Rozpiski *8ED
Moderator: Gremlin
Re: Rozpiski *8ED
zdecydowanie ma to swoje zalety, wildzi w ostatniej turze potrafią zdobyć kilka dużych punktów. Do tego kadra jest mobilniejsza, jednak jak zawsze ma to 2 strony. w paringach mocniej ofensywnych lepiej zaczynać i coś odstrzelić.
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
Wszystko jedno i to samo ja osobiście lubię mieć jakiś większy oddział chociaż u nas w armii to nie bardzo jest wybór na takie klocki. Ostatnio złożylem armie z 22 Drwalami kosztem jednego duzego maga. Zobaczymy czy coś z tego wyjdzie
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 2#p1268262
Dalsze testowanie rozpiski na skirmishu. Powiem tak, jest potencjał
Dalsze testowanie rozpiski na skirmishu. Powiem tak, jest potencjał
Turniejowo nowe WEwenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
12/4/5
Gratulacje, bardzo fajna rozpiska Nie mam niestety tylu GR dlatego muszę robić rozpiski bardziej "konfesjonalne" xd Widzę, że 20 waywatcherów daje radę, ja też praktycznie od 1600 wciskam dwudziestkę, bo to genialna jednostka. A to jakąś kawę wystrzelają, a to mournfangi czy inne dziadostwo skroją, jak dla mnie must have. Jak ci się sprawdzają waystalkerzy ? Ja jeszcze nie grałem, a powiem szczerze, że bardzo mnie ciekawią, bo magia w moim wykonaniu to totalny fail i najczęściej kończy się wszystko spektakularną eksplozją głównego oddziału
Przeciwko ogrom niestety słabo, ranienie herosów na 6 słabo wychodzi w praktyce. Za to herosi elficcy spadali jak woda, jeśli tylko przeciwnik ich nie upilnował. W takiej ich ilości też leży potencjał, ale to jest jeszcze do ogrania. Ja ich wystawiłem, bo moja rozpiska miała być klimatyczna na skirmishu. Że akurat okazałą się mocna to no cóż, miły przypadek
Waye to był generalnie oddział turnieju. Ściągali wszystko, od kowbojów po mournfangi
Glade riderzy też spisywali się zaskakująco dobrze. Lekka kawa której nie idzie złapać strzelająca bardzo podobnie do wayów, to naprawdę ciężki orzech dla przeciwnika.
Waye to był generalnie oddział turnieju. Ściągali wszystko, od kowbojów po mournfangi
Glade riderzy też spisywali się zaskakująco dobrze. Lekka kawa której nie idzie złapać strzelająca bardzo podobnie do wayów, to naprawdę ciężki orzech dla przeciwnika.
Turniejowo nowe WEwenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
12/4/5
Imperium przy 25 strzałach bez Asv i 20 -3 Asv nie wydaje się ciężkim przeciwnikiem Z Wochem ciężej bo Ci herosi mają jakieś chore Wardy na 3+ z przerzutem 1 Generalnie dopiero zaczynam zabawy z tą kminą, więc wszystko się jeszcze okaże. Po prostu mówię, że ma potencjał.
12/4/5
Co myślicie o takiej rozpisce na parówkę 1200 z Imperium, ograniczenia poznańskie ?
1 Spellsinger @ 105.0 Pts
General; Lore of Fire; Magic Level 1
Ruby Ring of Ruin [25.0]
1 Waystalker @ 90.0 Pts
1 Waystalker @ 90.0 Pts
7 Wild Riders @ 196.0 Pts
Shields
11 Glade Guard @ 175.0 Pts
Musician; Arrows: Trueflight Arrows
11 Glade Guard @ 165.0 Pts
Arrows: Trueflight Arrows
11 Deepwood Scouts @ 176.0 Pts
Arrows: Hagbane Tips
10 Waywatchers @ 200.0 Pts
Models in Army: 50
Zastanawiam się nad tymi waystalkerami, bo szczerze mówiąc nie wiem czy opłaca się ich brać na takie małe punkty, ale chciałbym ich potestować i zobaczyć jak się będą sprawować. Aha i muszę zaznaczyć, że nie mam glade riderów i warhawków, więc odpadają.
1 Spellsinger @ 105.0 Pts
General; Lore of Fire; Magic Level 1
Ruby Ring of Ruin [25.0]
1 Waystalker @ 90.0 Pts
1 Waystalker @ 90.0 Pts
7 Wild Riders @ 196.0 Pts
Shields
11 Glade Guard @ 175.0 Pts
Musician; Arrows: Trueflight Arrows
11 Glade Guard @ 165.0 Pts
Arrows: Trueflight Arrows
11 Deepwood Scouts @ 176.0 Pts
Arrows: Hagbane Tips
10 Waywatchers @ 200.0 Pts
Models in Army: 50
Zastanawiam się nad tymi waystalkerami, bo szczerze mówiąc nie wiem czy opłaca się ich brać na takie małe punkty, ale chciałbym ich potestować i zobaczyć jak się będą sprawować. Aha i muszę zaznaczyć, że nie mam glade riderów i warhawków, więc odpadają.
Bardzo na jedno kopyto i bardzo brakuje BSB - jedna panika, niezdane frenzy i może być po bitwie.
Brakuje mi tutaj balansu - samo strzelanie bitwy nie wygra - 7 wildów to mało, przydałby się chociaż orzeł do odgięcia.
Magowi dałbym 2 poziom - w końcu nie jesteśmy ograniczeni tylko do 1 słabego lora, no i raczej DS zamiast pierścionka - za bardzo nas bolą pociski, szczególnie w wayów...
Brakuje mi tutaj balansu - samo strzelanie bitwy nie wygra - 7 wildów to mało, przydałby się chociaż orzeł do odgięcia.
Magowi dałbym 2 poziom - w końcu nie jesteśmy ograniczeni tylko do 1 słabego lora, no i raczej DS zamiast pierścionka - za bardzo nas bolą pociski, szczególnie w wayów...
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Czyli olać stalkerów i wrzucić BSB ? Ehh, z magią mam ten problem, że niestety ale w moim przypadku to jeden wielki fail. Najczęściej kończy się spektakularnym wysadzeniem maga w powietrze razem z połową oddziału i to nie przy czarze z 5 kostek, a z 2-3 Na orła też coś spróbuję wyharatać. Chciałem postawić na strzelanie, bo mój imperialny sojusznik prawdopodobnie weźmie więcej rzeczy do walki, dlatego tak trochę na jedno kopyto.
A to przepraszam, nie doczytałem że to na parówkę. Jeżeli tak to może być całkiem fajna rozpa - ważne żeby rozpa kolegi pasowała - jedynie BSB bym dał, bo testów jednak będzie trochę...
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
to warhawki są grywalne? pytam poważnie. czy to raczej przyczyna ciasnoty w slocie hero?
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
One były prawie grywalne stare
Nowe za 5 pkt dostały +1 do T,W,A do tego AP i KB w szarży a góra dostała ASF, AP w strzelaniu i w walce
Hawki to cichociemni nowego booka
Nowe za 5 pkt dostały +1 do T,W,A do tego AP i KB w szarży a góra dostała ASF, AP w strzelaniu i w walce
Hawki to cichociemni nowego booka