Nadciągają Demony Chaosu ??

Daemons of Chaos

Moderator: KrzysiekW

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

m6 oczywiscie gorzej ale tez spoksior

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

Nie jest jeszcze pewne czy demonetki mają 3 czy 4 siły.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Kurde, Kensiorek, piechota z Mv7 (szybkość oladrowanego konia) to naprawdę byłby kosmos i bezsens. Nie ma co marudzić - Mv6 też srogo :)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz

Post autor: Lasti »

W ogole furie i demonetki srogo cisną kloca na polu bitwy, będzie można robic manewry :D

Awatar użytkownika
bigees
Mudżahedin

Post autor: bigees »

"Nigdy nie oszukuję i nie kradnę. Nie noszę także cylindra do płaszcza i nie wcinam bananów idąc ulicą, bo dżentelmen nie robi żadnej z tych rzeczy. Zrobiłbym jedno tak samo niechętnie jak drugie – bo jedno i drugie jest sprawą harmonii i dobrego smaku".

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Nic ponad ploty wiszące na Warseerze już ponad miesiąc.

Natomiast Disclaimer mnie zniszczył :lol:
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Kensiorek
Chuck Norris

Post autor: Kensiorek »

na stronie GW pojawily sie foty demonow tym razem lepiej pomalowane.

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

Nom już dawno był na WS :P Dziwi mnie zasada Skulltakera ze ma KB na wszystko na 5+, to co ma niby smoka zabijać jedną 5iątką ??!!

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

To "wszystko" znaczy pewnie- wszystko na co działa normalnie kb :P Inaczej trochę bez sensu by było żeby na 5+ zabijać smoki, giganty itp

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Z tego co zrozumiałem, to 5+ na wszystko, treemany, czołgi, smoki, herosów, charioty itp itd.

Awatar użytkownika
Kensiorek
Chuck Norris

ze kb na wszystko ma to tez slyszalem ale te 5+ to nowosc.

Ten bohater specialny LoC ma podobno miec +2 do casta

Also he mentioned that GD's are about 200 pts cheaper than they are now, with the option to upgrade, but there is little change in their stats.

Awatar użytkownika
Mapet
Falubaz

Post autor: Mapet »

dla mnie bohaterowie specjalni mogą wygrywać bitwę na 2+ z przerzutem
..i tak sie tym nie będę jarał ... bo takim panem to można zagrać max 2 razy w roku

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Kensiorek pisze:, but there is little change in their stats.
kurde to mnie martwi, nie widze tego ze kretozordy za pierdyliard pkt ktore powinny wszystko i wszystkich gwalicic maja zginac od maszyny albo jakies plewnej jednostki.

Awatar użytkownika
Kensiorek
Chuck Norris

narazie wiadomo ze demony zeszly do 5 wondow. Pewnie krwiopijcy sile pocieli bo pelnie mozliwosci dostaje dopiero z giftem sile 8 lub 10 rozne wersje.

Jesli liczyc ze stanialy o 200 pk ale bez giftow tak naprawde zystalismy 50-75pk.

Imho albo bedzie jakis gift obowiazkowy anyostrzalowy albo wprowadza jakies dziwne zasady ze do demona w oddziale strzelac niemozna bo nie. Inne tak duze obowiazkowe modele jakos chronili Slaan czy inne Tyranty. Skoro teraz to pelnoprawna oddzielna armia i wystawic musisz albo princa na duzej podstawce albo GD to jakis gry testowe z armia strzelajaca chyba przeprowadzili.

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Kensiorek pisze:narazie wiadomo ze demony zeszly do 5 wondow. Pewnie krwiopijcy sile pocieli bo pelnie mozliwosci dostaje dopiero z giftem sile 8 lub 10 rozne wersje.

Jesli liczyc ze stanialy o 200 pk ale bez giftow tak naprawde zystalismy 50-75pk.

Imho albo bedzie jakis gift obowiazkowy anyostrzalowy albo wprowadza jakies dziwne zasady ze do demona w oddziale strzelac niemozna bo nie. Inne tak duze obowiazkowe modele jakos chronili Slaan czy inne Tyranty. Skoro teraz to pelnoprawna oddzielna armia i wystawic musisz albo princa na duzej podstawce albo GD to jakis gry testowe z armia strzelajaca chyba przeprowadzili.
Ta pewnie z chaosem, w końcu ma mocną katapultę oraz siłę 4 lub 5 przy strzale z toporków :P

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

a da sie z toporka cisnac z S5 w hałasie??

Awatar użytkownika
ataman
Chuck Norris

Post autor: ataman »

nie zapominaj o zionacych spawnach tzeentcha ;)

@gajowy: da sie - centigorami :)

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

o faktycznie przeczylem, i jeszcze dzialo DoW jest

swoja droga mam nadzieje ta armia bedze dawac rade a nie obsys kontra defensywom

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

kontra def będzie świetlnie - konne demonice, furie (te po zmianach są wporzo), wrzaskulsce, założę się że ten fiend of slaanesh to ma dane: 10,4,0,5(lub 4 i AP),4,3,4-5,3-4,8. Tak więc walka vs defensy przejdzie względnie szybko - jedna turka do przodu, przyjmujemy na klatę ostrzał/magie a potem fruu.
Gorzej, znacznie gorzej będzie toczyła się walka z armiami cześciowo masowymi albo mocno pancernymi.
Wróg z 4t - np armie wampirów,oreczki okaże się ciężki do przerżnięcia bo będziemy mieli za małą siłę (s5 zakładam na unitach w maksie). Poza tym takie armie jak skaveni czy właśnei oreczki, lub też imperium będą mocno nas drażnić swoich wygiętym ostrzałem - i to tym mocniej, czym bardziej będziemy nastawieni na walkę - wtedy wiadomo nasze oddziały są drogie pounktowo, a bolec nie.
Przypuszczam więc, że:
jak nastawimy się na posiadanie armii szybkiej przykładowo:
core: 2*piesze demonice (czytaj z 7move...)+konne +2*6furii
special:jakieś fiendy + hmmm jakieś łączenie z inną marką?
rare - no tutaj nie wiem ....
to problemów z defensami brak (o ile nie są to defensy magiczno-strzelające).
Z kolei posiadanie armii:
core: 3*bloodzie
special: 2*jazda
rare: coś tam
Brak ataków i siły w uderzeniiu spowoduje, że wygrywać będziemy mogli tylko wtedy gdy będziemy mieli wsparcie herosów... a juztopienie herosa za 300 + oddziału za 400 w regonie orków za 260 to wiecie...

Z innej beczki.
Hmm jeśli prawdą jest fakt, iż bloodzie maja mieć 6 siły to wydaje się dość naturalne ( nie chciałem powiedzieć że logiczne) że potworek na którym jeżdżą będzie pewnie też miał s6 - no poaptrzymy na niego. Pytanie jest czy: 1atak z góry+2 z dołu? czy też dodatkowo do tych ataków dojdzie jakiś impact i ile taki kawalerzysta będzie kosztował i czy Killing blow bedzie na niego działał.

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

demonice piezsze beda mialy m6 ale tez spoksior,

ODPOWIEDZ