Kohortex 3-4.01.09 Master w Bydgoszczy

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

www.13kohorta.ether.pl/master.htm pele wyniki kazdego z graczy

poprawki na PM a pewno zostana uwzglednione

Awatar użytkownika
Bania
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Bania »

Gajowy pisze: jesli bedzie za rok taka mozliwosc to 1 (jakikolwiek) prox = 0 z oceny malarskiej, tak samo jesli bedzie chociaz 1 ewidentnie niepomalowany model.
a co sie musi stac zeby wreszcie na jakims masterze byla taka mozliwosc :roll:
Obrazek

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

za rok Kohorta mus miec mastera, a ja musze życ i zajmować sie jego organizowaniem/sedziowaniem

Awatar użytkownika
Bania
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Bania »

A co do samego turnieju to wg mnie powinno sie robic osobno ranking generalski i hobbystyczny. Łączenie razem tego za bardzo wypacza wg mnie wyniki. gdybym mial full kasy zaplacil Pasiakowi za zrobienie mi calej armii bylbym x miejsc wyzej. Nie wygralbym hobbysty ale mialbym wieksze szanse na wygranie turnieju od kogos kto ma mniej kasy, nie umie malowac a gra ode mnie pierdylion razy lepiej.
Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Bania pisze:A co do samego turnieju to wg mnie powinno sie robic osobno ranking generalski i hobbystyczny. Łączenie razem tego za bardzo wypacza wg mnie wyniki. gdybym mial full kasy zaplacil Pasiakowi za zrobienie mi calej armii bylbym x miejsc wyzej. Nie wygralbym hobbysty ale mialbym wieksze szanse na wygranie turnieju od kogos kto ma mniej kasy, nie umie malowac a gra ode mnie pierdylion razy lepiej.
Takie jest twoje subiektywne zdanie , zyjemy w wolnym kraju , kazdy moze takowe miec. To czy hobby powinno liczyc sie do generalnej klasyfikacji czy nie , bylo juz walkowane milion razy - jest tak samo duzo zwolennikow jak i przeciwnikow , wiec nie ma sensu znowu powtarzac tej rozmowy.

Moze za rok Kohortex bedzie bez oceny malowania , a za to z 7edmioma bitwami? Kto wie , kto wie...

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Bania pisze:
Gajowy pisze: jesli bedzie za rok taka mozliwosc to 1 (jakikolwiek) prox = 0 z oceny malarskiej, tak samo jesli bedzie chociaz 1 ewidentnie niepomalowany model.
a co sie musi stac zeby wreszcie na jakims masterze byla taka mozliwosc :roll:
W Wejherowie na Draconie 2008 nie było oceny malowania wliczanej do klasyfikacji generalnej, za to konkurs malarski dla hobbystów. Jeśli dostaniemy kolejny raz organizację to na pewno powielimy schemat z paroma drobnymi ulepszeniami (między innymi, by wyrugować śmiecio-armie)
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Szeki
Plankton

Post autor: Szeki »

Master w Bydzi to dla mnie takie batlowe świeta :D
Wielkie dzięki dla organizatorów jak i przeciwników(Fishu to była chyba najdłuższa bitwa w moim życiu :D ) !

Ogromna prośba dla uczciwego znalazcy mojego Army Booka Dark Elves - proszę o kontakt (pm lub tel 661996699) pokryję koszty wysyłki.

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

szukalem szeki ale na prawde nie znalazlem go, za to mamy mp3 ze sluchawkami, mini RB i granatowa bluzke

Awatar użytkownika
Chory
Oszukista

Post autor: Chory »

(Fishu to była chyba najdłuższa bitwa w moim życiu Very Happy )
Jak na 1313 rozgrywasz najdluzsze bitwy w życiu to nie przyjeżdzaj lepiej na Wielką Inkwizycję :P :wink:
9 pytan z zasad
Zasady zasadami ale nie każcie ludziom się uczyć ile każdy oddział może miec modeli.A w tym tescie mozna blo dostac 2 punkty za to.Raz za Carriony i drugi raz pośrednio za charioty TK :? . Pytanie z zasad i nowych FAQów powoduja ze gracze sobie utrwalaja zasady i to ma dobre strony ale kurcze nikt nie bedzie sie uczyl 100 ilus przedziałów modeli dla róznych unitów (przynajniej maxymalnych bo minimalne jeszcze są okay).
a co sie musi stac zeby wreszcie na jakims masterze byla taka mozliwosc
Tu trzeba twardej ręki i niczego więcej.

PS.I czy naprawde musza byc jeszcze te pkt za historie armii i ozdobna rozpiske.Po 5 dniach pracy czy studiach walić sie z herbatą, sokiem z cytryny i zapalniczką dla mnie nie ma sensu i dla większośc osób pewnie też .A rozpiski z AB są czytelne bardziej nie podpalone i nie oblane herbatą kawą i krwią dziewicy. :wink:
A historia armii to fajna rzecz jak sie ma 15 lat i nie ma co sie robic w domu i dla zżycia z armia i wczucia sie w klimat mozna zamrnować te 2 godziny i napisać wypracowanie.
(i tak fajnie ze już mineły czas gdzie były dodatkowe punty za 10 czaszek lub grzybków na podstawkach- patrz Kraków)

A i to nie jest żadna ofensywa na Kohortex tylko takie ogólne przemyslenia. :wink:

Awatar użytkownika
Malin
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Malin »

Jak to ekipa Jagalobusa darła ryja w drodze powrotnej z Kohortexu:

http://rapidshare.com/files/179973030/filmy.rar

widać na tych filmach :lol2:

tylko dla mocno wykręconych ludzi - You have been warned 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

No i jak Was mozna nie lubic ?? :D Wiksiarze jedni ;) Malin z kazdym dniem potwierdzasz , ze mentalnie pasujesz do XIII Kohorty.

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

http://pl.youtube.com/watch?v=UUeml-JiW ... annel_page
Od razu macie wgląd na jutuba :D
Pozdro dla tych którym sie nie chce sciągac :D
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

polecam sciagnac wszystkie filmy

swiatla z techna jada po bandzie

Awatar użytkownika
Elvis
Chuck Norris

Post autor: Elvis »

filmiki kozackie ;D

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

no to teraz ja już mogę napisać :]

czym grałem
Host Quetzla
Biegacz
Caddy
50 Skinków (30 BP 20 J&S 10 BP i 10 J&S scout)
2x4 Kroxy
5 Terradonów

najpierw o bitwach
1.
HE (nie pamiętam kim był mój przeciwnik)
2 bolce 2x10 archerów noble mage 5 dp FCG z banner of sorcery

zanim dojechałem to już z magi i strzelania moje skinko chmurki dostały mocno po tyłku 1 oddział scoutów zabił z BP 1 DP i w walce drugiego ale i tak im to nic nie dało
oddział terek pogonił 2 oddziały łuczników no i reszta mojej armii została zamieciona head shot z bolca w osamotnionego biegacza którego oddział znikł nagle ^^
0-20 ? lub 1-19

2. Oskar Górka i jego Skaveny

Bitwa bardzo szybka rozstrzelany mocno z magii też ale dziękuje Oskarowi przynajmniej poznałem w miarę Skaveny sam pogoniłem 2 oddziały slave'ów które się już nie zebrały

0-20

3. Eksara i jego dwarfy
Klopa , 2 Cannony jakieś 3 klocki

szło dobrze do momentu gdy biegacz zgarnął head shota i look out sir mu nie pomógł
14-6 dla Eksary

4. Piotr i jego Imperium
2 działa , bohater na gryfie 3 klocki kawalerii 1 kusznicy 1 strzelcy i magiczka na koniku

Szybko zamiecione i tyle xP terki wpadły w pułapkę i uciekły ze stołu a , że pułapka była spora to i oddział kroxów się złapał i skinków potem nie wyszła szarża biegacza (kurde zabrakło mi szerokości traya) i wystawił się na strzał ogólnie nie ciekawie
i 0-20 w plecy

5. Dwarfy prawie to samo co u eksary tylko ta różnica , że zamiast 2 cannonów były organki

szło fajnie szybko do przodu bez strat biegłem klopa strzeliła 2 razy i potem była obsługa zapluta a ograny raz i potem było kabum

wynik 11-9 dla przeciwnika

6. Szkapa i TK
Swarmy , Scorpion , 1 klocek łuczników 1 klocek piechoty 1 kawaleria liche priest i jakiś inny bohater

w 2 turze wyszły swarmy na plecy kroxów xD no i cóż xP nie pożyły długo :] kroxy dostały 1 wounda potem było kosmiczne zaplucie i zarzucanie przeciwnika przez skinki hehe xD terki szalały na boku ale uciekły bo nie dały rady klockowi kawalerii coś zrobić
straciłem można powiedzieć oddział kroxów (z każdego oddziału połowa) i terki oraz 1 wound biegacz zgarnął

19-1 dla mnie ^^^^^^^^
p.s tu dziękuje Alienowi xD za przegięte rzuty

tak oto wyglądał w skrócie mój 2 turniej a 1 master w życiu battle'owym
organizacja na bardzo wysokim poziomie ^^ jakoś lubię turnieje w moto na dole jest najlepiej blisko do baru i jaki spokój ^^

p.s2 ale nas dużo pracowało przy noszeniu i wynoszeniu stołów aż szok :] )

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

oskar zgarnął w 1 bitwie maske i pocisnął 2 miejsce na turnieju :0 ja jakaś cwana taktyka, ale zadziałało :P

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Necromanter »

No to chłopaki gruuubo mieli w tym samochodzie.

A co do oceny malowania to IMO była spoko, nie można jej znieść bo ludzie zaczną grać 3 kolorowymi figurkami. Spoko nie umiesz malować to niej WYSWIG, schludnie pomalowane figsy i traye i 10 pts zgarniesz.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Necromanter pisze:Spoko nie umiesz malować to niej WYSWIG, schludnie pomalowane figsy i traye i 10 pts zgarniesz.
Może i zgarniesz, ale nie na Kohortexie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Oskar
Wodzirej

Post autor: Oskar »

I bitwa 2 : 18 Thurion i demony
spierdoliłem wystawienie i wszystkie próby pułapek- najebanie dawało o sobie znać . O dziwo nawet jakoś szło , aż do momentu w , którym wyskoczyła syrenka i sie skończył dzień dziecka .

II bitwa 20 : 0 Gokish i lizardmeny
brak ogrania młodszego kolegi i argumentów do walki dały taki , a nie inny wynik po 4 turach gry

III bitwa Bigpasiak 16:4 lub 18:2 sam nie pamiętam
ciężka bitwa powinienem był dostać , ale sfarciłem i warhawki nie zdały paniki . Elektrycy i wykopki skarciły wredne elfy :)

IV bitwa 20:0 Sobieś i wojownicy chałasu
stół z rzeką dał mi dodatkowe 2 tury magii i strzelania , tyle historii hałaśnicy wyparowali w 5 turze.

V bitwa 19:1 Fisch i skaveny
fisch zdradził rogatego i clan Skyrre , za co został ukarany przez Rogatego :D Sam sobie zabił 2 elektryków . Ratlingi i magia dojechały mengilii w ostatniej turze sam mengil widząc śmierć swych 14 kolegów uciekł z walki .

VI bitwa 20:0 Szymon Niedorezo i HE
jak powiedział sam zainteresowany bitwa bez historii- match up miałem zajebisty i tyle ( też mnie tak szczury gwałciły na małe punkty )

GRATY DLA DUKA i BARBARY ! Chociaż żaden z niego jeździec hardcoru raczej pani przedszkolanka :wink: Nie to co zielony !
Gdybym napisał , że Młody to Karol to wygrałbym mastera , ale ktoś inny zasłużył chyba jednak na to bardziej :lol2:
Beka na maxa

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Mdlosci to teraz czytaj.

Pelny wysiwyg na bohaterach i oddzialach - oczywiscie bez broni magicznych 4 punkty

Ladne podstawki w jednym schemacie 4 punkty

Klimat - napisz historie armii , ladna rozpiske 2 spokojnie dostaniesz.

Czyli 10 punktow ma osoba , ktora ma nawet totalny antytalent do malowania.

ODPOWIEDZ