League Of Legends

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
diuk
Falubaz

Re: League Of Legends

Post autor: diuk »

Ja osobiście w Kayle lubię 3 rzeczy (jako support) :

1) mega daleki zasięg skilli (co pozwala rzucić ulti/heal na kogoś często z zaskoczenia dla przeciwników)

2) 60 s cooldown na ulti - no bez jaj, to ma być słabe? ;) zróbmy 40 CR i mamy ulti co 36 sekund.

3) fajny burst.

W ogóle Zilean/Kayle bardzo fajnie się sprawdzają z papierowymi championami którzy potrafiają wklejać dzikie ilości obrażen w kilka sekund, ale mają słabe możliwości przetrwania. Mi się na przykład b.dobrze gra w ten sposób z Akali.

Zarówno Zilean/Kayle dają jej MS - dzięki czemu na 100% łapie cel, dzięki ulti wskakuje bez obaw pod wieżyczkę. Dodatkowo slow na focus i mamy całkiem prosty kill.
Szukam: zamienników do Silver Helmsów

Kontakt PM

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Nie, no ja gram na zbyt niskim elo, żeby akali szła na bota, od razu dostałbym 4 raporty za trollpick i ciągły flejm w czacie, czyli automatyczna przegrana i dalsze raporty :lol2: .
Starczy, że parę razy mieliśmy trochę zamieszania i musiałem iść GP jako carry (którym on de facto jest), to od razu mój support zaczął się wściekać, że nie wziąłem carry'ego, bo w ich przekonaniu ad carry jest tylko ranged. Drużyna nie mogła się nadziwić, że pocisnąłem bodajże Temo 8/0 8) , ale i tak chyba nie do końca uwierzyli w sens tego rozwiązania. W pozostałych meczach było podobnie.

Swoją drogą pojawienie się takiego heretyckiego carry'ego (który na dodatek dominuje w lanie) musi wywoływać tony hejtów w przeciwnej drużynie. :twisted:
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

Klafuti pisze:Nie, no ja gram na zbyt niskim elo, żeby akali szła na bota, od razu dostałbym 4 raporty za trollpick i ciągły flejm w czacie, czyli automatyczna przegrana i dalsze raporty :lol2: .
Starczy, że parę razy mieliśmy trochę zamieszania i musiałem iść GP jako carry (którym on de facto jest), to od razu mój support zaczął się wściekać, że nie wziąłem carry'ego, bo w ich przekonaniu ad carry jest tylko ranged. Drużyna nie mogła się nadziwić, że pocisnąłem bodajże Temo 8/0 8) , ale i tak chyba nie do końca uwierzyli w sens tego rozwiązania. W pozostałych meczach było podobnie.

Swoją drogą pojawienie się takiego heretyckiego carry'ego (który na dodatek dominuje w lanie) musi wywoływać tony hejtów w przeciwnej drużynie. :twisted:
z lekko ogarnietym carrym GP przegrywa zawsze. po prostu trzeba isc na wymiane na odleglosc do 6 lvlu. i juz hugujesz tower, a suport nie ma mp zeby uleczyc. lubie gp, ale tylko na topie.

pozdro
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Nie gram z ogarniętymi ludźmi :lol2: . Nie przy ~800 elo, bo zawsze znajdzie się w drużynie jakiś noob i obojętnie co nie zrobię, to i tak taki typ spowoduje pojawienie się krowy zdejmującej każdego na hita. Oczywiście wszyscy zamiast grać wyzywają się wtedy tylko od noobów, uselessów, no helpów i dostają jeszcze większe lanie, tak, że nie jestem w stanie już carrować samemu gry i mnie też zaczynają mordować, co wywołuje kolejną porcję pogróżek o raportach, byciu feederem i tak dalej.
Czasem sam oczywiście dostanę kontrę, bo nie zawsze można wybierać ostatni, albo po prostu zagram gorzej, bo jakaś akcja wymknęła się spod kontroli, więc tak się bujam na niskim elo i muszę się naprawdę wysilać.
Obrazek
~Warren E. Buffett

diuk
Falubaz

@ Klafuti

Ale kto mówił, że akali ma być na bocie? Chodziło mi o akali ap mid na przykład. Ona ma świetne ganki na bot jak zilean/kayle jest supportem.

Bardzo często też podlatuję na mida i wtedy też robi miazgę z przeciwnika. Oczywiście jak jest ogarnięta.

W ogóle ostatnio brakuje mi ludzi do gry na eaście, ktoś gra? Ja mam coś w granicach 1250 elo teraz i czasem wieczorami mam trochę czasu.

Zazwyczaj gram support/jungle, bo nie lubię last hitowania :P

Kontakt PM

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Post autor: cahir »

Jakiego polecacie ranged AD? Do tej pory grałem TWisted Fate'em zbierając co rozgrywkę baty za wybór (aczkolwiek odpowiednio zagrany daje radę). Okazuje się jednak, że każdy jeden AD ranged dostaje na wejściu lepsze staty i jest po prostu bardziej grywalny.
Próbowałem Dravena jak był w wolnej rotacji, nawet fajna postać, ale nie wiem czy opłaca się wydawać te 6300 ip na jakieś dziadostwo.

Do tej pory grałem głównie AD meele, Warwem i Jaxem, czasem trafiło mi się na midzie pograc Vladem. Na razie nie cisnę jeszcze rankedów, bo nie mam wszystkich run i dostatecznego ogaru, ale jakby ktoś chciał pograć to można mnie dodać, mój nick: cahiro.
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

Ashe to królowa AD carry, hands down!
pozniej na jednej pozycji, kogmaw, corki, vayne, graves i ezreal.

pozdro
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Jednak graves (i przy okazji varus) ma tę przewagę nad Asią, że potrafią ją postrzelić ZZA linii creepów, obaj potrafią spowolnić wrogów, a varus ma dodatkowo denerwującego snare'a, wymuszającego luźną formację, a graves ma ruch ucieczkowo-pościgowy.
Obrazek
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Post autor: Vallarr »

Nie gralem juz jakis czas, ale brak Trist w tym zestawieniu mnie oburza.

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Post autor: GrimgorIronhide »

Bo w porównaniu z tymi którzy doszli (varus, graves, draven) wychodzi cieniutko. Są po prostu lepsze wybory. Poza tym dobry ma tylko skok.

diuk
Falubaz

A odepchniecię? A wbudowany ignite? A epicki zasięg?

Kontakt PM

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Post autor: Vallarr »

Candy panda nadal czesto pickuje Trist, to mi wystarczy :mrgreen:

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

diuk pisze:A odepchniecię? A wbudowany ignite? A epicki zasięg?
Tymczasem draven ma prawie to samo i globalne ulti, tylko nie ma prawdziwego ruchu ucieczkowego.
Obrazek
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Grałem Tristaną jak zaczynałem swoją przygodę z LoLem. =)

Pamiętam, że jako nub cisnąłem ją w ap, dawała radę jakoś.=D
Ale wolę teraz AD, bo nawet run pod AP nie mam za bardzo. =P
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

diuk
Falubaz

Klafuti pisze:
diuk pisze:A odepchniecię? A wbudowany ignite? A epicki zasięg?
Tymczasem draven ma prawie to samo i globalne ulti, tylko nie ma prawdziwego ruchu ucieczkowego.
no nie ma ignitea i ma slabszy zasieg chyba ze mowimy o Q. on to jest nuke carry. Tristana ma za dlugie cd zeby ja tak porownywac. osobiscie tez najbardziej lubie ashke.

Kontakt PM

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Dobra, zaczynamy balet spamowania! Nowy, wyśmienity jak śmietana i truskawki kanał edukacyjny o League of Legends:
www.youtube.com/FollowFurion

pozdrawiam
Furion

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Jak na razie to oglądam Gimpera, ale Furiona tez chętnie zobaczę.

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Post autor: GrimgorIronhide »

Masz wyrębisty akcent. Do tego jeszcze grając w Lola na żywo przyznałeś się do grania w jego największego wroga - Dote. =D>
Zapowiada się ciekawie.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

I kolejny odcinek!
www.youtube.com/FollowFurion

Dzięki za komentarze!

pozdrawiam
Furion

diuk
Falubaz

Super pomysł Furion.

Najbardziej podoba mi się zdanie: "nie będę zamęczał was niepotrzebną treścią, tylko będę przechodził od razu
do tematu".

Tak na marginesie, to podziwiam zacięcie do altruistyczno-tutorialowych (już szczególnie w Batlu).

Pozdrawiam.

Kontakt PM

ODPOWIEDZ