CS by Furion ODSŁONA DRUGA

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

jak ci z 11 strzal wyszlo 7 trafien? wychodzi 9 z hakiem przeciez :P

w armii strzelajacej daje spore bonusy imo gdyz latwo zwieksza koncentracje ognia.

nadal jednak nie rozumiem czemu tk jest bardziej tu scinane niz we, ktroe zajmuje ogolnie lepsze miejsca na turniejach...

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Zgadzam się, że przy pendancie i hoteku to nic strasznego :P
Ale to kosztuje zaledwie 30 pts! A statystycznie zdejmuje dużo więcej. Każdy lekki cel siada. Ja raz straciłem z HODA w pełni zdrowego giganta (pozdro Scimi :D).

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Shino pisze:moge wieedziec czemu teraz tk, ktore sa gorsza armia od we sa bardziej scinane tym csem niz we? (maja osobo, ze rakaph jest liczony jako slot... u we nic nie liczy sie jako slot mimo, ze hoda jest podobnie przegietym przedmiotem)
Nie jest podobnie przegietym przedmiotem. HODA to przedmiot jednorazowy, ktory dziala mniej wiecej jak 2D6S4. Natomiast ikona, wykorzystywana na wałku z wężykowaniem, jest uzywana cala bitwe i daje cała masę możliwości. Lacznie z tym, ze czasem okazuje, ze mój oddzial, ktory siedzial niewidoczny w lesie, zostaje nagle zaszarzowany przez oddzial TG, ktory stal bokiem 8" od tego lasu lasu. Jaka inna armia potrafi zrobic cos takiego? :shock:

EDIT: Wcale nie jestes tak scinany. W magii rzadzisz. :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

jak ci z 11 strzal wyszlo 7 trafien? wychodzi 9 z hakiem przeciez
Skirmish+daleki zasięg. I trafia się na 3+.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Shino pisze:moge wieedziec czemu teraz tk, ktore sa gorsza armia od we sa bardziej scinane tym csem niz we? (maja osobo, ze rakaph jest liczony jako slot... u we nic nie liczy sie jako slot mimo, ze hoda jest podobnie przegietym przedmiotem)
:shock:
ale Ty tak serio shino...?
naprawde porownujesz te dwa przedmioty?

zreszta znajdz mi w WE rownie potezny przedmiot jak ikona to pogadamy...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Kołata pisze:Zgadzam się, że przy pendancie i hoteku to nic strasznego :P
Ale to kosztuje zaledwie 30 pts! A statystycznie zdejmuje dużo więcej. Każdy lekki cel siada. Ja raz straciłem z HODA w pełni zdrowego giganta (pozdro Scimi :D).
Po prostu rzuty - pamiętam, że poszło chyba z 17 strzał, więc tak statystycznie daje to coś koło 4,5-5 ran ;) gigant powinien przeżyć, ale w takim wypadku ta 1-2 5 lub 6ki daje efekt jaki dało :D Ariel strzały wtedy niosła :)
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

bigpasiak pisze:

serio porownuje te armie... popatrtz sobie na wyniki areny np.

teraz powiedz mi czemu w we nie ma zadnego ograniczenia nieeuro a w tk nagle ikona zajmuje slot special/rare

z hoda fakt nie jest to najsilniejszy przedmiot we ;] maja kilka lepszych (ward 3+ lub trafianie na 6 ; ) )

i uwazam, ze tk nie powinny byc bardziej sciete odf we bo przeciez w cs chodzi o wyrownanie szans a nie o odwrotnosc tego...

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Shino pisze:
teraz powiedz mi czemu w we nie ma zadnego ograniczenia nieeuro a w tk nagle ikona zajmuje slot special/rare

Racja, wystarczy uscislic ikonke, ze daje pivot w miejscu a nie, ze od razu zabiera jakies sloty.... :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

z checia :) do tego uscislijmy, ze driady chodza w oddzialach a na wraithy dzialaja niemagiczne ataki :)

dodatkowo mozna uscislic, ze nigdy nie moze wejsc ponad 5 atakow tristera w 1 turze.... do tego proponuje, zeby ograniczyc knightow chaosowych do polowy atakow lub ogranicz\yc rapturousa do one use only...

Bless bez przesady :) tk i tak nie jest silna armia a przedmiotow jest masa potezniejszych w grze...

;)

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

Post autor: RAFIX »

jeszcze zostaje ci shino ta pałka z auto hitami a baner jest zaiste przegięty

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Shino nie marudź - wyciąganie siły armii na podstawie wyników 1 czy kilku masterów mija się z celem. Kwestia graczy jacy danymi armiami grają, a TK już paru dobrych graczy nie ma (grają np. Demonami i VC), więc jakby nie patrzeć - zostało ich mniej, stąd mniej się TK widuje w czołówce - podobnie ostatnio jest z WE.
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Shino pisze:
bigpasiak pisze:

serio porownuje te armie... popatrtz sobie na wyniki areny np.

z hoda fakt nie jest to najsilniejszy przedmiot we ;] maja kilka lepszych (ward 3+ lub trafianie na 6 ; ) )

i uwazam, ze tk nie powinny byc bardziej sciete odf we bo przeciez w cs chodzi o wyrownanie szans a nie o odwrotnosc tego...
no jest np ancient liczysie jako drzewiec... :P

ktory ward liczysz? ten ktory sie wyczerpuje czy ten na niemagiczne? 6 na trafienie tylko w czelendzu... dobre ale przez 3/4 bitwy nieaktywny... strzelaj dalej shino...
moonston bylby przegiety gdyby dzialal jak po pierwszej erracie ale nie dziala...
w WE nie ma wygietych przedmiotow jak we wszystkich nowych armiach... na pewno nie pokroju ksiazeczki, ringa, syreny, helmu, drakenhoffa itp... znajdzie w mojej armii przedmiot tej rangi? icone tez tam wliczam... i wiesz tez dlaczego...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...

Abandoned

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Proszę skończcie debatę o wyższości / niższości TK nad WE.

Sensowne propozycje co do reszty CSa mile widziane.

pozdrawiam
Furion

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Sensowne propozycje co do reszty CSa mile widziane.
zetnij rapturosa :P za 20 pkt z pewnoscia jest zbyt tani jak na to co robi :P

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Scimitar pisze:Shino nie marudź - wyciąganie siły armii na podstawie wyników 1 czy kilku masterów mija się z celem.
Masz rację.

A wszystkie mastery z ostatnich 2 lat Ci wystarczą do wyciągnięcia wniosków odnośnie siły TK i siły WE?

Bo jakoś te wnioski są te same przy takiej zmianie zestawu danych...
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

chodzi mi o siłę teraz a nie np u szczytu 6ej edycji
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

dajcie juz spokoj.
WE sa dobre , TK tez slabiutkie nie sa.
A Ty jak Tomash uwazasz?
icona nie zaslugoje na pociecie?

Abandoned

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Ja uważam, że nie zasługuje. Bo daje spory bonus armii, która jest generalnie słaba.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

A tak z innej beczki: Dlaczego przeciętny smok(WE, DE, HE - nie SD) ma zajmować miejsce rara ? Przecież taki zapis spowoduje, że nikt poza HE nie będzie grał na smoku, bo się nie będzie opłacało go wystawiać. Wrzucanie wszystkich smoków do jednej beczki i pod jedne zasady jest idiotyczne. To tak jakby uogólnić zasadę do lorda wampirów, iż każdy lord będzie zajmował dodatkowego slot hero.

Poza tym wydaję mi się, że GW chcą ograniczyć grę na jednostkach, które są coreami, ale nie zajmują miejsce corów, wprowadziło ową zasadę. Jeżeli w CS podlegają one zasadom 0-2, to chyba powinno się zmienić także ich status. Czyli powinny zajmować slota core.

Mając nadzieję na odpowiedź, pozwolę sobie w tym temacie, zadać jedno pytanie do Ligi sędziowskiej: Dlaczego parę osób ma chęć do ciecia przedmiotów u DE, zamiast spowodować grywalnymi ponad połowę itemów z AB ? Tak, aby gracz miał większy wybór :) To samo tyczy się jednostek w armii, chcecie obciąć BG, ale egzekutorów zostawić plewami.
Ostatnio zmieniony 22 paź 2008, o 23:41 przez Jarlaxle, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

widzisz stary, uroki ogólnego CSa

chcemy udupic smoka Chaosu,HE i DE udupiamy 'przy okazji' WE

smutne ale prawdziwe

ale przecież ' na turniejach i tak nikt nie wystawia smoka WE'

:wink:

ODPOWIEDZ