Nadciągają Demony Chaosu ??
Moderator: KrzysiekW
Nie jest jeszcze pewne czy demonetki mają 3 czy 4 siły.
Kurde, Kensiorek, piechota z Mv7 (szybkość oladrowanego konia) to naprawdę byłby kosmos i bezsens. Nie ma co marudzić - Mv6 też srogo
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
"Nigdy nie oszukuję i nie kradnę. Nie noszę także cylindra do płaszcza i nie wcinam bananów idąc ulicą, bo dżentelmen nie robi żadnej z tych rzeczy. Zrobiłbym jedno tak samo niechętnie jak drugie – bo jedno i drugie jest sprawą harmonii i dobrego smaku".
Nic ponad ploty wiszące na Warseerze już ponad miesiąc.
Natomiast Disclaimer mnie zniszczył
Natomiast Disclaimer mnie zniszczył
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
Nom już dawno był na WS Dziwi mnie zasada Skulltakera ze ma KB na wszystko na 5+, to co ma niby smoka zabijać jedną 5iątką ??!!
kurde to mnie martwi, nie widze tego ze kretozordy za pierdyliard pkt ktore powinny wszystko i wszystkich gwalicic maja zginac od maszyny albo jakies plewnej jednostki.Kensiorek pisze:, but there is little change in their stats.
narazie wiadomo ze demony zeszly do 5 wondow. Pewnie krwiopijcy sile pocieli bo pelnie mozliwosci dostaje dopiero z giftem sile 8 lub 10 rozne wersje.
Jesli liczyc ze stanialy o 200 pk ale bez giftow tak naprawde zystalismy 50-75pk.
Imho albo bedzie jakis gift obowiazkowy anyostrzalowy albo wprowadza jakies dziwne zasady ze do demona w oddziale strzelac niemozna bo nie. Inne tak duze obowiazkowe modele jakos chronili Slaan czy inne Tyranty. Skoro teraz to pelnoprawna oddzielna armia i wystawic musisz albo princa na duzej podstawce albo GD to jakis gry testowe z armia strzelajaca chyba przeprowadzili.
Jesli liczyc ze stanialy o 200 pk ale bez giftow tak naprawde zystalismy 50-75pk.
Imho albo bedzie jakis gift obowiazkowy anyostrzalowy albo wprowadza jakies dziwne zasady ze do demona w oddziale strzelac niemozna bo nie. Inne tak duze obowiazkowe modele jakos chronili Slaan czy inne Tyranty. Skoro teraz to pelnoprawna oddzielna armia i wystawic musisz albo princa na duzej podstawce albo GD to jakis gry testowe z armia strzelajaca chyba przeprowadzili.
Ta pewnie z chaosem, w końcu ma mocną katapultę oraz siłę 4 lub 5 przy strzale z toporkówKensiorek pisze:narazie wiadomo ze demony zeszly do 5 wondow. Pewnie krwiopijcy sile pocieli bo pelnie mozliwosci dostaje dopiero z giftem sile 8 lub 10 rozne wersje.
a da sie z toporka cisnac z S5 w hałasie??
o faktycznie przeczylem, i jeszcze dzialo DoW jest
swoja droga mam nadzieje ta armia bedze dawac rade a nie obsys kontra defensywom
swoja droga mam nadzieje ta armia bedze dawac rade a nie obsys kontra defensywom
kontra def będzie świetlnie - konne demonice, furie (te po zmianach są wporzo), wrzaskulsce, założę się że ten fiend of slaanesh to ma dane: 10,4,0,5(lub 4 i AP),4,3,4-5,3-4,8. Tak więc walka vs defensy przejdzie względnie szybko - jedna turka do przodu, przyjmujemy na klatę ostrzał/magie a potem fruu.
Gorzej, znacznie gorzej będzie toczyła się walka z armiami cześciowo masowymi albo mocno pancernymi.
Wróg z 4t - np armie wampirów,oreczki okaże się ciężki do przerżnięcia bo będziemy mieli za małą siłę (s5 zakładam na unitach w maksie). Poza tym takie armie jak skaveni czy właśnei oreczki, lub też imperium będą mocno nas drażnić swoich wygiętym ostrzałem - i to tym mocniej, czym bardziej będziemy nastawieni na walkę - wtedy wiadomo nasze oddziały są drogie pounktowo, a bolec nie.
Przypuszczam więc, że:
jak nastawimy się na posiadanie armii szybkiej przykładowo:
core: 2*piesze demonice (czytaj z 7move...)+konne +2*6furii
special:jakieś fiendy + hmmm jakieś łączenie z inną marką?
rare - no tutaj nie wiem ....
to problemów z defensami brak (o ile nie są to defensy magiczno-strzelające).
Z kolei posiadanie armii:
core: 3*bloodzie
special: 2*jazda
rare: coś tam
Brak ataków i siły w uderzeniiu spowoduje, że wygrywać będziemy mogli tylko wtedy gdy będziemy mieli wsparcie herosów... a juztopienie herosa za 300 + oddziału za 400 w regonie orków za 260 to wiecie...
Z innej beczki.
Hmm jeśli prawdą jest fakt, iż bloodzie maja mieć 6 siły to wydaje się dość naturalne ( nie chciałem powiedzieć że logiczne) że potworek na którym jeżdżą będzie pewnie też miał s6 - no poaptrzymy na niego. Pytanie jest czy: 1atak z góry+2 z dołu? czy też dodatkowo do tych ataków dojdzie jakiś impact i ile taki kawalerzysta będzie kosztował i czy Killing blow bedzie na niego działał.
Gorzej, znacznie gorzej będzie toczyła się walka z armiami cześciowo masowymi albo mocno pancernymi.
Wróg z 4t - np armie wampirów,oreczki okaże się ciężki do przerżnięcia bo będziemy mieli za małą siłę (s5 zakładam na unitach w maksie). Poza tym takie armie jak skaveni czy właśnei oreczki, lub też imperium będą mocno nas drażnić swoich wygiętym ostrzałem - i to tym mocniej, czym bardziej będziemy nastawieni na walkę - wtedy wiadomo nasze oddziały są drogie pounktowo, a bolec nie.
Przypuszczam więc, że:
jak nastawimy się na posiadanie armii szybkiej przykładowo:
core: 2*piesze demonice (czytaj z 7move...)+konne +2*6furii
special:jakieś fiendy + hmmm jakieś łączenie z inną marką?
rare - no tutaj nie wiem ....
to problemów z defensami brak (o ile nie są to defensy magiczno-strzelające).
Z kolei posiadanie armii:
core: 3*bloodzie
special: 2*jazda
rare: coś tam
Brak ataków i siły w uderzeniiu spowoduje, że wygrywać będziemy mogli tylko wtedy gdy będziemy mieli wsparcie herosów... a juztopienie herosa za 300 + oddziału za 400 w regonie orków za 260 to wiecie...
Z innej beczki.
Hmm jeśli prawdą jest fakt, iż bloodzie maja mieć 6 siły to wydaje się dość naturalne ( nie chciałem powiedzieć że logiczne) że potworek na którym jeżdżą będzie pewnie też miał s6 - no poaptrzymy na niego. Pytanie jest czy: 1atak z góry+2 z dołu? czy też dodatkowo do tych ataków dojdzie jakiś impact i ile taki kawalerzysta będzie kosztował i czy Killing blow bedzie na niego działał.
demonice piezsze beda mialy m6 ale tez spoksior,