[MASTER] KUJAWIAK 2015, Włocławek (21-22 lutego)

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
QQrydza
Prawie jak Ziemko

Re: [MASTER] KUJAWIAK 2015, Włocławek (21-22 lutego)

Post autor: QQrydza »

Młody pisze:Ja w koncu sie nie sprzeciwialem bo na ew. Euro na bank nie biore czarującego diabła ;p
:D czasem Ci przeżył :D szacun za "ew." ;)

Co do upubliczniania nie ma to prawie żadnego znaczenia chyba, poza ułatwieniem xerowania. Nie ma pozytywnego wpływu, negatywnego tez raczej nie. Ja bym nie upubliczniał wszystkich (bo swoją i tak wrzuciłem gdzie trzeba xD) bo jednak jest kilka patentów, które lepiej żeby nie wyciekły
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Wiadomo ze nasze forum czytają koledzy spoza kraju, uważam więc że nie ma potrzeby dzielić się z nimi rozpiskami.

Ja swoje zawsze wysyłam każdemu zainteresowanemu - uważam że to jest lepsza opcja.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Nie widzę sensu w upublicznianiu rozpisek. Jeśli ktoś jest zainteresowany czym grałem, niech napisze mi na pm, to z chęcią mu wyślę i porozmawiam z nim o niej, jak już parę osób zrobiło.

Chcecie znać rozpy, to ruszcie dupska na mastery :D
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

otóż to - jak ktoś chce miec czyjąś rozpę - może go o to poprosić. Xero-boyów to ja za przeproszeniem pierniczę. Mają mózgi, mogą myśleć (to o tych, który nie dostaną odpowiedzi pozytywnej na prośbę )
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Domin
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Domin »

macie zdjęcia z turnieju?

Awatar użytkownika
lwieserce85
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: lwieserce85 »

Wow...widze ze gruba dysputa sie wywiazala.to ja przeprosze gdyz w glownej mierze to moja sprężyna by zobaczyc rozpiski innych graczy. Nie jestem copy boyem ( moja rozpa na temple guardach i slanie z life o tym swiadczy) a jedynie chcialem miec co do poczytania w robocie.zgadzam sie z przedmowca ze najlepsza rozpiska na nic sie nie zda jesli gracz dupa....po prostu dali byscie fun mlodym gracza i mozliwosc dyskisji nad tym co jest mocne a co slabe w armiach przeciwników. Nie sadze tez by rozpiski byly mocno kopiowane zwlaszcza ze draft na euro zmienia sie cholernie szybko i to co dzis bylo zabójcze jiz jutro moze byc mega ścięte. Argument ze zagraniczni gracze poznaja wasze tajniki tez jest troszke nad wyrost (zmiana draftu).nie robcie z tego hobby sportu narodowego lub tajemnicy wojskowej.to tylko zabawa.rozumiem ze zaraz zostane nazwany trolem (jak pare postow wczesniej gdy pytalem o modelarke)i leniem kopiujacym cudze pomysly bo strasznie mi zalezy na zwyciestwach w turniejach....
Obrazek

6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki

Awatar użytkownika
cluzoe
Mudżahedin

Post autor: cluzoe »

lwieserce85 pisze:.........Argument ze zagraniczni gracze poznaja wasze tajniki tez jest troszke nad wyrost (zmiana draftu).nie robcie z tego hobby sportu narodowego lub tajemnicy wojskowej.to tylko zabawa....
+1

Jak się tak boicie to wysyłajcie na PW dla zainteresowanych.
O ile Shinue zgodzi się odrobinę dodatkowej roboty.
Obrazek

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

Nie rozumiem problemów które generujecie.
- jeśli chcesz rozpiski wysyłasz PW do Shinue ze swoim meilem i tam dostajesz rozpiski. Żaden niemiec czy inny rusek ich nie dostanie.
- jeśli już wiesz że jedziesz tą rozpą na EURO lub masz jakąś tajną kminę (nie żebyś już był z tą kminą na masterze i 100 osób ją widziało) to możesz zastrzec żeby nie wysyłać twojej rozpiski
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
lwieserce85
Szef Wszystkich Szefów

Szczerze to mi to juz zwisa...niechce chlopa ktory pracuje zawodowo i ma rodzine i duuuzo innych zagadnien prosic o to by wysylal 80 rozpisek do 80 ludzi uwzgledniajac tych ktorzy rozpisek dawac nie chca albo nie chca ich otrzymac...za duzo roboty dla niego moim zdaniem zwlaszcza ze sie mocno na staral z organizacjq udanego turnieju.
Obrazek

6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki

Awatar użytkownika
Klaudel
Falubaz

Post autor: Klaudel »

Ale paranoja
We can't stop here. This is bat country.

Awatar użytkownika
lwieserce85
Szef Wszystkich Szefów

Prosze prosze tak jak przewidywalem zmieniono ograniczenia na euro....zatem w iekszosc rozpisek stracilo na aktualnowci.teraz juz szpiedzy z zagranic moga do woli napatrzec sie na naszenieaktualne rozpiski.
shinue co z fotami?? Beda jakies?
Obrazek

6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

nie robcie z tego hobby sportu narodowego lub tajemnicy wojskowej.to tylko zabawa....
+1
Żaden niemiec czy inny rusek ich nie dostanie.
hahaha

Tak swoją drogą to uważacie, że gracze z topu światowego nie mają mózgów? :wink: Bo średniaki zostaną zagięci na poziomie skilla, niezależenie od rozpiski :wink:
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

po pierwsze i najważniejsze - hobby na etapie ETC i masterowych wygrywów JEST sportem
po drugie - mają mózgi i dzięki odpowiedniej ilości informacji MOGĄ wymyślić co kminią nasze orły
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Post autor: PAWLAK »

Dymitr pisze:po pierwsze i najważniejsze - hobby na etapie ETC i masterowych wygrywów JEST sportem
po drugie - mają mózgi i dzięki odpowiedniej ilości informacji MOGĄ wymyślić co kminią nasze orły
sport «ćwiczenia i gry mające na celu rozwijanie sprawności fizycznej i dążenie we współzawodnictwie do uzyskania jak najlepszych wyników»
Zależy jaką przyjmiemy definicję, wedle tej z PWN nie jest nim chyba że dodamy podnoszenie walizek z figurkami.
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr

QQrydza
Prawie jak Ziemko

czyli szachy to nie sport :) ?
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Janus
Masakrator

Post autor: Janus »

A brydż?
Obrazek
Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
"Jak ja nie cierpię Vampirów"

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

sporo osób jednak traktuje to hobby jako sport - jest rywalizacja, sparingi i turnieje.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

W sumie to nie sport, to wojna! Przy stołach giną przyjaźnie!

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

To od dawna w Polsce jest sport czy to się komuś podoba czy nie. Ale fajne jest to ,że biorą w tym też udział osoby które tego tak nie traktują , nie mają ciśnienia a na turnieje przychodzą po to ,żeby spędzić czas ze znajomymi i dobrze się bawić - wynik nie jest tu wykładnikiem tak na prawdę niczego . Nawet wielcy "mistrzowie warhammera" są tylko mistrzami warhammera - czyli góra 300 osobowej aktywnej sceny w Polsce :) Warhammer nie jest grą turniejową ,nigdy nie był i nigdy nie będzie - to nasza wewnętrzna chęć udowodnienia kto ma większego powoduje ,że tak to jest u nas traktowane. W sumie nie ma w tym nic złego - są ludzie którzy są uzależnieni od wygrywania w tą grę :).... kurde ale analizę strzeliłem :mrgreen:
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Post autor: PAWLAK »

Obrazek
zawsze jest okazja żeby poćwiczyć 8),a w UE nawet małża jest rybą
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr

ODPOWIEDZ