Pytania co do Vc
Moderator: misha
- Myter
- "Nie jestem powergamerem"
Re: Pytania co do Vc
Czy spell pit of shades ( test inicjatywy) działa na jednostki bez inicjatywy jak np. Czołg lub maszyna, czy przez przypadek nie korzysta się z inicjatywy załogi maszyny, jak sprawa wygląda z Casketem ??
- MichaLZgierz
1.
Czy jeżeli przeciwnik zadał mi np. 2 woundy, ja mu zadałem 2 woundy z blood drinkera (wniosek: tak jakbym nic nie stracił) to liczą się te dwa woundy zadane przez przeciwnika do CRa ? Pytam bo pojawił się taki dylemat...0
2.
Spirit hosty poruszają się zwyczajnie jak piechota?
3.
Dawne BP są nieaktualne - liczy się tylko najnowszy tak? To czy to oznacza że nie mam limitu ile razy mogę puścić Invokacje na turę? Kompletnie żadnego limitu?
Czy jeżeli przeciwnik zadał mi np. 2 woundy, ja mu zadałem 2 woundy z blood drinkera (wniosek: tak jakbym nic nie stracił) to liczą się te dwa woundy zadane przez przeciwnika do CRa ? Pytam bo pojawił się taki dylemat...0
2.
Spirit hosty poruszają się zwyczajnie jak piechota?
3.
Dawne BP są nieaktualne - liczy się tylko najnowszy tak? To czy to oznacza że nie mam limitu ile razy mogę puścić Invokacje na turę? Kompletnie żadnego limitu?
Serwus!
Powinieneś raczej zadać te pytania w odpowiednim temacie (np."Pytania co do Vc") zamiast zakładać nowy wątek.
Czego nie rozumiesz w opisie tego czaru ? "Całoście" ?
Powinieneś raczej zadać te pytania w odpowiednim temacie (np."Pytania co do Vc") zamiast zakładać nowy wątek.
Czego nie rozumiesz w opisie tego czaru ? "Całoście" ?
Wstąp do Karczmy pod ZademTroll'a
Chyba masz włączoną opcję - ZOMBIEDusza pisze:Ja wiem, że to jest głupie pytanie tylko no naprawde nie wiem jak wygląda ( czy każdy bohater mże być vampirem czy jest jakaś figurka xd)
No ale szkoa, że nie powiesz ;/
Zapomniałem dodaćM.T. pisze:Najlepiej do 7 edycjiAro pisze:Dusza - kup podręcznik wersję PL
Dusza - wejdź sobie na stronę GW i pooglądaj modele do Vampirów.
Mam takie pytanko, nie wiem czy już coś podobnego było. Magiczny sztandar Cursed pennant of mousillon, czy przeciwnik wiedząc, że coś takiego mam może powiedzieć, że on go nawet nie podnosi i nie dostaje automatycznego d6 s4?
Czy jest jakaś określona faza, w której jedynie może powiedzieć, że się go pozbywa, a nie na zasadzie uderzam d6 s3 za sztandar, a przeciwnik mówi: A nie to ja się go jednak pozbywam w tej chwili. No i ostatnie pytanie, czy ktoś to kiedyś testował? Bo mam zamiar zrobić to na oddziale 5 BK, których wyślę na rzeź a potem jak padną to podrzucę przeciwnikowi świnię.
Czy jest jakaś określona faza, w której jedynie może powiedzieć, że się go pozbywa, a nie na zasadzie uderzam d6 s3 za sztandar, a przeciwnik mówi: A nie to ja się go jednak pozbywam w tej chwili. No i ostatnie pytanie, czy ktoś to kiedyś testował? Bo mam zamiar zrobić to na oddziale 5 BK, których wyślę na rzeź a potem jak padną to podrzucę przeciwnikowi świnię.
Oj kiepski pomysl. golych 5Bk z ta szmata kosztuje 161 pkt. Droga ta twoja swinka... Ten sztandar daje tylko tyle, ze przeciwnik nie ma wielkiej ochoty go podnosic zeby zdobyc za nia pkt na koniec.Piko pisze: Bo mam zamiar zrobić to na oddziale 5 BK, których wyślę na rzeź a potem jak padną to podrzucę przeciwnikowi świnię.
Ja mam pytanie:
Jaki US maja Spirit Hosty?? W AB maja 3 od sztuki co imo jest glupie skoro maja 4 rany.
Maja po 3, nie są potworami więc nie mają US tyle ile mają woundów...
ponawiam moje pytania...
1. Czy jeżeli przeciwnik zadał mi np. 2 woundy, ja mu zadałem 2 woundy z blood drinkera (wniosek: tak jakbym nic nie stracił) to liczą się te dwa woundy zadane przez przeciwnika do CRa ? Pytam bo pojawił się taki dylemat...
2. Dawne BP są nieaktualne - liczy się tylko najnowszy tak? To czy to oznacza że nie mam limitu ile razy mogę puścić Inwokacje na turę? Kompletnie żadnego limitu?
3. Czy jak rzucę curse of the years na bohatera (samego) a on dołączy do jakiegoś oddziału to czy czar się rozszerza na reszte modeli w unicie? I na odwrót czy jak rzucę to na unit a dołączy do niego bohater to czy bohater też dostaje od tego czaru?
Proszę o odpowiedź i z góry dzięki
ponawiam moje pytania...
1. Czy jeżeli przeciwnik zadał mi np. 2 woundy, ja mu zadałem 2 woundy z blood drinkera (wniosek: tak jakbym nic nie stracił) to liczą się te dwa woundy zadane przez przeciwnika do CRa ? Pytam bo pojawił się taki dylemat...
2. Dawne BP są nieaktualne - liczy się tylko najnowszy tak? To czy to oznacza że nie mam limitu ile razy mogę puścić Inwokacje na turę? Kompletnie żadnego limitu?
3. Czy jak rzucę curse of the years na bohatera (samego) a on dołączy do jakiegoś oddziału to czy czar się rozszerza na reszte modeli w unicie? I na odwrót czy jak rzucę to na unit a dołączy do niego bohater to czy bohater też dostaje od tego czaru?
Proszę o odpowiedź i z góry dzięki
Masz tabelke na 71 stronie angielskiego rulebooka gdzie jest rozpisany US wszystkiego tak +/-.Według tego wszystko co ma baze 40/50 i jest na piechote ma US3 (jezeli nie jest kawaleria,monsterem bla bla bla)Ja mam pytanie:
Jaki US maja Spirit Hosty?? W AB maja 3 od sztuki co imo jest glupie skoro maja 4 rany.
Też to tak interpretuje, ale fakt faktem, że Spirit Hosty mają po 4 rany, więc 1 baza ma dla mnie 4 US.Wendigo pisze:Maja po 3, nie są potworami więc nie mają US tyle ile mają woundów...
Recastować nie można Vanhellsa z 1 wampira. Inwokacje i Raise Dead do wyczerpania kości baw się ile wlezie.2. Dawne BP są nieaktualne - liczy się tylko najnowszy tak? To czy to oznacza że nie mam limitu ile razy mogę puścić Inwokacje na turę? Kompletnie żadnego limitu?
Spotkałem się z sędziowaniem, że przy opuszczaniu oddziału, gracz decyduje, czy klątwa zostaje na oddziale czy ma ją bohater. Znowu jeśli bohater z klątwą wchodzi do oddziału to cały oddział podlega klątwie. Zawsze sobie możesz rzucić na 4+ .3. Czy jak rzucę curse of the years na bohatera (samego) a on dołączy do jakiegoś oddziału to czy czar się rozszerza na reszte modeli w unicie? I na odwrót czy jak rzucę to na unit a dołączy do niego bohater to czy bohater też dostaje od tego czaru?
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
- Myter
Czy Curse of Years działa również w fazie magii przeciwnika ? W spellu jest napisane, że ... next magic phase... co rozumiem w ten sposób, że next magic phase jest w turze przeciwnika, więc CoY zadaje rany i w turze mojej i przeciwnika ? jeżeli ofc nie zostanie zdispelowana.
Kolejne pytanie - na eteryków nie działają spowolnienia ani żadne special rulsy które spowalniają, więc eteryki i bk w fazie ruchu mogą maszerować w 8 calach od przeciwnika tak?
Kolejne pytanie - na eteryków nie działają spowolnienia ani żadne special rulsy które spowalniają, więc eteryki i bk w fazie ruchu mogą maszerować w 8 calach od przeciwnika tak?
TakMyter pisze:Czy Curse of Years działa również w fazie magii przeciwnika ? W spellu jest napisane, że ... next magic phase... co rozumiem w ten sposób, że next magic phase jest w turze przeciwnika, więc CoY zadaje rany i w turze mojej i przeciwnika ? jeżeli ofc nie zostanie zdispelowana.
NieMyter pisze:Kolejne pytanie - na eteryków nie działają spowolnienia ani żadne special rulsy które spowalniają, więc eteryki i bk w fazie ruchu mogą maszerować w 8 calach od przeciwnika tak?