CS by Furion ODSŁONA DRUGA
Nie jest podobnie przegietym przedmiotem. HODA to przedmiot jednorazowy, ktory dziala mniej wiecej jak 2D6S4. Natomiast ikona, wykorzystywana na wałku z wężykowaniem, jest uzywana cala bitwe i daje cała masę możliwości. Lacznie z tym, ze czasem okazuje, ze mój oddzial, ktory siedzial niewidoczny w lesie, zostaje nagle zaszarzowany przez oddzial TG, ktory stal bokiem 8" od tego lasu lasu. Jaka inna armia potrafi zrobic cos takiego?Shino pisze:moge wieedziec czemu teraz tk, ktore sa gorsza armia od we sa bardziej scinane tym csem niz we? (maja osobo, ze rakaph jest liczony jako slot... u we nic nie liczy sie jako slot mimo, ze hoda jest podobnie przegietym przedmiotem)
EDIT: Wcale nie jestes tak scinany. W magii rzadzisz.
Shino pisze:moge wieedziec czemu teraz tk, ktore sa gorsza armia od we sa bardziej scinane tym csem niz we? (maja osobo, ze rakaph jest liczony jako slot... u we nic nie liczy sie jako slot mimo, ze hoda jest podobnie przegietym przedmiotem)
ale Ty tak serio shino...?
naprawde porownujesz te dwa przedmioty?
zreszta znajdz mi w WE rownie potezny przedmiot jak ikona to pogadamy...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
Po prostu rzuty - pamiętam, że poszło chyba z 17 strzał, więc tak statystycznie daje to coś koło 4,5-5 ran gigant powinien przeżyć, ale w takim wypadku ta 1-2 5 lub 6ki daje efekt jaki dało Ariel strzały wtedy niosłaKołata pisze:Zgadzam się, że przy pendancie i hoteku to nic strasznego
Ale to kosztuje zaledwie 30 pts! A statystycznie zdejmuje dużo więcej. Każdy lekki cel siada. Ja raz straciłem z HODA w pełni zdrowego giganta (pozdro Scimi ).
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
serio porownuje te armie... popatrtz sobie na wyniki areny np.bigpasiak pisze:Shino pisze:moge wieedziec czemu teraz tk, ktore sa gorsza armia od we sa bardziej scinane tym csem niz we? (maja osobo, ze rakaph jest liczony jako slot... u we nic nie liczy sie jako slot mimo, ze hoda jest podobnie przegietym przedmiotem)
teraz powiedz mi czemu w we nie ma zadnego ograniczenia nieeuro a w tk nagle ikona zajmuje slot special/rare
z hoda fakt nie jest to najsilniejszy przedmiot we ;] maja kilka lepszych (ward 3+ lub trafianie na 6 ; ) )
i uwazam, ze tk nie powinny byc bardziej sciete odf we bo przeciez w cs chodzi o wyrownanie szans a nie o odwrotnosc tego...
z checia do tego uscislijmy, ze driady chodza w oddzialach a na wraithy dzialaja niemagiczne ataki
dodatkowo mozna uscislic, ze nigdy nie moze wejsc ponad 5 atakow tristera w 1 turze.... do tego proponuje, zeby ograniczyc knightow chaosowych do polowy atakow lub ogranicz\yc rapturousa do one use only...
Bless bez przesady tk i tak nie jest silna armia a przedmiotow jest masa potezniejszych w grze...
dodatkowo mozna uscislic, ze nigdy nie moze wejsc ponad 5 atakow tristera w 1 turze.... do tego proponuje, zeby ograniczyc knightow chaosowych do polowy atakow lub ogranicz\yc rapturousa do one use only...
Bless bez przesady tk i tak nie jest silna armia a przedmiotow jest masa potezniejszych w grze...
Shino nie marudź - wyciąganie siły armii na podstawie wyników 1 czy kilku masterów mija się z celem. Kwestia graczy jacy danymi armiami grają, a TK już paru dobrych graczy nie ma (grają np. Demonami i VC), więc jakby nie patrzeć - zostało ich mniej, stąd mniej się TK widuje w czołówce - podobnie ostatnio jest z WE.
Draconis - FOR EVER !!!
no jest np ancient liczysie jako drzewiec...Shino pisze:serio porownuje te armie... popatrtz sobie na wyniki areny np.bigpasiak pisze:Shino pisze:moge wieedziec czemu teraz tk, ktore sa gorsza armia od we sa bardziej scinane tym csem niz we? (maja osobo, ze rakaph jest liczony jako slot... u we nic nie liczy sie jako slot mimo, ze hoda jest podobnie przegietym przedmiotem)
teraz powiedz mi czemu w we nie ma zadnego ograniczenia nieeuro a w tk nagle ikona zajmuje slot special/rare
z hoda fakt nie jest to najsilniejszy przedmiot we ;] maja kilka lepszych (ward 3+ lub trafianie na 6 ; ) )
i uwazam, ze tk nie powinny byc bardziej sciete odf we bo przeciez w cs chodzi o wyrownanie szans a nie o odwrotnosc tego...
ktory ward liczysz? ten ktory sie wyczerpuje czy ten na niemagiczne? 6 na trafienie tylko w czelendzu... dobre ale przez 3/4 bitwy nieaktywny... strzelaj dalej shino...
moonston bylby przegiety gdyby dzialal jak po pierwszej erracie ale nie dziala...
w WE nie ma wygietych przedmiotow jak we wszystkich nowych armiach... na pewno nie pokroju ksiazeczki, ringa, syreny, helmu, drakenhoffa itp... znajdzie w mojej armii przedmiot tej rangi? icone tez tam wliczam... i wiesz tez dlaczego...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
Proszę skończcie debatę o wyższości / niższości TK nad WE.
Sensowne propozycje co do reszty CSa mile widziane.
pozdrawiam
Furion
Sensowne propozycje co do reszty CSa mile widziane.
pozdrawiam
Furion
Masz rację.Scimitar pisze:Shino nie marudź - wyciąganie siły armii na podstawie wyników 1 czy kilku masterów mija się z celem.
A wszystkie mastery z ostatnich 2 lat Ci wystarczą do wyciągnięcia wniosków odnośnie siły TK i siły WE?
Bo jakoś te wnioski są te same przy takiej zmianie zestawu danych...
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
dajcie juz spokoj.
WE sa dobre , TK tez slabiutkie nie sa.
A Ty jak Tomash uwazasz?
icona nie zaslugoje na pociecie?
WE sa dobre , TK tez slabiutkie nie sa.
A Ty jak Tomash uwazasz?
icona nie zaslugoje na pociecie?
Abandoned
Abandoned
A tak z innej beczki: Dlaczego przeciętny smok(WE, DE, HE - nie SD) ma zajmować miejsce rara ? Przecież taki zapis spowoduje, że nikt poza HE nie będzie grał na smoku, bo się nie będzie opłacało go wystawiać. Wrzucanie wszystkich smoków do jednej beczki i pod jedne zasady jest idiotyczne. To tak jakby uogólnić zasadę do lorda wampirów, iż każdy lord będzie zajmował dodatkowego slot hero.
Poza tym wydaję mi się, że GW chcą ograniczyć grę na jednostkach, które są coreami, ale nie zajmują miejsce corów, wprowadziło ową zasadę. Jeżeli w CS podlegają one zasadom 0-2, to chyba powinno się zmienić także ich status. Czyli powinny zajmować slota core.
Mając nadzieję na odpowiedź, pozwolę sobie w tym temacie, zadać jedno pytanie do Ligi sędziowskiej: Dlaczego parę osób ma chęć do ciecia przedmiotów u DE, zamiast spowodować grywalnymi ponad połowę itemów z AB ? Tak, aby gracz miał większy wybór To samo tyczy się jednostek w armii, chcecie obciąć BG, ale egzekutorów zostawić plewami.
Poza tym wydaję mi się, że GW chcą ograniczyć grę na jednostkach, które są coreami, ale nie zajmują miejsce corów, wprowadziło ową zasadę. Jeżeli w CS podlegają one zasadom 0-2, to chyba powinno się zmienić także ich status. Czyli powinny zajmować slota core.
Mając nadzieję na odpowiedź, pozwolę sobie w tym temacie, zadać jedno pytanie do Ligi sędziowskiej: Dlaczego parę osób ma chęć do ciecia przedmiotów u DE, zamiast spowodować grywalnymi ponad połowę itemów z AB ? Tak, aby gracz miał większy wybór To samo tyczy się jednostek w armii, chcecie obciąć BG, ale egzekutorów zostawić plewami.
Ostatnio zmieniony 22 paź 2008, o 23:41 przez Jarlaxle, łącznie zmieniany 1 raz.