Pytania wszelakie ... ;)
Moderator: JarekK
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
Re: Pytania wszelakie ... ;)
chyba tak
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
ile warto wystawiać trolli i dragon ogrów. Wystarczy 6 czy lepiej mieć 8?
- Infernal Puppet
- Masakrator
Było już o tym parę razy. Monster&handlers, czyli każda rana wbita helce na 5+ idzie w krasnala.
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Dzięki. Jestem pewien że było. Sęk w tym że ten temat jest już tak duży że ciężko się przez niego przekopać. A tak wiele wnoszące odpowiedzi jak "Pokrótce nie" jakie prezentuje kolega Eldritch tym bardziej nie zachęcają do przeglądania tylu stron tematu.Infernal Puppet pisze:Było już o tym parę razy. Monster&handlers, czyli każda rana wbita helce na 5+ idzie w krasnala.
Sęk w tym że pomimo posiadania podręcznika w ferworze walki nie mogłem tego znaleźć. A być może polska wersja IOB ma pewne braki Angielskiej kobyły nie chce mi się nosić na bitwyGrolshek pisze:Ale ma rację. Każda oznacza każda. I tyle w temacie. A w kwestii formalnej str. 72 rulebooka zasada monster & handlers. Polecam najpierw poczytać dokładnie bo stoi jak byk namazane.
Takie pytanko co do 5 czaru Tzeentcha o nazwie "Zew Chwały".
Zamieniam model na Exalted Hero, zabijając poprzedni. Czy to znaczy, że staję się Postacią? Mogę się odłączyć, uczestniczyć w pojedynkach i tak dalej?
Kolejna sprawa czy taki Hero przejmuje Mark oddziału?
Czy jak mi przeciwnik rozproszy ten czar w kolejnej turze to ten model liczymy jako zabity czy jako nic?
Zamieniam model na Exalted Hero, zabijając poprzedni. Czy to znaczy, że staję się Postacią? Mogę się odłączyć, uczestniczyć w pojedynkach i tak dalej?
Kolejna sprawa czy taki Hero przejmuje Mark oddziału?
Czy jak mi przeciwnik rozproszy ten czar w kolejnej turze to ten model liczymy jako zabity czy jako nic?
- Infernal Puppet
- Masakrator
Nie zabijasz poprzedniego, po prostu szeregowiec "awansuje". Tak, jest to bohater jak każdy inny.Zamieniam model na Exalted Hero, zabijając poprzedni. Czy to znaczy, że staję się Postacią? Mogę się odłączyć, uczestniczyć w pojedynkach i tak dalej?
Raczej nie niestety.Kolejna sprawa czy taki Hero przejmuje Mark oddziału?
Pkt dostajesz za zabicie exalta. Jak czar się kończy w skutek rozproszenia, albo sam zdecydujesz go zakończyć to nic przeciwnik z tego nie ma, nawet jak społowił exalta . Nawet w FAQ o tym jest :Czy jak mi przeciwnik rozproszy ten czar w kolejnej turze to ten model liczymy jako zabity czy jako nic?
Q. What happens when Call to Glory is dispelled/ends after it has
been cast? (p108)
A. The model disappears. This does not count as killing the
Exalted Hero and does not award the extra 100 victory points.
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Eldritch - czemu? Zostają mi kostki to rzucam, zawsze to te parę ataków więcej.
Waldi - uściślenia sędziowskie mnie nie interesują, nie gram na nie. W WFB gram od Świąt ale przez ostatnie 6 lat nasłuchałem się wystarczająco dużo o "balancing patchach" które cóż... śmiech na sali jak dla mnie. I nie, nie gram turniejowo, tylko ze znajomymi.
Swoją drogą - czemu miałby nie mieć możliwości odłączenia się od unitu? To jest tą Postacią czy nie jest? Bo stwierdzenie, że nie może się odłączyć sugeruje także, że nie może uczestniczyć w pojedynkach.
Waldi - uściślenia sędziowskie mnie nie interesują, nie gram na nie. W WFB gram od Świąt ale przez ostatnie 6 lat nasłuchałem się wystarczająco dużo o "balancing patchach" które cóż... śmiech na sali jak dla mnie. I nie, nie gram turniejowo, tylko ze znajomymi.
Swoją drogą - czemu miałby nie mieć możliwości odłączenia się od unitu? To jest tą Postacią czy nie jest? Bo stwierdzenie, że nie może się odłączyć sugeruje także, że nie może uczestniczyć w pojedynkach.