Galeria Krasnoludów

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Kraggo
Chuck Norris

Re: Galeria Krasnoludów

Post autor: Kraggo »

Panowie mam do was takie pytanko - w jakich kolorach/tonacji wymalować niesławną dwójkę bohaterów z jednego pudełka, czyli lorda na oath stone i bsb z wyciągniętą ręką w stronę wroga? Gdyby ktoś nie kojarzył:

http://www.games-workshop.com/gws/catal ... rod280006a
http://www.games-workshop.com/gws/catal ... rod280007a

Chodzi mi głównie o kolory: płaszcz a rękawy u lorda oraz płaszcz a sztandar u bsb. Dla lorda widziałbym czerwony płaszcz, ale nie mam pomysłu na rękawy. U bsb widziałbym niebieski sztandar, ale co z peleryną? ;)

Wskazówki co do innych 'elementów' modeli mile widziane :) Mam taką zgryzotę i chętnie wysłuchałbym komentarzy :)

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

a z ktorej twierdzy pochodza twoje krasie?
i w jakiej tonacji masz cala armie?
bo, wydaje mi sie, ze than z kamieniem i bsb'ek powinien pasowac do reszty armii (ale to tylko moje zdanie :P )
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Kraggo
Chuck Norris

Post autor: Kraggo »

Przeważa zieleń i czerwień, choć można też znaleźć trochę niebieskiego (u długobrodych sztandar/tarcze i niektóre wdzianka) :)

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Post autor: pingu »

jeśli chodzi o mnie staram się każdy model malować innymi kolorami, może nie ma jednolitości armii ale fajnie wygląda taka kolorowa armia krasi.
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

Awatar użytkownika
Bayard
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Bayard »

Pochwalę się swoim Rangersem :wink: Bez fajerwerków, ale mam nadzieję, że się spodoba.
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 45#p589345
Mój blog: http://arsbelli.blogspot.com/
"Kiedy atakujecie- wyjcie jak furie!"- Thomas "Stonewall" Jackson

Awatar użytkownika
Quaki
Falubaz

Post autor: Quaki »

Zainspirowany czterdziestkowymi modelami znajomego, zastanawiam sie nad nawierceniem luf u Thundererow.. Czy ktos z was widzial efekt takiego zabiegu albo sam to stosuje? Jesli tak, to czym? Trzymane w reku wiertelko?

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Quaki pisze:Czy ktos z was widzial efekt takiego zabiegu albo sam to stosuje? Jesli tak, to czym? Trzymane w reku wiertelko?
Właśnie kończę malować regiment czternastu, wszyscy mają nawiercone lufy (metale i plastyki).Metoda najprostsza z możliwych, wiertełko 1mm wkładam między kciuk a palec wskazujący i kręcę.

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Post autor: Tiger Brown »

Wiercenie luf - musowo. W Thundererach i innych, np. w imperialnych Pistolierach. Używam wiertareczki ręcznej kupionej w sklepie z zaopatrzeniem jubilerskim za ~16-20 pln, cztery rozmiary szczęk, bardzo solidna robota. Łorkszopowa to drożyzna.
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.

Awatar użytkownika
mortimerto
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: mortimerto »

Dwarf Canonn, Krasnali nie zbieram, mam tylko działko, które przez przypadek trafiło w moje ręce :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Battlowe ciasto: k3 szklanek mąki, d6 jajek, klocek masła i na 4+ szklanka mleka. Zabełtac, zamieszać, włożyć do piekarnika na 4 tury, wyjąć, powąchać i pokłócić się, że jajek powinno być d6+2 bo ciacho nie wyszło...

mortimerto pisze:Drogi krasnoludzki graczu, czyżbyś porządnie się napił że wstawiasz rozpiskę brodatych w dział z informacjami o turniejach?
Lorens pisze:Sory - prosze admina o wykasowanie tego postu :oops:

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Bardzo przyzwoite, wypadało by jednak przed malowaniem pozalepiać te szczeliny bo strasznie rażą w oczy.
Obrazek

Awatar użytkownika
mortimerto

Szczeliny jeszcze nie zalepione, ale wkrótce jak znajdę chwilkę odpoczynku od mojego khermi to pozalepiam :D

Dzisiaj wrzucę jeszcze zdjęcie jednego obsługanta od tej armatki :D
Battlowe ciasto: k3 szklanek mąki, d6 jajek, klocek masła i na 4+ szklanka mleka. Zabełtac, zamieszać, włożyć do piekarnika na 4 tury, wyjąć, powąchać i pokłócić się, że jajek powinno być d6+2 bo ciacho nie wyszło...

mortimerto pisze:Drogi krasnoludzki graczu, czyżbyś porządnie się napił że wstawiasz rozpiskę brodatych w dział z informacjami o turniejach?

Awatar użytkownika
jamakot
Wodzirej

Post autor: jamakot »

imo przydałaby sie jeszcze 1 warstwa złota
]arrrr

Awatar użytkownika
mortimerto

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

lubię takie duże podstawki pod maszyny i załoge jednak w trakcie gry są mało praktyczne. Na półeczkę jednak jak najbardziej. No to czekamy na obsługę.
Obrazek

Awatar użytkownika
mortimerto

Obsługa i jej podstawki już naprawdę niedługo :D Jest to zalążek armii krasi ;] Na półeczkę jak najbardziej, chociaż na eleganckie gry gdzie jest górka na której nic nie stoi to można tak kawałek terenu wstawić :D

Awatar użytkownika
Robo
Chuck Norris

Post autor: Robo »

Niedawno pomalowałem katapultę, ponieważ obsługi nie pomaluje w najbliższym czasie, postanowiłem już teraz pokazać Wam swoją najnowszą machinę destrukcji:

Jest to druga Katapulta w mojej armii, a ponieważ nie chciałem mieć 2 identycznych modeli, skonwertowałem ją nieco, inspirując się pracą Raksa. ,,Crusher", jak widać już posłał swój pocisk w kierunku wroga.

Obrazek

Chyba mogę powiedzieć, że jest to porządny tabletop (i przy okazji najlepsze co na tą chwilę potrafie :wink: )

Obrazek

Jest pare niedociągnięć, ale gołym okiem nie są one zbyt rażące.

Obrazek

Lina jest spleciona z dwóch drucików, podoba się?

Obrazek
Obrazek

Teraz dla kontrastu, pierwsza moja Katapulta, pomalowana x lat temu!
Obrazek
Pretty cewl, huh? :wink:
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2010, o 21:59 przez Robo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mongrim
Mudżahedin

Post autor: Mongrim »

Ta pierwsza skonwertowana bardzo mi się podoba =D> Ciekawy kolor, widać, że drewno użyte do budowy katapulty jest niestandardowe - mocniejsze, trwalsze itp. Nie wiem jakiemu drzewu odpowiada to w realu, ale chyba to mahoń, tak? Lina spleciona z dwóch drucików genialna, po prostu =D> Nadało to troszkę realizmu, bo bez liny to co? Podskakiwali by do tej łyżki wyrzutni, czy jak? :D
Nie mam niestety takiego modelu, więc nie wiem czy wnętrze tej łyżki jest takie nierówne czy to gruuuba warstwa farby. Natomiast nie podobają mi się metaliki, są troszkę niestaranne. I ta skręcona lina w środku - tam przydałoby się rozjaśnić albo walnąć wash właśnie.
A druga - jeśli to X lat temu to i tak spoko. Parę rozjaśnień i trochę washa i będzie gitson jak najbardziej.
Pozdrawiam i zachęcam do dalszego umieszczania tu swoich prac. :)

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

widac zdecydowaną różnicę między wystrzeloną katapką i ta starszą, oczywiście ze znacznym plusem dla tej nowszej :) jakbyś się jeszcze trochę pobawił z drewnem (jedna, dwie warstwy rozjaśnień dodatkowych) było by jeszcze lepiej.
Co do łychy to stawiam, że tak jest wydrążona, pamiętam ile się sam z tym męczyłem i, że nie jest to łatwa i przyjemna robota, szczególnie bez porządnych narzędzi.
no i cieszę się, że moje prace stają się inspiracją dla kogoś ;)

Podobnie jak Mongrim zachęcam do wrzucania tu kolejnych prac.

i PS. od moda ;) :
zmniejsz nieco fotki żeby nie rozjeżdżały forum.
Jest to prośba skierowana do wszystkich, jak wrzucacie fotki to w odpowiednim rozmiarze. Najłatwiej jest ustalić rozmiar wrzucając fotki np. na imageshacka.
Obrazek

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Post autor: pingu »

Zdjęcia niestety nie powalają:/ figurki też nie są genialne ale na więcej mnie nie stać;), brakuje mi nauczyciela:P

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Motyw Slayera jakby znany... :wink:
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

ODPOWIEDZ