Skaveńskie Q&A

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
ajt
Kradziej

Re: Skaveńskie Q&A

Post autor: ajt »

Czy teraz nowe Vermin Lordy mogą dołączać do unitów? Wcześniej był zakaz w zasadzie Rat Deamon. Teraz tego nie widzę nigdzie.

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Post autor: Stan »

Monstery nie mogą dołączać do oddziałów.

ajt
Kradziej

Post autor: ajt »

Jasne:) Dzięki, bo właśnie nie wiedziałem gdzie ten zakaz się schował;)

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

Są jakieś kary do strzelania BS-owego w oddział w CC z slave?

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Post autor: Hoax »

Nie

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Najczesciej za hard cover bo stoisz za tym unitem
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Lenczek
Mudżahedin

Post autor: Lenczek »

Jak tam szczurki poradzily sobie w Krakowie na masterze ? Może ktoś coś naskrobie ? :D Jak tam nowe jednostki ? verminlordy etc ? :D

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Post autor: Hoax »

Kaleson miał 4 stormfiendy z ratlingami i dojebał 80 na 100 punktów.

Lenczek
Mudżahedin

czyli ETC zaraz to pokara ? :D:D:D
tylko On mial rozpe na 2 grey seerach....moze to magia tak pokaral a nie stormfieldami ? moze cos naskrobie jak wroci :d

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Grałem 2 seerami pół sezonu - magia jest słaba :)

draft ma byc we wtorek i SF i Vl dostana spore ciecia podobno
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Lenczek
Mudżahedin

-Qc- pisze:Grałem 2 seerami pół sezonu - magia jest słaba :)

draft ma byc we wtorek i SF i Vl dostana spore ciecia podobno
a jak sie sprawdzily stormfieldy z "gatlingami" ? :D 3k6 hitow brzmi soczyscie :D

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Chlopie. Nie masz wyobraxni :P ? taki unit 4 sciaga dowolny model lub unit do 15 modeli na ture :P tyle ;P pytanie ile zabije zanim zginie

Lenczek
Mudżahedin

-Qc- pisze:Chlopie. Nie masz wyobraxni :P ? taki unit 4 sciaga dowolny model lub unit do 15 modeli na ture :P tyle ;P pytanie ile zabije zanim zginie
taka odpowiedz mnie zadawala :D:D:D:D

a powiedz mi jeszcze jedno, wg zasady w gatlingach, kazda 1 przy rzutach na trafienie powoduje, ze dostaja te obrazenia oddzialy znajdujace sie blisko celu ? ma to symulowac rozrzut etc ?? tylko jeden oddzial sasiedni dostaje ten dmg czy kazdy, ktory znajduje sie w zasiegu ?

Awatar użytkownika
lajkonik
Masakrator

Post autor: lajkonik »

Na świeżo po Krakowie - Kalesona 80 punktów rozpiską na dwóch szarakach i czterech ratlingach powinno dać do myślenia :) Oczywiście nie samą rozpiską się wygrywa.

Też słyszałem o mocnych cięciach stormfiendów, ale szczegółów nie udało się wydobyć od osoby decyzyjnej ;)
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
lajkonik Obrazek

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Ja sądze ze gdyby nie kierowca to byłoby 100/100 ; *

Lenczek
Mudżahedin

-Qc- pisze:Ja sądze ze gdyby nie kierowca to byłoby 100/100 ; *
z moimi rzutami na wiatry magii wyglądałoby to tak :D
1 tura - wiatry 1+1 - rzucam pocisk --- ifka --- szarak do warpa :D

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Nie no kaleson kulawą te rozpiske miał, zbyt krótko konsultował się na góry Ślęży ze starodawnymi mistrzami, takie sa fakty, jak tylko wejdzie na forum to potwierdzi

A wszystko zalezy od drafta

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

wrzuciłem relację, a rozpa fakt, możne być jeszcze mocniejsza, ale trzeba czekać na cięcia

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 4#p1318454
Obrazek

Lenczek
Mudżahedin

ale jednostka raczej glass-canon ? ostrzal ma mocny ale jak cos wjedzie w nich to padaka ?

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Dlatego chodził z nimi MR3 i ironcurseicon na inżynierze, jesli była potrzeba. :)
Obrazek

ODPOWIEDZ