Warsztat Czopka

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Re: Warsztat Czopka - Tomb Guards

Post autor: Czopek »

Dzięki dzięki, mi też się podobają chociaż sporo przy nich dziubdziania.
A teraz Mourfangi :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
http://czopekblog.blogspot.com/
Kordelas pisze: Fluff nie wybacza.

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Post autor: Aro »

Jak dla mnie czad =D>
Obrazek

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Na wypasie! Nie podobają mi się te modele swoją drogą... Wierzchowce wyglądają jakby były sporo za małe w stosunku do jeźdźców. Groteskowo to wygląda... #-o

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Post autor: Siena »

Sztandar i metaliki są rewelacyjne =D> Natomiast podstawki są trochę biedne.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Podobają mi się: sztandar, futra wierzchowców i metaliki. Z malowania nie podobają mi się tylko wyrwy w futrach wierzchowców - tam powinna być krew, zwykła skóra wygląda sztucznie. Poza tym same figsy to jedne z najbrzydszych , jakie widziałem. Z całego regimentu tylko sztandar bym wykorzystał do jakichś konwersji, reszty bym się pozbył czym prędzej.

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Siena pisze:Sztandar i metaliki są rewelacyjne =D> Natomiast podstawki są trochę biedne.
Tak, na obronę mam to że ja ich nie robiłem :D
smiejagreg pisze:Z malowania nie podobają mi się tylko wyrwy w futrach wierzchowców - tam powinna być krew, zwykła skóra wygląda sztucznie.
Troszkę krwii jest.. troszkę tylko ale zawsze to coś :D

Awatar użytkownika
Czcibor
Oszukista

Post autor: Czcibor »

Super malowanie, czym robiłeś futerko murfów?

BTW Widzę że zapanowała moda na malowanie ogrom niebieskich spodni :mrgreen:
Fanatic pisze: ledwo savage ogarniam cała rodzina je maluje
już nie chcą do mnie przychodzić bo wiedzą, że pędzel i farbki na nich czekają
Obrazek

Awatar użytkownika
LuciusII
Oszukista

Post autor: LuciusII »

Nie podoba mi się odcień skóry na Murfangach (wyglądają jak ogry przed ewolucją) oraz to że jak już zdecydowałeś się na uciapanie krwią to nie potrzebnie ograniczałeś się tylko do rąk, tak to oddział sycący oko.

Nie myślałeś nad tym żeby sztandarowemu na hełmie domalować jeszcze sierp i młot?
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro. :wink:

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

LuciusII pisze:Nie podoba mi się odcień skóry na Murfangach (wyglądają jak ogry przed ewolucją) oraz to że jak już zdecydowałeś się na uciapanie krwią to nie potrzebnie ograniczałeś się tylko do rąk, tak to oddział sycący oko.

Nie myślałeś nad tym żeby sztandarowemu na hełmie domalować jeszcze sierp i młot?
Hehe, właściciel nie zgodził się #-o

Odcień skóry miałem narzucony, a krwiste ręce to pomysł zaczerpnięty z boxa. :wink:

Kamil.Sz
Falubaz

Post autor: Kamil.Sz »

Czopek pisze:Hehe, właściciel nie zgodził się
Czopek pisze:Odcień skóry miałem narzucony
Ten Twój zleceniodawca to jakiś straszny despota, wszystko z góry Ci narzuca :wink:
"Mam sto rąk, sto sztyletów... gdy chcę, sto ran zadam."

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Kamil.Sz pisze:
Czopek pisze:Hehe, właściciel nie zgodził się
Czopek pisze:Odcień skóry miałem narzucony
Ten Twój zleceniodawca to jakiś straszny despota, wszystko z góry Ci narzuca :wink:
Dokładnie, zero własnej inwencji, nawet maleńki sierp i młot nie przeszedł.. #-o :)

Kamil.Sz
Falubaz

Post autor: Kamil.Sz »

Czopek pisze:Dokładnie, zero własnej inwencji, nawet maleńki sierp i młot nie przeszedł.. #-o :)
Na kolejnym oddziale sobie odbijesz :wink:
"Mam sto rąk, sto sztyletów... gdy chcę, sto ran zadam."

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Powiem krótko : Tzeentch.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Morsfinek
Wodzirej

Post autor: Morsfinek »

Co tu dużo mówić cudeńka, płaszcze bardzo fajne zrobione - bardzo mi się ta zieleń podoba. fapfapfap
Obrazek

Awatar użytkownika
Niko
Oszukista

Post autor: Niko »

Sztandar na wypasie (ten zwykly) cala reszta tez bardzo fajna ale nie moj styl :P
Chetnie bym zobaczyl z bliska helmy... te robione z TK (chyba :P)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Technicznie - wszystko bez zarzutu =D> =D> =D> . Kolorystycznie - dziwny ten Tzeentch #-o , zieleń bardziej by pasowała do nurglitów, gdyby ją trochę devlanem potraktować. Kolor zielony mi się z tzeentchowym nijak nie kojarzy. Poza tym kombinacja zielonego z niebieskim nie trafia do mnie zbytnio. Ale cóż - nasz klient, nasz pan. Za to malowanie baardzo do mnie trafia :wink: :D .

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

smiejagreg pisze:Technicznie - wszystko bez zarzutu =D> =D> =D> . Kolorystycznie - dziwny ten Tzeentch #-o , zieleń bardziej by pasowała do nurglitów, gdyby ją trochę devlanem potraktować. Kolor zielony mi się z tzeentchowym nijak nie kojarzy. Poza tym kombinacja zielonego z niebieskim nie trafia do mnie zbytnio. Ale cóż - nasz klient, nasz pan. Za to malowanie baardzo do mnie trafia :wink: :D .
Jak ty z Devlan mud chciale tzeentcha robic ?? to wyszloby bardziej brazowe. Lepiej jakims niebeskim glaza pociagnac to byloby super. Tak czy inaczej oddzial fajny robi wrazenie. Kordel calkiem fajny. utrzymany w limacie do regonu.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

^Karpiu^ pisze:
smiejagreg pisze:Technicznie - wszystko bez zarzutu =D> =D> =D> . Kolorystycznie - dziwny ten Tzeentch #-o , zieleń bardziej by pasowała do nurglitów, gdyby ją trochę devlanem potraktować. Kolor zielony mi się z tzeentchowym nijak nie kojarzy. Poza tym kombinacja zielonego z niebieskim nie trafia do mnie zbytnio. Ale cóż - nasz klient, nasz pan. Za to malowanie baardzo do mnie trafia :wink: :D .
Jak ty z Devlan mud chciale tzeentcha robic ?? to wyszloby bardziej brazowe. Lepiej jakims niebeskim glaza pociagnac to byloby super. Tak czy inaczej oddzial fajny robi wrazenie. Kordel calkiem fajny. utrzymany w limacie do regonu.
Przecież napisał, że po washowaniu zieleni Devlan Mudem kolor pasowałby do Nurgla ;)

Mi kolorystyka też nie za bardzo się podoba. Kolory Tzeentcha to niebieski i róże, fiolety, purpury. Takie połączenie byłoby przyjemniejsze dla oka.

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Nie jestem specem od kolorów w chaosie ale tak mi wyglądają najbardziej na tzeentchowców więc tak ich nazwałem.

Ciekawostką jest to że miałem za wzór warriora pomalowanego przeze mnie około 3 lat temu, którego wtedy sprzedałem na allegro. Tylko tamci mieli kratę na plecach, może ktoś pamięta:D

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

quidamcorvus pisze:
^Karpiu^ pisze:
Przecież napisał, że po washowaniu zieleni Devlan Mudem kolor pasowałby do Nurgla ;)

Mi kolorystyka też nie za bardzo się podoba. Kolory Tzeentcha to niebieski i róże, fiolety, purpury. Takie połączenie byłoby przyjemniejsze dla oka.
Teaz myslem ze takie polaczenie lezaloby znacznie bardziej ale kurcze rozowe tarcze ale hello kittie :) to moze wygladaloby fajnie :D W dodatku idac dalej to tacy warriorsi powinni miec mniej pancerza a wiecej ciala na wierzchu

ODPOWIEDZ