Rozpiski Elfów 8 ed. (od maja 2013)

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Andrzej
Pan Spamu

Re: Rozpiski Elfów 8 ed. (od maja 2013)

Post autor: Andrzej »

Gdzie masz armie? :D
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crane »

a co nazywasz armią? 3x 20 white lionów?

Awatar użytkownika
Szwentas
Masakrator

Post autor: Szwentas »

Ciekawa rozpa zwłaszcza ambusz mi sie podoba ja osobiście wywaliłem wl i dałem dp z Bowd ale koncepcje He mam podobną
Smoka składam Albo słomka dawnstone e shield albo eshield Others cośtam shard i sword of antyheros
Bsb natomiast daje charmed shielda i prezerwatywe albo dawnsone i dragon helma i potke
Reszta bardzo fajna

ps jak chcesz mieć 1+ sejwa na SD? max 2+
ps2. ten ambush strasznie drogi sie wydaje 340 punktów za cos co tak latwo rozbić w pył ale może sie sprawdza...
Obrazek

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

skrót myślowy, masz rację- powinienem napisać tak : save 3+/1+ ten 1+ przy strzelaniu wydaje mi sie ważny więc tak go wyeksponowałem :D

Co do ambusha , założenie tego takie że albo kosi maszyny albo coś słabego (ostatnio przegrał z goblinami ,ale na jego usprawiedliwienie dodam że otrzymał hity z fanatyka oraz centralnego z lobby i zostało ich może 14- było 26, gobasy miały też siatki wiec łatwo wbrew pozorom nie mieli. Ale.. może też szachować przeciwnika w koncu to 3 szeregi ,sztandar tył , szarża (gdyby ich olał) i ten ma do wyboru albo się do tego czymś odwrócić i ryzykować wjazd smokiem na tył, bądź feniksem albo ryzykować że zacznie bruździć na tyłach.

Zastanawiam się czy nie lepiej archerów- gorzej się nie biją a jeszcze strzelą po wyjściu.

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

niebardzo wierze w te 8 silverow z magami, placisz po 150 pkt za to aby dawac in regene? slabo troche, tak samo liczenie ze bedziesz leczyl LT z lifa... magia ma sie splacac, musisz miec cos do ataku. Nie ma pestek to chociaz w magi by sie przydaly jakies pociski do ogarniania smiecia przeciwnika...
Obrazek
Highborn Elves Only!

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

No, ten brak pestek mnie boli najbardziej. Life jednakowoż wydaje mi się naturalnym wyborem przy dwóch large targetach.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

Taką nową rozpę na etc sobie złożyłem. Bardzo róznorodna :D

Unnamed2400 Pts - High Elves Army

1 Archmage @ 285.0 Pts
General; Magic Level 4
Book of Hoeth [55.0]
Golden Crown of Atrazar [10.0]

1 Noble @ 176.0 Pts
Lance; Dragon Armour; Battle Standard; Ithilmar Barding
Enchanted Shield [5.0]
Dawnstone [25.0]
Potion of Strength [20.0]
Elf Steed

1 Noble @ 145.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Shield; Ithilmar Barding
Star Lance [30.0]
Dragonhelm [10.0]
Luckstone [5.0]
Potion of Foolhardiness [5.0]
Elf Steed

13 Silver Helms @ 329.0 Pts
FCG

5 Ellyrian Reavers @ 85.0 Pts
Bow (swap)

17 Archers @ 190.0 Pts
Czempion; Musician

28 White Lions of Chrace @ 444.0 Pts
FCG
Banner of the World Dragon [50.0]

24 Phoenix Guard @ 435.0 Pts
FCG
Razor Standard [45.0]

1 Eagle Claw Bolt Thrower @ 70.0 Pts

1 Great Eagle @ 50.0 Pts
1 Great Eagle @ 50.0 Pts

Models in Army: 94

Total Army Cost: 2399.0

Zastanawiam się nad lorem ale pewnie będzie Death :D a co tam ;)

Po wielu grach w sumie brakowało mi klocka kawalerii a jest teraz taki możliwy i ma niezły wygar z herosami.
Pota do S > niż SoM w mym mniemaniu, bo, mogę mieć przy szarzy siłę 9 plus 4 ataki S7 bez sava z asfem, może to naprawdę zaboleć, w ostateczności mogę i przyjmować szarżę wypijając potę co daje po 3 ataki z S7 i S6, no i na coś słabszego po szarzy nadal jest wygar w walce jeśli wypije się ją w turze przeciwnika, a S5 to dupa, i tak nic nie zabije.
Podsumowując są 3 klocki do klepania, wsparcie ogniowe jest całkiem niezłe, bunkierek dla maga (oprócz WL jest), odginaczki jakieś są.
No i jest ogromna róznorodność co mi się podoba aż 7 różnych rodzajów jednostek :)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Galharen
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Galharen »

bardzo podoba rozpiska do mojej, bynajmniej zlożenie herosów :)
Zrezygnowałes z feniksa i od razu odblokowują się punkty, może warte rozpatrzenia :)
Zapraszam do obejrzenia mojej galerii:

Galharen's painting blog

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Od dawna nim nie gram (karkołomne okreslenie - od dawna w tym przypadku ;) )

Wolę porządny klocek małych feniksów ;) dobrze mi się sprawują.

A co do kawy wagoniku to dla mnie będzie nowość, jeszcze nie grałem na takim wagonie i kowbojach. A oni bardzo mi się podobają na papierze :)
F.N.

Rabsp
Masakrator

Post autor: Rabsp »

Galharen pisze:bardzo podoba rozpiska do mojej, bynajmniej zlożenie herosów :)
#-o

Awatar użytkownika
Galharen
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Galharen »

Rabsp pisze:
Galharen pisze:bardzo podoba rozpiska do mojej, bynajmniej zlożenie herosów :)
#-o
widze komus upał daje sie we znaki dzisiaj
Zapraszam do obejrzenia mojej galerii:

Galharen's painting blog

Rabsp
Masakrator

Post autor: Rabsp »

bynajmniej Panie kolego ;)

btw. w nowym booku aż tak zmieli się PG, ażeby móc wystawić ich jako klocek do bezpośredniej walki? oprócz tego, że można im zboostowac warda

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

nie no, aż tak się nie zmienili, jedyna zmiana to, że może szereg więcej uderzyć, to sporo pomaga.
Ale PG zawsze byli dobrzy ale byli starzy WL, którzy byli bardzo dobrzy, a teraz jak chce mieć dwa klocki elitarnej piechoty to nie warto dawać 2xWL, o to chodzi :)
F.N.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

nie przekonuje mnie to kompletnie... WL teraz są najlepszą piechotą w grze za to 13. Po zbanowaniu 2giego fenixa jest dla mnie oczywiste że topowi gracze będą grać 2 xWL... PG są ładni... na półce :) Wiem bo mam :) Niestety tam pozostaną...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Tu pewnie chodzi o to, że jest do dyspozycji tylko jeden Banner of the World Dragon, a Lion Cloaki działają już tylko na Niemagiczne Strzelanie, więc Phoenix Guardzi sami zapewniają sobie ochronę, chociaż kosztem pierdolnięcia :P
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

PiotrB pisze:nie przekonuje mnie to kompletnie... WL teraz są najlepszą piechotą w grze za to 13. Po zbanowaniu 2giego fenixa jest dla mnie oczywiste że topowi gracze będą grać 2 xWL... PG są ładni... na półce :) Wiem bo mam :) Niestety tam pozostaną...
Problem w tym, że nie za bardzo da się złożyć dwa oddziały WL. Teraz schodzą jak kaczuszki z heleny i od katapult krasnoludzkich i wielu innychrzeczy, na które kiedyś był as 3+. Do tego teraz trzeba ich wystawiać w min 3 szeregach, co dodatkowo zwiększa straty od katapult.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

ta- to jest fajne na papierze albowiem okazuje się że PG z Arcymagiem który ma prezerwatywę mają warda na +3 .... ale tylko wtedy kiedy nie wchodzą do walki...po wejściu do walki okazuje się że masz jeden sensowny czar do rzucenia - i jak przeciwnik to ogarnie to żegnamy warda +3 :)
Azurix pisze:Tu pewnie chodzi o to, że jest do dyspozycji tylko jeden Banner of the World Dragon, a Lion Cloaki działają już tylko na Niemagiczne Strzelanie, więc Phoenix Guardzi sami zapewniają sobie ochronę, chociaż kosztem pierdolnięcia :P
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

2x WL i jeden feniks - tego nie da się zmieścić.

*jeżeli mówimy o sensownej liczbie WL.
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

24 to nie jest sensowna liczba? 3x8?
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Jeżeli grać na PG, to tylko z shadowem ;)

ODPOWIEDZ