Szybkie pytania

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Re: Szybkie pytania

Post autor: Sławol »

Niestety, Coat d'arms sam dopiero będę poznawał, więc tutaj także Ci nie pomogę. Sam wspominam stare kanciaste Citadel bardzo dobrze, więc jeśli naprawdę jest tak, jak mówią, to powinny dobrze kryć i mieć odpowiednie odcienie (niektóre w GW się oczywiście zmieniały z czasem).

Ale tak na szybko:

http://www.paintingclinic.com/productre ... tdarms.htm
http://wargameguru.weebly.com/in-focus- ... aints.html
http://warlordgames.com/forum/viewtopic.php?f=11&t=2328
http://www.jenova.dk/PaintReview.htm

P.S. Aha, no i dzięki za opinię o tej farbie GW, przyda się :)
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Post autor: Lechu »

A ja uważam, że Leadbelcher kryje zacnie. Ironbreaker kryje dużo słabiej i można, nakładając cienkie warstwy, uzyskać żądany efekt bez problemu :)

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

dzięki wielkie! Narazie zamówiłam Ironbreakera. Sławol,jak przeprowadzisz test "Kotów", to jestem ciekawa recenzji :)
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
Wiewior-lbn
Chuck Norris

Post autor: Wiewior-lbn »

Witam. Czy w Polsce mozna nabyc Coat d'arms? Jeli tak to prosil bym o linka.
Dziekuje
ORGANIZUJEMY SPOTKANIA MALARZY FIGUREK W LUBLINIE , A W DZIALE SPRZEDAM SPRZEDAJE FIGURKI;)

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

podepnę sie pod pytanie poprzednika, ale w kwestii farbek Reapera

Morok

Post autor: Morok »

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

@Yudo - nie ma sprawy, ale to chwilę potrwa, bo niedawno uzupełniłem braki GW :)

Panowie, bez złośliwości, ale używajcie Google albo poświęćcie trochę czasu na przeglądanie ofert sklepów i czytanie technicznych działów na forach (nawet tu na forum). To naprawdę nie jest trudne:

Farby Reaper
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

heh, brzytwa ockhama rządzi... szukałem po nazwie "reaper pro paints sklep" i żadnego polskiego sklepu z tym stuffem nie znalazłem xD
Dzięki Sławol!

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

A widzisz, najpierw trzeba wiedzieć, jak się farby nazywają i wtedy szukać :D

Nie ma za co ;)
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Wiewior-lbn
Chuck Norris

Post autor: Wiewior-lbn »

Sławol- wiem ze google nie boli, ale mnie szczypie. Gdzie ty kupiles Coat d'arms?
W polsce czy gdzies za granica?
ORGANIZUJEMY SPOTKANIA MALARZY FIGUREK W LUBLINIE , A W DZIALE SPRZEDAM SPRZEDAJE FIGURKI;)

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Wiewior-lbn pisze:Sławol- wiem ze google nie boli, ale mnie szczypie.
Rozumiem i pretensji nie mam, tak bywa :)
Wiewior-lbn pisze:Gdzie ty kupiles Coat d'arms?
A czytanie moich wypowiedzi wyżej? Szczypie? ;) Powiedziałbym przecież, skąd mam farby i co o nich sądzę z własnego doświadczenia, a temat tych farb już tu był na forum kiedyś poruszany.

Nie mam Coat d'arms i sam będę szukał przez Google. Jeżeli to nie jest jednoznaczne, to powtórzę grzecznie raz jeszcze: nie mam tych farb, więc sam nie mogę pomóc (vide moja rozmowa z Yudo). Wszystko co wiem nt. tych farb, to sporo czasu spędzonego na czytaniu i douczaniu się. Z Google. Jestem takim samym człowiekiem, jak Wy ;)
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Dobra, teraz z innej beczki... Wpadł mi w ręce metalowy czołg i jakiś inteligent (jeden z poprzednich właścicieli) "skleił" go niemalże oblewając jakimś klejącym g*wnem... Dwa dni moczył się w świeżym dot-3 i nic... Części są tak zlepione jakby ktoś zaprawę murarską miał używać a nie klej... Muszę go rozczłonkować i oczyścić z kleju. Czy ktoś może mi polecić najmocniejszy środek do usuwania różnych siuwaxów z metalowych figurek? Oczywiście taki, który nie uszkodzi figurki.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Jak metal to włóż go do : denaturatu lub jakieegoś mocniejszego płynu niż dota.
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

http://www.blackhat.co.uk/online_shop/

tutaj można kupić koty. Cena farbki: 2 funciaki. Zasady wysyłki są jasne, nie wychodzi tak koszmarnie drogo.

@Lechu: wrzuć na 24h do kreta.
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Yuko, akurat mam kreta w chacie ale granulowanego. Nie wiem czy jest wersja w płynie. Jeśli nie to czy mogę zalać ciepłą wodą figsa i sypnąć mu kreta? Btw kret podobno przeżera aluminium. Nic figurce nie będzie? :D

Morok

pytanie jak malujecie sierść?

melfist
Wałkarz

Post autor: melfist »

Mysle ze z prostych metod czyli braz, wash, drybrush 2 x w strone glowy np psa. Do bardziej skomplikowanych jak podklad i kazde wlosie osobno highlightowac ;]

Morok

czyli przykładowo całość kolorem bazowym brązowym na to wash agrax i na koniec jasnym brązowym same krawędzie tak?

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Lechu pisze:Yuko, akurat mam kreta w chacie ale granulowanego. Nie wiem czy jest wersja w płynie. Jeśli nie to czy mogę zalać ciepłą wodą figsa i sypnąć mu kreta? Btw kret podobno przeżera aluminium. Nic figurce nie będzie? :D
jest wersja w płynie.
Granulki wsyp tak, żeby pokryły dno słoika litrowego i zalej ciepłą wodą (nie wrzątkiem). Wrzuć figsa i sprawdzaj. Po 3 godzinachwyjmij i spróbuj odczyścić (najpierw opłucz!). Jeśli nieda rady, to znowu na 3 godziny. Nigdy mi się figsy nie rozpuściły.

Aha: nie oblizuj palców :mrgreen:

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Que pisze:czyli przykładowo całość kolorem bazowym brązowym na to wash agrax i na koniec jasnym brązowym same krawędzie tak?
Na przykład. Możesz jeszcze na sam koniec dodać do jasnego brązu trochę khaki i delikatnie zdrybrushować najbardziej wystające miejsca

ODPOWIEDZ