Zapowiedzi, plotki - co nowego w Vampirkach

Vampire Counts

Moderator: misha

Zablokowany
Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Post autor: Wilqu »

grzech76 pisze:
to coś nie gra, bo mają przewagę liczebną i jest remis :-) a to wystarcza do zablokowania działa.
a nawet jeżeli przegrają o 1, to zostaje jeden wilk który także działo blokuje. i to też wystarcza.
górka daje +1 zapomniałem napisać :lol2: pozatym wiele razy wilki nic nie zrobiły obsługa zabiła np 1-go.

Czemu w plotkach o
vc nic nie słychać o Dire Wolfach ciekaw jestem co im zmienia jeśli zmienią...

Assur
Oszukista

Post autor: Assur »

zmienią im figurki z tego co wiem

Awatar użytkownika
duck83
Mudżahedin

Post autor: duck83 »

jeśli będą wyglądać jak padłe wilki, tzn. jakieś żebra, kości na wierzchu to pewnie się na nie wreszcie zdecyduję :)

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

duck83 pisze:jeśli będą wyglądać jak padłe wilki, tzn. jakieś żebra, kości na wierzchu to pewnie się na nie wreszcie zdecyduję :)
z tego co wiem to wlasnie takie maja byc, i to plastikowe :)

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Mniam mogły by takie być...Duck rozumiem że nie wystawiasz wilków a zatem co w corach???? GHULE :lol2:

Awatar użytkownika
duck83
Mudżahedin

Gram bardzo nieefektywną armią - 2x skeletons, 1x zombies, 2x black knights, 1x banshee i 2x hero ... to tak na jakies 1200 pointa, jak chce się jeszcze bardziej pośmiać z reakcji przeciwnika podczas rozstawiania to biorę bat swarma (2 lub 3 basy) i jakiegoś "chłopa do bicia", najcześciej wight lorda :D także jak sam widzisz mizerne i niepakerne :D heh, prawie żałosne, ale raz zremisowałem z bretką na lancy 8 realmów z BSB (z +3 do CR), 5 grailach z paladynem z grail vowem, 6 erantach i 3 pegazach ... to było na 1k, więc sam miałem 1 nekromante, 1 bsb (wight lorda) 2x skeletony, 1x zombi, 5x bk i banshee ... :)

heh, ale offtop, żeby go trochę przedstawić w innym, korzystniejszym świetle powiem, że liczę na ugrywalnienie mojej rozpiski w nowym army booku :lol2: a tak na serio to pewnie będę wystawiał więcej skeletonów, jak wyjdą nowe zombiaki to może się pokuszę o drugi oddział ... i może jeszcze dokonwertuje 5 black knightów z bardingami ... ale to tylko plany, co będzie, czas pokaże :wink:

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

Post autor: Chaoschild »

Naprawde przydalo by sie zmienic figurki Dire Wolfow. Obecne sa co najmniej nedzne :D Choc przy odrobinie konwersji da sie cos z nich wycisnac. Nowe powinny byc troche bardziej "umartwione"
PARTY IN THE MOONLIGHT AND DANCE TO THE SUNRISE...

http://www.coolminiornot.com/artist/chaoschild

Awatar użytkownika
wertyg
Falubaz

Post autor: wertyg »

Nowe zombiaki bym wolal... Te sa strasznie spasione i zbyt statyczne. W dawnych edycjach (chyba 4ed. nawet) byly dosc dynamiczne i koszmarne (w pozytywnym tego slowa znaczeniu oczywiscie).
Solo "Rogaty Szczur"
Beast Herds

Awatar użytkownika
Drwal
Falubaz

Post autor: Drwal »

No more Black Kniggets shouldn't be a problem...skeleton cav a la khemri will do just fine (and we all know how often they appear in TK armies).
Ktoś może mi to bardziej rozszyfrować? ^

Bardzo podoba mi się to że wreszcie jednostki bedą maszerowały od dowolnego wampira. Będe mógł wreszcie jakoś normalnie po całej planszy sie rozstawić a nie skupiać się w 1 miejscu.

Ghule natomiast mogą byc grywalne jesli dostana te s4 lub ws4 i jakiegos warda 6+ Bo bez save i z 4" ruchem to jak w nich cos wpadnie to te 3 ranki im nic nie dadza

Boli mnie to, że nic nie bedzie mogło uciekać w wampirach[/quote]

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

chodzi o to że BK mają być w stylu kawalerii TK xP

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Post autor: okurdemol »

Czyli pseudo-ciężka kawa, najprawdopodobniej ostro przeszacowana punktowo, jak na gava przystało, ...czarno to widzę.

Awatar użytkownika
duck83
Mudżahedin

czyli nie będzie powrotu skeleton horsemenów ... szkoda :?

a już nawet zaczynałem mieć nadzieję, że może ta reedycja będzie trochę w stylu starych undeadów ...

Awatar użytkownika
Fensir
Chuck Norris

Post autor: Fensir »

VC będą robieni pod 7ed. trend :D Czyli pewnie jakaś zasada na całą armię, przejrzysty AB, sporo jednostek, zwiększenie ich unikalności.

Awatar użytkownika
Drwal
Falubaz

Post autor: Drwal »

a co z tym eterycznym ruchem nightmarow?

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Panowie to plotki plotki i jeszcze raz plotki w większości połowa z nich to pogłoski niepotwierdzane przez nikogo poczekamy , pożyjemy(albo ponieżyjemy :lol2: ) i zobaczymy..

Awatar użytkownika
M.T.
Kretozord

Post autor: M.T. »

Wilqu pisze:Panowie to plotki plotki i jeszcze raz plotki w większości połowa z nich to pogłoski niepotwierdzane przez nikogo poczekamy , pożyjemy(albo ponieżyjemy :lol2: ) i zobaczymy..
Czyli połowaz nich to pogłoski potwierdzone... :P

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Nie do końca załoga GW może celowo robić zamieszanie wokół nowego booka mogą mieć w tym jakiś cel... a strzelanie z dwu rank u elfów z ziemi to była pogłoska potwierdzona??? Bo nie maja tej zdolności a było o tym głośno :p

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Te "plotki" to w zdecydowanej większości kontrolowane przecieki z GW, mające podbijać zainteresowanie nadchodzącym AB i nakręcać srodowisko.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Fensir pisze:Czyli pewnie jakaś zasada na całą armię, przejrzysty AB.
Tak, ta zasada nazywa się "undead" ;)

Awatar użytkownika
Fensir
Chuck Norris

Post autor: Fensir »

Zepsułeś mi moją niespodziankę :P

Zablokowany