Wybory parlamentarne 2011

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Re: Wybory parlamentarne 2011

Post autor: Żaba »

Qc-Rat pisze:Jakoś w 2005-07 wszedł i Meller i Religa i Gilowska - jakos nie kojarze ich jako zajadłych PiSowców
ale to właśnie po Mellerze - Fotyga "odzyskała" ministerstwo spraw zagranicznych - słowa Kaczora - więc słaby przykład
Religa raczej już nie pomoże... a tak BTW to słyszałem że sprawa doktora G. była inspirowana przez Religę - ponieważ prowadził on konkurencyjną w stosunku do kliniki MSWiA klinikę transplantologii w Aninie - ot taka ciekawostka - ponieważ jednak nie jestem "ze środowiska" to tematu ciągnąć nie będę - słyszałem to od dwóch niezależnych lekarzy - o zmarłym nie należy mówić źle więc to tyle w tym temacie... Gilowska jest spoko ale jest w RPP więc u Kaczora nie wystąpi.

@ Bartas - a propos populizmu każdy może mieć własne zdanie ale obietnice wyborcze PO najmniej ze wszystkich partii kosztują budżet Państwa - co Ty na to ?
ściganie - moralnych spadkobierców Szarych Szeregów - należy do obowiązków Państwa - stadionowych bandziorów należy zwalczać chlorem i napalmem - swoim zachowaniem sami stawiają się poza marginesem cywilizacji -
przypomnij może też jaki wyrok otrzymał gość z antyKomor ? czy ktoś jeszcze poza ww. był szykanowany i prześladowany za przekonania w "faszystowskiej" RP ?

@ Jankiel - niereagowanie na nieprawdziwe obelgi świadczy o tym że się z nimi zgadzamy - nie reagujesz nie masz racji - zresztą dlaczegóż lumpenliberałowie mieli by nadstawiać drugi policzek przecież to domena zachowań ultra-katolickich min. Solidarnych 2010, kiboli i Mocherów :lol2: :lol2: :lol2:

pzdr,
Ż.

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Ale w ludziach się hoduje strach przed PiSem. :roll:

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

tak muszę przyznać BOJĘ się - chamstwa, obelg, bezczelności, niekompetencji, agresji, bratania się z kibolami i wszelkimi mętami byle by dopaść przeciwnika politycznego, Andżeli Merkel wybranej przez wiadome siły (i to w Niemczech gdzie odbyła się pełna lustracja :shock: ) listów do PRZYJACIÓŁ ROSJAN, Gierka - patrioty, spisków, sztucznej mgły i niskoorbitowych dział jonowych których nie można wykluczyć... :(

martwię się coś poziomem dyskusji - obrońcy PIS-u coś słabo argumentujecie i bardzo lakonicznie - jakiś strach, sranie, demagogia -darujcie sobie - rzućcie KONKRETAMI bo w sferze wizji jesteście absolutnie bezkonkurencyjni 8)

czekam na KONKRETY - PROGRAM, KADRY, POZYTYWNE ROZWIĄZANIA

pzdr,
Ż.

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Post autor: Jacek_Azael »

Bój się Rycha, Zbycha i Grzecha jak się dorwą do Gazu Ł.
-"Im dalej w las, tym więcej drzew"
-"To mały krok dla człowieka, ale dla karła, normalny...;-)"
Obrazek
P.S.WE rare 8ed. ;-p

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Nie bronię PiSu. Nie atakuję PiSu. Nie boję się PiSu.
Nie bronię PO. Nie atakuję PO. Nie boję się PO.
Czy wygra jedna czy druga partia - nic się nie zmieni.

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Jacek_Azael pisze:Bój się Rycha, Zbycha i Grzecha jak się dorwą do Gazu Ł.
a jest jakiś prawomocny wyrok ?

a poza tym:
Zbigniew Chlebowski wyleciał z PO,
Mirosław Drzewiecki nie kandyduje do sejmu i senatu RP,
rozumiem że poza Grzechem WTF? w "aferze" występował też Romek, Maciuś i Waldek - ich losów nie znam

Nigga please :lol2:

a korzystając z okazji to jak tam afery Porozumienia Centrum - protoplastki PIS - Telegraf (Zalewski), FOZZ (Żemek), ART-B, Srebrna :roll:
Artein pisze:Nie bronię PiSu. Nie atakuję PiSu. Nie boję się PiSu.
Nie bronię PO. Nie atakuję PO. Nie boję się PO.
Czy wygra jedna czy druga partia - nic się nie zmieni.
peace - ja też nie zagłosuję ani na PO (choć to partia drugiego wyboru) ani na PIS :wink:

Ż.

P.S. Prawdziwi Patrioci macie mało czasu przed ciszą wyborczą - ogień 8)
Ostatnio zmieniony 6 paź 2011, o 21:22 przez Żaba, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

A zapomniałem, przypadkowo się spotkali na Florydzie. Albo bardziej dosadnie, wpadli na siebie. ku...
Jak to jest dla Ciebie "afera" to gratuluję =D>
Obrazek
P.S.WE rare 8ed. ;-p

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

Jak zawsze - nie ma na kogo głosować. Tyle w temacie. Wiec po prostu pewnie to oleje, i zostane w krk z dziewczyna na weekend.

Męczy mnie to bagno, nie ma nowych twarzy, Korwina szanuje i zgadzam się z częścia jego poglądów, ale jak przychodzi do jakichklowiek wywiadów to pier* 3po3, i daje się wypuszczać jak małe dziecko.

Pewne w tym kraju jest tylko jedno, aby się dorobić, i cos zmienić trzeba zapierdalać jak bury osioł, przy czym skutecznie omijać wszelakie chore podatki, aby przypadkiem nie łożyć na bezrobotnych - którzy z urzędu powinni pracować, a pąństwo może im w tym pomóc np poprzez skierowanie do zamiatania ulic, wykaszania autostrad, a nie leżeć z piwem w ręku przed TV, inkasuja miesięcznie 600zł. Gdyby taki bezrobotny porobił tak z 3 miesiące, szybko by szukał czegoś innego, włączając mózg, przy okazji moze wpadając na jakis kreatywny pomysł Rzecz podobna tyczy się skazanych - ktoś te drogi wybudować musi, ręcznie czy mechanicznie mi to wisi, więzienie to nie pensjonat, a nie od dzisiaj wiadomo, że edukacja, czy resocjalizacja poprzez prace daje zarówno wymierne efekty jak i korzyści. Studia powinny być płatne, przynajmneij częściowo, 10% najlepszych absolwentów dostaje stypendia - znika problem połowy niepotrzebnych nikomu kierunków. Skutecznie aktywizuje to młodzież do pracy znacznie wcześniej aniżeli po ukończeniu 24roku zycie z papierem magistra socjologii w ręce - z perspektywa pracy w tesco nba kasie, bądź w roli kolejnego urzędnika, na którego zwykły szaram musi łozyc ze swoich podatków...
xYz

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Jacek_Azael pisze:A zapomniałem, przypadkowo się spotkali na Florydzie. Albo bardziej dosadnie, wpadli na siebie. ku...
Jak to jest dla Ciebie "afera" to gratuluję =D>
do czego się odnosisz ? mógłbyś konkretniej ?

Ż.

P.S. rozumiem że sojusz PIS - kibole wspierasz całym sercem ? 8)

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

No właśnie to jest najgorsze, że nie mogę normalnie polemizować, aby nie zaznaczyć na początku, że:
Nie byłem, nie jestem i nie będę nigdy wyborcą PiS.
Jak w tym kraju nie jesteś ślepo tolerancyjny to jesteś: kryptogejem, wściekłym na cały świat, bo masz tragiczną pracę, lejesz żonę, a i w dodatku jesteś impotentem z małej wsi. Czy ja już nie mogę mieć swoich poglądów, nie będąc za PiS? Co do spotkania na Florydzie:

Tajemnica Florydy, czyli co zeznał Sobiesiak

Kwadrans przed godz. 21 w czwartek zakończyło się przesłuchanie Ryszarda Sobiesiaka, wrocławskiego biznesmena zwanego "królem hazardu". I pod koniec dnia pojawiła się najważniejsza informacja. Jak powiedział Bartosz Arłukowicz, wiceszef komisji Sobiesiak zeznał, że spotkał się z Drzewieckim na Florydzie już po 1 października 2009 roku, gdy "Rzeczpospolita" opublikowała stenogramy rozmów polityków PO z biznesmenami z branży hazardowej. Według śledczych wersja Sobiesiaka jest taka. Siedział na ławce, a jego córka robiła shopping - tak cytują niektórzy śledczy. I opowiadają, że podjechał samochód, który prowadził były minister sportu. Wysiadła jego żona. Drzewiecki odjechał. Jednak Arłukowicz pamięta tę sytuację inaczej. Według niego Drzewiecki podjechał, wysiadł razem z żoną. Sobiesiak i Drzewiecki poszli do restauracji. A żona byłego ministra z córką Sobiesiaka poszły na zakupy. I mimo że poseł Neumann pamięta to jeszcze inaczej, i on i poseł Lewicy zapewniają, że do spotkania, według wersji Sobiesiaka, doszło.
Jeśli tak to dlaczego Mirosław Drzewiecki o tym spotkaniu zapomniał gdy zeznawał przed komisją? I dlaczego twierdził, że ostatni raz spotkał się z Sobisiakiem 22 września w hotelu Radisson w Warszawie?

Mirosław Drzewiecki nie pamiętał widać tego spotkania, bo tak odpowiadał na pytania posła Arłukowicza, gdy ten pytał go: - Czy pan wie, kiedy pan Sobiesiak opuścił kraj na ten dłuższy okres czasu po wybuchu afery hazardowej bądź tuż przed wybuchem afery hazardowej?

- Nie wiem - stwierdził Drzewiecki.

- A wie pan gdzie przebywał za granicą - dociekał Arłukowicz.

- Też dokładnie nie wiem - odparł Drzewiecki.

- Nie mieliście żadnego kontaktu - drążył śledczy.

- Nie, żadnego -padła odpowiedź.
Obrazek
P.S.WE rare 8ed. ;-p

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

porażające - na forum poza Dzikiem nie ma żadnego Pisofila.... :( buuu... :cry:

nikt nie odmawia Ci prawa do własnych poglądów - pokaż tylko że mają sensowne umocowanie

co do "afery hazardowej" niech Ci będzie, spotkali się i knuli (nie pisałem nigdzie że nie, wspomniałem że PO-wcy zamieszani w "aferę" zostali zrównani z ziemią przez walec Tuska). Cały czas nie wiem gdzie tu wystąpił
Jacek_Azael pisze: Grzech
??? generalnie jak dla mnie sprawa nie istotna choć pokazująca różnicę w klasie - Tusk - wypieprza na zbity pysk "umoczonych" + wprowadza zakaz hazardu - Kaczor opowiadał by kocopały o układach i spiskach oraz twierdził by że to nie my a oni :roll: vide taśmy Beger,

"afera" hazardowa pokazała jedno - policja polityczna Pisu - CBA Kamińskiego było na tyle nieudolna że nie złapała żadnego łapówkarza ani złodzieja (a tych jak wiemy nie brakuje) - wyroków skazujących brak... =D>

Ż.

Awatar użytkownika
Bartas
Chuck Norris

Post autor: Bartas »

@ Żaba

co ja na to? Tusk już raz udowodnił jak wg. niego wygląda tanie państwo. Nie widzę powodów żebym miał wierzyć w jego obietnice

co do chuliganów to oboje się zgadzamy, tak jak 99% kibiców chcemy się pozbyć tego elementu. Ale powiedz mi, czy uważasz że jakikolwiek z ruchów które wykonał rząd coś pomogły? Bo wg. mnie to była akcja czysto PRowa. Z roku na rok jest coraz mniej burd, więc dotychczasowa polityka była skuteczna, jednak mało medialna. Co osiągnięto teraz? Wojnę z całym środowiskiem kibicowskim, ponieważ ruchy rządu uderzyły w normalnych kibiców. Jeśli chcesz poczytać o konkretnych przypadkach polecam http://www.kibice.net. Jest też tam projekt ustawy o bezpieczeństwie, napisany przez tych którzy znają się na tym najlepiej.

A co do JK i jego rzekomego poparcia dla hoolsów to z tego co się orientuje to on jedynie krytykował działania rządu w tej sprawie, w konflikcie na linii kibice vs. rząd stanął po prostu w obronie tych pierwszych. Zauważa że w tym momencie Tusek przekroczył pewną granicę. W jego dobroć serca mało kto wierzy, bo sam zaostrzył prawo i chciał jeszcze większych restrykcji, ale nigdy nie posunął się do metod rodem z komuny

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

Obawiam się, że żadna z obecnych partii politycznych cudów nie zdziała... oni wszyscy zbyt zajęci są żarciem się po dupach niż reformami które prawiłby, że w Polsce żyłoby się lepiej i łatwiej...
Żenująca jest ta walka i korzystanie z plugawych środków tylko po to żeby komuś porządnie dokopać.
Oni za bardzo skupiają się na wytykaniu sobie błędów niż przedstawianiu konkretów.
W Polsce nie ma rzetelnych polityków. Cała ta zgraja jest dla mnie gówno warta, a ich wszelakie obietnice słabe bo nie poparte żadnymi dokonaniami... W Polsce potrzebna jest chyba jakaś totalna rewolucja i wymiana polityków...
Czuję się zażenowany tą sytuacją bo w najbliższe wybory nie będę miał na kogo zagłosować... a już na pewno nie na Ruch Palikota ponieważ jej lider jest dla mnie totalnie niewiarygodny i wyzbyty z kultury politycznej. Za skrajny antyklerykalizm i podejrzane działania "na boku" też mojego głosu nie dostanie, a za to, że popiera go Urban, Biedroń i masa innych oszołomów jest dla mnie zdyskwalifikowany. Poza tym nie wierzę w jego transformację i czcze obietnice beż żadnych dokonań. Dla mnie jest błaznem na usługach PO ale jak widać cieszy się coraz to większa popularnością bo naobiecywał gruszek na wierzbie, ale bez poparcia, ale ludzie to kupują, a ja (pali)kota w worku kupować nie zamierzam.
Szkoda, że w Polsce brakuje dobrych, sprawdzonych i rzetelnych polityków bo tej kraj potrzebuje porządnej regeneracji.

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

A czego się spodziewasz jak istnieje coś takiego jak dieta poselska? Ciekawe iluż to by było chętnych gdyby takowej nie było.
Dla mnie wybory to kwestia wyboru mniejszego zjeba. Nie "niższego". Mniejszego.

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Bartas pisze:@ Żaba

co ja na to? Tusk już raz udowodnił jak wg. niego wygląda tanie państwo. Nie widzę powodów żebym miał wierzyć w jego obietnice
Kaczyńskiemu wierzysz bo jak mniemam nigdy nie skłamał ? 8) - proponuję quiz kto wymieni więcej kłamstw u przeciwnika wygrywa - ok ? :wink:
Bartas pisze:A co do JK i jego rzekomego poparcia dla hoolsów to z tego co się orientuje to on jedynie krytykował działania rządu w tej sprawie,
jesteś niedoinformowany :wink: proponuję zapoznać się kto poręczył za "Starucha" - dostał wsparcie od Kepy, Romaszewskiego, agenta Tomka i Kurskiego.

wizyta na kibice net bardzo pouczająca (BTW to serwis powinien nazywać się kibol net - o ile mi wiadomo to kibice nie chodzą na mecze w kominiarkach :twisted: ) -podobna atmosfera jak na niezależna.pl - bij pedała - gościu który nieśmiało przypomniał że to Zerrro wprowadził sądy 24 godzinne został zjechany jak bura suka - ani chybi niemiecki agent :lol2:

pzdr,
Ż.
Ostatnio zmieniony 7 paź 2011, o 00:19 przez Żaba, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

Chciałbym żeby ludzie otworzyli oczy i przestali wierzyć w te brednie. Żeby pojawił się ktoś kto w normalny sposób wyciągnie tonącej Polsce nie brzytwę a pomocną dłoń.
Boję się, że ludzi dobrowolnie podstawiają swoje gardła do poderżnięcia takim rzezimieszkom jak Palikot!
Aż mi się włos na głowie jeży gdy widzę tych zahipnotyzowanych zwolenników poszczególnych partii którzy fanatycznie
bronią swoich przekonań bez dawania jakichkolwiek szans na konstruktywną dyskusję albo współpracę z innymi dla dobra Polski.

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Boję się, że ludzi dobrowolnie podstawiają swoje gardła do poderżnięcia takim rzezimieszkom jak Palikot!
Nie przesadzasz czasem? A ja myślałem, iż politycy nie kłamią :shock: Zniszczyłeś mi nadzieje me!

Tak na poważnie. I tak warto głosować. Iż by potem nie marudzić, iż dziady rządzą.
:wink:

Chciałbym żeby ludzie otworzyli oczy i przestali wierzyć w te brednie.
Ludzie lubią wierzyć w brednie :wink:

Awatar użytkownika
Bartas
Chuck Norris

Post autor: Bartas »

Żaba pisze:
Bartas pisze:@ Żaba

Kaczyńskiemu wierzysz bo jak mniemam nigdy nie skłamał ? 8) - proponuję quiz kto wymieni więcej kłamstw u przeciwnika wygrywa - ok ? :wink:
Nie wiem skąd ta uwaga, ten quiz pewnie zakończyłby się remisem bo obaj panowie są siebie warci. Jeśli Ci to poprawi humor to wierzę im w takim samym stopniu :)
Żaba pisze:
Bartas pisze:A co do JK i jego rzekomego poparcia dla hoolsów to z tego co się orientuje to on jedynie krytykował działania rządu w tej sprawie,
jesteś niedoinformowany :wink: proponuję zapoznać się kto poręczył za "Starucha" - dostał wsparcie od Kepy, Romaszewskiego, agenta Tomka i Kurskiego.

wizyta na kibice net bardzo pouczająca (BTW to serwis powinien nazywać się kibol net - o ile mi wiadomo to kibice nie chodzą na mecze w kominiarkach :twisted: ) -podobna atmosfera jak na niezależna.pl - bij pedała - gościu który nieśmiało przypomniał że to Zerrro wprowadził sądy 24 godzinne został zjechany jak bura suka - ani chybi niemiecki agent :lol2:

pzdr,
Ż.
Tak myślałem że o tym mówisz. Pierwsza sprawa: naprawdę uważasz że zgarnięcie na obchodach rocznicy powstania wśród setki świadków człowieka który się nie ukrywa jest w porządku? I to na podstawie zeznań jednego Polonisty? Bez żadnych dowodów? I pobicie go na komisariacie?

Druga sprawa: Nie wątpię że PiS chce zyskać na tym konflikcie, ale nie mów że kibice to bojówka PiSu. :? Oni mogą mówić co chcą , ale każdy ma swój rozum i wie o co im naprawdę chodzi. To że ich nie potępiam (w tym przypadku nie mam za co) to nie znaczy że popieram

Pozdro!

Awatar użytkownika
PiotrekN
Chosen of Tzeentch

Post autor: PiotrekN »

Znajdźcie sobie dziewczyny, a ty żabciu szczególnie, nawet ropuszkę :)

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

@ Bartas nie ma w Tobie herezji Pisowskiej więc spox :D - rozumiem Twoje stanowisko - i widzę różnicę pomiędzy Kibicem i Kibolem. z mojej strony w tej kwestii EOT rozmawiamy tu o wyborach politycznych nie sympatiach klubowych :wink:

@ PiotrekN - a kto zechce chłopa z dzieckiem ??? poza tym dwie baby na raz :shock: nie miałbym czasu pisać na forum :mrgreen:

żółw,
Ż.

ODPOWIEDZ