Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Turniejowo wszystkie takie rzeczy traktuje się jako obstacle (zazwyczaj jako wall).
Jeśli chcecie mieć więcej zasad do tych terenów to musicie umówić się już sami przed bitwą.
Jeśli chcecie mieć więcej zasad do tych terenów to musicie umówić się już sami przed bitwą.
Działa tak, ze jak wejdzie w jakis Twój oddział, to masz przeyebane Ruch 2d6. Co robić? Odstrzelić, zabić z magii lub stanać na nim orłem, wtedy ginie od razu.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Przelatując zadaSry, leci 3d6
Jak Cię przeleci, to dostajesz 2d6 hitów z s6 ap. Jak na nim staniesz, to ginie i wypłaca 3d6 hitów z s6 ap. Czyli tak jak mówiłem, przejebane
Jak Cię przeleci, to dostajesz 2d6 hitów z s6 ap. Jak na nim staniesz, to ginie i wypłaca 3d6 hitów z s6 ap. Czyli tak jak mówiłem, przejebane
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Czy można zrobić stand and shoot jeśli ktoś robi charge w mój bok i mój oddział nie widzi przeciwnika? Upewniam się, że nie.
Po drugie - co się dzieje, jeśli w trakcie walki od boku i od przodu zginie tyle moich modeli, że przeciwnik atakujący z boku traci fizycznie kontakt z moim oddziałem - wypada z walki i już nie zadaje swoich ataków? Czy wypłaca ataki, ale jest wyłączony w następnej turze, czy może się go przysuwa?
Po drugie - co się dzieje, jeśli w trakcie walki od boku i od przodu zginie tyle moich modeli, że przeciwnik atakujący z boku traci fizycznie kontakt z moim oddziałem - wypada z walki i już nie zadaje swoich ataków? Czy wypłaca ataki, ale jest wyłączony w następnej turze, czy może się go przysuwa?
Ty