Szybkie pytania

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Re: Szybkie pytania

Post autor: Smh »

Yudokuno pisze:Aha: nie oblizuj palców :mrgreen:
próbowałaś?!? zawsze mnie zastanawiało jaki to ma smak... :P

Yudo... mowa o metalowych figsach czy plastik też...?
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Lechu pisze:Dobra, teraz z innej beczki... Wpadł mi w ręce metalowy czołg i jakiś inteligent (jeden z poprzednich właścicieli) "skleił" go niemalże oblewając jakimś klejącym g*wnem... Dwa dni moczył się w świeżym dot-3 i nic... Części są tak zlepione jakby ktoś zaprawę murarską miał używać a nie klej... Muszę go rozczłonkować i oczyścić z kleju. Czy ktoś może mi polecić najmocniejszy środek do usuwania różnych siuwaxów z metalowych figurek? Oczywiście taki, który nie uszkodzi figurki.
Ja metale zmywam wylącznie w Nitro i z doświadczenia mogę ci powiedzieć że jeśli skleil go cyjanoakrylem to po dluższym czasie (dzień-dwa) poza farbą (która wymaga moczenia tylko kilka minut) to i klej odejdzie.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Post autor: Lechu »

Dzięki za odpowiedzi. Ponieważ kreta mam w domu, to dziś nim spróbuję zawalczyć. Jak się nie uda to polecę po nitro.

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

Smh pisze:
Yudokuno pisze:Aha: nie oblizuj palców :mrgreen:
próbowałaś?!? zawsze mnie zastanawiało jaki to ma smak... :P

Yudo... mowa o metalowych figsach czy plastik też...?
NIGDY plastiki!
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

artzzz
Warzywo

Post autor: artzzz »

witam jestem nowy i mam takie pytanie czy farby z tej aukcji nadaja sie do figurek ?
http://allegro.pl/farby-army-painter-wa ... 52548.html

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

jak najbardziej się nadają.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Morok

Post autor: Morok »

czym najlepiej washować kolor fiolet, czerwony oraz jasną zieleń? i jak uzyskać efekt brudnego ubrania próbowałem agrax earth efekt nawet spoko ale za bardzo widać ten brąz niż taki brud ;D mowa o Skavenach

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Post autor: Deus »

Brud możesz spróbować zrobić, bardzo mocno rozwodnionym sorched brownem, teraz to się nazywa rhinox hide lub coś takiego. Ja tak brudze metaliki przed bejcowaniem by mhroczniej wyglądały :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Post autor: Lechu »

Que, odnośnie washy to w linku, który wcześniej Ci podawałem masz odpowiedź na to pytanie.

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Que pisze:czym najlepiej washować kolor fiolet, czerwony oraz jasną zieleń? i jak uzyskać efekt brudnego ubrania próbowałem agrax earth efekt nawet spoko ale za bardzo widać ten brąz niż taki brud ;D mowa o Skavenach
Pigmenty sa odpowiedzią na Twoje potrzeby jeżeli chodzi o brudne ubranie ;)

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

Que pisze:czym najlepiej washować kolor fiolet, czerwony oraz jasną zieleń? i jak uzyskać efekt brudnego ubrania próbowałem agrax earth efekt nawet spoko ale za bardzo widać ten brąz niż taki brud ;D mowa o Skavenach
do washa typu agrax lub nieco jaśniejszego dodaj kropelkę brudnej z farbek wody. Efekt niezły imho.
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Ktoś ma może ciekawy pomysły na zrobienie świecących runów? Mniej więcej kolor niebieski i czerwony. Zależy mi na kolejności kolorów i jakie. Z góry dziękuje.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
Danrakh
Falubaz

Post autor: Danrakh »

Rakso zdaje się robił gdzieś poradnik jak malować błękitne "świecące" runy.

Edit: tylko tyle znalazłem:
http://www.bugmansbrewery.com/topic/328 ... ing-runes/
Zniosę wszystko pod warunkiem, że to komplement.

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Chodziłoby mi bardziej o coś bardziej wyrazistego. Takie aktywne runy.

Niebieskie już mam - czerwone wykombinuje sam.

Morok

Post autor: Morok »

z czego zrobić efekt sciekającej śliny lub spaczenia - klej silikonowy wyciskany z pistoletu czy wikol ? czy macie jakiś lepszy produkt? chodzi o to by było to dosyć wytrzymałe

Awatar użytkownika
Nadel
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: Nadel »

dzikki a możesz zapodać do tych niebieskich runów co znalazłeś?

wenanty
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: wenanty »

Rdzeń wytrzymałej śliny z przezroczystej żyłki wędkarskiej (różne grubości, do wyboru), "gluty" z gęstego kleju np. typu Hermol. Zastosowanie rdzenia wzmocni całość i pozwoli łatwo dodawać zgrubienia i efekt spływania.

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Nadel pisze:dzikki a możesz zapodać do tych niebieskich runów co znalazłeś?
A tutaj do Wilków http://www.dakkadakka.com/dakkaforum/po ... 03997.page

Awatar użytkownika
Milliput_Poland
Plankton
Kontakt:

Post autor: Milliput_Poland »

A czego nie używać przy obrabianiu tego materiale? Czy klej na bazie cyjanu to dobry pomysł?

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Post autor: Bearded Unclean 'Un »

Szukam błoniastych skrzydeł, np do harpii/furii, czy ktoś zna może jakiś sklep/rzemieślnika, który takowe sprzedaje?
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

ODPOWIEDZ