Galeria Krasnoludów
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Galeria Krasnoludów
ale nie tak udany;) raczej nigdy nawet nie będzie tak udany jak Raksa
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
ćwicz, ćwicz, ćwicz... maluj dużo a w końcu przy odpowiednich chęciach zostawisz Raksa w tyle
Figurki są jak najbardziej ok, przydało by im się cieniowanie odpowiednie. Zrób wash na metalu, złocie i brodach, potem powyciągaj je nieco żeby uzyskać odpowiedni kontrast i będzie cacy. Na rogach i zębach smoka porób takie linie brązowe, grubsze u podstawy rogów, cieńsze bliżej końców, np do połowy rogu. na nich cieńsze i krótsze, ciemniejsze, np prawie czarne i będzie ok. Skórę smoka też na wystających elementach możesz porozjaśniać.
Pozdro

Figurki są jak najbardziej ok, przydało by im się cieniowanie odpowiednie. Zrób wash na metalu, złocie i brodach, potem powyciągaj je nieco żeby uzyskać odpowiedni kontrast i będzie cacy. Na rogach i zębach smoka porób takie linie brązowe, grubsze u podstawy rogów, cieńsze bliżej końców, np do połowy rogu. na nich cieńsze i krótsze, ciemniejsze, np prawie czarne i będzie ok. Skórę smoka też na wystających elementach możesz porozjaśniać.
Pozdro
Świetne brody blond i ruda, ale tej pierwszej od prawej to by sie przydało jeszcze jedno/dwa rozjaśnienia. Chyba, że zdj. aż tak przyciemnia kolory. Fajne brązowe pasy. Ogólnie bardzo fajnie się prezentują, czekamy na dalsze postępy.
P.S To są pierwsze pomaowane dwarfy, dobrze rozumiem? Bo nie uwierzę, że pierwsze malowane w ogóle figsy
P.S To są pierwsze pomaowane dwarfy, dobrze rozumiem? Bo nie uwierzę, że pierwsze malowane w ogóle figsy

Pierwsze Dwarfy i jeżeli nie uznawać ok. 10 night goblinów które zbierałem w 5 edycji , to i pierwsze figurki. Ok. 3 razy zmazywałem już farbę z tych krasnali aby dobrać odpowiedni layout dla mojej armi;)Mongrim pisze:Świetne brody blond i ruda, ale tej pierwszej od prawej to by sie przydało jeszcze jedno/dwa rozjaśnienia. Chyba, że zdj. aż tak przyciemnia kolory. Fajne brązowe pasy. Ogólnie bardzo fajnie się prezentują, czekamy na dalsze postępy.
PS. Czarna broda, bo taka chciałem żeby wyszła jest trochę rozjaśniona codex grey. Mam w zanadrzu jeszcze białą. Jak pomaluję więcej wyśle foty, tym razem nie robione na szybko telefonem ^^
- Tiger Brown
- Kradziej
1. Nadlewki! Usuń. Koniecznie.
2. Co to znaczy "jak pomalować ramiona"? Chodzi ci o dobór koloru, czy efekt muskulatury?
Jeśli to drugie to najprościej: Tallarn Flesh, rozjaśnić wystające miejsca jakąś cielistą (ja używam Reapera, więc nie podaję nazwy), a potem złoszować Gryphonne Sepia.
2. Co to znaczy "jak pomalować ramiona"? Chodzi ci o dobór koloru, czy efekt muskulatury?
Jeśli to drugie to najprościej: Tallarn Flesh, rozjaśnić wystające miejsca jakąś cielistą (ja używam Reapera, więc nie podaję nazwy), a potem złoszować Gryphonne Sepia.
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.
Witam, co prawda te zdjęcia są już w mojej galerii, ale zaprezentuję swoje krasnoludy i tutaj. Zatem po kolei:
Bohaterowie: Lord/Than, BSB, Inżynier, Runesmith z kusznikiem

Rangersi, w środku pijak, który będzie obsługantem którejś z maszyn

Dowódca Rangersów, obsługant balisty, Ironbreakerzy (mają już tarcze) oraz muzyk minersów z bonusowym WIP Ogrem

Zapraszam do komentowania
Bohaterowie: Lord/Than, BSB, Inżynier, Runesmith z kusznikiem

Rangersi, w środku pijak, który będzie obsługantem którejś z maszyn

Dowódca Rangersów, obsługant balisty, Ironbreakerzy (mają już tarcze) oraz muzyk minersów z bonusowym WIP Ogrem

Zapraszam do komentowania

Mój blog: http://arsbelli.blogspot.com/
"Kiedy atakujecie- wyjcie jak furie!"- Thomas "Stonewall" Jackson
"Kiedy atakujecie- wyjcie jak furie!"- Thomas "Stonewall" Jackson
BSB ma piwo! +10 do combat result w promieniu 18" ;D
IMO Ironbreakerzy troche za ciemni jak dla mnie - pucha to pucha, srebrna winna być. Ale jeśli taki był zamysł, to fajnie
IMO Ironbreakerzy troche za ciemni jak dla mnie - pucha to pucha, srebrna winna być. Ale jeśli taki był zamysł, to fajnie

"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Widzę, że nie próżnowaliście, synowie Grungniego 
Felu - bardzo zacne brody, ogólnie schludnie i elegancko i czekam na skończone modele. Na przyszłość też staraj się bardziej przykładać do usuwania nadlewek (sam tego nie znoszę robić ale niestety trzeba
)
Bayard - zauważyłem, że niektóre modele cieniujesz i rozjaśniasz (nie bój się ich cieniować i rozjaśniać jeszcze bardziej, wyjdzie im to na dobre
) niektóre natomiast są dosyć płaskie. Np lord prosi się o wycieniowanie brody i metalików, ironi proszą się o rozjaśnienia.

Felu - bardzo zacne brody, ogólnie schludnie i elegancko i czekam na skończone modele. Na przyszłość też staraj się bardziej przykładać do usuwania nadlewek (sam tego nie znoszę robić ale niestety trzeba

Bayard - zauważyłem, że niektóre modele cieniujesz i rozjaśniasz (nie bój się ich cieniować i rozjaśniać jeszcze bardziej, wyjdzie im to na dobre

- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Zaiste zacny, tylko nie za bardzo przemawia do mnie do śmigiełko i ogólna stylizacja na lotnika...
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."
- Tiger Brown
- Kradziej
Super! Brodaty Baron! 

"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.