RUM-ors 8 ed Brodacze.

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Łukasz_
Chuck Norris

Re: RUM-ors 8 ed Brodacze.

Post autor: Łukasz_ »

Mnie się osobiście nie podoba ani stary ani nowy za bardzo :? Ciekawe jaki wyjdzie tym razem... Smuci informacja, że działa znowu dostaną d3.

Awatar użytkownika
Weatherwax
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Weatherwax »

Miałem nadzieję, że ME stanie się w nowym AB przydatniejszy, szkoda, że ma to być zrobione w taki sposób, ale cóż.. chyba, że będzie to każde działo w promieniu trzech cali :mrgreen:
Światło wierzy, że przemieszcza się szybciej od wszystkiego, ale się myli. Nieważne, jak szybko pędzi, zawsze odkrywa, że ciemność dotarła na miejsce wcześniej i już na nie czeka.

Kap
Mudżahedin

Post autor: Kap »

Cannon will get toned down - D3 wounds and Master Engineer will increase to D6 if within 3" ................

A inne cannony...? Wydaje mi się, że to nie jest zapis, który powinien się pojawić w armybook'u tylko w rulebook'u.

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

de_wil pisze:
Na forum Bugmana Foe-Hammer pisze: New flame cannon rules - will get a bump in power
Wystarczyłby powrót do zasad 7 edycji gdzie zasięg deklarowany nie był 0 a 12. Ja wtedy Flame Cannonem robiłem rzeźnię - to było moja ulubiona maszyna (i dalej jest - gram nią czasem dla funu a ostatnio wziąłem na rozgrywki ligowe).

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

Kap pisze:Cannon will get toned down - D3 wounds and Master Engineer will increase to D6 if within 3" ................

A inne cannony...? Wydaje mi się, że to nie jest zapis, który powinien się pojawić w armybook'u tylko w rulebook'u.
Więc już jest zapowiedź tego co będzie w kolejnej edycji. Można z dużą dozą prawdopodobieństwa uważać, że działa w 9ed będą zadawać d3.
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

w działa z d3 też mi się wierzyć nie chce, wszyscy mają d6, a nagle krasnoludy - mistrzowie inżynierii, dostaną działa z d3 :)
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Rogal
Mudżahedin

Post autor: Rogal »

skoro krasie maja miec ab juz na 9 edycje to zmiana na d3 a inzynier dajacy do d6 nie jest złym pomysłem.
zawsze poźniej mogą zmienić ten zapis faqiem no albo coz krasie i imperium bedzie mialo d6 a armaty demonow/ogrow itp beda mialy d3. zmiana na dobre w dobie samonaprowadzalnych dział.

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Działa zadające D3 woundy? Byłoby to naprawdę dużym nerfem i przecież powrotem do 7mej edycji? Jaki w tym sens, jaka logika?
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Przy tym co obecnie działa wyprawiają na stołach (konkretnie armaty) to może być niezły pomysł. Skuteczność armat w tej chwili to jakieś 90% strzałów w celu, żadne inne machiny tak nie mają. Chyba że to ja mam takiego "farta że zawsze obrywam.
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

panterq pisze:Działa zadające D3 woundy? Byłoby to naprawdę dużym nerfem i przecież powrotem do 7mej edycji? Jaki w tym sens, jaka logika?
Jest w tym sens jeśli mamy mieć o wiele lepsze jednostki do walki wręcz.

Teraz mamy świetne maszyny i nędzne jednostki do bitki w porównaniu do innych armii.

A przy rzutach lekko powyżej średniej w strzelaniu Dwarfy potrafią naprawdę obrzydzić przeciwnikowi grę. Jeśli zaczynam grę od ściągnięcia koledze Pająka, 2 x Doom Divera i Rydwanu (ostatnia bitwa na turnieju) to jest mi aż głupio. Gorzej jest jak dojdzie taka horda Savage.
I teraz pomyśl że do obrzydliwego strzelania mielibyśmy jeszcze obrzydliwie dobrą walkę wręcz...

Kap
Mudżahedin

Post autor: Kap »

Myślę, że takich nerfów będzie dużo ale zdecydowanie za szybko to wprowadzą. To jest zmiana pod zasady całej gry, dla wszystkich armii a nie dla jednej armii, która głównie polegała na artylerii. Zakładam, że pod ETC i tak zostanie to ustalone na d6 tak jak było ale wszelkie klasyczne gry będą po prostu analem.

Sama zmiana d3 mi się bardzo podoba jako, że głównie gram wampirami i mój terror / zombie dragon po prostu stoją na półce przyciągając oczy gości - nic więcej. Niemniej jako, że gram krasnalami to d3 woundów zabije krasnale na turniejach aż do wydania rulebooka 9ed :).

Awatar użytkownika
Morog
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Morog »

wszystkie działa klopy itp powinny zadawać d3 kiedy prawie zawsze trafiają
ale przecież armybook do krasi gry nie zmieni
https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33

posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg

"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

Awatar użytkownika
rover
Mudżahedin

Post autor: rover »

Działa i katapulty wydają się tak mocne raczej w porównaniu z naszą piechotą ;) Zgadzam się, że działo to prawie pewna szansa na bolesny w skutkach hit i tu mogliby coś pokombinować, ale z klopami to już różnie bywa ;)

Ja będę happy jeżeli nerf dotknie machin, jednocześnie ugrywalniając naszą piechotę.

Co mnie martwi, to brak plotek na temat nowych corów. Chciałoby się tam zobaczyć górnikow :D Chciałoby się zobaczyć tam nowe modele. Cały Core pozostając w obecnej stylistyce nie wróży dobrze wyglądowi nowych modeli. Przecież nie podzielą stylistyki całej armii na pół.

Theo
Falubaz

Post autor: Theo »

łobuzy z GW podzielą to na pół

https://www.youtube.com/watch?v=4Tn8aqREtLU

:D

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

Jeżeli na canonach bdzie D3 a inżynier będzie podnosił to do D6, to wymusi to wystawianie ME. Ciekawe, czy wróci możliwość podpięcia herosa do maszyny.
Taki nerf canona mam nadzieję spowodować pozostawienie canona w obecnym koszcie lub jego obniżenie (canon w Empire podrożał).
Ważne by bolce były w core :)

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

lojezu to tak ciężko się domyslic ;) Nagle jedna ze słabszych armii dostanie takiego nerfa ,a inne działa pozostaną niezmienione ;) Chyba logiczne ,ze :

a-dostana cos w zamian albo koszt będzie smiesznie niski.
b-zasady sa pod nowa edycje i w 9 all działa będą d3 ,a wasze przy ME d6 ...
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Blaesus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Blaesus »

Karlito pisze:Przy tym co obecnie działa wyprawiają na stołach (konkretnie armaty) to może być niezły pomysł. Skuteczność armat w tej chwili to jakieś 90% strzałów w celu, żadne inne machiny tak nie mają. Chyba że to ja mam takiego "farta że zawsze obrywam.
Widać, że raczej masz działa po drugiej stronie stołu i masz uprzedzenie, bo wymyślasz nieprawdziwe kalkulacje :)

Sam misfire to 16.666% na rzucenie, więc już zostaje 83.333% na to że w ogóle działo wypali, a co dopiero trafi. zgodzę się, że maszyna jest celniejsza od innych, ale nie należy przesadzać.

Co do D3 - nie widzę tutaj nic dziwnego, krasie zwykle miały D3. Teraz mają taniusie działo za grosze, a zgodnie z plotami, działa krasiów mają jeszcze potanieć, więc jest fair. Przy możliwośći podkręcenia ich do D6, nie macie co narzekać.

Awatar użytkownika
Koz@a
Chuck Norris

Post autor: Koz@a »

Mysle ze jak będziee D3 przy zmniejszonym koszcie to spoko. I ciekawe czy inżynier ulepsza do D6 wszystkie dziala w 3 calach czy jedno ? :D

Awatar użytkownika
Casp
Mudżahedin

Post autor: Casp »

Ja na razie nie wierzę w d3 w na działach. GW raczej wzmocni a nie osłabi naszą armię, a artyleria była będzie i ma być naszym głównym atutem...

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Wyobrażam sobie że rune of forging na organkach będzie już bardzo dużym boostem :)
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

ODPOWIEDZ