Skaveńskie Q&A
Moderator: Hoax
Gdy nasze WLC strzela do jednostki za obstaclem, to czy analogicznie jak w przypadku modeli wielowoundowych pocisk niszczy płot i leci dalej, czy może jak w przypadku zwykłego działa niszczy płot i zatrzymuje się?
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
pytanie, które może gdzieś już było.
End of Times (50% lord) i zasady EURO
End of Times (50% lord) i zasady EURO
A ja mam ułańską fantazję i chcę wziąć 2 dzwony (naprawdę tak będę grał ) I co teraz, czy Screaming Bell to slot czy sztuka. Czyli czy mogę wziąć do dwóch dzwonów Brass Orba i Abomę/Latarę, czy nie mogę?• 2nd Warp Lightning Cannon (counts as 2)/Screaming Bell/Hellpit Abomination (max 1), max 2
• Doom Rocket/Brass Orb/Power Scroll/Screaming Bell, max 2
ETC pack rules jest stary. Ja bym grał na :
2nd Warp Lightning Cannon (counts as 2)/Screaming Bell(one or more)/Hellpit Abomination (max 1), max 2
2nd Warp Lightning Cannon (counts as 2)/Screaming Bell(one or more)/Hellpit Abomination (max 1), max 2
"Jak ja nie cierpię Vampirów"Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
Też się zgadzam, że opcja Janusa jest bardziej realna. Ale na razie draftu nie ma, więc trzeba się trzymać tego co jest.
Ale ja i tak chcę zobaczyć dwa dzwony Bombaja na stole. Pamiętam, jak wyglądają Twoje szczury i muszę powiedzieć, że był to widok cieszący oczy.
Ale ja i tak chcę zobaczyć dwa dzwony Bombaja na stole. Pamiętam, jak wyglądają Twoje szczury i muszę powiedzieć, że był to widok cieszący oczy.
Oi,
noobowe pytanie. W pierwszym szeregu stoi FCG i dwoch Warlockow (oczywiscie szereg na 5 szeroki). Wyciagam Assassina. Moge wymienic Warlocka? Zdaje sie, ze tak, bo w opisie Hidden, nie ma zaznaczone, jaka jest preferencja w zastepowaniu. Jedynie, ze najpierw Rank'n'File. Ale moze gdzies jest tajny dokument, uscislenie, zwyczaj, ze musze najpierw FCG.
Mutated: a co jesli przeciwnik juz sie styka z modelami? Czy dalej moge wymienic Warlocka? Czy zasada szczegolna Assasina przewaza, nad zasada ogolna z Rulebooka?
noobowe pytanie. W pierwszym szeregu stoi FCG i dwoch Warlockow (oczywiscie szereg na 5 szeroki). Wyciagam Assassina. Moge wymienic Warlocka? Zdaje sie, ze tak, bo w opisie Hidden, nie ma zaznaczone, jaka jest preferencja w zastepowaniu. Jedynie, ze najpierw Rank'n'File. Ale moze gdzies jest tajny dokument, uscislenie, zwyczaj, ze musze najpierw FCG.
Mutated: a co jesli przeciwnik juz sie styka z modelami? Czy dalej moge wymienic Warlocka? Czy zasada szczegolna Assasina przewaza, nad zasada ogolna z Rulebooka?
Yo nie potrafię odnaleźć na jakiej podstawce powinien być warlord dosiadający/niesiony na war-litter według tego co jest napisane w army booku, jest on traktowany jako model pojedynczy, natomiast faq GW mówi że może być teleportowany poprzez skitter leap.
Pytanie do was czy on może być na podstawce zwykłego szczurka czy musi być na ratogrowej ?
Pytanie do was czy on może być na podstawce zwykłego szczurka czy musi być na ratogrowej ?
Tam w faqu było, że rozmiar podstawki zależy tylko od wizji gracza skavenskiego, bo taki model na razie nie istnieje. Według zasad 40x40, 40x20 oraz nawet, chociaż mała 20x20 powinno być ok. ale Imo nie ma co być aż takim powergamerem.
A i jeszcze na liście https://www.dropbox.com/s/82gbt5z20btzj ... 0chart.pdf
jest że ma 40x40.
A i jeszcze na liście https://www.dropbox.com/s/82gbt5z20btzj ... 0chart.pdf
jest że ma 40x40.
"Jak ja nie cierpię Vampirów"Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.