Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

Zablokowany
Awatar użytkownika
Korhil
Chuck Norris

Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

Post autor: Korhil »

Bestialski_Brokuł pisze:Widzę. A ty wiesz jak czyta i interpretuje się teksty dłuższe niż jedno zdanie? Poza tym zastanawia mnie jakim cudem żaden rodowity użytkownik języka angielskiego nie wpadł na taką genialną interpretację tego zapisu. Też są za cieńcy z angielskiego?
Zaczyna się z tego robić gadanie o niczym, ale na jakiej podstawie wnosisz jak interpretują to rodowici użytkownicy tego języka?

Poza tym bardziej w temacie po raz kolejny mylisz się do interpretacji brokule... tak jak już wspomniał Anuin na końcu opisu talizmanu napisane jest blablabla bearer takes blabla wound at the end of THE phase. THE mój drogi oznacza że chodzi o TĄ konkretną fazę w której użyty został przedmiot... tyle na ten temat... rozumiem twoje argument ale postaraj się proszę żeby były bardziej właściwie z merytorycznego punktu widzenia, a nie opierały się na nie wiedzy na temat języka...
Imperial stormtroopers can never die. They can only go to hell and regroup.

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Zapewne po tym, ze nigdy się tam taki temat nie pojawił :wink: . Na zachodzie nie ma po prostu takiej jak u nas tradycji jechania RAW-em "byle by coś zyskać" :wink: .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Poczekajcie kilka dni z tymi bezsensownymi wymianami "argumentów"... Wszystko i tak rozstrzygnie się gdzie indziej więc nie ma co się podniecać :roll:
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Korhil
Chuck Norris

równie dobrze mogą to interpretować tak jak my teraz sugerujemy... kto wie...

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

Wiem co znaczy "the". Rozumiem jednak, że sugerujesz, że sformułowanie "this phase" nie wskazuje na konkretną fazę?

Awatar użytkownika
Ukalez
Falubaz

Post autor: Ukalez »

Znalazłem kolejny gięty przedmiot - Golden Crown of Atrazar. Odpalamy na początku gry a później leczymy zawsze 1wszą ranę (nie ma zapisu, że w danej fazie :!: )

A serio, wierzycie w to co piszecie?? (do chłopaków chcących udowodnić, że oddział z przedmiotem za 10 pkt może zmielić dosłownie wszystko w CC, jedynie kwestia czasu). Czy piszecie, bo HE są i tak biedne i przydałby im się jakiś boost, nawet kosztem naginania czasoprzestrzeni??
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.

Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"

I love this game... :D

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

No fajnie, tylko że taki przdedmiot kosztujew sumie 37 punktów i zabija czempiona.

A z GCoA to cos przekombinowales, wrzuc opis.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Ukalez
Falubaz

Post autor: Ukalez »

"I TY Andrzeju" :!: :!: :mrgreen:
Andrzej pisze:No fajnie, tylko że taki przdedmiot kosztujew sumie 37 punktów i zabija czempiona.
Co to jest 37 pkt (pod warunkiem, że to champion) a do tego można go wskrzesić i jeszcze się upierać, że ma Loeca na nowo :!: :mrgreen:

GCoA: "One use only. Discount the first unsaved wound, even if it is a killing blow."

P.S.
Nikogo nie chciałem urazić w swoich postach, bo mało osób znam osobiście i nie mnie osądzać personalnie. Moje wypowiedzi mają charakter karykatury, stojąc w obronie tych, którzy starają się wygrywać HE, bez względu na składnię zdania w podręczniku :wink: .

Pozdrawiam,
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.

Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"

I love this game... :D

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

O tym właśnie mówiłem ( a właściwie to pisałem :P ). Panowie - RAW jest fajny, o ile nie idzie za daleko :).
Co to jest 37 pkt (pod warunkiem, że to champion) a do tego można go wskrzesić i jeszcze się upierać, że ma Loeca na nowo
Dalej miałby talizman, tyle że już zużyty :P .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Szwentas
Masakrator

Post autor: Szwentas »

A ja czuje sie przekonany i popieram przerzuty sejwa do końca gry :twisted:
Obrazek

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

Szwentas pisze:A ja czuje sie przekonany i popieram przerzuty sejwa do końca gry :twisted:
tez jestem za, naprawde nie obrazil bym sie za takie cos.
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.

Awatar użytkownika
Korhil
Chuck Norris

+1

Andrzej
Pan Spamu

Idźcie może już spać, bo Wam odwala xD

Imo na 100% przejdą przerzuty na monserachi herosach, a jak dobrze pójdzie, to i na r&f :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Awatar użytkownika
ainuin
Chuck Norris

Post autor: ainuin »

<spam><spam>

good night

Prośba o nie spamowanie.

Pozdrawiam
A.

Awatar użytkownika
Korhil
Chuck Norris

Andrzej pisze:Idźcie może już spać, bo Wam odwala xD

Imo na 100% przejdą przerzuty na monserachi herosach, a jak dobrze pójdzie, to i na r&f :)
r&f? czyli? nie ogarniam tych skrótów : O

Andrzej
Pan Spamu

rank and file

diuk
Falubaz

Post autor: diuk »

Gdyby tak było to wyraźnie by napisali "until the end of the game".

Tutaj wyraźnie wygląda to na przeoczenie - słowo phase pojawia się w każdym zdaniu.
Szukam: zamienników do Silver Helmsów

Kontakt PM

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

O tym właśnie mówiłem ( a właściwie to pisałem ). Panowie - RAW jest fajny, o ile nie idzie za daleko .

Cytuj:
Co to jest 37 pkt (pod warunkiem, że to champion) a do tego można go wskrzesić i jeszcze się upierać, że ma Loeca na nowo

Dalej miałby talizman, tyle że już zużyty .
co ty gadasz?, wstaje nowy champiun z nowym talizmanem :mrgreen:
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Andrzej
Pan Spamu

To przecież oczywiste :D

Awatar użytkownika
el Victor
Oszukista

Post autor: el Victor »

Ukalez pisze:Znalazłem kolejny gięty przedmiot - Golden Crown of Atrazar. Odpalamy na początku gry a później leczymy zawsze 1wszą ranę (nie ma zapisu, że w danej fazie :!: )

A serio, wierzycie w to co piszecie?? (do chłopaków chcących udowodnić, że oddział z przedmiotem za 10 pkt może zmielić dosłownie wszystko w CC, jedynie kwestia czasu). Czy piszecie, bo HE są i tak biedne i przydałby im się jakiś boost, nawet kosztem naginania czasoprzestrzeni??
braaaaawo !! podpisuje się obiema rękami pod słowami ukaleza - brać z niego przykład, obydwoje gramy HE, ale wiemy gdzie kończy się rozsądek i zaczyna nadinterpretacja

co do loeca, to chcialbym zeby przerzuty savewów od każdego modelu DO KOŃCA FAZYY przeszly (choć nie wiem czy miałbym wtedy spokojne sumienie)\

natomiast mowa o działaniu do końca gry wynika prawdopodobnie z kompleksów niektórych graczy lub wyrazie buntu przeciw 15 pkt za WL (bo pewnie wg nich mógłby kosztować 5 pkt - wtedy nie szukaliby takich niedorzeczności)
Traye MAGNETYCZNE + magnesy neodymowe http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481
kanał #1 YouTube (stary) - http://www.youtube.com/user/cotojest1000?feature=watch
kanał #2 YouTube (NOWY !) - http://www.youtube.com/channel/UCstzjTR ... ture=watch
Każdy wymiar, kolor, typ, opcja, dodatek... - ZAPRASZAM ! -->>> http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481

Zablokowany