Piłka nożna
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Piłka nożna
Mila IMO na grę od pierwszego gwizdka się nie nadaje. Nie mniej jednak uważam, że do roli Jokera pasuje idealnie. Jak wchodzi na te 20-25 min. widać, że nie ma żalu, iż pełni rolę zmiennika, tylko zapi....la aż miło popatrzeć. Widać u niego radość, że ktoś na niego stawia, daje mu drugą piłkarską młodość. Nie ma śladu poczucia niedosytu, niedowartościowania. Ma zakodowane w głowie, że ma wyjść na podmęczonego przeciwnika i grać najlepiej jak potrafi.
Z Lewym to był niezły kwas. Nie zdziwiłbym się, gdyby Szkoci mieli ustalone, że temu panu trzeba jak najszybciej wybić granie z głowy. Wyszło nawet lepiej niż zakładali. Gość mu prawie nogę złamał i na dodatek nie wyleciał z boiska.
Nie mniej jednak bilans szczęścia i pecha wychodzi na 0. Szkot nie wyleciał z boiska, a powinien, za to z Niemcami los nam ewidentnie sprzyjał.
Z Lewym to był niezły kwas. Nie zdziwiłbym się, gdyby Szkoci mieli ustalone, że temu panu trzeba jak najszybciej wybić granie z głowy. Wyszło nawet lepiej niż zakładali. Gość mu prawie nogę złamał i na dodatek nie wyleciał z boiska.
Nie mniej jednak bilans szczęścia i pecha wychodzi na 0. Szkot nie wyleciał z boiska, a powinien, za to z Niemcami los nam ewidentnie sprzyjał.

Polska po meczach z Niemcami i Szkotami skoczyła w rankingu FIFA o 26 pozycji na 44 miejsce. To pokazuje, że nie za bardzo można się tym sugerować.
Z kolei uboga Legia bez straty gola prowadzi w swojej grupie z Lokeren z o 1,5 razy wiekszym budżetem, Metalistem Charków z dwa razy większym i cztery razy większym budżetem Trabzonsporu. Wynik wyraźnie ponad stan, ale gratulacje.
Z kolei uboga Legia bez straty gola prowadzi w swojej grupie z Lokeren z o 1,5 razy wiekszym budżetem, Metalistem Charków z dwa razy większym i cztery razy większym budżetem Trabzonsporu. Wynik wyraźnie ponad stan, ale gratulacje.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Sugerować może nie, ale przy losowaniach wszelakich jest to zajebiście istotne...Pieta pisze:Polska po meczach z Niemcami i Szkotami skoczyła w rankingu FIFA o 26 pozycji na 44 miejsce. To pokazuje, że nie za bardzo można się tym sugerować.
Znowu mówi się o walkowerze w kontekście Legiuni. Jak wam się podoba kolejny donos idiotów z FARE do UEFY? Uznać akurat transparent z napisami "Wilno i Lwów" za rasistowski i dyskryminujący to jest coś...ale co ja się dziwię, w takich chorych czasach żyć mi przyszło. 

"Musimy podjąć męską decyzję- albo jesteśmy zadowoleni, albo nie."
- M.Malicki
- M.Malicki
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Analizować niech se analizują, ale:
- nie ma na transparencie właściwie żadnego hasła
- 3 herby, flaga Polski, 2 nazwy miast
- to dorabianie ideologii, tudzież dłubanie w stylu co autor miał na myśli
To tak jakby powiesić transparent: Gdynia, Poznań, Kraków czy Gdańsk, Wrocław, Kraków -> można się domyślać o co chodzi, ale to są tylko domysły. Bo idąc tą drogą, to nawet jakbym na wielkim banerze wrzucił zdjęcie swojej twarzy, to ktoś mógłby uznać, że jest rasistowski i gloryfikuje białego człowieka. Come on. Leśnodorski coś tam próbował dzisiaj tłumaczyć znaczenie, ale tak właściwie to można wszystko i nic podpiąć pod ten banner. Jak będzie z tego jakaś kara to ja już nic nie wiem
- nie ma na transparencie właściwie żadnego hasła
- 3 herby, flaga Polski, 2 nazwy miast
- to dorabianie ideologii, tudzież dłubanie w stylu co autor miał na myśli
To tak jakby powiesić transparent: Gdynia, Poznań, Kraków czy Gdańsk, Wrocław, Kraków -> można się domyślać o co chodzi, ale to są tylko domysły. Bo idąc tą drogą, to nawet jakbym na wielkim banerze wrzucił zdjęcie swojej twarzy, to ktoś mógłby uznać, że jest rasistowski i gloryfikuje białego człowieka. Come on. Leśnodorski coś tam próbował dzisiaj tłumaczyć znaczenie, ale tak właściwie to można wszystko i nic podpiąć pod ten banner. Jak będzie z tego jakaś kara to ja już nic nie wiem

Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
http://www.sport.pl/pilka/1,64946,16959 ... xSlotI3img
Muszę powiedzieć że to świetne rozwiązanie, jakby każdy był sędzią we własnej sprawie to byłoby mniej przestępców...
Muszę powiedzieć że to świetne rozwiązanie, jakby każdy był sędzią we własnej sprawie to byłoby mniej przestępców...
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Wynik lepszy, niż gra, choć w II połowie już Polacy nieco opanowali mecz. Najważniejsze , że z ciężkiego terenu przywozimy 3 pkt. Sytuacja wyjściowa do dalszych gier wymarzona
...
Grecja - Wyspy Owcze - 0:1

Grecja - Wyspy Owcze - 0:1

- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Kuźwa, nie mogę patrzeć na ten mecz. MU strzela kuriozalnego gola po spalonym i ewidentnym faulu. A sędzia, jak gdyby nigdy nic - uznaje gola. Masakra jakaś...
Wynik kompletnie wypaczony przez sędziego. Który to już raz korzysta na tym MU...
Wynik kompletnie wypaczony przez sędziego. Który to już raz korzysta na tym MU...
Szczęście sprzyja lepszym, to że się pyka piłka na 30 metrze albo strzela prosto w bramkarza jeszcze do zwycięstwa nie prowadzi. Ale ze spalonym masz racje - roo na nim nie był a pewnie by strzelił i po meczu byłoby wcześniej 

"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
MU nie grał kompletnie nic. Wstyd, że Kanonierzy przegrali z zespołem, który gra tak żenującą piłkę. Nawet, jeśli sędzia gwizdał jak gwizdał...
Nie grali nic przez pierwsze 30 minut, tu zgoda. Potem grali mądrze z kontry. A to że Arsenal wpadł na pomysł żeby zagrac na ZERO obronców z tyłu kiedy z przodu sa roo i di maria to sorry, ale to sie musiało tak skończyc. Angel mogł z tego lekko zrobic 3-0
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
To już się stało po uznaniu przez arbitra bramki kuriozum. Wtedy już nie miało znaczenia, czy stracą jeszcze jednego gola. Aczkolwiek brak asekuracji był karygodny...
Greg - nie miało? mówisz że po 0-1 skoczył się mecz? No jak Arsenal gra tylko do momentu jak straci bramkę to tak to musi wyglądać. Prawda jest taka, że Manchester (po felernych 20 minutach) pozwalał tylko na strzały z dystansu, które De Gea łapał z łatwością i na rożne, których nie potraficie wykorzystywać chyba tylko tak jak MU. To, że ma się piłkę nie znaczy, że jest się lepszym zespołem. Bramki nie widziałem, bo na żywo mi się przyciął stream na 10 minut, ale po fakcie mówię że jest ok.
Jak rozumiem widziałeś jak bez kartki wilshire robił Zidane'a? Czerwona kartka skonczyła by wam mecz lekko, a należała się jak psu buda
Jak rozumiem widziałeś jak bez kartki wilshire robił Zidane'a? Czerwona kartka skonczyła by wam mecz lekko, a należała się jak psu buda
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Piszę, że przez karygodny błąd sędziego nastąpiła zmiana totalna stylu gry Arsenalu (zgadzam się, że na minus). Nie byłoby tego, gdyby nie sędzia. Mecz zapewne zakończyłby się bezbramkowo - Kanonierzy nadal byliby nieskuteczni, żaś MU nie zagrałby w ogóle w ofensywie...
Co do Wilshera, to imho ździebko przesadzasz. Wg mnie obaj zasłużyli na żółtko - jeden za prowokacje (przez cały mecz), zaś drogi za kogucikowanie i startowanie z czachą...
Co do Wilshera, to imho ździebko przesadzasz. Wg mnie obaj zasłużyli na żółtko - jeden za prowokacje (przez cały mecz), zaś drogi za kogucikowanie i startowanie z czachą...