Pytania co do Vc

Vampire Counts

Moderator: misha

Zablokowany
Awatar użytkownika
Myter
"Nie jestem powergamerem"

Re: Pytania co do Vc

Post autor: Myter »

Czy spell pit of shades ( test inicjatywy) działa na jednostki bez inicjatywy jak np. Czołg lub maszyna, czy przez przypadek nie korzysta się z inicjatywy załogi maszyny, jak sprawa wygląda z Casketem ??

Awatar użytkownika
Gasior
Postownik Niepospolity

Post autor: Gasior »

na czolg nie dziala
natomiast na reszte wydaje sie byc logiczne ze powinien dzialac i maszyna po prostu z automatu nie zdaje. ale to tylko IMO. lepiej zapytac kogos bardziej kompetentnego.
:twisted: always Vampire :twisted:

Awatar użytkownika
MichaLZgierz

Post autor: MichaLZgierz »

na czolg nie dziala
Barbarossa kiedys mowil inaczej. Ze za kazdym razem trzeba rzucac czy pitka dziala, czy nie. Czolg ma w zasadach, ze nie dziala na niego nic, co nie ma sily. Pitka, ze dziala bez wzgleu na zasady celu.
Obrazek

Awatar użytkownika
Gucio
Chuck Norris

Post autor: Gucio »

1.
Czy jeżeli przeciwnik zadał mi np. 2 woundy, ja mu zadałem 2 woundy z blood drinkera (wniosek: tak jakbym nic nie stracił) to liczą się te dwa woundy zadane przez przeciwnika do CRa ? Pytam bo pojawił się taki dylemat...0

2.
Spirit hosty poruszają się zwyczajnie jak piechota?

3.
Dawne BP są nieaktualne - liczy się tylko najnowszy tak? To czy to oznacza że nie mam limitu ile razy mogę puścić Invokacje na turę? Kompletnie żadnego limitu?

Dusza
Warzywo

Post autor: Dusza »

Witam
Jest napisane w podręczniku, że kosztuje 100 punktów, więc jak on wygląda
Który jest taki prawdziwy?
I jeszcze co to znaczy, że coś jest eteryczne ( np. wampir)

Dusza
Warzywo

Witam!
Czytam w podręczniku i czytam, ale nie rozumiem.
Jak działa ten czar?

Borysss
Chuck Norris

Post autor: Borysss »

Serwus!

Powinieneś raczej zadać te pytania w odpowiednim temacie (np."Pytania co do Vc") zamiast zakładać nowy wątek.

Czego nie rozumiesz w opisie tego czaru ? "Całoście" ? [-o<

Dusza
Warzywo

Aha, to przepraszam, a wracając do tego to nie rozmiem: "Może on być użyty do stworzenia nowego oddziału zombie (d6+1/2d6+2/3d6+3) lub szkieletów (d6/2d6/3d6)"

Od czego zależy ile D6 będzie wskrzeszane?

Ale cały też można by wytłumaczyć

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Post autor: Aro »

Dusza - kup podręcznik wersję PL
no i proszę nie zadawaj pytań jak wygląda wampir za 100pkt bo możesz na takie .... pytanie dostać głupią odpowiedź:
FAJNIE :)
Obrazek

Dusza
Warzywo

Ja wiem, że to jest głupie pytanie tylko no naprawde nie wiem jak wygląda ( czy każdy bohater mże być vampirem czy jest jakaś figurka xd)
No ale szkoa, że nie powiesz ;/

Awatar użytkownika
M.T.
Kretozord

Post autor: M.T. »

Aro pisze:Dusza - kup podręcznik wersję PL
Najlepiej do 7 edycji :)

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Post autor: Aro »

Dusza pisze:Ja wiem, że to jest głupie pytanie tylko no naprawde nie wiem jak wygląda ( czy każdy bohater mże być vampirem czy jest jakaś figurka xd)
No ale szkoa, że nie powiesz ;/
Chyba masz włączoną opcję - ZOMBIE
M.T. pisze:
Aro pisze:Dusza - kup podręcznik wersję PL
Najlepiej do 7 edycji :)
Zapomniałem dodać ;)

Dusza - wejdź sobie na stronę GW i pooglądaj modele do Vampirów.
Obrazek

Awatar użytkownika
SaperHeart
Piłkarz

Post autor: SaperHeart »

Fajna prowokacja :P =D>

Piko
Pseudoklimaciarz

Post autor: Piko »

Mam takie pytanko, nie wiem czy już coś podobnego było. Magiczny sztandar Cursed pennant of mousillon, czy przeciwnik wiedząc, że coś takiego mam może powiedzieć, że on go nawet nie podnosi i nie dostaje automatycznego d6 s4?
Czy jest jakaś określona faza, w której jedynie może powiedzieć, że się go pozbywa, a nie na zasadzie uderzam d6 s3 za sztandar, a przeciwnik mówi: A nie to ja się go jednak pozbywam w tej chwili. No i ostatnie pytanie, czy ktoś to kiedyś testował? Bo mam zamiar zrobić to na oddziale 5 BK, których wyślę na rzeź a potem jak padną to podrzucę przeciwnikowi świnię.

Awatar użytkownika
Zielony
Kretozord

Post autor: Zielony »

Piko pisze: Bo mam zamiar zrobić to na oddziale 5 BK, których wyślę na rzeź a potem jak padną to podrzucę przeciwnikowi świnię.
Oj kiepski pomysl. golych 5Bk z ta szmata kosztuje 161 pkt. Droga ta twoja swinka... Ten sztandar daje tylko tyle, ze przeciwnik nie ma wielkiej ochoty go podnosic zeby zdobyc za nia pkt na koniec.

Ja mam pytanie:
Jaki US maja Spirit Hosty?? W AB maja 3 od sztuki co imo jest glupie skoro maja 4 rany.
Obrazek

Awatar użytkownika
Gucio
Chuck Norris

Post autor: Gucio »

Maja po 3, nie są potworami więc nie mają US tyle ile mają woundów...

ponawiam moje pytania...
1. Czy jeżeli przeciwnik zadał mi np. 2 woundy, ja mu zadałem 2 woundy z blood drinkera (wniosek: tak jakbym nic nie stracił) to liczą się te dwa woundy zadane przez przeciwnika do CRa ? Pytam bo pojawił się taki dylemat...

2. Dawne BP są nieaktualne - liczy się tylko najnowszy tak? To czy to oznacza że nie mam limitu ile razy mogę puścić Inwokacje na turę? Kompletnie żadnego limitu?

3. Czy jak rzucę curse of the years na bohatera (samego) a on dołączy do jakiegoś oddziału to czy czar się rozszerza na reszte modeli w unicie? I na odwrót czy jak rzucę to na unit a dołączy do niego bohater to czy bohater też dostaje od tego czaru?

Proszę o odpowiedź i z góry dzięki

Awatar użytkownika
SoCiu
Wodzirej

Post autor: SoCiu »

Ja mam pytanie:
Jaki US maja Spirit Hosty?? W AB maja 3 od sztuki co imo jest glupie skoro maja 4 rany.
Masz tabelke na 71 stronie angielskiego rulebooka gdzie jest rozpisany US wszystkiego tak +/-.Według tego wszystko co ma baze 40/50 i jest na piechote ma US3 (jezeli nie jest kawaleria,monsterem bla bla bla)

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

Wendigo pisze:Maja po 3, nie są potworami więc nie mają US tyle ile mają woundów...
Też to tak interpretuje, ale fakt faktem, że Spirit Hosty mają po 4 rany, więc 1 baza ma dla mnie 4 US.
2. Dawne BP są nieaktualne - liczy się tylko najnowszy tak? To czy to oznacza że nie mam limitu ile razy mogę puścić Inwokacje na turę? Kompletnie żadnego limitu?
Recastować nie można Vanhellsa z 1 wampira. Inwokacje i Raise Dead do wyczerpania kości :P baw się ile wlezie.
3. Czy jak rzucę curse of the years na bohatera (samego) a on dołączy do jakiegoś oddziału to czy czar się rozszerza na reszte modeli w unicie? I na odwrót czy jak rzucę to na unit a dołączy do niego bohater to czy bohater też dostaje od tego czaru?
Spotkałem się z sędziowaniem, że przy opuszczaniu oddziału, gracz decyduje, czy klątwa zostaje na oddziale czy ma ją bohater. Znowu jeśli bohater z klątwą wchodzi do oddziału to cały oddział podlega klątwie. Zawsze sobie możesz rzucić na 4+ .
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Myter

Post autor: Myter »

Czy Curse of Years działa również w fazie magii przeciwnika ? W spellu jest napisane, że ... next magic phase... co rozumiem w ten sposób, że next magic phase jest w turze przeciwnika, więc CoY zadaje rany i w turze mojej i przeciwnika ? jeżeli ofc nie zostanie zdispelowana.

Kolejne pytanie - na eteryków nie działają spowolnienia ani żadne special rulsy które spowalniają, więc eteryki i bk w fazie ruchu mogą maszerować w 8 calach od przeciwnika tak?

Awatar użytkownika
eliah91
Masakrator

Post autor: eliah91 »

Myter pisze:Czy Curse of Years działa również w fazie magii przeciwnika ? W spellu jest napisane, że ... next magic phase... co rozumiem w ten sposób, że next magic phase jest w turze przeciwnika, więc CoY zadaje rany i w turze mojej i przeciwnika ? jeżeli ofc nie zostanie zdispelowana.
Tak
Myter pisze:Kolejne pytanie - na eteryków nie działają spowolnienia ani żadne special rulsy które spowalniają, więc eteryki i bk w fazie ruchu mogą maszerować w 8 calach od przeciwnika tak?
Nie
Obrazek

Zablokowany