RUM-ors 8 ed Brodacze.
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: RUM-ors 8 ed Brodacze.
Mnie się osobiście nie podoba ani stary ani nowy za bardzo Ciekawe jaki wyjdzie tym razem... Smuci informacja, że działa znowu dostaną d3.
- Weatherwax
- "Nie jestem powergamerem"
Miałem nadzieję, że ME stanie się w nowym AB przydatniejszy, szkoda, że ma to być zrobione w taki sposób, ale cóż.. chyba, że będzie to każde działo w promieniu trzech cali
Światło wierzy, że przemieszcza się szybciej od wszystkiego, ale się myli. Nieważne, jak szybko pędzi, zawsze odkrywa, że ciemność dotarła na miejsce wcześniej i już na nie czeka.
Wystarczyłby powrót do zasad 7 edycji gdzie zasięg deklarowany nie był 0 a 12. Ja wtedy Flame Cannonem robiłem rzeźnię - to było moja ulubiona maszyna (i dalej jest - gram nią czasem dla funu a ostatnio wziąłem na rozgrywki ligowe).de_wil pisze:Na forum Bugmana Foe-Hammer pisze: New flame cannon rules - will get a bump in power
Więc już jest zapowiedź tego co będzie w kolejnej edycji. Można z dużą dozą prawdopodobieństwa uważać, że działa w 9ed będą zadawać d3.Kap pisze:Cannon will get toned down - D3 wounds and Master Engineer will increase to D6 if within 3" ................
A inne cannony...? Wydaje mi się, że to nie jest zapis, który powinien się pojawić w armybook'u tylko w rulebook'u.
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
skoro krasie maja miec ab juz na 9 edycje to zmiana na d3 a inzynier dajacy do d6 nie jest złym pomysłem.
zawsze poźniej mogą zmienić ten zapis faqiem no albo coz krasie i imperium bedzie mialo d6 a armaty demonow/ogrow itp beda mialy d3. zmiana na dobre w dobie samonaprowadzalnych dział.
zawsze poźniej mogą zmienić ten zapis faqiem no albo coz krasie i imperium bedzie mialo d6 a armaty demonow/ogrow itp beda mialy d3. zmiana na dobre w dobie samonaprowadzalnych dział.
Działa zadające D3 woundy? Byłoby to naprawdę dużym nerfem i przecież powrotem do 7mej edycji? Jaki w tym sens, jaka logika?
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
Przy tym co obecnie działa wyprawiają na stołach (konkretnie armaty) to może być niezły pomysł. Skuteczność armat w tej chwili to jakieś 90% strzałów w celu, żadne inne machiny tak nie mają. Chyba że to ja mam takiego "farta że zawsze obrywam.
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
Jest w tym sens jeśli mamy mieć o wiele lepsze jednostki do walki wręcz.panterq pisze:Działa zadające D3 woundy? Byłoby to naprawdę dużym nerfem i przecież powrotem do 7mej edycji? Jaki w tym sens, jaka logika?
Teraz mamy świetne maszyny i nędzne jednostki do bitki w porównaniu do innych armii.
A przy rzutach lekko powyżej średniej w strzelaniu Dwarfy potrafią naprawdę obrzydzić przeciwnikowi grę. Jeśli zaczynam grę od ściągnięcia koledze Pająka, 2 x Doom Divera i Rydwanu (ostatnia bitwa na turnieju) to jest mi aż głupio. Gorzej jest jak dojdzie taka horda Savage.
I teraz pomyśl że do obrzydliwego strzelania mielibyśmy jeszcze obrzydliwie dobrą walkę wręcz...
Myślę, że takich nerfów będzie dużo ale zdecydowanie za szybko to wprowadzą. To jest zmiana pod zasady całej gry, dla wszystkich armii a nie dla jednej armii, która głównie polegała na artylerii. Zakładam, że pod ETC i tak zostanie to ustalone na d6 tak jak było ale wszelkie klasyczne gry będą po prostu analem.
Sama zmiana d3 mi się bardzo podoba jako, że głównie gram wampirami i mój terror / zombie dragon po prostu stoją na półce przyciągając oczy gości - nic więcej. Niemniej jako, że gram krasnalami to d3 woundów zabije krasnale na turniejach aż do wydania rulebooka 9ed .
Sama zmiana d3 mi się bardzo podoba jako, że głównie gram wampirami i mój terror / zombie dragon po prostu stoją na półce przyciągając oczy gości - nic więcej. Niemniej jako, że gram krasnalami to d3 woundów zabije krasnale na turniejach aż do wydania rulebooka 9ed .
wszystkie działa klopy itp powinny zadawać d3 kiedy prawie zawsze trafiają
ale przecież armybook do krasi gry nie zmieni
ale przecież armybook do krasi gry nie zmieni
https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33
posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg
"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg
"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
Działa i katapulty wydają się tak mocne raczej w porównaniu z naszą piechotą Zgadzam się, że działo to prawie pewna szansa na bolesny w skutkach hit i tu mogliby coś pokombinować, ale z klopami to już różnie bywa
Ja będę happy jeżeli nerf dotknie machin, jednocześnie ugrywalniając naszą piechotę.
Co mnie martwi, to brak plotek na temat nowych corów. Chciałoby się tam zobaczyć górnikow Chciałoby się zobaczyć tam nowe modele. Cały Core pozostając w obecnej stylistyce nie wróży dobrze wyglądowi nowych modeli. Przecież nie podzielą stylistyki całej armii na pół.
Ja będę happy jeżeli nerf dotknie machin, jednocześnie ugrywalniając naszą piechotę.
Co mnie martwi, to brak plotek na temat nowych corów. Chciałoby się tam zobaczyć górnikow Chciałoby się zobaczyć tam nowe modele. Cały Core pozostając w obecnej stylistyce nie wróży dobrze wyglądowi nowych modeli. Przecież nie podzielą stylistyki całej armii na pół.
Jeżeli na canonach bdzie D3 a inżynier będzie podnosił to do D6, to wymusi to wystawianie ME. Ciekawe, czy wróci możliwość podpięcia herosa do maszyny.
Taki nerf canona mam nadzieję spowodować pozostawienie canona w obecnym koszcie lub jego obniżenie (canon w Empire podrożał).
Ważne by bolce były w core
Taki nerf canona mam nadzieję spowodować pozostawienie canona w obecnym koszcie lub jego obniżenie (canon w Empire podrożał).
Ważne by bolce były w core
lojezu to tak ciężko się domyslic Nagle jedna ze słabszych armii dostanie takiego nerfa ,a inne działa pozostaną niezmienione Chyba logiczne ,ze :
a-dostana cos w zamian albo koszt będzie smiesznie niski.
b-zasady sa pod nowa edycje i w 9 all działa będą d3 ,a wasze przy ME d6 ...
a-dostana cos w zamian albo koszt będzie smiesznie niski.
b-zasady sa pod nowa edycje i w 9 all działa będą d3 ,a wasze przy ME d6 ...
Widać, że raczej masz działa po drugiej stronie stołu i masz uprzedzenie, bo wymyślasz nieprawdziwe kalkulacjeKarlito pisze:Przy tym co obecnie działa wyprawiają na stołach (konkretnie armaty) to może być niezły pomysł. Skuteczność armat w tej chwili to jakieś 90% strzałów w celu, żadne inne machiny tak nie mają. Chyba że to ja mam takiego "farta że zawsze obrywam.
Sam misfire to 16.666% na rzucenie, więc już zostaje 83.333% na to że w ogóle działo wypali, a co dopiero trafi. zgodzę się, że maszyna jest celniejsza od innych, ale nie należy przesadzać.
Co do D3 - nie widzę tutaj nic dziwnego, krasie zwykle miały D3. Teraz mają taniusie działo za grosze, a zgodnie z plotami, działa krasiów mają jeszcze potanieć, więc jest fair. Przy możliwośći podkręcenia ich do D6, nie macie co narzekać.