Nowy armybook?!

Lizardmen

Moderator: Ziemko

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Re: Nowy armybook?!

Post autor: Sevi »

.
Ostatnio zmieniony 1 sie 2013, o 10:26 przez Sevi, łącznie zmieniany 1 raz.
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Marks
Falubaz

Post autor: Marks »

Dokładnie, w Rybniku też już są, ale same egzemplarze zamówione, jeśli się nie mylę, więc w sobotę wpadną w ręce zamawiających. Figurki normalnie na stanie, od soboty w sprzedaży.
Puszka Pandory, o immersji w grach
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

.
Ostatnio zmieniony 1 sie 2013, o 10:26 przez Sevi, łącznie zmieniany 1 raz.
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Olos
Wałkarz

Post autor: Olos »

Musze przyznać że po tych sporych zmianach bedę mieć problem żeby zmieścic sie w limicie speciali ;d Kroxy jak i cold one'y stały sie ciekawą opcją,nie wspominając o d3 woundów z impactów stedzia(już widze jak wszyscy sie starają żeby stedziu ich nie zaszarżował ;d )
Na saurusach zawsze grałem,jakos kohorty mnie do siebie nie przekonały,ale teraz nie bede mieć wątpliwości.A co myślicie o razordonach?.Bo jak rozumiem zabieg zmniejszenia kosztu miał na celu spowodowanie że ktoś w ogóle je zauważy :lol2: Osłabili nam troche magie i strzelanie ale dodali solidne pierdol... w CC którego troche nam brakowało ;) Nic tylko grać i próbować, bo inaczej rzeczy wyglądają na papierze a inaczej na stole.

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Post autor: The WariaX »

Z tego co zapamiętałem, jak patrzyłem w sklepie na booka to fakt, iż stegadony potaniały. Ancient jakoś ok 40 pkt, czy coś koło tego.

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Ale podrożały terradony o 5 punktów, a ich nowa wersja (te z krzywymi ryjami) kosztują 40 punktów.
Wisła Kraków.

Świński
Wodzirej

Post autor: Świński »

Hmmm czy ktoś kto już miał w swoich łapkach AB może zrobić takie jedno wielkie podsumowanie? Rozpisać dokładnie nowe umiejętności rasowe oraz podopisywać to każdego z unitu jego statystyki/umiejętności? Bo mnie aż skręca z ciekawości a że dysk mi wypadł to leże w łóżku i nie mogę się po wawce przejechać i poprzeglądać.

Stawiam piwko dla tego najmniej leniwego :) :-({|= \:D/

Awatar użytkownika
Okoń
Masakrator

Post autor: Okoń »

Może troszeczkę goryczy dla odmiany:

A unit that contains one or more models with the predatory fighter rule can NOT test to restrain pursuit, unless there is a skink character within 6" of the unit.
Obrazek

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

No i dobrze :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: a i nie można łączyć dyscypliny Lore Mastera z tą co daje znajomość sygnaturek :D
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Okoń
Masakrator

Przemcio pisze:No i dobrze :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: a i nie można łączyć dyscypliny Lore Mastera z tą co daje znajomość sygnaturek :D
Loremastera można i tak mieć tylko z high magic, więc łączenie go ze znajomością 8 sygnaturek byłoby nieopłacalne ze względu na lizakowy atrybut.
Obrazek

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Post autor: The WariaX »

Okoń pisze:Może troszeczkę goryczy dla odmiany:

A unit that contains one or more models with the predatory fighter rule can NOT test to restrain pursuit, unless there is a skink character within 6" of the unit.
Nie widzę w tym specjalnie problemu. To nie jest tak jak z frenzy gdzie trzeba overrunować.
Po prostu trzeba będzie tylko pogonić wroga, który zlęknie się naszych ataków i spróbuje uciec, czyli normalka ;-)

Bardziej mnie ciekawi, czy PF dotyczy wszystkich ataków czy tylko pierwszego szeregu..........................................

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

proponuję lekturę, RB piechota nie ważne ile ma ataków w profilu albo dodatkowych ataków z innych źródeł zawsze support wypłaca 1 atak.

Awatar użytkownika
rimbo
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: rimbo »

Przemcio pisze:proponuję lekturę, RB piechota nie ważne ile ma ataków w profilu albo dodatkowych ataków z innych źródeł zawsze support wypłaca 1 atak.
Z tego co słyszałem w RB jest też zapisek że "zasady z AB>zasady z RB". Więc może PF będzie obowiązywał i z dalszych szeregów.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

ale w zasadzie nie masz napisane, że drugi i kolejne szeregi omijają zasadę z RB :D

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Post autor: Fisch »

"predatory fighter" to prawdopodobnie najgorsza zasada w nowym booku...

naprawili większość baboli punktowych ze starego AB (koszt slanna, terek, kameleonów, salek) ale w zamian nie dali sensownej piechoty, kawaleria ssie jak wcześniej, nowe potwory bez rewelacji. zobaczymy czy stedzie mają lączony profil ze skinkiem (4I) bo jeśli nie, ciężko będzie o dobry unit do walki po nerfie skroxów.
Obrazek

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »

Bazowo saurusy mają nadal 2 ataki?
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"

Awatar użytkownika
Okoń
Masakrator

Soulferin pisze:Bazowo saurusy mają nadal 2 ataki?
Pewnie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Nebiros
Mudżahedin

Post autor: Nebiros »

Może i nie mamy super oddziału do walki ale dużo możliwości i buffów które mogą nam bardzo pomóc
Np takie saurusy 2A S4 predator fighters t4
z bulbasaurem , sygnatura z beasta i rogiem naprawde robia sie całkiem fajne
3A S5 t5 duza inicjatywa predator figters , poissony ze swarmow albo masa innych buffow z magii
no i zobaczymy jak beda działac ripperdactyle

Awatar użytkownika
Byqu
Masakrator

Post autor: Byqu »

Czy temple mają PF?
WELCOME TO ESTALIA GENTLEMEN

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »

Skoro saurusy mają to czemu temple nie mieliby mieć :)?

Jak sie ma PF do poisona?
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"

ODPOWIEDZ