Kohortex 3-4.01.09 Master w Bydgoszczy
a co sie musi stac zeby wreszcie na jakims masterze byla taka mozliwoscGajowy pisze: jesli bedzie za rok taka mozliwosc to 1 (jakikolwiek) prox = 0 z oceny malarskiej, tak samo jesli bedzie chociaz 1 ewidentnie niepomalowany model.
za rok Kohorta mus miec mastera, a ja musze życ i zajmować sie jego organizowaniem/sedziowaniem
A co do samego turnieju to wg mnie powinno sie robic osobno ranking generalski i hobbystyczny. Łączenie razem tego za bardzo wypacza wg mnie wyniki. gdybym mial full kasy zaplacil Pasiakowi za zrobienie mi calej armii bylbym x miejsc wyzej. Nie wygralbym hobbysty ale mialbym wieksze szanse na wygranie turnieju od kogos kto ma mniej kasy, nie umie malowac a gra ode mnie pierdylion razy lepiej.
Takie jest twoje subiektywne zdanie , zyjemy w wolnym kraju , kazdy moze takowe miec. To czy hobby powinno liczyc sie do generalnej klasyfikacji czy nie , bylo juz walkowane milion razy - jest tak samo duzo zwolennikow jak i przeciwnikow , wiec nie ma sensu znowu powtarzac tej rozmowy.Bania pisze:A co do samego turnieju to wg mnie powinno sie robic osobno ranking generalski i hobbystyczny. Łączenie razem tego za bardzo wypacza wg mnie wyniki. gdybym mial full kasy zaplacil Pasiakowi za zrobienie mi calej armii bylbym x miejsc wyzej. Nie wygralbym hobbysty ale mialbym wieksze szanse na wygranie turnieju od kogos kto ma mniej kasy, nie umie malowac a gra ode mnie pierdylion razy lepiej.
Moze za rok Kohortex bedzie bez oceny malowania , a za to z 7edmioma bitwami? Kto wie , kto wie...
W Wejherowie na Draconie 2008 nie było oceny malowania wliczanej do klasyfikacji generalnej, za to konkurs malarski dla hobbystów. Jeśli dostaniemy kolejny raz organizację to na pewno powielimy schemat z paroma drobnymi ulepszeniami (między innymi, by wyrugować śmiecio-armie)Bania pisze:a co sie musi stac zeby wreszcie na jakims masterze byla taka mozliwoscGajowy pisze: jesli bedzie za rok taka mozliwosc to 1 (jakikolwiek) prox = 0 z oceny malarskiej, tak samo jesli bedzie chociaz 1 ewidentnie niepomalowany model.
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Master w Bydzi to dla mnie takie batlowe świeta
Wielkie dzięki dla organizatorów jak i przeciwników(Fishu to była chyba najdłuższa bitwa w moim życiu ) !
Ogromna prośba dla uczciwego znalazcy mojego Army Booka Dark Elves - proszę o kontakt (pm lub tel 661996699) pokryję koszty wysyłki.
Wielkie dzięki dla organizatorów jak i przeciwników(Fishu to była chyba najdłuższa bitwa w moim życiu ) !
Ogromna prośba dla uczciwego znalazcy mojego Army Booka Dark Elves - proszę o kontakt (pm lub tel 661996699) pokryję koszty wysyłki.
szukalem szeki ale na prawde nie znalazlem go, za to mamy mp3 ze sluchawkami, mini RB i granatowa bluzke
Jak na 1313 rozgrywasz najdluzsze bitwy w życiu to nie przyjeżdzaj lepiej na Wielką Inkwizycję(Fishu to była chyba najdłuższa bitwa w moim życiu Very Happy )
Zasady zasadami ale nie każcie ludziom się uczyć ile każdy oddział może miec modeli.A w tym tescie mozna blo dostac 2 punkty za to.Raz za Carriony i drugi raz pośrednio za charioty TK . Pytanie z zasad i nowych FAQów powoduja ze gracze sobie utrwalaja zasady i to ma dobre strony ale kurcze nikt nie bedzie sie uczyl 100 ilus przedziałów modeli dla róznych unitów (przynajniej maxymalnych bo minimalne jeszcze są okay).9 pytan z zasad
Tu trzeba twardej ręki i niczego więcej.a co sie musi stac zeby wreszcie na jakims masterze byla taka mozliwosc
PS.I czy naprawde musza byc jeszcze te pkt za historie armii i ozdobna rozpiske.Po 5 dniach pracy czy studiach walić sie z herbatą, sokiem z cytryny i zapalniczką dla mnie nie ma sensu i dla większośc osób pewnie też .A rozpiski z AB są czytelne bardziej nie podpalone i nie oblane herbatą kawą i krwią dziewicy.
A historia armii to fajna rzecz jak sie ma 15 lat i nie ma co sie robic w domu i dla zżycia z armia i wczucia sie w klimat mozna zamrnować te 2 godziny i napisać wypracowanie.
(i tak fajnie ze już mineły czas gdzie były dodatkowe punty za 10 czaszek lub grzybków na podstawkach- patrz Kraków)
A i to nie jest żadna ofensywa na Kohortex tylko takie ogólne przemyslenia.
Jak to ekipa Jagalobusa darła ryja w drodze powrotnej z Kohortexu:
http://rapidshare.com/files/179973030/filmy.rar
widać na tych filmach
tylko dla mocno wykręconych ludzi - You have been warned
http://rapidshare.com/files/179973030/filmy.rar
widać na tych filmach
tylko dla mocno wykręconych ludzi - You have been warned
No i jak Was mozna nie lubic ?? Wiksiarze jedni Malin z kazdym dniem potwierdzasz , ze mentalnie pasujesz do XIII Kohorty.
http://pl.youtube.com/watch?v=UUeml-JiW ... annel_page
Od razu macie wgląd na jutuba
Pozdro dla tych którym sie nie chce sciągac
Od razu macie wgląd na jutuba
Pozdro dla tych którym sie nie chce sciągac
polecam sciagnac wszystkie filmy
swiatla z techna jada po bandzie
swiatla z techna jada po bandzie
no to teraz ja już mogę napisać :]
czym grałem
Host Quetzla
Biegacz
Caddy
50 Skinków (30 BP 20 J&S 10 BP i 10 J&S scout)
2x4 Kroxy
5 Terradonów
najpierw o bitwach
1.
HE (nie pamiętam kim był mój przeciwnik)
2 bolce 2x10 archerów noble mage 5 dp FCG z banner of sorcery
zanim dojechałem to już z magi i strzelania moje skinko chmurki dostały mocno po tyłku 1 oddział scoutów zabił z BP 1 DP i w walce drugiego ale i tak im to nic nie dało
oddział terek pogonił 2 oddziały łuczników no i reszta mojej armii została zamieciona head shot z bolca w osamotnionego biegacza którego oddział znikł nagle ^^
0-20 ? lub 1-19
2. Oskar Górka i jego Skaveny
Bitwa bardzo szybka rozstrzelany mocno z magii też ale dziękuje Oskarowi przynajmniej poznałem w miarę Skaveny sam pogoniłem 2 oddziały slave'ów które się już nie zebrały
0-20
3. Eksara i jego dwarfy
Klopa , 2 Cannony jakieś 3 klocki
szło dobrze do momentu gdy biegacz zgarnął head shota i look out sir mu nie pomógł
14-6 dla Eksary
4. Piotr i jego Imperium
2 działa , bohater na gryfie 3 klocki kawalerii 1 kusznicy 1 strzelcy i magiczka na koniku
Szybko zamiecione i tyle xP terki wpadły w pułapkę i uciekły ze stołu a , że pułapka była spora to i oddział kroxów się złapał i skinków potem nie wyszła szarża biegacza (kurde zabrakło mi szerokości traya) i wystawił się na strzał ogólnie nie ciekawie
i 0-20 w plecy
5. Dwarfy prawie to samo co u eksary tylko ta różnica , że zamiast 2 cannonów były organki
szło fajnie szybko do przodu bez strat biegłem klopa strzeliła 2 razy i potem była obsługa zapluta a ograny raz i potem było kabum
wynik 11-9 dla przeciwnika
6. Szkapa i TK
Swarmy , Scorpion , 1 klocek łuczników 1 klocek piechoty 1 kawaleria liche priest i jakiś inny bohater
w 2 turze wyszły swarmy na plecy kroxów xD no i cóż xP nie pożyły długo :] kroxy dostały 1 wounda potem było kosmiczne zaplucie i zarzucanie przeciwnika przez skinki hehe xD terki szalały na boku ale uciekły bo nie dały rady klockowi kawalerii coś zrobić
straciłem można powiedzieć oddział kroxów (z każdego oddziału połowa) i terki oraz 1 wound biegacz zgarnął
19-1 dla mnie ^^^^^^^^
p.s tu dziękuje Alienowi xD za przegięte rzuty
tak oto wyglądał w skrócie mój 2 turniej a 1 master w życiu battle'owym
organizacja na bardzo wysokim poziomie ^^ jakoś lubię turnieje w moto na dole jest najlepiej blisko do baru i jaki spokój ^^
p.s2 ale nas dużo pracowało przy noszeniu i wynoszeniu stołów aż szok :] )
czym grałem
Host Quetzla
Biegacz
Caddy
50 Skinków (30 BP 20 J&S 10 BP i 10 J&S scout)
2x4 Kroxy
5 Terradonów
najpierw o bitwach
1.
HE (nie pamiętam kim był mój przeciwnik)
2 bolce 2x10 archerów noble mage 5 dp FCG z banner of sorcery
zanim dojechałem to już z magi i strzelania moje skinko chmurki dostały mocno po tyłku 1 oddział scoutów zabił z BP 1 DP i w walce drugiego ale i tak im to nic nie dało
oddział terek pogonił 2 oddziały łuczników no i reszta mojej armii została zamieciona head shot z bolca w osamotnionego biegacza którego oddział znikł nagle ^^
0-20 ? lub 1-19
2. Oskar Górka i jego Skaveny
Bitwa bardzo szybka rozstrzelany mocno z magii też ale dziękuje Oskarowi przynajmniej poznałem w miarę Skaveny sam pogoniłem 2 oddziały slave'ów które się już nie zebrały
0-20
3. Eksara i jego dwarfy
Klopa , 2 Cannony jakieś 3 klocki
szło dobrze do momentu gdy biegacz zgarnął head shota i look out sir mu nie pomógł
14-6 dla Eksary
4. Piotr i jego Imperium
2 działa , bohater na gryfie 3 klocki kawalerii 1 kusznicy 1 strzelcy i magiczka na koniku
Szybko zamiecione i tyle xP terki wpadły w pułapkę i uciekły ze stołu a , że pułapka była spora to i oddział kroxów się złapał i skinków potem nie wyszła szarża biegacza (kurde zabrakło mi szerokości traya) i wystawił się na strzał ogólnie nie ciekawie
i 0-20 w plecy
5. Dwarfy prawie to samo co u eksary tylko ta różnica , że zamiast 2 cannonów były organki
szło fajnie szybko do przodu bez strat biegłem klopa strzeliła 2 razy i potem była obsługa zapluta a ograny raz i potem było kabum
wynik 11-9 dla przeciwnika
6. Szkapa i TK
Swarmy , Scorpion , 1 klocek łuczników 1 klocek piechoty 1 kawaleria liche priest i jakiś inny bohater
w 2 turze wyszły swarmy na plecy kroxów xD no i cóż xP nie pożyły długo :] kroxy dostały 1 wounda potem było kosmiczne zaplucie i zarzucanie przeciwnika przez skinki hehe xD terki szalały na boku ale uciekły bo nie dały rady klockowi kawalerii coś zrobić
straciłem można powiedzieć oddział kroxów (z każdego oddziału połowa) i terki oraz 1 wound biegacz zgarnął
19-1 dla mnie ^^^^^^^^
p.s tu dziękuje Alienowi xD za przegięte rzuty
tak oto wyglądał w skrócie mój 2 turniej a 1 master w życiu battle'owym
organizacja na bardzo wysokim poziomie ^^ jakoś lubię turnieje w moto na dole jest najlepiej blisko do baru i jaki spokój ^^
p.s2 ale nas dużo pracowało przy noszeniu i wynoszeniu stołów aż szok :] )
- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
No to chłopaki gruuubo mieli w tym samochodzie.
A co do oceny malowania to IMO była spoko, nie można jej znieść bo ludzie zaczną grać 3 kolorowymi figurkami. Spoko nie umiesz malować to niej WYSWIG, schludnie pomalowane figsy i traye i 10 pts zgarniesz.
A co do oceny malowania to IMO była spoko, nie można jej znieść bo ludzie zaczną grać 3 kolorowymi figurkami. Spoko nie umiesz malować to niej WYSWIG, schludnie pomalowane figsy i traye i 10 pts zgarniesz.
I bitwa 2 : 18 Thurion i demony
spierdoliłem wystawienie i wszystkie próby pułapek- najebanie dawało o sobie znać . O dziwo nawet jakoś szło , aż do momentu w , którym wyskoczyła syrenka i sie skończył dzień dziecka .
II bitwa 20 : 0 Gokish i lizardmeny
brak ogrania młodszego kolegi i argumentów do walki dały taki , a nie inny wynik po 4 turach gry
III bitwa Bigpasiak 16:4 lub 18:2 sam nie pamiętam
ciężka bitwa powinienem był dostać , ale sfarciłem i warhawki nie zdały paniki . Elektrycy i wykopki skarciły wredne elfy
IV bitwa 20:0 Sobieś i wojownicy chałasu
stół z rzeką dał mi dodatkowe 2 tury magii i strzelania , tyle historii hałaśnicy wyparowali w 5 turze.
V bitwa 19:1 Fisch i skaveny
fisch zdradził rogatego i clan Skyrre , za co został ukarany przez Rogatego Sam sobie zabił 2 elektryków . Ratlingi i magia dojechały mengilii w ostatniej turze sam mengil widząc śmierć swych 14 kolegów uciekł z walki .
VI bitwa 20:0 Szymon Niedorezo i HE
jak powiedział sam zainteresowany bitwa bez historii- match up miałem zajebisty i tyle ( też mnie tak szczury gwałciły na małe punkty )
GRATY DLA DUKA i BARBARY ! Chociaż żaden z niego jeździec hardcoru raczej pani przedszkolanka Nie to co zielony !
Gdybym napisał , że Młody to Karol to wygrałbym mastera , ale ktoś inny zasłużył chyba jednak na to bardziej
spierdoliłem wystawienie i wszystkie próby pułapek- najebanie dawało o sobie znać . O dziwo nawet jakoś szło , aż do momentu w , którym wyskoczyła syrenka i sie skończył dzień dziecka .
II bitwa 20 : 0 Gokish i lizardmeny
brak ogrania młodszego kolegi i argumentów do walki dały taki , a nie inny wynik po 4 turach gry
III bitwa Bigpasiak 16:4 lub 18:2 sam nie pamiętam
ciężka bitwa powinienem był dostać , ale sfarciłem i warhawki nie zdały paniki . Elektrycy i wykopki skarciły wredne elfy
IV bitwa 20:0 Sobieś i wojownicy chałasu
stół z rzeką dał mi dodatkowe 2 tury magii i strzelania , tyle historii hałaśnicy wyparowali w 5 turze.
V bitwa 19:1 Fisch i skaveny
fisch zdradził rogatego i clan Skyrre , za co został ukarany przez Rogatego Sam sobie zabił 2 elektryków . Ratlingi i magia dojechały mengilii w ostatniej turze sam mengil widząc śmierć swych 14 kolegów uciekł z walki .
VI bitwa 20:0 Szymon Niedorezo i HE
jak powiedział sam zainteresowany bitwa bez historii- match up miałem zajebisty i tyle ( też mnie tak szczury gwałciły na małe punkty )
GRATY DLA DUKA i BARBARY ! Chociaż żaden z niego jeździec hardcoru raczej pani przedszkolanka Nie to co zielony !
Gdybym napisał , że Młody to Karol to wygrałbym mastera , ale ktoś inny zasłużył chyba jednak na to bardziej
Beka na maxa
Mdlosci to teraz czytaj.
Pelny wysiwyg na bohaterach i oddzialach - oczywiscie bez broni magicznych 4 punkty
Ladne podstawki w jednym schemacie 4 punkty
Klimat - napisz historie armii , ladna rozpiske 2 spokojnie dostaniesz.
Czyli 10 punktow ma osoba , ktora ma nawet totalny antytalent do malowania.
Pelny wysiwyg na bohaterach i oddzialach - oczywiscie bez broni magicznych 4 punkty
Ladne podstawki w jednym schemacie 4 punkty
Klimat - napisz historie armii , ladna rozpiske 2 spokojnie dostaniesz.
Czyli 10 punktow ma osoba , ktora ma nawet totalny antytalent do malowania.