Bretonnia, a VIII Edycja
Re: Bretonnia, a VIII Edycja
No taa ale kto grajac Bretką zaczyna jako pierwszy?
Ja przeciwko WE, DE (w zależności od rozpiski przeciwnika), imperium (w 7ed) :] ... a to że to jest twoja pierwsza tura to sie nie liczy ? Poważnie pytam ... bo byłem przekonany że w tym przypadku to kto zaczyna nie ma znaczenia.
Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
-
- Oszukista
nie no, zaczynamy dopiero zabawę z nową edycją, i takie niepewności się zdarzają. Po prostu teraz jest 1 ważny powód więcej, żeby oddać zaczynanie. Nawet na DE teraz oddaję, dzięki czemu czarka z power scrollem boi się wyjść z kuszników btw. przeciwnicy ciągle zapominają o wardzie na flamingi. Dzisiaj na turnieju przeciwnik cisnął mi dużą kuźnię na IFce w lorda. Stracił dużą czarkę i połowę kuszników... Mina, jak zobaczył wardy na 2+ - bezcenna
nie ma tak
Because I'M The Miz and I'M AWESOME!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=iMt-MJ1h ... ure=fvwrel
http://www.youtube.com/watch?v=iMt-MJ1h ... ure=fvwrel
Bałagan pisze:Lady Fay jedzie na jednorożcu który ma podstawkę taką jak kawaleria stoi w 2 szeregu pośrodku
Bałagan odpowiedział inaczej ale nie odpowiedział dlaczego na kawaleryjskiej...Dlatego szukam jakiegoś uzasadnieniaGniewko pisze:Na takiej podstawce, jak wszystkie monstrous mounty. Zajmuje idealnie miejsce dwóch rycerzy - więc problemu nie widzę.
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"
To płomienne ataki znoszą regeneracje na cala ture?Dębek pisze:quas pisze:Dębek:
Muszę trochę odszczekać to co mówiłem na temat łuczników. Miałem 2x12 szt,m, braziers i super sie sprawdzili. Bynajmniej nie sciągałem mimi zadnych smieci, bo smieci chodzą teraz w sile minimum 40 chłopa, ale swietnie nadają się by zrobic dobry grunt pod interesy dla trebów, sciagając na cała turę regenerację z wrogich monsterow czy regimentów typu GG z Drakenhofem.
.
tzn jak wpakujemy hydrze rane z flamingów i poprawimy juz bez to ona juz nie ma regeneracji...czy cos źle kumam.
Dobrze kumasz, jedna rana wbita płonącym atakiem kasuje regenkę do końca tury.
Wracając do Fay Enchantress - nie jeździ na kawaleryjskiej podstawce z trzech powodów:
- nie posiada konia czy innego rodzaju kawaleryjskiego wierzchowca, tylko jednorożca, który ma kilka woundów
- do pudełka z Fey Enchantress jest dołączona podstawka o odpowiedniej wielkości
- nawet bretoński podręcznik pokazuje ją na podstawce wielkości dwóch kawaleryjskich, a więc takiej jak od monstera
Dodam, że Fey Enchantress nie jest ani klasyfikowana jako Damsel, ani jako Prophetess of the Lady, ergo nie przysługuje jej miejsce pośrodku drugiego szeregu (po części ze względu na podstawkę). To imienna bohaterka z indywidualnym zestawem specjalnych zasad.
Wracając do Fay Enchantress - nie jeździ na kawaleryjskiej podstawce z trzech powodów:
- nie posiada konia czy innego rodzaju kawaleryjskiego wierzchowca, tylko jednorożca, który ma kilka woundów
- do pudełka z Fey Enchantress jest dołączona podstawka o odpowiedniej wielkości
- nawet bretoński podręcznik pokazuje ją na podstawce wielkości dwóch kawaleryjskich, a więc takiej jak od monstera
Dodam, że Fey Enchantress nie jest ani klasyfikowana jako Damsel, ani jako Prophetess of the Lady, ergo nie przysługuje jej miejsce pośrodku drugiego szeregu (po części ze względu na podstawkę). To imienna bohaterka z indywidualnym zestawem specjalnych zasad.
Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.
do konca fazy, a nie tury.Gniewko pisze:Dobrze kumasz, jedna rana wbita płonącym atakiem kasuje regenkę do końca tury.
Soulferin pisze:Bałagan pisze:Lady Fay jedzie na jednorożcu który ma podstawkę taką jak kawaleria stoi w 2 szeregu pośrodkuBałagan odpowiedział inaczej ale nie odpowiedział dlaczego na kawaleryjskiej...Dlatego szukam jakiegoś uzasadnieniaGniewko pisze:Na takiej podstawce, jak wszystkie monstrous mounty. Zajmuje idealnie miejsce dwóch rycerzy - więc problemu nie widzę.
No fajnie Panowie, ale czy znajdzie się odpowiedź, poparta jakimiś cytatami z książek?
@Gniewko: Czy monstrous mounty nie maja przypadkiem podstawek jak pegazy? Dwa razy większa niż podstawka kawalerii jest podstawka monsterów, a tym Unicorn nie jest na pewno...
Galeria rysunków: kliknij, na pewno Ci się spodoba! NSFW
http://jandraws.tumblr.com/
http://jandraws.tumblr.com/
Pegazy mają podstawki 40x40 - czyli właściwą dla Mcavalry i Minfantry, a Fay i jej Silvaron ma podstawkę 50x50, czyli Monser base, podobnie jak model Archaona (i innych demonicznych mountów chaosu) czy Valtena.
o.b-one pisze:Podobne uczucia towarzyszą mi po czytaniu tych wszystkich żali. Pod koniec każdego takiego posta pozostaje niesmak i jednocześnie ulga, że to już koniec...Barbarossa pisze:(..) co przynosi mieszaninę ulgi, że turlanina skończyła się, oraz niesmaku, że imba.