Zapowiedzi, plotki - co nowego w Vampirkach

Vampire Counts

Moderator: misha

Zablokowany
Awatar użytkownika
Loremaster
Oszukista

Post autor: Loremaster »

Tomash pisze:
Loremaster pisze:choc raz na GT dostałem od Holana niezłe cięgi w ostatniej bitwie na 5 stole nie ma to jak dostac Killing Blowa na BSB z Battle Bannerem w kluczowej szarży :)
Niech Cię pocieszy to, że gracz takiej klasy jak Holan pojechałby Cię i bez tego KB ;)

Blessa prowokacji też nie słuchaj, to battlowy dziadek jest, jego wampirów na stole od dawna nie widziano, teraz plewi zielonoskórymi. ;)

A, co do "kubełka" - to Buckethead, ignoranci :evil: Jeden z najlepszych gitarzystów solowych ostatnich lat :evil: :evil: :evil:

Poza tym uspokójcie się kapkę, bardzo Was proszę.

Z zaciekawieniem patrzę na nowe wampiry. Jeśli BK (i część innych brzydali) wreszcie dorobią się jakichś sensownych figurek, a armia jako całość będzie miała dużo grywalnych oddziałów bez zdecydowanych faworytów (a nie, jak teraz, wagon BK jako żelazny element obecnych rozpisek VC), to chyba się skuszę na drugą armię do battla :)
oj Tu się mylisz Tomashu , z Holanem i jego armią VC grałem 3 razy i bilans całkiem pozytywny 2x remis (Teleport 2004 bodajże albo wcześniejszy i jakis warszawski lokal) i masakra w plecy (GT 2006??) więc nie jest tak źle.
A Buckethead nie tylko solowy :) (to co zrobił z Chinese Democracy Guns N' Roses to poezja) ale jest wybitny.

Najlepsze figurki moim zdaniem mają Blood Knightci coś pięknego , jestem zachwycony tymi modelami.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Loremaster pisze:to co zrobił z Chinese Democracy Guns N' Roses to poezja
Dobra, ziom, jak będziesz dalej pisać o nieistniejącej płycie, to i ja się na Twoje teoretyzowanie obruszę. :twisted:
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
wertyg
Falubaz

Post autor: wertyg »

Loremaster pisze:
Tomash pisze:
Loremaster pisze:choc raz na GT dostałem od Holana niezłe cięgi w ostatniej bitwie na 5 stole nie ma to jak dostac Killing Blowa na BSB z Battle Bannerem w kluczowej szarży :)
Niech Cię pocieszy to, że gracz takiej klasy jak Holan pojechałby Cię i bez tego KB ;)

Blessa prowokacji też nie słuchaj, to battlowy dziadek jest, jego wampirów na stole od dawna nie widziano, teraz plewi zielonoskórymi. ;)

A, co do "kubełka" - to Buckethead, ignoranci :evil: Jeden z najlepszych gitarzystów solowych ostatnich lat :evil: :evil: :evil:

Poza tym uspokójcie się kapkę, bardzo Was proszę.

Z zaciekawieniem patrzę na nowe wampiry. Jeśli BK (i część innych brzydali) wreszcie dorobią się jakichś sensownych figurek, a armia jako całość będzie miała dużo grywalnych oddziałów bez zdecydowanych faworytów (a nie, jak teraz, wagon BK jako żelazny element obecnych rozpisek VC), to chyba się skuszę na drugą armię do battla :)
oj Tu się mylisz Tomashu , z Holanem i jego armią VC grałem 3 razy i bilans całkiem pozytywny 2x remis (Teleport 2004 bodajże albo wcześniejszy i jakis warszawski lokal) i masakra w plecy (GT 2006??) więc nie jest tak źle.
A Buckethead nie tylko solowy :) (to co zrobił z Chinese Democracy Guns N' Roses to poezja) ale jest wybitny.

Najlepsze figurki moim zdaniem mają Blood Knightci coś pięknego , jestem zachwycony tymi modelami.
A gdzie sa pokazane ich modele?
Solo "Rogaty Szczur"
Beast Herds

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

Post autor: Chaoschild »

No wlasnie, moze choc krotki opis tych figsow, wiesz innych tez zrzera ciekawosc.
PARTY IN THE MOONLIGHT AND DANCE TO THE SUNRISE...

http://www.coolminiornot.com/artist/chaoschild

Zajcew88
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Zajcew88 »

Cze pewnie sie zdenerwujecie a mam pytanie kiedy wyjdzie kodex do VC 7ed PL bo kazdy mowi co innego ze w grudniu itp

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

PL nie wiadomo ale podręcznik ang wychodzi w marcu/kwietniu więc ok miesiąca możesz dodać ;) przy dobrych wiatrach oczywiście będzie wcześniej do HE wyszedł chyba w ok. tydzień albo dwa ?? po oficjalnej premierze

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

Post autor: Chaoschild »

Kurcze jak ten czas szybko mija, jeszcze niedawno mowilo sie ze ponad rok a tu prosze tylko kilka miesiecy zostalo.
PARTY IN THE MOONLIGHT AND DANCE TO THE SUNRISE...

http://www.coolminiornot.com/artist/chaoschild

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

dla mnie najwazniejsze ze wraithy wracaja i to w niezlej formie :)

ZłO
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: ZłO »

nie wiem czy to słyszeliście czy nie ale na wszelki zapodam

Two kinds of knights, one ethereal (blood keep IIRC).

Zombies T2 S2 cheaper.

Two raise dead spells, the one we're used to which only raises zombies, the other heals units.

According to a source who spoke with Jeremy Vetok, Varghulf has been added because GW decided they "couldn't come up with a cool looking fell bat... ever.".

my source also saw all the Von Carstein models and said that his favorite was Vlad, isabella was great, and they all had really nice realistic-looking swords.

The plague cart looked awesome, it was a big rib cage for the the "chariot" part of it with a ton of corpses in it. Also, it apparently allows all undead models within a certain range strike first (staff of damnation cart).

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Post autor: okurdemol »

ZłO bądź tak miły i podaj źródło tych "nowinek"!

Zombiaki z T2 i S2? + strike last? Jeśli to prawda, to sądzę, że powinny kosztować max. 2 pts. i powinno się ich wskrzeszać odpowiednio: 3d6/4d6+6/5d6+12. Odnoszę wrażenie, że nie będą w stanie nic na długo przytrzymać.

Awatar użytkownika
Drwal
Falubaz

Post autor: Drwal »

Na takie dragon ogry, czołgi i smoki będą spoko ;]

Awatar użytkownika
Heinrich
Kradziej
Kontakt:

Post autor: Heinrich »

A pisze co o tym jakoby do nich herosów nie można było dołączać?

I czy słyszeliście może o tym, że GG będą Great Weapony mieć?

Awatar użytkownika
Andy
Chuck Norris

Post autor: Andy »

Czytałem o tym już na Warseer Forum.. to info sprzed dobrych kilku tygodni..

Awatar użytkownika
Heinrich
Kradziej
Kontakt:

To, że jest to info z przed kilku tyg. to nie znaczy, że jest ono nie aktualne, a oto właśnie się pytam. ;)

Awatar użytkownika
wertyg
Falubaz

Post autor: wertyg »

Z tego co podawali herosow do zombiakow nie bedzie mozna dodawac.
Solo "Rogaty Szczur"
Beast Herds

grzech76
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: grzech76 »

Zombie chyba nawet w RPGowym Młotku były silne o ile dobrze pamiętam.
Fajnie byłoby ich mieć ze strike last ale np z siłą 4 (lub nawet 5 :-) ). Wtedy nawet można by im wybaczyć 2T, wszak powinny być czary ich przyśpieszające. No i w połączeniu z wózkiem, byliby zabójczy.

Mogło by być fajnie.

Jeżeli zrobią z nich cherlaków z 2t i 2s to faktycznie będzie to musiało być tanie mięso armatnie bo inaczej nikt tego nie wystawi... aczkolwiek może będą mieli jakieś ciekawe inne zasady specjalne. Kto wie.

Awatar użytkownika
Andy
Chuck Norris

Post autor: Andy »

W RPGowym Młotku zombie byli i są najsłabszymi umarlakami ze wszystkich ....

Awatar użytkownika
Heinrich
Kradziej
Kontakt:

Zombie powinny mieć poisona dla lepszego klimatu. Niech wtedy sobie mają s2 i t2 oraz kosztują z 3 pkt.

grzech76
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: grzech76 »

Andy pisze:W RPGowym Młotku zombie byli i są najsłabszymi umarlakami ze wszystkich ....
wydawało mi się, że mają sporą siłę, ale mogę się mylić - to było tak dawno temu...

Awatar użytkownika
duck83
Mudżahedin

Post autor: duck83 »

A ja sobie tak zacznę zgadywać i powiem, że skoro będą mieć Siłę i Tougha równe 2, to może nię będą już "Braindead" :D

Zablokowany