Szybkie pytania

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Morok

Re: Szybkie pytania

Post autor: Morok »

Arbiter Elegancji dzięki za odpowiedz

o ten zielony mi chodziło, a nie mogłem go znaleść

co do pytania

Jeźeli pomaluję sierść na Vermin Brawn to czego użyć do cieniowania Tego koloru?

chodzi mi o to jaki wash używać pod kolor brązowy

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Tordzio pisze:Poradzi mi ktoś jakiś matowy lakier? Myślicie że warto kupić Army paintera albo GW? Pod domem mam Artystyczny i z tego co wiem mają tam dobre lakiery w cenie koło 30-40 złoty, czy będą one dobre do naszych modeli?
Talens akrylowy matowy jest zajebisty. Zanim go zakupiłem sam zaczerpywałem rady tutaj i jego najbardziej inni mi polecali.
Bardzo dobry. Jednak trzeba go używać w takiej średniej temperaturze, nie na słońcu. Przynajmniej jak latem raz psikałem na balkonie w mocnym słońcu, to zaczęły robić się bomble... W piwnicy było wszystko ok. W artystycznych do dostania.

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Post autor: Deus »

Jeźeli pomaluję sierść na Vermin Brawn to czego użyć do cieniowania Tego koloru?
Arbiter Ci napisał shade/washa o nazwie Agrax Earthshade lub starego Devlan Muda.
Obrazek

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Post autor: Lechu »

Awatar użytkownika
MadMax
Wodzirej

Post autor: MadMax »

Mam zamiar kupić podkład GW w sprayu . Ile puszek potrzeba do pokrycia ok 400-450 figurek skavenów?
"War. War never changes".

TRAYE MAGNETYCZNE / PCV / MAGNESY. Najlepsza jakość !!! Najtaniej !!!

Ekspresowa Realizacja !!!

Morok

Lechu wielkie dzięki
MadMax ja na 60 clanratów 12 ratogrów i 4 bohaterów zuzyłem puszkę a nie mam 1/3 spodkładowanej armii

Awatar użytkownika
MadMax
Wodzirej

Dzięki Que. Nie za bardzo chcę mi się kupować 6-7 puszek od GW. Może jest jakiś zamiennik? Np. z firmy Den Braven czarny mat będzie dobry?

Morok

powiem szczeże nie znam się na tym za bardzo ja tam GW produkty kupuje i Tego używam, kup sobie puchę i śmignij ile dasz rade, myślę że jak się postarasz to w 4 puchach się zmoeścisz spokojnie bo ja kupiłem 2 i teraz jakoś więcej pokrywam figurek od ostatniego razu :P skill rośnie ;)

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Post autor: Lechu »

Skaven wspominał chyba, że ten podkład się nadaje również: http://www.multikolor.pl/index.php?page ... &Itemid=54

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Jeśli będziesz masowo podkładował, to może jakoś sensownie Ci to wyjdzie.
Bo wiadomo, jak psikasz jeden model to wokół czarno i masa farby się marnuje. Jak ustawisz tak w zwarciu więcej modeli to oszczędniej wyjdzie.

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Do spodkładowania 400-450 skavenów to 4-5 puszek GW Ci starczy, i ja bym na twoim miejscu nie kupował innych, bo podkład GW jest genialny i w moim odczuciu bardzo wydajny przynajmniej skull white.
Obrazek

Morok

ja też bym Tylko polował tym gw, a nie byle jaką tam puchę użyć pod pokład w końcu to na pare dobrych latek :) chyba,że zmienisz rasę.

Co do malowania to ja malowałem po 15 clanratów 3 rzędy po 5 z każdej strony prysnołem i wszystko sie pokryło bardzo dobrze, i taka rada że trzeba co najmniej minutę wstrząsać puchą, na własnej skórze się przekonałem że efekt jest o niebo lepszy
Ostatnio zmieniony 25 maja 2013, o 10:08 przez Morok, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Raqq
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Raqq »

Panowie, po latach cięcia się po paluchach różnymi nożykami i samymi ostrzami robię małą inwestycję w trzonek do skalpela, w dobrej cenie mogę wziąć też 100 ostrzy tylko pytanie jakiego kształtu. Macie swoje ulubione czy tniecie tym co w ręce wpadnie? Będę wdzięczny za poradę :)

Awatar użytkownika
Silvestro
Falubaz

Post autor: Silvestro »

Kiedyś na tym forum widziałem figurkę z doklejonymi skrzydłami motyla. Moje pytanie brzmi: wiecie jak je utrwalić? Lakier do włosów, kąpiel w jakiś specyfikach? Chodzi mi o to aby były w miarę sztywne i nie straciły pyłku.
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

To najlepszym wyjściem będzie lakier, obojętnie do czego, najlepiej chyba właśnie do włosów :wink: , ale taki model to będzie baaaardzo delikatny i raczej na 1 raz do przeniesienia :(
Obrazek

Awatar użytkownika
Silvestro
Falubaz

Post autor: Silvestro »

Chciałbym go włożyć w szklaną kulę więc chyba będzie zdolny do transportu? Co sądzicie?
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Jeśli nie będzie się odbijał po tej kuli to powinno być ok ;)

PS: Biedny motyl.

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Deus pisze:Do spodkładowania 400-450 skavenów to 4-5 puszek GW Ci starczy, i ja bym na twoim miejscu nie kupował innych, bo podkład GW jest genialny i w moim odczuciu bardzo wydajny przynajmniej skull white.
Chaos Black też
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Lechu pisze:Skaven wspominał chyba, że ten podkład się nadaje również: http://www.multikolor.pl/index.php?page ... &Itemid=54
Tak, ten podkład osobiście używam ja od dobrych kilku lat. I to obojętnie czy maluję ludzika za 20 zł czy za kilka stówek, trzyma się bardzo dobrze, nie ściera łatwo z modelu, jest matowy i farba się go dobrze trzyma. No ale co kto woli, osobiście z 10 różnych firm testowałem i deco color oraz champion to moje ulubione. Nie widze potrzeb płacenia 30zł za puchę gw skoro z podkładem za 10 zł będę miał ten sam efekt ;)

Awatar użytkownika
MadMax
Wodzirej

I jak rozumiem DecoColor do plastikowych figurek się nadaje?

ODPOWIEDZ