Hellfire Studio up -14-04-15 chicken ice wings

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Re: Hellfire Studio up 11.11.13 Kairos

Post autor: Skaven »

Piotras pisze:Skaven od dość dawna śledzę Twoje postępy i jestem w szoku. Trzeba też przyznać, że złapałeś niezły interes życia. :D

Z ciekawośći +/- jeśli to nie tajemnica, ile kosztuje taka armia demonów jak z poprzedniej strony lub np. ten sam feniks? Czy indywidualnie to zawsze? ;)

Pozdro asie!

Lubie bardzo malować więc robię to codziennie i jakoś się kręci ;) Co do cen to różnie na prawdę bywa, zależy czy ktoś płaci w pln czy w obcej walucie bo tu też dwa cenniki mam :P Przy całych armiach zwykle jest jakiś rabat dobry.

Co do kolorów to Czincz lubi takie kolory i to samo właściciel modelu ;)

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Skaven pisze:
Piotras pisze:Skaven od dość dawna śledzę Twoje postępy i jestem w szoku. Trzeba też przyznać, że złapałeś niezły interes życia. :D

Z ciekawośći +/- jeśli to nie tajemnica, ile kosztuje taka armia demonów jak z poprzedniej strony lub np. ten sam feniks? Czy indywidualnie to zawsze? ;)

Pozdro asie!

Lubie bardzo malować więc robię to codziennie i jakoś się kręci ;) Co do cen to różnie na prawdę bywa, zależy czy ktoś płaci w pln czy w obcej walucie bo tu też dwa cenniki mam :P Przy całych armiach zwykle jest jakiś rabat dobry.
Ode mnie masz ziom wielkie propsy i szacunek za całokształt! Dajesz dalej, bo pięknie się Twoje prace ogląda. :)

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Dzięki wielkie, miło mi takie rzeczy czytać ;)

A tu tak na zajawkę wip jednego z czterech dysków do DJ-ów czincza które do obstawy kairosa majstruję.
Obrazek

Awatar użytkownika
Ars_alit_artificiem
Wałkarz

Post autor: Ars_alit_artificiem »

Ach... Mistrzowsko "zarządzasz" jaskrawymi kolorami. Te jaskrawe rozjaśnienia szczególnie przykuwają moją uwagę -wychodzą Ci idealnie, mam tu na myśli wszystkie figsy pomalowane w takich kolorach. Bomba.

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

A demonów końca nie widać ;)

Obrazek

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Świetna praca =D> Na początku nie byłem przekonany do włosów ale całościowo mi się bardzo podobają :)

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Jeszcze takich demonic 10 będzie i dodatkowo 10 na cyckowężach ;)

Tymczasem kto śledzi mój fanpage na fb widział, a kto nie to przedstawiam tuataj efekt mojej ostatniej pracy. Samo malowanie na szybko zrobione ale istotne jest to że są to pierwsze własnoręcznie wykonane przeze mnie podstawki a następnie odlane z żywicy. Pojawi się jeszcze dużo różnych wzorów, i innych tematów podstawek. Owe podstawki maja 40x40 mm i są w "bagiennych" klimatach.

Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Podstawki bardzo ciekawe - podobają mi się. Taki pomysł do ew. wykorzystania: spróbuj wziąć igły świerkowe i powtykać je w wodę tak, żeby imitowały liscie rośliny, która ma takie fajne brązowe pałki - nie wiem jak się nazywa ta roślina, chyba pałka szerokolistna właśnie. Gdzies widziałem taki motyw i imho pasowałby idealnie do tych podstawek.

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Wzory bardzo fajne, malowanie też choć można by pokryć bagno choćby lakierem błyszczącym dla "mokrego" efektu. Ale sama idea pomostu na bagnach mi nie leży. Prędzej jakieś fragmenty lądu bo nie wiem jaka armia pasuje do takiego pomostu na bagnach.

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Podstawka de facto może być wzbogacona przez wiele rzeczy jeszcze, chciałem ją po prostu pomalować tylko żeby można było zobaczyć jak wygląda w wersji "standard". Na tych podstawkach będą moje ogry. Te akurat sa fajne na pierwszy szereg, dalsze szeregi inaczej będą wyglądać. Oczywiście do podstawki water effect lub błyszczący lakier na wodę + roślinność mile widziane ;) Nie mniej jednak to wersja "basic" ;)

Awatar użytkownika
Ars_alit_artificiem
Wałkarz

Post autor: Ars_alit_artificiem »

Skaven pisze:Podstawka de facto może być wzbogacona przez wiele rzeczy jeszcze, chciałem ją po prostu pomalować tylko żeby można było zobaczyć jak wygląda w wersji "standard". Na tych podstawkach będą moje ogry. Te akurat sa fajne na pierwszy szereg, dalsze szeregi inaczej będą wyglądać. Oczywiście do podstawki water effect lub błyszczący lakier na wodę + roślinność mile widziane ;) Nie mniej jednak to wersja "basic" ;)
Te podstawki to wersja "standard"? Heh... Traktuję to jako żart ;) chyba, że coś źle zrozumiałam ;) To może być standard pod warunkiem, że bawisz się w trzech poziomach, a ten jest tym środkowym ;) Super wyglądają

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Prace nad zestawem podstawek postępują, poniżej zdjęcie tego co udało się wytworzyć. Bazowo podstawki do moich ogrów ( będą krokodyle itd ;) ) ,
ale jeżeli ktoś by chciał, dla niego też może taki komplet powstać .

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Świetne te podstawki, aż miło się ogląda wszystkie Twoje prace :)
Skaven pisze: ale jeżeli ktoś by chciał, dla niego też może taki komplet powstać .
Tak z ciekawości, bo szukam prezentu dla szwagra który zbiera lizaki - po ile byłaby taka podstaweczka ?:)
Ostatnio zmieniony 1 gru 2013, o 16:52 przez Azgaroth, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

W sumie dużo zabawy jest z robieniem takich podstawek, fajna sprawa ;) Obecnie powstaje jeszcze komplet "ruiny świątyni" a potem "pokład statku" i zobaczymy co dalej. Co do cen to w promocji, co by się koszty zwróciły :

20x20 -1,50zł
25x50 -2,50zł
40x40 -3,00zł

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

PW :)

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Radość z tworzenia podstawek nie mija, w międzyczasie powstały takie oto ulepki, które udało się nawet już odlać i pomalować na szybko ;)

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

Post autor: Szamot »

zrób coś grobowego/cmentarnego :)

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Teraz jestem trochę czasowo zawalony, ale na pewno nie skończy się na 2 zestawach, powstaną różne przeróżne rzeczy ;)

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Magmowe zrob teraz! Zrób całą serie to masz robote do emerytury:)

ODPOWIEDZ