Witam! Jestem nowy, proszę o pomoc

Vampire Counts

Moderator: misha

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gucio
Chuck Norris

Re: Witam! Jestem nowy, proszę o pomoc

Post autor: Gucio »

Sproboj sobie pograc tym i tym, zastanów sie czym wolisz i tyle. Ja przerzucilem sie na black k bo jednak sa dobrzy w cc i sa spec dzięki czemu mogę wziąć jeszcze coacha/terrora czy cos innego z rarow. Sorry za jakość posta, pisze z komórki.

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

No właśnie kombinowałem nad tymi blood i wiem czemu jest taki popularny. Ci kolesie z dobrze złożonymi herosami wklepują 19-22 Woundy co ture!!!
gonienie za śmieciem nie jest problemem jeśli chodzi o bloodki bo masz przecież swoje odginaczki, które stawiasz przed bloodkami.

Głowny problem jaki mam to to czy takie 14-13 black knightów nie zejdzie w 1 turze combatu od jakiegoś dobrego oddziału lub nie zastrzyma się na stałe w 40 slavach.
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Ja się zastanawiam, czy nie dać przypadkiem Black Knightów jako obstawę dla Lorda, jeśli i tak miał bym mu dać własnego Warda na 4+. Jednak jeśli składam Lorda tak, aby miał tego 1+ (lub też 2+ i Charmed Shield) Save z Re-Rollem to już obowiązkowo w Blood Knightach ze względu na Flagę.
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Gucio
Chuck Norris

Tylko jednak jest różnica między kombinowaniem a graniem. Jak polubisz bloodki bardziej to spoko. Większość graczy woli jednak blacków bo są pewniejsi.

Syraf
Chuck Norris

Post autor: Syraf »

ostatnio przeszła mi taka szatańska myśl przez głowę ze skoro lore atribute nie odnosi się w zasadzie do resureting fallen warriors a w opisie tego nie ma że musi być unded to czy da rade wyleczyć nim friendly model przy parówce?

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

tak ona działa tak samo jak ta z lifa

ale moge się mylić

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

Stronę wcześniej ktoś pisał o chowaniu ich przed wszystkim dzięki eterycznemu ruchowi.
Tyle że wtedy jeździ w nich tylko wight king, lord/wampir już nie mogą bo mając w oddziale model bez tej zasady, cały oddział ją traci. (jakby co, 51 strona w opisie koni)

Awatar użytkownika
Gucio
Chuck Norris

Czy gracie na terrorgheiscie? Osobiście wystawiłem go dwa razy i dwukrotnie totalnie nic nie zrobił. Z tego powodu mam do niego lekki uraz. Spłaca wam się?

gruby100004
Wałkarz

Post autor: gruby100004 »

Cóż, doświadczonym graczem jeśli chodzi o wampiry nie jestem, ale mi się spłacił. Grałem nim też dwa razy i dzięki swojemu specialnemu atakowi w fazie strzelania narobił trochę zamieszania. Zarobił na siebie wykluczając z gry Leadbelchersów i zwykłych Ogrów.

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

Ogry nie są aż tak groźne no i kwestia przeciwnika czy wie co robi czy nie.
Terrorgheist jest miękki na strzelanie. Kusze DE, Dwarfy czy Imperium potrafią zrobić mu kuku, a jak jest ranny to krzyk przestaje być efektywny. Nawet gobliny :)

Ma tak wielką podstawkę, że przy dobrym układzie makiet da się go gdzieś schować, ale ogólnie to szkoda zachodu moim zdaniem.
Jest świetnym straszakiem na kowbojów, bo potrafi wessać nawet takiego Pendantowca albo innych rumakujących cwaniaków, ale nic poza tym. w CC jest cienką fają, dawanie mu ulepszeń się nie spłaca.

Moim zdaniem nie jest wart specjalnej uwagi. 6+ regenka to całe nic, przy Mortisie jest nieco lepiej, ale trzymanie go w pobliżu Mortisa zazwyczaj nie ma sensu, bo nic tam nie zrobi. Generalnie 225 ptk za wielką latającą krowę która krzyczy.
Nie spłaca się zazwyczaj.

Jak tylko wyszedł model to grałem na 2 takich z hordami Ghouli do czasu nowego AB, ale teraz to stoją sobie w pudełku, raczej nie goszczą na stole.
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Mam pytanie:
Czy jak wsadze herosa na helstedzie do crypt horrorów to ma look outa? A jak jest w wargheistach?

Awatar użytkownika
Gucio
Chuck Norris

Nie ma i nie ma. Żeby mieć look-outa trzeba mieć ten sam typ jednostki a tu masz kawalerie i mounstrous infantry.

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

ok thx

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Dodatkowo to nie wiem, czy da się dołączyć do Vargheistów jakiegokolwiek bohatera, jeśli to jest Flying Unit.
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
przelas
Falubaz

Post autor: przelas »

nie da,

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

right, coś sobie w głowie wytworzyłem i za wszelką cene chciałem zeby tak mogło być #-o

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

Post autor: Szamot »

na pewno na 100% puczkę zombi ;) no i coś co robi za nekrosa/wampira ;)

Awatar użytkownika
Caman
Mudżahedin

Post autor: Caman »

W Corach co siedzi generalnie? Spam zombie czy szkiele? Bo słyszałem, że teraz małe Ghule się rzadko wystawia.

A batalion jest wart zakupu?

Awatar użytkownika
przelas
Falubaz

Post autor: przelas »

120 zombie + 60 na magię :)

na 30+ ghuli nadal ludzi sporo gra

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

na EURO? podejrzewam, że najczęściej 2x 30 Zombie z FCG i 30 Ghouli + wilki może czasem, zależy na czym grasz

batalion słabą opcją jest :) wywalili Zombie a dali więcej szkieli i wilki, imo w obecnym układzie stary batalion był lepszy przynajmniej zombie mają, ale tam i tak Corpse Cart był zbędny.
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

ODPOWIEDZ