to raczej zdecydowanie tiranocJankiel pisze: Zadania dla tych dwóch jednostek są u mnie podobne - przeszkadzanie przeciwnikowi i kasowanie jego lekkich oddziałów.
pzdr
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
ta.. musza sie chowac przed 10 lucznikówBelaner7 pisze:Asasselo
Niezgadzam się co do tych swordów,imo są chyba najlepsi z całej trójki.
Nigdy nie wziąłbym ich bez lion standard.A w cc wl muszą się bać każdego firującego przeciwnika
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Kod: Zaznacz cały
Prince 621 pts
Vambrances, armour of caledor, amulet of light, halabarda
Star Dragon
Bsb 174 pts
DA, Shield, konik z bardingiem, helm of fortune, sword of might
Mag 140 pts
2x scroll
2x10 łucznków 220 pts
19 Spearelves 204
war banner
6 DP 225 pts
banner of arcane protection
5 Silver Helms 115
5 Silver Helms 115
Tiranoc chariot
Tiranoc chariot
6 WL 164 pts
champion, lion standard, skeinsliver
3 RBT 300 pts
Orzeł 50 pts
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
A czy na pewno halabardy można używać mając mounta ?Jankiel pisze:Wprowadzając niezbędne poprawki wyszło mi coś takiego (na finał ligi lokalnej w Tychach).
Kod: Zaznacz cały
Prince 621 pts Vambrances, armour of caledor, amulet of light, halabarda Star Dragon ....
Bo ja wiem czy sie oplaca ladowac wszedzie FCG ? Pozatym zauwaz, ze jest prawie FCG (nie ma tylko sztandarow), magiczne szmaty beda zrzerac pkt, wiec mniej liczebna armia bedzie, oficerowie jak oficerowie, nie ma sensu ladowac pts, bo beda drodzy, a wtedy bedzie znow mniej jednostek, rbt jakbym mial wrzucic to bym musial koncepcje armii zmienic a orzelki spelniaja tu role zajmowaczy maszyn dla tej rozpy sa o wiele lepsze, bo tych jednostek co mam w armii to bym wtedy juz na pewno nie wystawil, jak napisalem, pg prawdopodobnie odpadna na rzecz kolejnych DP, na wiecej pts to oczywiscie sztandary by sie znalazly i jakies dodatki na czempionach. Taka mam koncepcje na te pts, no ale moze sie nie znam...Fensir pisze:No, tak delikatnie mówiąc to kijowo. Na lwach mi brakuje FCG i lion's standard. Oficerowie tacy jacyś średni. SM też FCG, i jakaś magiczna szmata by się przydała. Od orłów lepsze będą RBT, DP daj chociaż muzyka. PG Ci się tu nie przydadzą, nie masz maga którego mogliby chronić.