Tylko jeśli ma przypominać oryginał( fun arta) to musi trochę przytyć

Jednak nadal jest plastusiowo. jeśli to chciałeś poprawić, to średnio Ci się udało. Używaj jakiś narzędzi do tego. Jeśli chcesz, aby wyszło bardziej ostro, to krawędzi pancerza muszą być ostre, a nie takie zaokrąglone. Tego typu rzeczy najlepiej się osiąga przez po prostu potraktowanie pancerza po zaschnięciu papierem ściernym, nadając mu gładkości i wyciągając krawędzie. Można też od razu zrobić takie ostre krawędzie z GSu. Wystarczy, ze najpierw na czymś płaskim i naolejonym(co by to GS nie przywarł) zrobić taki naleśnik z GSu grubości pancerza. Potem jakąś żyletkę wyciąć te płytki na tym blacie i następnie tą samą żyletką "podciąć" GS usuwając go z blatu i mając go na żyletce(nie wiem czy rozumiesz
).
Potem go nakładasz na model i ostrożnie jakimś narzędziem wygładzasz, rzeźbisz. Nie używasz do tego rąk oczywiście. Jeśli dobrze to zrobisz to osiągniesz zamierzony efekt.

Potem go nakładasz na model i ostrożnie jakimś narzędziem wygładzasz, rzeźbisz. Nie używasz do tego rąk oczywiście. Jeśli dobrze to zrobisz to osiągniesz zamierzony efekt.

Więcej masy ^^
i btw chetnie bym sie skusił na takiego jak go skończysz. Beastmen pełną geba
i btw chetnie bym sie skusił na takiego jak go skończysz. Beastmen pełną geba
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"